Topptipset tips måndag 3 oktober 2022

Måndagens Topptips är kryddat med 250.000 i extrapengar och inleds av Leicester – Nottingham från Premier League. Därefter tuffar kupongen vidare med Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra innan Serie A, La Liga och Superligaen tar äventyret in över mållinjen. Häng med!

Spelstopp 18:59

1. Leicester – Nottingham 1
Krismöte från King Power Stadium där tabelljumbon Leicester tar emot nästjumbon Nottingham. Steve Cooper har inte fått ihop pusslet med gästernas alla nyförvärv och för Brendan Rodgers har tappet av Kasper Schmeichel visat sig vara ödesdigert. “Rävarnas” försvar lämnar en del att önska, men här ska åtminstone offensiven kunna bära frukt. Nottingham ser lika risiga ut som måndagens kombattanter i de bakre leden och här får nykomlingarna finna sig i att slå ur underläge. Spikad etta till fin procent.

2. IFK Göteborg – Elfsborg 2
Det blåser upp till “El Västico” på Gamla Ullevi där IFK Göteborg hoppas knipa det sista halmstrået i kampen om Europaplatserna. Stahres gäng har dock två raka förluster på näthinnan där spelarna agerat som ett slitet herrskap mot både Helsingborg och Djurgården. Elfsborg ser däremot ut att gå åt andra hållet efter tre raka triumfer. Baidoo har gått i bräschen för gästerna som bör kunna trivas med den förmodade matchbilden då Blåvitt måste öppna upp sig. Utgå från den sunt streckade tvåan. Gardera sedan efter plånbok.

3. Värnamo – Mjällby 1
Sju poäng skiljer ner till den negativa kvalplatsen för Värnamo. Nykomlingarna ska inte behöva oroa sig för densamma om de fortsätter på inslagen väg. Marcus Antonsson är tillsammans med Jeremejeff Allsvenskan klart bästa målgörare den här säsongen och vi blir inte förvånade om han skjuter Mjällby i sank på egen hand. Gästerna hoppas i sin tur kunna hitta in på rätt väg efter ett gäng sämre prestationer. Brännströms förmedlade adjö efter säsongen har skapat mättnad i truppen och här utgår vi från den motiverade vänstersidan. Den vågade skippar tvåan.

4. Trelleborg – Jönköpings Södra X
Trelleborg har chansen att överta tredjeplatsen denna måndagsafton, en placering som leder till allsvenskt kvalspel. Två raka segrar mot Örgryte och Brage vittnar om god form hos “Trellehulla”, men det är heller inget som undgår tipparna. När ettan streckas upp till månen är det läge att dra öronen åt sig. Jönköpings Södra strider för nytt kontrakt och kommer gästerna upp i närheten av sin högstanivå på Vångavallen anser vi att strecken sitter skevt. Hela spannet och skrälljobb är rätt väg att gå.

5. Trollhättan – Oddevold 1
Toppmatch från Ettan Södra där defensivt starka Trollhättan ska mäta svärd med offensivt starka Oddevold. 2-1-segern mot Olympic var livsviktig för värdföreningen som med Aliev i spetsen ska kunna blanda sig i kampen om kvalspel mot Superettan under avslutningen. Oddevold hoppas å sin sida kunna spinna vidare på 3-0-segern mot Åtvidaberg. Får nykomlingen saker och ting att stämma i sitt anfallsspel är de svåra att tas med, men i kraft av hemmaplan gillas vänstersidan mest. 1X är ett möjligt lås.

6. Hellas Verona – Udinese 1
Udinese har inlett Serie A strålande där bland annat firma Deulofeu/Beto utmärker sig gång efter annan i de offensiva leden. Tränare Sottil förtjänar också ett omnämnande för vad han gjort med “Zebrorna”, men här blir svenska folket förblindade av tabellen. I grunden skiljer det inte särskilt mycket mellan gästerna och Hellas Verona, särskilt inte på de sistnämndas hemmaplan. När 1X skapar korsdrag bland kuponghögarna är det läge att blunda för tvåan helt och hållet.

7. Rayo Vallecano – Elche X
Förmodad bottenfight från La Liga där Rayo Vallecano blir värderade som om de vore Barcelona eller Real Madrid. Blott en inspelad poäng för gästande Elche är anledningen till varför, men här anser vi att de tillresta bör kunna stå upp betydligt bättre än vad tipparna tycks tro. Rayo trivs inte som bäst när de förväntas föra en matchbild och till dessa finns bara en sak att göra. Rulla ut heltäckningsmattan och håll en tumme för att Elche vaknat på rätt sida. X2 ska med till varje pris!

8. Nordsjälland – Randers 1
Tidig seriefinal från Superligaen där Nordsjälland tar emot Randers. Marcus Podes gamla lag, de förstnämnda, har överraskat stort i inledningen där spelare som Schjelderup och Nuamah utmärkt sig i Flemming Pedersens gäng. Har duon en av sina bättre dagar på Right to Dream Park får Randers oerhörda problem med att hänga med i svängarna. Gästerna trivs normalt inte som bäst på resande tass och när ettan ser ut att handlas till vettiga priser konstrar vi inte till det. Nordsjälland spikas!

Kassaskåpet! Leicester
I grunden skiljer det minst en nivå mellan Leicester och Nottingham. Det kommer “Rävarna” att bevisa på King Power Stadium. Fin etta.

Varningen! Hellas Verona
Hellas Verona kan bättre än vad de hittills visat och mot ett övervärderat Udinese ger vi värdarna god poängchans. 1X ska med till varje pris.

36 rader
1. Leicester – Nottingham 1
2. Göteborg – Elfsborg 2
3. Värnamo – Mjällby 1 X
4. Trelleborg – Jönköping 1 X 2
5. Trollhättan – Oddevold 1
6. Hellas Verona – Udinese 1 X
7. Rayo Vallecano – Elche 1 X 2
8. Nordsjälland – Randers 1
216 rader
1. Leicester – Nottingham 1
2. Göteborg – Elfsborg X 2
3. Värnamo – Mjällby 1 X 2
4. Trelleborg – Jönköping 1 X 2
5. Trollhättan – Oddevold 1 X
6. Hellas Verona – Udinese 1 X
7. Rayo Vallecano – Elche 1 X 2
8. Nordsjälland – Randers 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100