Topptipset tips lördag 25 juni 2022

Damerna bjuder på vänskapslandskamper, Norge och Sydamerika på ligamatcher. Det är vad vi får gotta oss i denna lördag när Stryktipset flyttat till söndagen. Vi jobbar pengar ändå och har analysen klar för åtta gröna bockar!

Spelstopp 15:59

1. Norge – Nya Zeeland 1
Norge har ett ruskigt starkt landslag och kommer inte att bli lätta att brottas med i EM. Hegerberg, Graham Hansen och Mjelde är alla etablerade namn på absolut högsta nivå, men det finns också gott om kraft underifrån med bland andra Bizet Ildushöy och Syrstad Engen. Under lördagen ska norskorna slipa formen inför mästerskapet och Nya Zeeland ska normalt inte ha mycket att sätta emot. Spets finns i bland andra Longo, Wilkinson och Hassett, men det är ändå en bit upp till Norges nivå. Gör våra grannar i väst det de ska är ettan trolig. Gardera med hänsyn till värde.

2. Spanien – Australien 1
Jorge Vilda och dennes Spanien är en av huvudfavoriterna till EM-guldet och konstigt vore väl annars då truppen kryllar av världsstjärnor. Putellas, Sarriegi, Paredes och Caldentey är alla vansinnigt skickliga med bollen vid sina fötter och här lutar vi åt att La Roja trampar gasen i botten från start. Australien är normalt ett landslag som inte går av för hackor, men utan storstjärnan Sam Kerr är The Matildas trots allt minst en nivå svagare än Spanien. Värdinnornas favoritskap avtar inte heller när matchen spelas i Huelva. Ettan kan gott lämnas på egna ben.

3. Haugesund – Viking 2
Ett frustrerat Viking äntrar lördagen med endast ett mål i sikte, nämligen revansch. Två raka, bittra och orättvisa förluster finns i ryggsäcken hos grabbarna från Stavanger. Det ska dock sägas att det inte varit något större fel på insatserna. Veton Berisha ser fortsatt het ut i de främre leden och kan han vakna på rätt sida får Haugesund otroligt mycket att stå i. Värdföreningen är snubblande nära giljotinen och kommer att få slåss för överlevnad under återstoden av säsongen. Trots hemmaplan har Haugesund inte mycket att sätta emot. Tvåan singlas till runt 50 prollar.

4. Rosenborg – Kristiansund 1
Det vill sig inte för Kristiansund. 0-2 i brakan mot Bodö/Glimt var gästernas andra raka utan nätkänning och med bara en inspelad poäng på åtta matcher hägrar minst sagt nedflyttning för de tillresta. Kunnandet är dock betydligt högre än vad tabellen vittnar om och Rosenborg är numera inget lag som bara går ut och städar av ett bottenlag utan vidare. Kjetil Rekdals mannar trivs som allra bäst när de får ligga lågt och spela på omställningar, något de inte kommer få göra hemma på Lerkendal. Noah Holm dras fortfarande med frågetecken i de främre leden och utan honom tenderar Vecchia att bli alldeles för ensam. Börja till vänster men var inte blyg för att gardera i hopp om en knall.

5. Talleres de Córdoba – Central Córdoba X
Det vankas derby i Córdoba där Talleres de Córdoba och Central Córdoba ska mäta svärd. För drygt ett år sedan vann de sistnämnda de senaste inbördes mötet och från just den triumfen ska inspirationen hämtas denna derbyafton. Formen är nämligen inte på topp efter två raka nederlag. Talleres har i sin tur bara en poäng på de tre senaste där offensiven gått i stå. Bara ett gjort mål under samma period är ett kvitto på detta och det skulle inte förvåna om ett målsnålt derby präglat av kamp är att vänta. Krysset går därför i första hand, garderingar föreslås i samråd med plånboken.

6. Defensa y Justicia – Vélez Sarsfield 1
Derbydags i Buenos Aires där Vélez Sarsfield kommer glada i hågen efter 2-0-triumfen mot Rosario Central. Orellano och Fernandez orkestrerade segern med varsin balja, något som inte gått tipparna förbi. Bortaspelet har gått tungt för gästerna i modern nutid och när spelvärdet tornar upp sig i västerled blickar vi åt Defensa y Justicias håll. De gulgröna har inlett Liga Profesional sömnigt, men det ska också sägas att hemmaplan är en oerhört betydande faktor i Argentina. Inte sedan 2018 har värdarna gått på pumpen mot Vélez och här gillas ettan klart mest. Strecka från vänster.

7. Criciúma – Vila Nova X
Vila Nova har det tungt i botten av Brasileiro Série B. Spelmässigt faller jumbon sällan ur ramen, men med bara en viktoria efter 13 omgångar börjar goda råd bli dyra för gästerna. 0-0 senast mot Operário var ett steg i rätt riktning och kan de tillresta ligga rätt i sina positioner mot Criciúma är mycket vunnet. Värdföreningen gick på en tunga mina mot Brusque (0-1) där spelet hackade betänkligt och här är ettan inte så given som tipparna tycks tro. Alla tecken och skrälljobb rekommenderas i Santa Catarina.

8. Bahia – Novorizontino X
Bahia är ett av Série B:s allra bästa hemmalag och värdarna tycks vara angelägna om att ta sig tillbaka till finrummet. 6-0-1 är en ruskigt imponerande rad framför de egna fansen, men den innebär också att tipparna gör det lätt för sig i kupongens sista tillställning. När ettan streckas upp till månen är det läge att dra öronen åt sig. Novorizontino står noterade för tre raka nederlag men ska trots det inte räknas på det sätt de görs denna afton. Bara två av gästernas sex bortamatcher har slutat med noll poäng och här lockar högersidan för mycket för att blunda. Måla tvärs över och jobba in X2 till fin procent.

Kassaskåpet! Spanien
Spanien är en favoriterna till EM-guldet och hemma i Huelva ska värdinnorna kunna bygga självförtroende mot ett blekt Australien. Ettan är solid.

Varningen! Vila Nova
Vila Nova må vara jumbo i Série B, men spelmässigt är gästerna väl så bra som många andra aktörer i Série B. Högersidan förtjänar tidigt förtroende mot Criciúma.

36 rader
1. Norge – Nya Zeeland 1 X
2. Spanien – Australien 1
3. Haugesund – Viking 2
4. Rosenborg – Kristiansund 1
5. Tal. Córdoba – Cen. Córdoba X 2
6. Defensa – Vélez Sarsfield 1
7. Criciúma – Vila Nova 1 X 2
8. Bahia – Novorizontino 1 X 2
216 rader
1. Norge – Nya Zeeland 1 X
2. Spanien – Australien 1
3. Haugesund – Viking 2
4. Rosenborg – Kristiansund 1 X
5. Tal. Córdoba – Cen. Córdoba 1 X 2
6. Defensa – Vélez Sarsfield 1 X
7. Criciúma – Vila Nova 1 X 2
8. Bahia – Novorizontino 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100