Topptipset tips fredag 30 oktober 2020

Det är stor variation på fredagens Topptips som hämtas alltifrån Premier League till den holländska andraligan. Här blandas fina spikar med häftiga skrällar och det finns chans till bra utdelning. Häng med på analysen!

Spelstopp: 20:29

1. Wolverhampton – Crystal Palace X
Kupongen tar sin början på Molineux där två herrskap med hittills identiska resultatrader drabbar samman. Wolverhampton kommer från sju inspelade poäng av de senaste nio möjliga, men det råder ändå frågetecken över Vargarnas offensiv. En sådan lirare som Adama Traoré har fått knapert med speltid, något som också gått ut över Raúl Jiménez poängproduktion. Här gästar Crystal Palace och Roy Hodgsons mannar vet sannerligen hur man stänger ner en motståndare. Wilfried Zaha har börjat leverera på hög nivå igen sedan hans kontraktsförlängning och det behövs då Londonlaget har en tendens att bli väl defensiva. Strecken ser ut att hamna där de ska och även om krysset ligger nära till hands smakar alla tecken bäst.

2. Coventry – Reading X
Reading fortsätter att gå ruskigt starkt i The Championship. Hela sex (!) poäng skiljer ner till Bournemouth på andraplatsen, men snart måste turen ta slut för The Royals. I veckan hade Reading fyra skott på mål i mötet mot Blackburn, hur många som gick in? Just det, samtliga. Så har det sett ut under i princip samtliga matcher och gästerna ställs här inför en smålurig uppgift. Coventry har inte mycket form att skryta med, men Mange Hedmans gamla gäng står upp och jobbar hårt för varandra i 90 minuter. Det kan räcka långt mot de överpresterande serieledarna. Gardera brett.

3. Schalke – Stuttgart 2
Vidare till Tyskland där Schalke är på rejäl dekis. Ultrasgrupperingarna runt klubben är långt ifrån nöjda och efter insatsen i derbyt mot Dortmund lär det vara än mer ansträngt i Gelsenkirchen-kretsar. De blåvita torskade då med 0-3 vilket betydde den fjärde förlusten av fem möjliga. Stuttgart visar betydligt mer för stunden och kommer hit med fyra raka utan förlust. Thomas Hitzlsperger har något spännande på gång med nykomlingarna och när tvåan ser ut otroligt nog bli undervärderad krävs inga garderingar.

4. Eibar – Cádiz 2
På tal om nykomlingar som gör det bra landar vi osökt in i La Liga. Cádiz är färskingar i finrummet men det har inte märkts av hittills. Segrarna mot Bilbao och Real Madrid imponerar oerhört och gästerna parkerar med det in på en meriterande sjätteplats i tabellen. Härnäst väntar en dust med Eibar, men den uppgiften lär inte sätta skräck i Negredo och company. Baskerna har också de gått starkt inledningsvis där bland annat trepoängaren senast mot Sevilla sticker ut, men här lär värdarna få problem. I en jämnt streckad drabbning är det läge att välja sida och då lockar formen till höger allra mest.

5. Pacos de Ferreira – Porto 1
Ett av kupongens trevligaste skrällägen härnäst. Porto hade normalt haft mycket goda chanser till en trea borta mot Pacos de Ferreira, men det sanslöst tajta spelschemat som Drakarna befinner sig i gör att de kommer med slitna ben till Estádio Capital do Móvel. Pacos visar dessutom lite smygform med fyra poäng på de två senaste matcherna och när tvåan trots det får benhårt förtroende är vänstersidan av yppersta vikt. Åtminstone till en början.

6. Genk – AS Eupen X
Genk är ett av lagen som väntas tillhöra toppen i Jupiler League. Inledningen har dock inte motsvarat de förväntningarna då värdarna endast lyckats vinna i fyra av de första tio omgångarna. Mycket hänger på Onuachu på topp. Har målsprutan en bra dag kan Genk flyga, har han inte det är de blåvita inte särskilt märkvärdiga. Lyckas AS Eupen hålla nigerianen i schack är mycket vunnet för gästerna. De svartvita har bland annat inlett med poängplock borta mot Anderlecht och seger hemma mot Gent. Med det sagt ska inte skrällen ses som omöjlig här. Alla tecken!

7. NAC Breda – NEC Nijmegen 1
Från Belgien förflyttar vi oss nu till grannlandet Nederländerna där två fajter från Eerste Divisie tar oss hela vägen in i mål. Toppmötet mellan NAC Breda och NEC Nijmegen inleder från Rat Verlegh Stadion. Värdarnas Sydney van Hooijdonk, son till målbombaren Pierre, har visat god målform inledningsvis (sju baljor) och med en sådan pålitlig striker att tillgå är det inte konstigt att NAC vunnit sex av åtta matcher. NEC Nijmegen är något sämre med fem segrar av nio möjliga, men i det här förmodat målglada mötet kan det vara värt att plocka med tvåan på större system.

8. FC Oss – De Graafschap 2
Tulpanlandet och hela kupongen går i lås med Superböndernas resa till Frans Heesen Stadion. De Graafschap, med det magiska smeknamnet, tillhör som väntat toppen efter åtta spelade matcher där gästerna vunnit sex av de. Anfallaren Seuntjens är en målfarlig herre och han kan mycket väl bli tungan på vågen här. FC Oss håller ingen vidare nivå och att värdarna kommer att få slåss på den undre halvan är ingen utopi. Här plockar De Graafschap sin sjunde seger. Tvåa!

Kassaskåpet! – De Graafschap
De Graafschap borde egentligen spela i högstaligan nu med tanke på deras fina fjolår, men Corona satte stopp för det. Denna säsong har börjat lika övertygande och det vankas en topplacering igen. Klasskillnad här och tvåan är fin!

Varningen! – Pacos de Ferreira
Porto har ett stenhårt spelschema för tillfället och har haft problem med Pacos de Ferreira i de senaste mötena. Det här kan bli betydligt jämnare än vad streck och odds säger. Skrällettan är hyperintressant!

36 rader
1. Wolves – Crystal P X
2. Coventry – Reading 1X2
3. Schalke – Stuttgart 2
4. Eibar – Cádiz X2
5. P.Ferreira – Porto 1X
6. Genk – AS Eupen 1X2
7. NAC Breda – NEC Nijm. 1
8. FC Oss – De Graafschap 2

216 rader
1. Wolves – Crystal P 1X2
2. Coventry – Reading 1X2
3. Schalke – Stuttgart 2
4. Eibar – Cádiz X2
5. P.Ferreira – Porto 1X
6. Genk – AS Eupen 1X2
7. NAC Breda – NEC Nijm. 12
8. FC Oss – De Graafschap 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100