Topptipset tips måndag 16 november 2020

Veckan inleds med ett Topptips som sträcker sig över två dagar. Bland annat ska Sveriges ödesmatch mot Frankrike analyseras. Det är en av fyra landskamper på kupongen som i övrigt innehåller ligafajter från England, Spanien och Brasilien. Ett spännande Topptips med fint värde att hämta. Så här löser vi åtta sköna rätt!

Spelstopp: 20.44

1. Plymouth – Portsmouth 2
Plymouth är en pigg nykomling i League One. Speciellt på sitt egna gräs där The Pilgrims står noterade för fem segrar och en oavgjord efter sex spelade omgångar. Luke Jephcott har varit en stor del i framgången men nu saknas 20-åringen då han är uttagen i det walesiska U21-landslaget. Ett ruggigt jobbigt avbräck för de grönsvarta. Läge då för Portsmouth att ta tre blytunga poäng. Pompey har sin skyttekung John Marquis i fint slag och känns tyngre i grunden. Tvåan lämnas ensam.

2. Sporting Gijón – Rayo Vallecano 2
Rayo Vallecano har inlett Segunda något tveksamt med raden 5-1-5. Här får de klara sig utan sin viktiga peruan Luis Advíncula som både är avstängd och iväg med sitt landslag. Målvakten Dimitrievski är samtidigt på landslagsuppdrag för Nordmakedonien. Pozo, Antoni och Trejo finns dock alla med och det är en väldigt skicklig offensiv trio. Gijón har fått en bra start på säsongen och framförallt är det defensiven som imponerar med sex insläppta på elva matcher. Nu blir dock värdarna ruggigt överstreckade. Sporting har trots allt bara vunnit ett av sina fem senaste möten med Rayo. Ettan har tappat alla proportioner och då är det bara att gå för värdet och spela X2

3. USA – Panama 2
En landskamp ska avnjutas under måndagen mellan USA och Panama. Amerikanarna har med sig en otroligt ung trupp med flera tonåringar. Mycket talang helt klart, men rutin finns det lite mindre av. Speciellt nu när både Pulisic och Sargent fått lämna på grund av skador. Här blir USA superfavoriter, men motståndarna Panama är rutinerade och kommer inte lägga sig ner och dö. Panama var trots allt med i VM för två år sedan (det var inte USA) och då denna landskamp spelas på neutral plan lockar inte den överstreckade ettan. Börja med X2.

4. Frankrike U21 – Schweiz U21 1
Nu ska det avgöras vilken nation som vinner kvalgrupp 2 mot U21-EM. Schweiz står på nio segrar efter nio omgångar medan Frankrike triumferat i alla sina fajter förutom borta mot just Schweiz. Där blev det förlust med 1-3. Det innebär att Frankrike måste vinna med 2-0, 3-1 eller med minst tre måls marginal här för att plocka hem gruppen. Räkna med att Diaby, Guendouzi, Gouiri och de andra går för det redan från start, även om båda länderna redan är klara för nästa sommars slutspel. Alpnationen lär lägga sig lågt och försöka stå emot så gott det går, men här blir de rejält ansatta. Ettan är en given spik.

5. Coritiba – Bahia 2
Coronan fortsätter att sätta sin prägel på fotbollen runt om i världen och Brasilien är inget undantag. Coritiba får här klara sig utan nio spelare samt huvudtränaren Santana sedan samtliga testats positivt för viruset. Inga optimala förutsättningar direkt när ett spännande Bahia kommer på besök. Gästerna har klarat sig betydligt bättre och kan spela mer ordinarie. Dock ska det sägas att besökarna inte har vunnit en bortamatch mot Coritiba på hela 2000-talet. Tvåan ska ritas ned först, men finns det resurser i plånboken är det inte fel att gardera. Traditionens makt är stor.

6. Botafogo RJ – Bragantino X
Botafogo och Bragantino står båda på 20 poäng och ligger därmed under strecket inför denna tillställning. Gästerna går nuförtiden under Red Bulls paraply och därmed kan vi vänta oss rejäla satsningar framöver. Nu gäller det dock att rädda det som räddas kan så att Tjurarna slipper fortsätta sin satsning i Série B. Bortaspelet har varit uselt hittills, Bragantino har ännu inte vunnit på resande fot efter tio försök. Botafogo är samtidigt seriens näst sämsta hemmalag med bara två segrar på tio matcher, även om det ska nämnas att de plockat poäng i fyra raka kamper i Rio de Janeiro. Mycket svårtippat nu. Helst ska alla tecken plockas med.

7. Frankrike – Sverige X
Sverige stod för en lysande insats mot Kroatien i lördags och vann helt rättvist med 2-1. Segern kunde blivit ännu större men Albin Ekdal missade ett jätteläge i andra halvlek. Nu är Ekdal avstängd men både Svanberg och Larsson är fina alternativ på det centrala mittfältet. Ska Sverige hålla sig kvar i högsta divisionen av Nations League måste Blågult här göra ett måls bättre resultat än vad Kroatien samtidigt gör mot Portugal. Frankrike är redan klara segrare av gruppen efter att Kanté prickat in matchens enda mål mot Portugal. Han är avstängd nu och det är ett större avbräck för Les Bleus än vad Ekdals frånvaro är för Sverige. Blågult kommer ta matchen på betydligt mycket större allvar än Frankrike och ska inte vara chanslösa. Plocka med alla tecken redan från start.

8. Spanien – Tyskland 2
Nu ska det avgöras vilket land som tar sig vidare till slutspel från Grupp 4. Tyskland vände och vann mot Ukraina efter att Sané och Werner glänst. Spelmässigt hackar det fortfarande en del från tyskarnas sida men de har trots allt ännu inte förlorat i denna upplagan av Nations League. Spanien var nära att falla mot Schweiz efter att Sergio Ramos missat två straffsparkar i samma match, men Gerard Moreno kunde kvittera för La Furia Roja. Även spanjorerna har sett tveksamma ut under de senaste månaderna och truppen skrämmer inte, speciellt inte mittfältet som ser ganska svagt ut med spanska mått mätt. Tyskland känns något mer homogena. Strecka från höger.

Kassaskåpet! – Frankrike U21
Frankrikes U21-landslag dryper av kvalité och på hemmaplan är det svårt att se baguetterna tappa poäng mot Schweiz. Ettan lämnas ensam.

Varningen! – Panama
USA har ett spännande landslag på framväxt men det är inte helt enkelt att ställa ett gäng ungdomar på banan och bara köra över ett rutinerat Panama. Streckningen på ettan har spårat ur och skrällen måste bara med.

36 rader
1. Plymouth – Portsmouth 2
2. Sp.Gijón – Vallecano 2
3. USA – Panama 1X2
4. Frank U21 – Schweiz U21 1
5. Coritiba – Bahia 2
6. Botafogo RJ – Bragantino 1X
7. Frankrike – Sverige 1X2
8. Spanien – Tyskland X2

216 rader
1. Plymouth – Portsmouth 2
2. Sp.Gijón – Vallecano X2
3. USA – Panama 1X2
4. Frank U21 – Schweiz U21 1
5. Coritiba – Bahia X2
6. Botafogo RJ – Bragantino 1X2
7. Frankrike – Sverige 1X2
8. Spanien – Tyskland X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100