Topptipset tips måndag 13 november 2023

Rosengård ger sig in i Champions League under tisdagen vilket blir en perfekt avslutning på måndagens Topptips. Vi har nämligen ett tvådagarskalas framför oss där spansk och dansk fotboll inleder. Argentina och Ecuador finns också representerat. Let’s go!

Spelstopp 18:59

1. Real Oviedo – Cartagena X
Segunda División fyller 15 omgångar under måndagen när Real Oviedo och Cartagena ska mäta svärd i Asturien. De förstnämnda är inte på samma nivå som under glansdagarna, men med en viss Cazorla på mitten finns fortfarande stunder av magi. Offensiven slår det dock inga gnistor om och även om Cartagena är jumbo skiljer det nästan ingenting mellan lagen sett till xPTS. Gästerna kan ligga lågt och spela på omställningar vilket är något som Real Oviedo haft problem med förr. Alla tecken och skrälljobb när ettan övervärderas.

2. Hobro – Hilleröd 2
Den danska andraligan toppas av Sönderjyske och Aalborg som ser ut att göra detta till ett tvåhästars-race. Hobro och Hilleröd hoppas utmana där bakom, men ingen av kvällens kombattanter rör toppduon i det långa loppet. Hobro står noterade för 8-0-7 på 15 omgångar och blir av oförklarliga skäl väldigt hårt betrodda denna måndag. Då vänder vi kinden till. Hilleröd trivs med den förmodade matchbilden där gästerna, vars xPTS vittnar om klättring i tabellen, kan spela på omställningar mot ett ojämnt Hobro. X2 gillas – avslag på ettan.

3. Ruch Chorzów – Radomiak Radom 1
Ekstraklasa bär en haltande tabell där flera av lagen står noterade för olika antal spelade matcher. Ruch Chorzów har bland annat bara spelat 13 matcher vilket är en fördel sett till värdarnas ansatta tabelläge. Blott en seger har lett till en plats under giljotinen, men är det någonstans Ruch Chorzów ska ta sina poäng är det på hemmaplan. Radomiak Radom placerar sig i mitten av tabellen, men gästerna är långt ifrån några monster. Fyra förluster på sju bortamatcher skrämmer inte och här lockar smygvärdet till vänster absolut mest. Tvåan är sist in i leken.

4. Sarmiento – Godoy Cruz X
Copa de la Liga Profesional översätts till Argentinska Ligacupen, men det är också en direkt fortsättning på Liga Profesional. Godoy Cruz toppar Grupp B efter bara en förlust på tolv omgångar, men trots att gästerna besitter en stark defensiv är det värt att påtala vikten av hemmaplan i den sydamerikanska fotbollen. Sarmiento kan fortfarande nå slutspel om de sköter sina kort rätt och hemma i Junín knuffas värdföreningen inte omkull hur som helst. Krysset ligger nära till hands i en troligen tight och målsnål kamp. Därefter garderas det från vänster.

5. Instituto de Córdoba – Barracas Central 1
Instituto de Córdoba är nykomlingar i det argentinska finrummet. Det har dock inte hindrat värdarna från att imponera. 2-1 mot ett aktat lag som Argentinos Juniors bär respekt med sig och bara sju insläppta mål på tolv matcher i Copa de la Liga Profesional är ett kvitto på att defensiven sitter där den ska. Hemmaplan är en annan fördel när Instituto tar emot Barracas Central. Gästerna bottnar Grupp A efter bara tre segrar på tolv försök och har problem med sitt målskytte. När de tillresta behöver agera desperat ska ettan, precis som oddsmarknaden antyder, hållas klart högst. Krysset är en möjlig följeslagare.

6. Delfín – Cuenca X
Det ecuadorianska finrummet, LigaPro Primera A, närmar sig sluttampen där flera lag har väldigt mycket att spela för. Delfín har säkrat deltagande i Copa Sudamericana till nästa säsong, men värdarna vill inte slå sig för bröstet för det. Det vill inte heller Cuenca som fortfarande kan nå Copa Sudamericana. Becerra är en beprövad målskytt hos gästerna som har en förmåga att dyka upp som gubben i lådan. Har anfallaren en bra dag är det inte otänkbart att tipparna går bort sig i sin värdering av matchen. Till vänstervridna streck föreslås hela spannet och skrälljobb.

7. Rosengård – Eintracht Frankfurt 2
Rosengård övertygade när de i finalrundan av kvalet mot Champions League slog ut Subotica. Uppvisningen på Malmö IP var ett styrkebesked och i spelare som Bredgaard och Schough finns spets som blir välbehövlig i gruppspelet. Motståndarlagen är dock tuffast tänkbara när Barcelona, Benfica och Eintracht Frankfurt återfinns i samma grupp. Tyskorna står på andra sidan denna afton och i bland andra Anyomi finns en spelare vars spetsegenskaper inte motsvaras hos FCR. Oddsen är befogade i Skåne där tyskorna bollas upp som tydliga favoriter. Tvåan är en kanonspik.

8. St. Pölten – Brann 1
St. Pölten dominerar damfotbollen i Österrike med eftertryck där värdinnorna inte förlorat en ligamatch på femtioelva säsonger. 17-årige Mädl är ett löfte utöver det vanliga och det ska bli väldigt spännande att följa hennes framfart i Champions League. Redan under tisdagen kan Mädl göra skillnad mot Brann. Norskorna gjorde processen kort med Glasgow City, men i gruppspelet jackas svårighetsgraden på motståndet upp rejält. I Österrike slår Brann ur stort underläge och ettan är en fin spik till fin procent.

Kassaskåpet! Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt har vaknat till liv i Frauen-Bundesliga där motståndet är tuffare än det på Malmö IP. Tyskorna inleder med en planenlig seger mot Rosengård.

Varningen! Cartagena
Real Oviedos offensiv är inte mycket att skryta med och när ettan sticker iväg mot Cartagena räknas jumbon tidigt. X2 får inte missas.

36 rader
1. Real Oviedo – Cartagena 1 X 2
2. Hobro – Hilleröd 2
3. Ruch Chorzów – Radom 1 X
4. Sarmiento – Godoy Cruz 1 X
5. Instituto – Barracas C 1
6. Delfín – Cuenca 1 X 2
7. Rosengård – Frankfurt 2
8. St. Pölten – Brann 1
216 rader
1. Real Oviedo – Cartagena 1 X 2
2. Hobro – Hilleröd X 2
3. Ruch Chorzów – Radom 1 X
4. Sarmiento – Godoy Cruz 1 X 2
5. Instituto – Barracas C 1 X
6. Delfín – Cuenca 1 X 2
7. Rosengård – Frankfurt 2
8. St. Pölten – Brann 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100