Topptipset tips måndag 6 februari 2023

Måndagens Topptips är ett spännande stycke kupong som bland annat gör nedslag i Serie A, La Liga och The Championship. Därefter ska Sporting försöka ta upp jakten på topp 3 i Primeira Liga när de ställs mot Rio Ave. Vi ger er kött på benen i jakten på åtta gröna bockar!

Spelstopp 19:59

1. Monza – Sampdoria X
Monza är en oerhört positiv nykomling i Serie A som med sin orädda spelstil faktiskt skaffat sig känning på sjundeplatsen – som leder till eventuellt Europaspel – efter mer än halva ligan avverkad. Förra veckans 2-0-seger mot Juventus var imponerande men med det sagt väntar en helt annan typ av matchbild mot Sampdoria. Gästerna trivs som bäst när de får kontra på sina motståndare och även om formen är urusel går det inte att blunda för högersidan när den erbjuder spelvärde. Monza är ingen favorit att hålla i handen till kryddad procent. Helgardera och jobba in X2 som rensar friskt.

2. Rayo Vallecano – Almería 1
Rayo Vallecano övertygade stort i egenskap av nykomlingar i fjol och den här säsongen gör bland andra Almería samma sak. Gästerna har med sina sylvassa omställningar tagit poäng av flera storlag och är Rayo inte på sin vakt kan spelare som Ramazani och Suárez lätt rinna igenom. Värdarna besitter samtidigt förmågan att styra en matchbild där klasslirare som Palazon och vänsterbacken García är kreativa krafter. Duon och deras kamrater ska hållas som numret större på Vallecas där ettan gott kan lämnas allena om den stannar runt 50-55 procent.

3. Blackburn – Wigan 2
I helgen trillade Blackburn för första gången på länge utanför playoff-platserna i The Championship och även om värdarna har ett par matcher färre spelade blir vi inte förvånade om de stannar utanför topp 6. Tomassons gäng har överpresterat sin underliggande statistik på ett ohållbart sätt och även om bottenlaget Wigan gästar Ewood Park denna måndag är Rovers ingen favorit att hålla i handen när det blåser. Shaun Maloney är ny tränare hos The Latics och en effekt av detta ska inte uteslutas mot en överskattad opponent. Värdemässigt fina X2 är en spännande väg när ettan streckas utom reson.

4. Portimonense – Pacos de Ferreira 1
För inte längesedan hade Portimonense goda möjligheter att utmana om den sista Europaplatsen i Primeira Liga. Vintern har dock inte gått i värdarnas tecken och efter en lång rad utan segrar får de svartvita snarare se sig över axeln under våren. Pacos de Ferreira ska med det sagt anses vara en vettig uppgift framför den egna publiken i Portimao. Gästerna kommer från en purfärsk seger mot Gil Vicenten men då det var den blott andra för säsongen säger det mycket om de tillrestas låga nivå. I kraft av hemmaplan får Portimonense utgångsförtroendet. Gardera i samråd med plånboken.

5. Rio Ave – Sporting 2
Mycket har så här långt gått emot Sporting i Primeira Liga men 5-0-segern mot Braga var hur som helst ett vansinnigt styrkebesked. Rúben Amorims manskap sprang åttor runt de nuvarande bronsmedaljörerna och kommer de grönvita upp i närheten av samma nivå mot Rio Ave får värdarna det tufft emot. Spelmässigt kan de hemmahörande spela jämnt med samtliga lag i denna liga när de har sin dag men det kommer att krävas något extra för att hålla jämna steg med Sporting. Tvåan får anses vara trolig men när den målas upp till månen är det inte fel att överväga garderingar. Åtminstone krysset bör finnas med.

6. Burgos – Las Palmas X
Las Palmas toppar alltjämt Segunda División och under måndagen ges en möjlighet att dryga ut serieledningen när “Pío Pío” reser till Kastilien och Leon för att mäta svärd med Burgos. Även om grabbarna från Kanarieöarna är den spanska andraligans bästa bortalag ska det dock påpekas att det prestationsmässigt tenderar att blandas och ge på fastlandet. Burgos trivs bra framför egen publik där Caleros väloljade defensiv ska kunna skina i matchbilden som väntar. Lyckas de hemmahörande sedan förvalta sin omställningar kan Las Palmas mycket väl få problem. Alla tecken föredras men vänstersidan lockar mest.

7. Amiens – Metz X
Le Havre har dragit iväg i toppen av den franska andraligan men bakom plantskolan är det väldigt jämnt i kampen om andraplatsen. Amiens och Metz ämnar båda knipa densamma och dessa aktörer har visat sig svårslagna i modern nutid. De förstnämnda kommer till spel efter en efterlängtad trepoängare – 3-1 mot Chamois Niort – och i kraft av hemmaplan är Ghoddos gamla lag att räkna med. Metz trivs med det sagt när de får spela på kontringar och vi vågar inte räkna bort gästerna som ståtar med 2-2-0 på deras fyra senaste. Om råd alla tecken.

8. Willem II – FC Eindhoven 1
Heracles har vacklat mot slutet vilket gör att slaget om andraplatsen – ettan Zwolle blir för svåra – är nyöppnat i Eerste Divisie. FC Eindhoven har häng på silverplatsen men sett till underliggande statistik får gästerna svårt att stanna kvar i dessa trakter under hela säsongen. Willem II kommer som bekant från Eredivisie och även om de rödvitas säsong hittills inte varit mycket att hänga i granen ska det sägas att kunnandet är betydligt större än vad tabellen visar. 5-1 senast mot Helmond Sport var ett steg i rätt riktning och här tror vi att Alexander Isaks gamla lag fortsätter på inslagen väg. Ettan är en kanonspik upp till åtminstone 55 prollar.

Kassaskåpet! Willem II
Willem II är bättre än vad tabellen visar och mot ett överpresterande FC Eindhoven finns ypperlig segerchans. Ruskigt fin spiketta.

Varningen! Wigan
Wigan har fått in Shaun Maloney på tränarbänken och med honom vid rodret ska gästerna inte känna sig underlägsna Blackburn. X2 synas tidigt.

36 rader
1. Monza – Sampdoria 1 X 2
2. Rayo Vallecano – Almería 1
3. Blackburn – Wigan X 2
4. Portimonense – Pacos de Ferreira 1
5. Rio Ave – Sporting X 2
6. Burgos – Las Palmas X
7. Amiens – Metz 1 X 2
8. Willem II – FC Eindhoven 1
216 rader
1. Monza – Sampdoria 1 X 2
2. Rayo Vallecano – Almería 1
3. Blackburn – Wigan X 2
4. Portimonense – Pacos de Ferreira 1 X
5. Rio Ave – Sporting 1 X 2
6. Burgos – Las Palmas 1 X
7. Amiens – Metz 1 X 2
8. Willem II – FC Eindhoven 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100