Topptipset tips måndag 14 december 2020

Matcher från danska Superligaen och spanska La Liga inleder måndagens Topptips. Därefter är det idel andradivisionen som ska analyseras. En smålurig rad där ett par favoriter mycket väl kan fällas. Åtta rätt har således stor potential att betala rikligt och analysen är klar. Nu kör vi mot åttlingen!

Spelstopp: 18.44

1. Odense – Midtjylland 2
Midtjylland vann den danska ligan i fjol och har inlett starkt även i höst. Vid poäng här tar de sig förbi Bröndby upp på förstaplatsen. Formen är också god, något Vargarna visat i Champions League där både Atalanta och Liverpool fått ge ifrån sig poäng. Två extremt starka insatser. Kan Cajuste och company komma upp i den nivån får Odense det hett om öronen. OB är dock ingen slagpåse. Värdarna besegrade Aalborg med 2-1 i den förra omgången efter två fina assist av Issam Jebali. Med honom i laget ska inte Odense räknas bort helt. Utgå från tvåan men gardera efter storleken på plånboken.

2. Celta Vigo – Cádiz 2
Celta Vigo har börjat rulla igång sedan den argentinska galningen Eduardo Coudet tog över ansvaret för klubben. Två raka segrar har de ljusblåa i ryggen och de bör kunna vinka hej då till den absoluta botten förr snarare än senare. Här blir dock Celta alldeles för högt betrodda, de ställs trots allt mot en motståndare som plockat fem poäng fler under hösten. Cádiz slog tillbaka självaste Barcelona förra veckan efter att Álvaro Negredo hoppat in och nätat. En fantastisk insats från nykomlingen som imponerat stort hittills. Kan Cádiz spela lika tätt bakåt som mot Barca blir det svårt för Aspas och hans vänner att hitta igenom. Alla tecken är att föredra men X2 är av högsta prioritet.

3. Girona – Rayo Vallecano 2
Girona inledde hösten bedrövligt men har sett bättre ut sedan målmaskinen Cristhian Stuani kommit tillbaka från skada. Tre raka segrar har det blivit med uruguayanen på plan och mot Logronés var det Stuani som stod för båda målen i 2-0-segern. Förutom Stuani är det dock få som imponerat hos katalanerna som här blir alldeles för stora favoriter. Rayo Vallecano har ett kapabelt manskap där spelare som Antonin, Pozo och Ulloa finns att tillgå. Detta är en helt jämn match-up på förhand, men då värdet ser ut att hamna klockrent till höger är det därifrån det ska streckas.

4. Reggina – Venezia X
Reggina föll tungt mot Chievo med klara 0-3 i fredags. Det var den sjätte förlusten på de sju senaste tävlingsmatcherna för hemmalaget som har det svårt för tillfället. Mot Chievo fick svenska Nikola Vasic hoppa in och kanske är han redo för mer speltid nu. Kyle Lafferty, med förflutet i bland annat Rangers och Sunderland, är en annan intressant pjäs som Reggina kan kasta in. Venezia ligger betydligt högre upp i tabellen men gillar inte att lämna Venedig. Utanför kanalernas stad har de bara lyckats vinna en av fem matcher. Väldigt ovisst här. Valet blir alla tecken redan från start.

5. Le Havre – Clermont 2
Clermont har varit väldigt svåra att penetrera under säsongen. Åtta insläppta mål är bäst facit av samtliga lag i den franska andradivisionen. En seger här skulle föra upp laget förbi Auxerre och Toulouse upp på en fjärdeplats i tabellen. 22-årige Mohamed Bayo är det som ska fixa biffen. Anfallaren har stått för åtta av Clermonts 18 fullträffar i ligaspelet hittills. Le Havre hade en sådan skyttekung i fjol i Kadewere som numer spelar i Lyon. Utan honom är laget från den franska nordkusten betydligt sämre och kommer närmast från fem raka kamper utan seger. Det blir förlust igen. Tvåan spikas.

6. Jong Utrecht – FC Oss 1
FC Oss har tagit två raka segrar och kommer från fyra raka matcher utan förlust. En svit som för upp laget i tabellen. Med 16 poäng tillhör de dock fortfarande gott och väl den undre halvan och det är på pappret inget lag som ska kunna avancera alltför mycket. Redan här blir det tufft för FC Oss att fortsätta sin fina trend. Jong Utrecht har betydligt högre kapacitet där Jeredy Hilterman sticker ut lite extra. Han nätade i 3-2-segern mot Excelsior och kan mycket väl måla återigen. Jong Utrecht har vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher och ska ses med bra chans att segra igen. Etta spikas.

7. Roda – Helmond Sport X
Roda har fått klara sig utan sin skyttekung Roland Alberg ett par matcher på grund av en avstängning men ändå plockat fyra poäng mot Excelsior och Jong PSV. Bra jobbat av de gulsvarta som nu dock överskattas rejält av tipparna. Det är trots allt ett lag som hamnade i botten av tabellen i fjol. Helmond Sport var visserligen jumbo då, men är ett lag som börjat röra på sig. Två segrar på de fyra senaste omgångarna visar att saker är på väg åt rätt håll. Gästerna har tagit poäng i två av de fyra senaste inbördes mötena mot Roda och här blir ettan rejält överstreckad. Läge då att plocka med alla tecken redan från start där högersidan rensar fint.

8. Operário – Ponte Preta 1
Ponte Preta har två sämre prestationer i ryggen och har halkat ner till en niondeplats i tabellen. Upp till uppflyttning skiljer det fem pinnar inför den 29:e omgången och laget från Campinas skulle behöva en framgång under natten. De har dock inte vunnit en enda bortamatch på två månader. Hemmaplansfördelen är viktig i Brasilien och Operário är ett lag som inte är enkla att bryta ner i Ponta Grossa. Endast tre av 14 matcher har förlorats här. Värdet ser ut att bli helt okej på ettan som då är första tecken att rita ner. Komplettera med krysset om börsen tillåter.

Kassaskåpet! – Clermont
Le Havre har inga offensiva hot efter att Kadewere lämnat klubben. Clermont ser betydligt vassare ut och vinner detta till fint värde.

Varningen! – Cádiz
Cádiz besegrade Barcelona i sin senaste ligamatch. Det säger allt om vilken kapacitet som finns i laget. Ett otroligt ojämnt Celta Vigo kan mycket väl få bekymmer. Tvåan måste med!

36 rader
1. Odense – Midtjylland 2
2. Celta Vigo – Cádiz X2
3. Girona – Vallecano X2
4. Reggina – Venezia 1X2
5. Le Havre – Clermont 2
6. Jong Utrecht – FC Oss 1
7. Roda – Helmond Sport 1X2
8. Operário – Ponte Preta 1

216 rader
1. Odense – Midtjylland X2
2. Celta Vigo – Cádiz 1X2
3. Girona – Vallecano X2
4. Reggina – Venezia 1X2
5. Le Havre – Clermont 2
6. Jong Utrecht – FC Oss 1
7. Roda – Helmond Sport 1X2
8. Operário – Ponte Preta 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100