Topptipset tips måndag 15 februari 2021

Ny vecka och nya möjligheter när vi river av ett trevligt Topptips. Premier League inleder med två matcher från London innan La Liga tar över stafettpinnen. Även tillställningar från Serie A, danska Superligaen, Jupiler League, Primeira Liga och Segunda División ska avhandlas innan vi är i mål. Åtta rätt och inget annat är målet!

Spelstopp: 18:59

1. West Ham – Sheffield United 1
Vi inleder äventyret i London där West Ham ska ta sig an Sheffield United. Att David Moyes gäng fortfarande är med i kampen om Europaplatser är ett fint kvitto på deras säsong, men skotten har här flaggat för att Michail Antonio kan komma att vilas då han känt sig sliten den senaste tiden. Skulle anfallaren ställas över tappar The Hammers flera dimensioner i sitt anfallsspel. Sheffield United är sin tur förbättrade mot slutet, men med hela 14 poäng upp till säker mark är frågan om inte Chris Wilder satsar på FA-cupen den här säsongen för att sedan ta nya tag i The Championship inför nästa. Utgångsettan får gärna garderas om stålarna räcker till.

2. Chelsea – Newcastle 1
Inför helgen kommunicerade Steve Bruce ut att bland andra Callum Wilson blir borta drygt två månader på grund av skada. Det är ett avbräck som inte går att beskriva med ord då anfallaren på egen hand stått för över 50 procent av Skatornas totala poängproduktion. En mängd andra namn finns också i rehabstugan vilket betyder att gästerna åker till Stamford Bridge för att försöka hålla siffrorna nere. Hur långt det räcker återstår att se, men det här kommer att bli tre väldigt enkla poäng för Tuchels adepter. De blåklädda har lyft sig sedan tysken tog över och ettan är en bank trots att den ser ut att landa in över 80 procent.

3. Cádiz – Athletic Bilbao X
Det hårda matchandet har tärt på Athletic Bilbao som nu är uppe i fyra raka tävlingsmatcher utan seger. Baskerna, som dessutom är La Ligas hittills sämsta bortalag, reser under måndagen till Andalusien för att ställas mot formsvaga Cádiz, men inte ens här kan de rödvita räkna med något gratis. Den gula ubåten, samma smeknamn som Villarreal, har släppt in 13 mål på de fyra senaste ligamatcherna och lär därför lägga stort fokus på att ligga rätt i de bakre leden. Med gott om vila i benen ska värdarna kunna stå emot ett tröttkört Bilbao ett bra tag. Krysset är ett sunt utgångstecken som därefter garderas upp i samråd med portmonnän.

4. Hellas Verona – Parma X
Efter att på ett imponerande vis ha fällt Napoli i slutet på januari har Hellas Verona prestationsmässigt tagit ett kliv tillbaka den senaste tiden. Totalt fem mål i nacken mot Roma och Udinese vittnar om att de gulblå inte är som bäst för stunden. Ivan Juric mannar är dessutom ett beskedligt herrskap när de väntas föra matchbilden. Det syntes inte minst i det vändande mötet mot Parma där måndagens värdförening torskade med 0-1. Trots skinklagets kräftgång den senaste tiden får de här en fin möjlighet att skapa kontakt med gängen på säker mark i Serie A. Cornelius och Zirkzee är två potentiella matchvinnare för Parma och för den modige är ettan ett potentiellt avslag. Helst alla tecken trots allt.

5. FC Köpenhamn – Sönderjyske 2
Från stövelns idylliska platser till våra pölse-vurmande grannar i söder. Superligaen är fortfarande i sin linda efter återstarten, men FC Köpenhamn har ändå hunnit med att vinna två raka matcher. Efter den hädiska hösten är det en skön och framför allt behövlig start, men det känns ändå tufft att lita fullt ut på de vitklädda när Sönderjyske kommer på besök. Gästerna har rejäl spets i de båda anfallarna Wright och Jacobsen, spelare som definitivt besitter kunnande nog för att såra värdarna från huvudstaden. Högersidan rensar fint och finns med redan på mindre system.

6. Gent – Mouscron 1
Efter en överlag becksvart höst har Gent börjat visa framfötterna i takt med att dagarna blivit ljusare. Sju raka tävlingsmatcher utan förlust är starka papper och med cupsegern mot högkapabla Charleroi färsk på näthinnan ska Gent ses med toppchans när Mouscron kommer på visit. Les Huruls, som gästerna kallas, föll tungt hemma mot Kortrijk (0-3) senast och på resande fot är Mouscron sämst i klassen tillsammans med Sint-Truiden. Det faktumet bryts inte på Ghelamco Arena. Ettan är en fin spik hela vägen upp till 65-70 procent.

7. Sporting – Pacos de Ferreira 1
Sporting gör en kanonsäsong i Portugal och mycket tyder på att den gamla Benfica-profilen Rúben Amorim lotsar de grönvita till deras första ligatitel sedan säsongen 2001/2002. Mittfältaren och tillika skytteligaledaren Pedro Goncalves har varit alldeles fenomenal och lär säkerligen vara ett hett villebråd bland större europeiska klubbar under sommarens transferfönster. Svenska folket är dock inte sena med att ge ettan stort förtroende och då blir det trots allt läge att kolla åt andra sidan. Där står ett Pacos de Ferreira som i skymundan av Sporting också de gör en kanonsäsong. Gästerna har häng på tredjeplatsen som ger kval till Champions League och då måndagens opponenter inte sett fläckfria ut i deras senaste prestationer är den lågt streckade tvåan ett lockande komplement åt ettan. Krysset åker med på större system.

8. Real Oviedo – Lugo 1
Kupongen går i mål i den spanska andraligan där Real Oviedo och Lugo ska mäta svärd i Asturien. De anrika värdarna är långt ifrån glansdagarna och krigar numera för att ordna nytt kontrakt i Segunda. Mot ett bortasvagt Lugo ska Oviedo hållas högst, men att lägga alla ägg i värdarnas korg känns inte tryggt. Lugo besitter trots allt en hel del kunnande och det är inte omöjligt att de får med sig ett kryss från Carlos Tartiere. Mer än så kan dock inte gästerna hoppas på. 1X är ett lås.

Kassaskåpet! – Chelsea
Newcastle saknar flera bärande spelare och ställs mot ett Chelsea som agerar med en helt annan tyngd under Tuchel. Ettan streckas hårt på Stamford Bridge men matchen kan bara sluta på ett sätt. Spika på!

Varningen! – Sönderjyske
FC Köpenhamn är inte den stormakt de var för några år sedan. De vitklädda huserar i Superligaens mittenskikt och går knappast säkert mot ett lurigt Sönderjyske. Bra skrälläge på Parken!

36 rader
1. West Ham – Sheffield U 1
2. Chelsea – Newcastle 1
3. Cádiz – Athletic Bilbao X
4. Hellas Verona – Parma 1X2
5. Köpenhamn – Sönderj. 1X2
6. Gent – Mouscron 1
7. Sporting – P.Ferreira 12
8. Real Oviedo – Lugo 1X

216 rader
1. West Ham – Sheffield U 1X
2. Chelsea – Newcastle 1
3. Cádiz – Athletic Bilbao X2
4. Hellas Verona – Parma 1X2
5. Köpenhamn – Sönderj. 1X2
6. Gent – Mouscron 1
7. Sporting – P.Ferreira 1X2
8. Real Oviedo – Lugo 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100