Topptipset tips måndag 2 november 2020

Det är ett mycket intressant måndagstopp vi har framför oss där Allsvenskan, Superettan, Premier League, La Liga, Bundesliga och Serie A utgör de åtta matcherna. Fina spikar hittas i Helsingborg och Borås medan Varberg ska ses med fin chans att skrälla på nationalarenan. Med 250.000 kronor i extrapengar kan det bli en härlig start på veckan!

Spelstopp: 18.59

1. Helsingborg – Malmö FF 2
Det står otroligt viktiga poäng på spel på Olympia, åtminstone för HIF. I och med att Falkenberg överraskande nog slog tillbaka Djurgården under söndagen ligger de rödblå under nedflyttningsstrecket inför denna tillställning. Här får de klara sig utan avstängda Kebba Ceesay och skadade Rasmus Jönsson, två viktiga kuggar i HIF. Då blir det svårt att rubba de mesta (och blivande) mästarna Malmö FF. De himmelsblå har fått tillbaka sina skadade spelare under veckan och saknar i stort sett endast Johan Dahlin. Med alla kanoner tillgängliga kommer det bli spel mot ett mål här. Tvåan spikas utan närmare eftertanke.

2. AIK – Varberg 2
Vilken uppryckning AIK har stått för. Sju raka omgångar utan förlust gör att Gnaget faktiskt har lika långt till Europaplatserna som till nedflyttning. En seger här, samtidigt som HIF förlorar, skulle säkra kontraktet rent matematiskt med fyra omgångar kvar att spela. Det verkar tipparna tro är en självklarhet då AIK streckas lika hårt som Malmö. De gulsvarta har dock en tuff uppgift framför sig. Varberg befinner sig bara fyra pinnar bakom och har kapacitet i spelare som Barny, Selmani, Fofana och Book. Här måste skrällen med. Plocka med alla tecken och håll en extra tumme för knallen på Friends.

3. Norrby – Brage 1
Norrby kommer från en övertygande, och livsviktig, viktoria mot Akropolis. Abdelrahman Saidi slog då till med två fullträffar och det är en spelare som har mer att ge än han visat hittills under säsongen. Triumfen innebar att boråsarna tog klivet upp till säker mark och nu bör värdarna kunna ta ännu ett steg mot förnyat kontrakt. Brage är alltjämt hårt skadedrabbade och verkar få klara sig utan sina mittfältare Kanteh Hellberg och Antonsson. Det är tunga avbräck för masarna som ligger i mitten av tabellen. Ettan spikas.

4. GAIS – AFC Eskilstuna 1
Två lag som i allra högsta grad är inblandade i den infernaliskt spännande bottenstriden ställs mot varandra på Gamla Ullevi. GAIS har bara en poäng ner till negativt kval efter fyra raka omgångar utan seger. Senast torskade Makrillarna med 0-3 mot Umeå. En rakt igenom usel insats av göteborgarna. Nu är det det dock hemmabana igen och här trivs de bättre. Endast två av 13 matcher på Gamla Ullevi har slutat med förlust. AFC Eskilstuna är det lag som ligger på kvalplats endast en pinne bakom GAIS. Gästerna visar upp en något bättre formkurva men stod senast för en ganska trött insats mot Dalkurd. Dessutom har AFC ännu inte vunnit på naturgräs under säsongen. Trolig etta.

5. Leeds – Leicester 1
Marcelo Bielsa var mycket nöjd med Leeds insats mot Aston Villa för tio dagar sedan. 3-0 var imponerande och allra bäst var Patrick Bamford med sina tre fullträffar. Offensivt ser det väldigt spännande ut med Rodrigo, Raphinha, Costa och Klich tillgängliga förutom Bamford. Något för Leicesters skadedrabbade försvar att bita i. The Foxes kommer till matchen utan Söyüncü, Amartey, Castagne, Pereira och Ndidi samtidigt som Evans är ett osäkert kort. Utan dessa herrar är det Leeds som ska hållas något högre. Ettan är därmed av högsta prioritet.

6. Hoffenheim – Union Berlin 1
Union Berlin tappade Sebastian Andersson till Köln under sommaren och har ersatt svensken med Pohjanpalo och Kruse. Inga dåliga ersättare och Union blir att räkna med även denna säsong. Nu ställs huvudstadslaget på ordentligt prov mot ett Hoffenheim som stundtals imponerat inledningsvis. Värdarna kommer närmast från en 4-1-seger mot Gent i Europa League. Samma siffror som de blåklädda för några veckor sedan slog tillbaka självaste Bayern München med. Kramaric kan dessutom möjligen spela här då han är friskförklarad efter sin corona. Strecka från vänster i Sinsheim.

7. Villarreal – Valladolid X
Valladolid har inte alls fått till det i inledningen av La Liga. Tre poäng på sju omgångar gör att de lilavita placerar sig allra längst ner i tabellen. Senaste matchen förlorades mot Alavés med 0-2. Då fick dock Nacho ett tidigt rött kort, med elva män har Valladolid tagit poäng mot Real Sociedad och Celta Vigo under hösten. Shon Weissman och Sergi Guardiola och är två intressanta anfallare. Villarreal är ett bättre lag spelare för spelare men saknar Dani Parejo samtidigt som Gerard Moreno fortfarande är osäker till spel. Utan dessa pjäser ska inte de gulklädda känna sig helt säkra på tre poäng. Plocka med alla tecken redan från start.

8. Hellas Verona – Benevento X
Vi avslutar i Italien med två lag som förväntas få en tuff säsong. Benevento är nykomlingar och har släppt in lite för mycket mål för att kunna vara helt nöjda. Truppen är ändå inte så pjåkig. Glik är en skicklig försvarare samtidigt som Lapadula och Caprari har kapacitet offensivt. Hittills har trollkarlarna besegrat både Sampdoria och Bologna. Hellas Verona spelar väldigt tillknäppt vilket målskillnaden 5-2 vittnar om. Värdarna har en ramstark defensiv och kommer närmast från 1-1 borta mot Juventus. Med det i åtanke ska värdarna hållas något högre, men med tanke på att Hellas har stora skadebekymmer ska helst alla tecken ges plats.

Kassaskåpet! – Malmö FF
Helsingborg behöver poängen mer men det är Malmö som har det klart bättre laget. Kiese Thelin startar troligen bredvid Toivonen och då blir det svårt för ett Kebba Ceesay-löst HIF att stå emot.

Varningen! – Varberg
AIK går riktigt bra för tillfället men har också haft en del marginaler med sig. Varberg ligger bara fyra poäng bakom och kryssade i årets första möte mellan lagen. Den lågt streckade tvåan är ett måstetecken.

36 rader
1. Helsingborg – Malmö 2
2. AIK – Varberg 1X2
3. Norrby – Brage 1
4. GAIS – AFC Eskilstuna 1
5. Leeds – Leicester 1
6. Hoffenheim – U.Berlin 1X
7. Villarreal – Valladolid 1X2
8. H.Verona – Benevento 1X

216 rader
1. Helsingborg – Malmö 2
2. AIK – Varberg 1X2
3. Norrby – Brage 1
4. GAIS – AFC Eskilstuna 1X
5. Leeds – Leicester 1X
6. Hoffenheim – U.Berlin 1X
7. Villarreal – Valladolid 1X2
8. H.Verona – Benevento 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100