Topptipset tips måndag 11 januari 2021

Vi hittar en stor favorit i fara i Glasgow medan en annan favorit bör hålla för trycket utanför Manchester. Det är de två stora nycklarna på måndagens Topptips. Dessutom ska vi bland annat titta till matcher från Serie A och La Liga. En bra start på veckan helt enkelt. Bättre blir det om vi löser åtta rätt!

Spelstopp: 20.29

1. Huesca – Real Betis 1
Det är två lag som inte har någon bra känsla som ska mötas i Aragonien under veckostarten. Huesca ligger allra sist i tabellen och har extremt svårt att vinna fotbollsmatcher. En seger på 17 fajter i ligan talar sitt tydliga språk. Dessutom har de fått in coronasmittan i truppen. Det har även Real Betis fått och de grönvita har en extremt lång skadelista som stör. Betis har varit svaga på resande fot hela säsongen och förlorat fem av sina sex senaste ligamatcher bortanför det egna gräset. Med de förutsättningarna lockar den lågt streckade ettan mest. Detta bör dock garderas tidigt. Notera också att det fallit mycket snö i Aragonien och att viss chans för inställd match råder.

2. Spezia – Sampdoria 2
Sampdoria stod för en rejäl skalp när Inter besegrades med 2-1. Visst missade Alexis Sánchez straff men segern var inte oförtjänt. Doria saknade då avstängda Albin Ekdal men den svenska landslagsmittfältaren är nu tillbaka i truppen och lär gå rakt in i startelvan. Även Quagliarella, som satt på bänken mot Inter, bör få speltid bredvid Keita Baldé på topp. Spezia sätter stort hopp till Nzola som nätat åtta gånger i seriespelet. Den senaste baljan kom mot Napoli där nykomlingarna vände 0-1 till 2-1. Mycket imponerande. På Stadio Alberto Picco ska inte Spezia vara chanslösa, men det ska nämnas att skadeläget är allt annat än bra. Alla tecken är säkrast.

3. Stockport – West Ham 2
West Ham har haft ett ganska lugnt spelschema mot slutet och inte spelat match på tio dagar. Då nästa fajt är på lördag har David Moyes alla möjligheter att ställa ut en stark elva här. Då Haller sålts till Ajax finns det inte speciellt många strikers kvar i truppen och därför ska Antonio ses med bra chans att leda linjen på Edgeley Park. En spelare Stockport kommer få stora problem med. Värdarna, med Wayne Rooneys bror John i laget, ligger till vardags i National League och ska såklart inte ha något att hämta mot ett lag från Premier League. Tvåan är helt given.

4. Celtic – Hibernian 2
Celtic slickade såren efter derbyförlusten mot Rangers genom att åka på träningsläger i Dubai. Oansvarigt kan tyckas att resa så långt med ett helt fotbollslag i den värld vi lever i. En spelare drog dessutom på sig corona och saknas här. Vem är dock inte uttalat när detta skrivs. Med över 20 poäng upp till Rangers på förstaplatsen har Celtic inte speciellt mycket att spela för längre och frågan är hur harmonin är i truppen. Läge för Hibernian att skrälla således. Doidge, Nisbet och svenska Hallberg ska inte räknas bort. Plocka med alla tecken tidigt och jobba in superskrällen.

5. Standard Liège – Waasland-Beveren 1
Philippe Montanier hade inget roligt 2020. Den franska tränaren fick sparken av både Lens och Standard Liège under samma år. Standard fick han lämna efter den fjärde raka förlusten som kom mot St. Truiden dagarna efter jul. Det har gjort att Standard har halkat ner ordentligt i tabellen. Samtidigt har värdarna ett slagkraftigt lag på pappret där unge kongolesen Jackson Muleka, som nätade mot St. Truiden, ser väldigt spännande ut. Waasland-Beveren har bara en poäng på sina tre senaste omgångar och kämpar i botten av Jupiler League. Vid sina tre senaste besök på Stade Maurice Dufrasne och Standard fått vända hem tomhänta igen. Det blir samma visa nu. Ettan är en riktigt fin spik.

6. Eintracht Braunschweig – Fortuna Düsseldorf 2
Fortuna Düsseldorf har satt ihop en svit på fem raka segrar i Zweite Bundesliga vilket gör att de rödvita nu bara fyra poäng upp till förstaplatsen. Uwe Röslers mannar, som åkte ur det tyska finrummet i fjol, siktar på en snabb comeback. Kristoffer Peterson har fått en del speltid för gästerna och då han målade senast bör han få start igen. Bodzek får dock sitta på läktaren då han är avstängd. Braunschweig gick upp från tredjeligan inför säsongen och har haft en tuff start i den högre omgivningen. På hemmaplan ska de dock inte underskattas. Tvåan är troligast, men då den streckas på för hårt är en helgardering bäst.

7. Caen – Toulouse 2
Svenskt blir det även i match 7 då Toulouse nyligen har värvat Isak Pettersson från IFK Norrköping. Om det blir speltid för svensken redan här återstår att se, Toulouse har trots allt visat fin form mot slutet. Fyra raka segrar gör att gästerna är tvåa i Ligue 2 med tre poäng upp till serieledarna Troyes. Förra omgångens 1-0 mot Paris FC var starkt jobbat då Rouault visades ut i den första halvleken. Caen har inte samma höga kapacitet som måndagens kombattanter men på hemmaplan har de plockat poäng i åtta av nio fajter. Tvåan är troligast men med Caens hemmafacit i ryggen är det inte fel att få med krysset.

8. Sabadell – Lugo X
Lugo stod upp bra mot Girona i förra veckans Copa del Rey-match. Det blev förlängning och där tog Lugo ledningen. Insläppta mål i den 115:e och den 122:a minuten förstörde dock dagen. Blytungt för galicierna som gjorde en habil insats. Det blir ofta jämna matcher när de rödvita spelar fotboll, 18-18 i målskillnad efter 20 ligamatcher visar på att det är ett lag som sätter defensiven först. Sabadell ligger under nedflyttningsstrecket men verkar ha knäckt koden. Fyra raka ligafajter med poäng är starkt jobbat. Tre av dessa har slutat oavgjort och jag tror det blir väldigt jämnt igen. Krysset är nere under tre gånger pengarna och ska ses som troligt. Börja där.

Kassaskåpet! – West Ham
West Ham har varit spellediga länge och har råd att matcha en stark elva. Då kommer inte Stockport ha en chans. Tvåan är helt given.

Varningen! – Hibernian
Celtic har inte längre någon rimlig chans på titeln och då corona har smugit sig in i truppen finns det många osäkerhetsfaktorer hos de grönvita. Superläge därmed för Hibernian att stå för en rejäl knall.

36 rader
1. Huesca – Real Betis 1X
2. Spezia – Sampdoria X2
3. Stockport – West Ham 2
4. Celtic – Hibernian 1X2
5. St.Liège – W.Beveren 1
6. E.Brauns. – F.Düsseldorf 1X2
7. Caen – Toulouse 2
8. Sabadell – Lugo X

216 rader
1. Huesca – Real Betis 1X
2. Spezia – Sampdoria 1X2
3. Stockport – West Ham 2
4. Celtic – Hibernian 1X2
5. St.Liège – W.Beveren 1
6. E.Brauns. – F.Düsseldorf 1X2
7. Caen – Toulouse X2
8. Sabadell – Lugo X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100