Topptipset tips måndag 6 november 2023

Måndagens Topptips innehåller 250.000 i extrapengar och bjuder på en sanslös inledning. IFK Göteborg – AIK och Tottenham – Chelsea är allt som behövs för att göra kvällen magisk. Södra Europa och dansk samt norsk fotboll fyller ut kalaset. Let’s go!

Spelstopp 18:59

1. IFK Göteborg – AIK 1
Klassikermöte från Gamla Ullevi som kan ha stor påverkan på bottenstriden. Under söndagen vann Brommapojkarna nämligen mot Mjällby, något som satte press på både IFK Göteborg och AIK. Aktörerna jagar tre poäng här för att undvika negativt kval, men räkna med att vi får se en krampaktig historia. AIK har inte rosat marknaden utanför Stockholm och lyckas Blåvitt stänga ner ytorna för Salétros har Berg ingen plan B att vända sig mot. Det finns mer spets hos Änglarna där bland annat Selmani och Mucolli kan såra Gnaget på egen hand. Ettan går först men gardera gärna.

2. Tottenham – Chelsea 2
Det vankas Londonderby på Tottenham Hotspur Stadium där Tottenham och Chelsea drabbar samman. Mauricio Pochettinos återkomst blir något alldeles extra och argentinarens Chelsea ska inte känna sig slagna på förhand. Snarare tvärtom. The Blues har underpresterat både xG samt xPTS medan Spurs gått i en helt annan riktning. En avslutare av samma dignitet som Son saknas hos gästerna, men har sydkoreanen och Maddison en sämre dag är Spurs ingen favorit att hålla i handen till kryddad procent. I en på förhand öppen tillställning gillas tvåan extra mycket. Täck upp på större system.

3. Getafe – Cádiz X
Förmodat tight och destruktiv historia som kommer att präglas av mycket kamp. Precis som vanligt när Getafe spelar. Värdföreningen trivs alldeles ypperligt med att agera underdog mot på förhand övermäktigt motstånd, men när Bordalás adepter ska föra en matchbild ser det inte lika bra ut. Därför ska Cádiz inte skojas bort hur som helst utanför Madrid. “Den gula ubåten” klarade 2-2 senast mot Sevilla och har fin poängchans även på Coliseum Alfonso Pérez. Detta trots att tre spelare är avstängda. Spelvärda X2 är en vettig utgång. På större system kan hela spannet finnas med.

4. Torino – Sassuolo 1
Sassuolo har tidigare gjort sig kända som ett lag som spelar en fartfylld fotboll och bjuder på mycket i de bakre leden. Den stämpeln finns i viss mån fortfarande kvar, men Dionisis gäng har numera valt att spela betydligt mer på omställningar. När Torino fungerar enligt samma devis finns risk att matchbilden mellan de båda lagen blir en stängd sådan i Turin. Då anser vi att hemmaplansfördelen spelar en stor roll. Ricci, Zapata och Radonjic är några potentiella matchvinnare för Torino. Ettan agerar utgång.

5. Bröndby – Århus X
Två aktörer som i förra veckan tog sig vidare i Landspokal Cup drabbar samman i den danska huvudstaden. Bröndby har en högstanivå som håller för guldstrid, något som inte minst bevisades mot Nordsjälland. 2-1-segern var ett styrkebesked, men det rättfärdigar inte att de gulblå målas upp till himlen mot Århus. Uwe Röslers mannar trivs med den förmodade matchbilden där bland andra Beijmo, Bech och Poulsen kan såra Bröndby på egen hand. Spelvärda X2 är av absolut yppersta vikt. Ettan är ett potentiellt avslag.

6. Ålesund – Sandefjord 2
Jumbofinal i Eliteserien där både Ålesund och Sandefjord behöver tre poäng. Tolv pinnar återstår att spela om i det norska finrummet och värst är utgångsläget för Ålesund. Värdföreningen har inför måndagen sju pinnar upp till säker mark medan Sandefjord bara har tre. Gästerna kan således lägga sig lågt och försöka såra Ålesund via omställningar. Bortaspelet har dock varit svagt och även om tvåan lockar mest tar vi gärna höjd för att mycket kan hända åt båda håll. “Gubben” (etta-tvåa) lämpar sig utmärkt.

7. Real Zaragoza – Real Oviedo 1
Real Zaragoza inledde Segunda División i ett rasande tempo men har tappat fart under hösten. Fyra raka utan seger vittnar om detta, men är det någonstans det forna storlaget ska resa sig är det framför sin egen publik. I den senaste hemmamatchen gjorde Zaragoza två mål på Eibar, en likvärdig insats mot Real Oviedo torde räcka långt. Gästerna bjuder inte på särskilt mycket i någon riktning, men här får Santi Cazorla och company finna sig i att slå ur underläge. Till runt 40 procent gillas ettan skarpt. Spik.

8. Guingamp – Auxerre 2
Guingamp flirtade lite med toppstriden i fjol men var till slut en bra bit ifrån att känna vittring på Ligue 1. Inledningen på den här säsongen har varit av blandad sort och mot ett lag av Auxerres kaliber får Didier Drogbas gamla lag finna sig i att slå ur underläge trots fördelen av hemmaplan. Auxerre trillade ur finrummet i fjol, men att döma av gästernas prestationer blir de inte långvariga i Ligue 2. Sett till xPTS är de tillresta bäst i klassen och i vasse Hein finns en av ligans allra bästa spelare. Tvåan kan gott spikas hela vägen upp till 45 procent.

Kassaskåpet! Auxerre
Auxerre är bäst i klassen vad gäller xPTS i Ligue 2. Guingamp är inte i närheten av gästernas siffror och får det tufft emot trots hemmaplan. Tvåan är en solid spik.

Varningen! Chelsea
Chelsea har inte haft flytet med sig i Premier League. Det bör dock vända snart och mot ett Tottenham som haft marginalerna med sig får tvåan inte missas. Högt spelvärde i österled!

36 rader
1. IFK Göteborg – AIK 1
2. Tottenham – Chelsea X 2
3. Getafe – Cádiz 1 X 2
4. Torino – Sassuolo 1
5. Bröndby – Århus 1 X 2
6. Ålesund – Sandefjord 1 2
7. Zaragoza – Oviedo 1
8. Guingamp – Auxerre 2
216 rader
1. IFK Göteborg – AIK 1 X
2. Tottenham – Chelsea 1 X 2
3. Getafe – Cádiz 1 X 2
4. Torino – Sassuolo 1 2
5. Bröndby – Århus 1 X 2
6. Ålesund – Sandefjord 1 2
7. Zaragoza – Oviedo 1
8. Guingamp – Auxerre 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100