Topptipset tips måndag 1 juli 2024

EM och Copa America täcker upp kupongens övre halva med två bidrag vardera. Därefter så är det klubbfotboll som gäller med inslag från Sverige och Brasilien där vi tycker oss ha hittat ett riktigt intressant skrälldrag från Sao Paulo-derbyt. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp 17:59

1. Frankrike – Belgien 1
Belgien har inte fått pusselbitarna att falla på plats. Romelu Lukaku har visserligen haft marginalerna mot sig under hela mästerskapet men “De Rode Duivels” har inte alls nått upp till samma nivå som när Roberto Martínez var förbundskapten. Det skulle förvåna oss om belgarna tar sig till slutet av slutspelsträdet och troligtvis så blir det uttåg redan i åttondelen. Frankrike tillhör en av favoriterna till att vinna hela turneringen och kan det bara lossna framåt så blir Les Bleus svårstoppade. Ettan är en given utgång, krysset följer med om plånboken tillåter.

2. Portugal – Slovenien 1
Portugal var redan slutspelsklara inför den sista gruppomgången och trots förlust mot Georgien så vann de rödgröna sin grupp. Roberto Martínez manskap får således en, på pappret, enkel uppgift i åttondelsfinalen där Slovenien ställs på den andra sidan av det gröna schackbrädet. Slovenerna tog sig med det sagt vidare ur en vansklig grupp på Serbiens bekostnad och spelade oavgjort i samtliga gruppspelsmatcher. Med Jan Oblak mellan stolparna så kan de vitklädda tvinga fram en förlängning i Frankfurt. 1X!

3. USA – Uruguay 1
Uruguay toppar Grupp C inför den sista gruppomgången och behöver endast se till att hålla siffrorna nere mot USA. Att Marcelo Bielsa väljer att vila några nyckelspelare känns troligt på förhand och det är väldigt svårt att sia kring vilken nivå de himmelsblå kommer att hålla denna afton. Poängen är av större vikt för USA som har kniven mot strupen efter förlusten mot Panama. Timothy Weah är avstängd i och med det röda kortet han synade häromsistens men Gregg Berhalter kan alltjämt ställa upp med en slagkraftig startelva. Strecka från vänster.

4. Bolivia – Panama 2
Panama stod för en rejäl knall i fredags då “Los Canaleros” besegrade USA med 2-1. Till saken hör att Timothy Weah såg rött efter dryga kvarten spelad. Kampen om andraplatsen blir hur som helst en riktig rysare och ett undermåligt Bolivia torde Thomas Cristiansens manskap avlägsna någorlunda komfortabelt. “La Verde” är fortfarande poänglösa inför den sista omgången och med den bedrövliga målskillnaden 0-7 så är avancemang i praktiken uteslutet. Med motivationsfaktorn på sin sida så ska Panama vinna dusten i Orlando. Tvåan singlas!

5. AIK – Piteå 2
Det var en underhållande tillställning när dessa antagonister strålade samman på LF Arena i torsdags. En match som bjöd på hela åtta baljor där Piteå i slutändan drog det längsta strået. Välbehövligt för gästerna som har haft problem med målskörden denna säsong. Faktum kvarstår att de rödvita inte har presterat på samma nivå som i fjol och det går i dagsläget inte att lita fullt ut på PIF. AIK plockar främst sina poäng mot lag från den undre halvan men kan absolut göra match av detta. Strecka från höger.

6. IF Karlstad – Piteå 1
IF Karlstad har inte riktigt vad som krävs för att utmana i den absoluta toppen av Ettan Norra men är ett lag för den övre halvan. Arrangören är i gott slag med sju poäng från de senaste tre omgångarna och kommer närmast från en viktig bortaseger mot tabellgrannen Örebro Syrianska efter ett sent avgörande från José Segura Bonilla. 25-åringen har imponerat under de senaste månaderna och ska tillsammans med rutinerade Johan Bertilsson se till så att värmlänningarna besegrar ett bortasvagt Piteå vars uppåtgående trend ska tas med en nypa salt. Spiketta!

7. Palmeiras – Corinthians X
De regerande mästarna Palmeiras är föga förvånande med och utmanar i toppen av Serie A. Endrick och Luis Guilherme har med det sagt gjort sitt sista framträdande för klubben och Abel Ferreira får klara sig utan ytterligare en handfull tongivande spelare denna afton. De tre nyförvärven Mauricio, Agustin Giay och Felipe Anderson är därtill spelklara först mot Atletico GO. Arrangören har med andra ord en kraftigt försvagad trupp denna afton och Corinthians kommer inte vika ner sig i första taget mot sin bittra rival. Detta är inte så pass ensidigt som procentfördelningen indikerar – vi helgarderar!

8. Santos – Chapecoense 1
Chapecoense balanserade på en skör lina i fjol och lyckades säkra ett nytt kontrakt tack vare en stark säsongsavslutning. Gästerna hittas återigen oroväckande nära giljotinen och kommer sannolikt bli passerade av CRB, som har två matcher färre spelade, inom kort. Prestationen mot Paysandu för drygt en vecka sedan lämnade en hel del att önska och bättre krävs om de grönklädda ska ha en suck mot ett hemmastarkt Santos. Arrangören har gått segrandes ur fyra av fem hemmamatcher så långt och endast Goiás har en bättre målskillnad hemmavid än de svartvita. Ettan singlas på en rimligt streckad bräda.

Kassaskåpet! Panama
Bolivia hade inte mycket att säga till om mot varken Uruguay eller USA och med jumboplatsen mer eller mindre fastställd så blir även Panama en svårknäckt nöt. Thomas Christensens manskap kliver i sin tur in till detta möte med hög moral efter segern mot USA och har goda förutsättningar att avancera till nästa fas.

Varningen! Corinthians
Det är allt som oftast jämna bataljer när dessa rivaler strålar samman. Palmeiras har varit det klart bättre laget under de senaste åren men tre av de senaste fyra inbördes mötena har likväl slutat i delad ära och nu saknar arrangören flera tongivande spelare. Tvåan ser riktigt trevlig ut till låg procent.

108 rader
1. Frankrike – Belgien 1 X
2. Portugal – Slovenien 1 X
3. USA – Uruguay 1 X 2
4. Bolivia – Panama 2
5. AIK – Piteå 1 X 2
6. IF Karlstad – Piteå 1
7. Palmeiras – Corinthians 1 X 2
8. Santos – Chapecoense 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100