Topptipset tips måndag 20 november 2023

EM-kvalets avslutning fortsätter under måndagen när lag som Italien, England, Danmark och Tjeckien ska in i leken. Skrällbuden är många innan Topptipset fortsätter med sunda favoriter i både Segunda División och Brasileiro Série B. Detta vill ni inte missa!

Spelstopp 20:44

1. Ukraina – Italien 2
Direkt avgörande kvalmatch från neutral mark i Tyskland där Ukraina behöver vinna för att kunna ta sig till EM. De gulklädda torskade det vändande mötet med Italien (1-2), men det är ett resultat som betyder noll inför denna uppgift. Rebrov har en spetsig trupp att luta sig mot där Zinchenko, Tsygankov och Dovbyk kan hota Gli Azzurri på egen hand. Spallettis gäng har i sin tur råd med oavgjort för att säkra EM och spelare för spelare är Italien trots allt det bättre laget. X2 gillas mest men här ska man inte skämmas för att strössla med tecken. Gärna hela spannet.

2. Nordmakedonien – England 2
Betydelselös match i Skopje där Nordmakedonien och England ska runda av sina respektive EM-kval. De förstnämnda föll senast med 2-5 mot Italien, men det ska sägas att Milevskis gäng var så nära som 2-3 efter att ha legat under med 0-3. Är inställningen densamma mot England går The Three Lions inte säkra. 2-0-segern mot Malta var en sömnig historia där Kane och company inte högre än på tvåans växel. Vid en liknande insats här kan England få problem. X2 går först men gärna alla tecken i jakten på de riktigt stora pengarna.

3. Nordirland – Danmark 1
Danmark säkrade sin plats i EM när Slovenien slogs tillbaka med 2-1 på Parken. Insatsen var den bästa på mycket länge enligt Kasper Hjulmand och det skulle inte förvåna om det medför en motreaktion borta mot Nordirland. Eriksen och Höjlund är som bekant borta från spel och Nordirland är ett motstånd som sällan bjuder upp till dans. Framför sin publik i Belfast vill Norn Iron avsluta snyggt och här lockas vi allra mest av 1X. Den vågade chansar bort tvåan helt och hållet. Om råd alla tecken.

4. Tjeckien – Moldavien 1
Tjeckien klarade 1-1 borta mot Polen och står således med merparten av kroppen i EM i Tyskland nästa sommar. En pinne mot Moldavien säkrar biljetten och även om Coufal, Kuchta och Brabec har skickats hem efter regelbrott ska det mycket till för att tjeckerna ska göra bort sig på egen mark. Moldaviens EM-kval är en stor sensation, men det måste föras till protokollet att gästerna haft mängder av marginaler på sin sida. Ettan är en väldigt solid utgång. Krysset kan räcka som sällskap på större system.

5. Slovenien – Kazakstan 1
Slovenien räckte inte hela vägen fram på Parken mot Danmark. Opponenterna från Skandinavien stod för sin kanske bästa insats i EM-kvalet och såg till att slovenerna fick vända hem med 1-2 i brakan inför mötet med Kazakstan. Skadan ska dock inte vara alltför stor på Oblak och company som är ett erkänt starkt hemmalag. Kazakstan har i sin tur problem utanför hemtrakterna och när besökarna behöver öppna upp sig i Ljubljana ska Slovenien ses med utmärkt segerchans. Ettan spikas upp till 65 procent.

6. Albanien – Färöarna X
Blott en poäng på sju EM-kvalmatcher är ett klent facit för Håkan Ericson och dennes Färöarna. Öborna har inte räckt till i Grupp E, men mot ett redan EM-klart Albanien finns med det sagt en liten chans att rädda hedern innan kvalet når vägs ände. Albanerna toppar gruppen och har gått strålande sedan Sylvinho tog över, men när biljetten till Tyskland redan är säkrad är nästan 90 procent på ettan inget att gotta sig åt. I spelförande kostym har Sylvinhos grabbar problem och här försöker vi jobba in en megaknall. Alla tecken!

7. Levante – Racing Santander 1
Levantes inledning i Segunda División har med handen på hjärtat varit sisådär. “Grodorna” har kapacitet för att tillhöra den absoluta toppstriden, men skakiga prestationer samt ett koppel avstängningar stör uppladdningen inför mötet med Racing Santander. Markus Rosenbergs gamla lag har i sin tur problem på främmande mark där blott en bortaseger på sju försök inte rosar marknaden. Hemma i Valencia ska Levante hållas högst, men spikas gör inte ettan. Krysset åker med på större system.

8. Sampaio Correa – Avaí 1
Det drar onekligen ihop sig i Brasileiro Série B där den 37:e omgången går i mål natten mot tisdagen. Då tar Sampaio Correa emot Avaí hemma i Maranhao där värdföreningen är piskade att ta tre poäng för att maximera chansen till överlevnad i andraligan. Formen är dock inte den bästa, men lyckligtvis har Avaí redan säkrat kontraktet. Motivation och hemmaplan talar således för Sampaio Correa och framför sin publik går det inte att be om lämpligare förutsättningar. Till spännande procent är ettan en solid spik.

Kassaskåpet! Slovenien
Kazakstan behöver öppna upp sig mot ett notoriskt hemmastarkt Slovenien. Då gör värdarna processen kort i Ljubljana. Stark spiketta.

Varningen! Nordmakedonien
England slog av på takten mot Malta och är ingen jättefavorit att hålla i handen borta mot Nordmakedonien. 1X skapar korsdrag bland kuponghögarna.

36 rader
1. Ukraina – Italien X 2
2. Nordmak. – England 1 X 2
3. Nordirland – Danmark 1 X
4. Tjeckien – Moldavien 1
5. Slovenien – Kazakstan 1
6. Albanien – Färöarna 1 X 2
7. Levante – Santander 1
8. Sampaio Correa – Avaí 1
216 rader
1. Ukraina – Italien 1 X 2
2. Nordmak. – England 1 X 2
3. Nordirland – Danmark 1 X
4. Tjeckien – Moldavien 1 X
5. Slovenien – Kazakstan 1
6. Albanien – Färöarna 1 X 2
7. Levante – Santander 1 X
8. Sampaio Correa – Avaí 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100