Topptipset tips fredag 30 september 2022

Klubblagsfotbollen drar igång på riktigt denna fredag. Bundesliga och Primeira Liga bjuder båda på högkaratiga bataljer där Bayern München och Porto tar sig an Bayer Leverkusen och Braga. Vi spiker en av dessa favoriter men garderar den andra. Häng med i analysen!

Spelstopp 20:29

1. Bayern München – Bayer Leverkusen 1
Två storlag går i klinch på Allianz Arena där vi tycker att Bayern München ska ses med klart bäst chans att bryta sin negativa trend. Sett till underliggande siffror förtjänade Bayern inte fyra raka poängtapp innan uppehållet och kommer Nagelsmanns gäng upp i ansenlig nivå får Leverkusen problem. Gästerna vann i sin tur bara en av sju matcher innan landslagsfotbollen drog igång och saknar fortfarande skadade nyckelpjäsen Wirtz. Utan honom blir det inte poäng i München. Bayern spänner bågen och vinner detta till godkänd procent.

2. Athletic Bilbao – Almería X
Athletic Bilbao har inlett La Liga på imponerande vis. Två raka segrar innan uppehållet vittnar om god form, men det ska också sägas att baskerna såg förvirrade ut i sin defensiv i 3-2-segern senast mot Rayo Vallecano. Fortsätter de att bjuda på ytor även denna fredag är Almería tillräckligt skickliga för att straffa opponenterna på San Mamés. Firma Touré/Ramazani trivs som fiskar i vattnet när det vankas omställningar och mot ett offensivt viktat Athletic kommer duon och deras kamrater att erbjudas hög trivselfaktor. När ettan spårar ur välkomnas övriga tecken och skrälljobb in i leken.

3. Angers – Marseille 2
Marseille drabbades inte av någon panik när Jorge Sampaoli skulle ersättas. Igor Tudor har lätt och ledigt klivit in hos gästerna och gjort laget än mer slagkraftigt den här säsongen. Les Olympiens skuggar PSG i toppen av tabellen och har gott om spets att luta sig mot. Sánchez, Guendouzi och Payet är bara några av klasspelarna som kan lirka upp ett lågt stående försvar på egen hand. Angers kommer med all säkerhet att backa hem och försöka straffa Marseille via omställningar, men här anser vi samtidigt att klasskillnad råder på i princip samtliga positioner. Tvåan är en vettig spik upp till åtminstone 55 procent.

4. Porto – Braga 1
Toppmöte från Primeira Liga där Braga överraskande nog slagit sig in bland topp 2. “Ärkebiskoparnas” magiska inledning till trots ska det dock sägas att säsongen är lång och när tabellen hinner sätta sig bör åtminstone Porto ha tagit sig förbi gästerna i tabellen. Faktum är att “Drakarna” står på andra sidan denna afton och mäktiga Dragao är en erkänt svårspelad arena. Här har Conceicaos gäng inte tagit stryk av Braga mer än en gång i ligaspelet sedan 2005. Kommer Porto upp i ansenlig nivå är detta deras fight att förlora. Tydlig utgångsetta.

5. Hull – Luton 2
Efter den starka inledningen har Hull sakta men säkert fallit som en sten i tabellen. Den underliggande statistiken är becksvart och även om Óscar Estupinán kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite får “Tigrarna” finna sig i att slå ur underläge när Luton gästar MKM Stadium. Nathan Jones är en skicklig taktiker som kan knappa Shota Arveladze på fingrarna och spelare för spelare har gästerna ett spetsigare material än de hemmahörande. Vi strecka från höger i Kingston upon Hull.

6. Standard Liège – Sérésien X
Standard Liège avslutade Jupiler League starkt innan uppehållet där 3-0 mot Club Brugge var ett styrkebesked. När värdarna får kontra på sina opponenter trivs de som fisken i vattnet, men här väntar en helt annan typ av matchbild. Sérésien har till skillnad från fredagens kombattanter ingenting i toppstriden att göra, men det ska ändå inte hindra gästerna från att bjuda upp till kamp på Stade Maurice Dufrasne. Senast de tillresta besökte denna arena vann de med 1-0 och en favorit i repris räknas inte bort till vänstervridna streck. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

7. St. Patrick’s – Derry City X
Toppmöte från Premier Division där två formstarka aktörer gör upp om livsviktiga poäng i Dublin. St. Patrick’s har ordentlig vittring på en Europaplats och vid händelse av tre poäng passerar huvudstadslaget Dundalk som för tillfället innehar tredjeplatsen. Det blir med det sagt allt annat än enkelt att brottas med Derry City. Gästerna är ligans tveklöst bästa bortalag och med fem poäng upp till Shamrock Rovers har de tillresta ännu inte givit upp hoppet om ligatiteln. Svårsiat är bara förnamnet och här ska man inte skämmas för att täcka upp.

8. Tenerife – Sporting Gijón 1
Sporting Gijón tycks ha skakat av sig fjolårssäsongen då gästerna inlett den innevarande på godkänt vis. Elva inspelade poäng innebär att gästerna återfinns inom topp 6, men det ska inte dras några större växlar på tabellen som fortfarande är i sin linda. Tenerife spelade i fjol playoff mot La Liga och öborna har kapacitet för att gå samma öde till mötes den här säsongen. Inledningen har inte varit mycket att hurra över men här anser vi att hemmaplan ska spela en avgörande roll. Strecka från vänster på Kanarieöarna.

Kassaskåpet! Bayern München
Bayern München har haft en mörk period i ryggen men ska kunna vända densamma mot ett Leverkusen som är under isen. Vrålstark etta på Allianz Arena.

Varningen! Almería
Almería har gott om tryck i sina omställningar där firma Touré/Ramazani kan hota Athletic Bilbao på egen hand. X2 är givna tecken när ettan springer iväg.

36 rader
1. B.München – Leverkusen 1
2. A.Bilbao – Almería 1 X 2
3. Angers – Marseille 2
4. Porto – Braga 1
5. Hull – Luton 2
6. St.Liège – Sérésien 1 X 2
7. St. Patrick’s – Derry X 2
8. Tenerife – Sp.Gijón 1 X
216 rader
1. B.München – Leverkusen 1
2. A.Bilbao – Almería 1 X 2
3. Angers – Marseille 2
4. Porto – Braga 1 X
5. Hull – Luton X 2
6. St.Liège – Sérésien 1 X 2
7. St. Patrick’s – Derry 1 X 2
8. Tenerife – Sp.Gijón 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100