Topptipset tips fredag 9 oktober 2020

Vi ska titta till två stycken kvalmatcher mot U21-EM nästa sommar och det är två stora favoriter som tar emot. Kan någon av dessa falla är mycket vunnet. I övrigt är det främst brasilianska andradivisionen som ska hanteras då fyra matcher hämtas därifrån. Här är vägen mot åtta rätt!

Spelstopp: 19.59

1. Fleetwood – Hull 2
Hull hade en hemsk fjolårssäsong som till sist slutade med nedflyttning. I League One har Tigrarna tagit ny sats och står på maximala tolv poäng efter fyra omgångar. Dessutom har de orangesvarta inte släppt in mål på dessa fajter. Lewis-Potter, Magennis, Honeyman och De Wijs är spelare som hör hemma högre upp i seriehierarkin. Magennis kan dock inte delta här då han är iväg med Nordirlands landslag. Fleetwood var ett topplag i tredjedivisionen förra säsongen men nu har Joey Bartons mannar inlett med en seger och tre förluster. Spelare för spelare håller de lägre klass och ett Hull i storslag ska ses med bra chans att ta poäng. Strecka från höger.

2. FC Eindhoven – Excelsior 2
I den holländska andradivisionen är det dags för Excelsior att börja klättra i tabellen igen. Tre raka förluster låter illa, men insatsen senast mot De Graafschap (1-2) var inte så pjåkig med tanke på att Excelsior spelade med en man mindre i 70 minuter. IFK Göteborg-bekantingen Ómarsson har noterats för sju fullträffar under inledningen av säsongen och är en spelare som det gäller att hålla ögonen på. FC Eindhoven kommer närmast från en praktsmäll då de fick stryk med 0-6 av Nijmegen och är sämre i grunden. Tvåan ser mysig ut och spikas.

3. Portugal U21 – Norge U21 1
Kvalet till U21-EM är i full gång och här väntar en ödesmatch för dessa två nationer. Nederländerna är i samma grupp och har vunnit samtliga sina sex fajter. Förmodligen kommer dessa två nationer slåss om andraplatsen som ger fortsatt kval. Dessa länder möttes i Drammen för ett år sedan och då vann Portugal med 3-2. Visst är det gästerna som har den bredare och spetsigare truppen nu med, men här övervärderas de en del. Norge är välorganiserade och spelade jämnt borta mot Nederländerna i den senaste omgången där båda målen i 0-2-förlusten föll under matchens sista tio minuter. Thorstvedt, Askildsen och Larsen är alla skickliga lirare som lär starta nu. Gardera favoritettan omgående, helst med alla tecken.

4. Belgien U21 – Wales U21 2
Wales har verkligen fått en tuff lottning då de befinner sig i samma kvalgrupp som Bosnien, Tyskland och Belgien. Nu är det de sistnämnda som väntar, ett motstånd som Wales faktiskt besegrade med 1-0 i hemmamötet förra året. Den triumfen plockades på Racecourse Ground i Wrexham och på samma arena besegrade Wales även Bosnien. Nu ska länderna mötas i Heverlee och då lär det bli tuffare för britterna. Samtidigt ska det sägas att Belgiens två stjärnor Bornauw och Saelemaekers är uppkallade till A-landslaget och alltså inte kommer delta här. Det är svårt att svälja den kraftigt vänstervridna streckningen och därför ska rensartvåan med omgående.

5. Figueirense – Chapecoense 2
Chapecoense siktar på att snabbt ta sig tillbaka till Série A igen i Brasilien och har inlett säsongen på ett strålande sätt. 25 poäng på tolv omgångar imponerar stort även om det knappast sprakar om insatserna. 11-4 är nämligen målskillnaden efter dessa tillställningar. Figueirense ser ut att få slåss i botten av tabellen och kommer närmast från en 0-3-förlust mot CSA. Dessutom har de bara lyckats vinna en av sina sex hemmamatcher. Chape är det bättre laget och tvåan ska ses som trolig.

6. Operário – Confianca 1
Confiance är nykomlingar i den brasilianska andradivisionen och har gjort det så bra som det går att förvänta sig. Raden 4-6-4 gör att de mycket riktigt placerar sig i mitten av tabellen. Närmast kommer de från en fin 1-0-seger mot CRB där Mauro Ari avgjorde. Nu får gästerna dock klara sig utan viktiga Madison Araujo som är avstängd. Operário har tagit poäng i elva av 14 omgångar hittills och har intressanta spelare som Chorao och Cleyton i truppen. På hemmaplan är det svårt att se Operário torska detta. 1X ska räcka.

7. Cuiabá – Ponte Preta 1
Allra högst upp i tabellen tronar Cuiabá. Framförallt har de imponerat rejält på hemmaplan där de har raden 5-2-0 på sju matcher. Nu väntar dock ett mycket lurigt motstånd när Ponte Preta står på andra sidan. Gästerna befinner sig fem pinnar bakom och har gjort näst flest mål i serien med sina 20 fullträffar. Joao Paulo och Peixoto är ruggigt bra tillsammans och kan säkerligen ställa till med en del oreda här. Här får dock gästerna klara sig utan avstängda Neto. Knapp fördel Cuiabá, men gardera tidigt.

8. América MG – Náutico 1
Efter tre raka 0-0-matcher lyckades América MG äntligen måla igen när de ställdes mot Vitoria. Yttrarna Santos Ademir och Azevedo nätade då och det är två spelare med hög kapacitet. Här kan de mycket väl skapa chanser igen, på det stora hela är América MG ett lag som ska vara uppe och nosa på uppflyttning. Det kommer inte Náutico vara. Gästerna har nollats i tre raka matcher och gått fyra raka utan seger. Endast en seger har plockats på resande fot och det var mot bottenlaget Guarani. Ettan känns väldigt trolig och spikas av.

Kassaskåpet! – América MG
Náutico håller ganska dassig nivå och borta mot América MG kommer det bli väldigt svårt att få med sig något. Ettan ska hållas som ytterst trolig.

Varningen! – Wales U21
Belgien har flera av sina stjärnor iväg med seniorlandslaget och förlorade mot Wales för ett år sedan. Den brutalt lågt streckade tvåan måste ges plats.

36 rader
1. Fleetwood – Hull 2
2. FC Eindhoven – Excelsior 2
3. Portugal U21 – Norge U21 1X2
4. Belgien U21 – Wales U21 1X2
5. Figueirense – Chapecoense 2
6. Operário – Confianca 1X
7. Cuiabá – Ponte Preta 1X
8. América MG – Náutico 1

216 rader
1. Fleetwood – Hull X2
2. FC Eindhoven – Excelsior 2
3. Portugal U21 – Norge U21 1X2
4. Belgien U21 – Wales U21 1X2
5. Figueirense – Chapecoense X2
6. Operário – Confianca 1X
7. Cuiabá – Ponte Preta 1X2
8. América MG – Náutico 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100