Topptipset tips onsdag 28 september 2022

Nations League har gått i mål för den här gången och under onsdagsaftonen är det istället damernas Champions League och WSL som står i fokus. Svensklagen Rosengård och Häcken ska synas i sömmarna innan en kvartsfinal från Argentinska cupen tar oss i mål. Häng med!

Spelstopp 17:59

1. Rosengård – Brann 2
Rosengård dominerade det mesta av matchbilden i Bergen men lyckades trots det inte omsätta bollinnehavet till klara målchanser. Opponenterna från Norge tog tidigt ledningen genom Gudmundsdóttir och skånskorna lyckades inte kvittera förrän mindre än en kvart återstod av fighten. Övertaget lär bli än större på Malmö IP, men lyckas Brann få matchbilden dit de vill streckas ettan alldeles för hårt för att lita på. Gudmundsdóttir kan mycket väl agera joker även på konstgräset i Skåne och som strecken sitter ska X2 prioriteras. Den vågade lämnar ettan utanför leken.

2. Häcken – PSG 2
Häcken ska vara glada som lämnade Paris med bara 1-2 i nacken. PSG bombarderade svenska landslagsslipsen Jennifer Falk gång efter annan och hade inte hon stått på huvudet hade nederlaget blivit betydligt större. Med tanke på utgångsläget lär “Getingarna” ha fått mersmak inför returen, men det ska samtidigt slås fast att det är PSG som kommer att diktera villkoren på Hisingen. Spelare för spelare är det klasskillnad på respektive trupper och tvåan är otvivelaktigt rätt utgångstecken. Lyxkrysset övervägs på större system.

3. Ajax – Arsenal 2
Jonas Eidevall och hans Arsenal körde på en vägbula i London där 2-2 mot Ajax inte var mycket att hurra över. Engelskorna hade svårt att få grepp om matchbilden där världslirare som Mead, Miedema och Williamson inte kom till sin rätt. Trion med kamrater är med det sagt tillräckligt bra för att höja sig i returen i Amsterdam. Ajax kommer att få väldiga problem när Eidevalls adepter skruvar upp bolltempot och så länge tvåan understiger 60 procent är det inte fel att spika de rödvita gästerna. På större bongar är krysset ett vettigt stödhjul.

4. St. Pölten – Kuopion Palloseura X
St. Pölten tog en blytung seger i Finland när Mateja Zvers ledningsmål stod sig matchen ut mot Kuopion Palloseura. Matchbilden som sådan var dock helt jämn och lyckas töserna från Österrike inte åstadkomma en slagkraftigare insats på egen mark är ettan inte så given som streckningen visar. KuPS har spets i lirare som Rochi och Kröger, duon kan på egen hand riva upp stora sår i värdinnornas backlinje. Lyckas finskorna styra fighten till en där de får spela på omställningar är X2 tecken som inte får missas. Hela spannet och skrälljobb är en vettig beställning i alplandet.

5. Benfica – Rangers X
Benfica och Rangers bjöd på en sevärd tillställning i Skottland där Vitoria och McCoy stod i händelsernas centrum. Den förstnämnda kvitterade den sistnämndas ledningsmål och såg sedan också till att Benfica gick upp i ledningen med 2-1. McCoy svarade sedan upp med 2-2 innan Encinas satte portugisiskorna i förarsätet inför returen med sitt 3-2-mål. Hemma i Lissabon ska Benfica normalt vara ett nummer större än skotskorna, men i en fight värdinnorna inte nödvändigtvis behöver vinna drar vi oss för att spika ettan. Större under har skett än att Rangers gör match av dubbelmötet. Måla tvärs över och jobba in X2 som rensar bland kuponghögarna.

6. Juventus – Köge 1
Juventus går tungt på herrsidan och damerna har tappat poäng i två av de tre senaste omgångarna i Serie A. 1-1 borta mot Köge var inte heller mycket att hurra över, men det ska samtidigt föras till protokollet att det var de svartvita som dominerade matchbilden. Amanda Nildén stod för värdinnornas mål och svensken med kamrater kommer att trampa gasen i botten från start i Alessandria. Då får Köge svårt att hänga med och här ser tipparna ut att lägga för stor vikt vid det senaste resultatet. Ettan är en klaring som bara spikas av.

7. Chelsea – West Ham 1
Londonderby från Women’s Super League där Chelsea ska hållas som flera nummer större än gästande West Ham. De blåklädda har vunnit de nio senaste inbördes mötena alla kategorier och svensklaget ska kunna ta tionde raka denna afton. 2-0-segern senast mot Manchester City var ett styrkebesked som hette duga och här får West Ham finna sig i att jaga skuggor. Gästerna höll siffrorna nere mot Manchester United (0-2) men här blir det minst lika tufft emot. Ettan är, precis som streck och odds visar, bara att singla.

8. Independiente – Talleres de Córdoba X
Kvartsfinal från Argentinska cupen där Talleres de Córdoba reser till Buenos Aires för att gå i klinch med Independiente. De blåvita kommer hit med stabil tuppkam efter segern mot River Plate i den senaste omgången av Liga Profesional, men det kommer att krävas en lika stark prestation denna afton. Independiente har fem raka tävlingssegrar i ryggsäcken där defensiven inte gått av för hackor. Blott ett insläppt mål under denna period vittnar om detta och det skulle inte förvåna om denna kvartsfinal ticker jämnt över 90 minuter. Krysset gillas, garderingar följer i första hand från vänster.

Kassaskåpet! Juventus
Juventus var det bättre laget i Danmark och i Alessandria ska de svartvita kunna bryta ned Köge över 90 minuter. Ettan är en bank.

Varningen! Brann
Brann stod upp bra hemma mot Rosengård och hade med lite flyt kunna åka till Malmö med en seger i bagaget. X2 får inte missas när ettan blir hårt åtgången.

36 rader
1. Rosengård – Brann X 2
2. Häcken – PSG 2
3. Ajax – Arsenal 2
4. St. Pölten – Kuopion 1 X 2
5. Benfica – Rangers 1 X 2
6. Juventus – Köge 1
7. Chelsea – West Ham 1
8. Independiente – Talleres 1 X
216 rader
1. Rosengård – Brann 1 X 2
2. Häcken – PSG X 2
3. Ajax – Arsenal X 2
4. St. Pölten – Kuopion 1 X 2
5. Benfica – Rangers 1 X 2
6. Juventus – Köge 1
7. Chelsea – West Ham 1
8. Independiente – Talleres 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100