Topptipset tips fredag 3 februari 2023

Fredagens Topptips gör nedslag i åtta olika ligor där det finns gott om karameller att ta del av. West London Derby från Stamford Bridge och skrälläget på The Hawthorns är bara några av akterna som förtjänar ett extra omnämnande. Ta del av analysen för att ha kött på benen i jakten på åtta rätt!

Spelstopp 20:29

1. Chelsea – Fulham 2
Chelseas transferfönster som precis slagits igen slår alla möjliga rekord. The Blues ledning med Mr. Boehly i spetsen har öppnat lädret flitigt och lassat enorma summor på att krydda truppen. Visst är gubbar som Fernández, Mudryk och Fofana intressanta men det har kostat ruskigt med stålar och frågan är såklart om lirarna lever upp till hypen. Fulham å sin sida tar sig till grannarenan med gott gry i gruppen, ett par smarta värvningar i transferportföljen samt en påminnelse om att just detta Chelsea kunde spöas på Craven Cottage för bara ett par veckor sedan. Tvåan är älskvärd och ett tidigt tecken att printa ner. Gardera därefter tidigt från höger.

2. West Bromwich – Coventry 2
Efter en magisk sluttamp av hösten samt fina mellandagar har sakteliga WBA ramlat in i trötta hjulspår. 1-2-förlusten mot Burnley följdes upp med en 0-3-torsk mot Bristol City borta. Insatser som bitvis såg sådär ut. Coventry står näst på tur. De himmelsblå vann med 2-0 hemma mot Huddersfield häromsistens och studsade därmed tillbaka från en längre period av matcher utan poängmässig framgång. Spelet såg bra ut mot Hudds och dessutom skickade Gyökeres fram två målgivande passningar. Tvåan till procent strax söder om 20 är ett tecken vi allra första ska stirra mot, ettan därefter.

3. Athletic Bilbao – Cádiz 1
Athletic Bilbao är inne i en period som kantas av sämre spelmässiga insatser. Visst finns det baskisk framgång när det kommer till Copa del Rey men i ligan finns faktiskt inte en seger sedan uppehållet tog slut. Europaplatserna håller därmed på att falla ifrån de rödvita värdarna. Cádiz å sin sida fajtas i botten av tabellen. Poäng har gästerna bärgat vid fyra av fem tillfällen på sistone och avståndet upp till säker mark är bara en ynka pinne numera. Bortaspelet är ändå svagt och här kommer det krävas förbättring om chansen att lira La Liga-boll till hösten ska bli verklighet. Ettan först, men vi garderar i tämligen raskt takt så fort systemen växer till sig lite.

4. Augsburg – Bayer Leverkusen 2
Augsburg imponerar föga i Bundesliga. Hemmalaget har framförallt visat upp ett intetsägande spel på eget gräs i och med bara två vinster här. Med åtta gjorda mål på WWK Arena och ett snitt strax under en balja per match är arrangörerna dessutom klart sämst i klassen. Bayer Leverkusen mår bättre. Mycket bättre. Fem vinster på sex nyss lirade matcher i ligan har skjutit upp Kusarna i tabellen och hopp om Europa till kommande säsong lever. Gästerna reser också hit med vetskapen om att Augsburg aldrig vunnit inbördes på sitt egna gräs någonsin. Stabil tvåa.

5. Oostende – Anderlecht 2
Oostende visar 0-1-7 och 6-22 i målskillnad över lagets tävlingsmatcher sedan tolfte november. Det finns minst sagt saker att jobba på med andra ord. Fraser Hornby var tillbaka mot Kortrijk häromsistens och britten kommer behövas om laget på allvar ska kunna utmana om platser norr om en nedflyttningsplats. Nu möter värdarna upp ett bättre Anderlecht. De lilaklädda har inte fått den där riktiga fullträffen i år men sitter ändå inne på ett välbyggt lag med ett gäng utmärkande stjärnor. Tvåan kan gott få vila på egna ben.

6. Málaga – Real Oviedo 1
Real Oviedos framgångar i årets Segunda-spel vilar i första hand på ett effektivt spel hemmavid. Gästerna har nypt 20 av sina 31 poäng inför fansen på fina Estadio Carlos Tartiere. Ute på främmande mark är inte laget på samma nivå. Álvaro Cervera och hans lärjungar visar två ynka vinster utomsocknes i seriespelet och kommer ner till ett La Rosaleda med överlag tveksam form. Málaga har spelat upp sig under vintern. Klubben från södra Spanien är fortsatt utsatta i den direkta bottenstriden men sett till de tio senaste omgångarna så befinner sig värdarna som ett mittenlag där framförallt defensiven sticker ut i och med åtta ynka mål i gumpen över dessa matcher. Ettan inleder.

7. Modena – Cagliari X
Spännande match på Stadio Alberto Braglia. Modena har kickat boll enligt förväntningarna och nitat sig fast i mittens rike av den jämna Serie B-tabellen. Hemmaspelet är välpolerat och bara en gång sedan september finns en torsk noterad här. Cagliari å andra sidan har gått fram kanon under vintern och kan skryta med inte mindre än tio inspelade poäng på fyra försök sedan mellandagarna. Öborna har därmed klivit upp som ett playoff-lag vilket också är målet för Lapadula och gänget. Mycket svårtippat precis som oddsen indikerar. 1X2 är en lätt väg fram.

8. Caen – Bastia X
Bastia är bara två poäng bakom Sochaux som just nu innehar andraplatsen i ligan vilket innebär spel i Ligue 1 till hösten. Öborna har gått urstarkt under vintern men noterbart är att det framförallt rasslar in större mängd poäng hemma än på resande tass. På bortaplan har Bastia bara vunnit tre matcher över hela säsongen och kommer bli starkt utmanade av Caen. Vikingarna, som värdarna kallas, har gjort det bra på Stade Michel-d’Ornano och förlorar sällan. Möjligen lite fördel Caen men denna dust trivs ändå allra bäst av att stöpas i heltäckt skrud. 1X2.

Kassaskåpet! Bayer Leverkusen
Augsburg är i tveksam form och möter ett Leverkusen med bra tryck i grejerna för stunden. Tvåan är inte mycket att tveka över.

Varningen! Fulham
Chelsea har en direkt usel vinter att blicka tillbaka på och frågan är om alla nyförvärv som numera finns i klubben kommer ge någon snabb positiv effekt. Tillåt oss tvivla. Fulham är tillräckligt bra för att överraska och ska omedelbart finnas med på ett hörn.

36 rader
1. Chelsea – Fulham X 2
2. West Bromwich – Coventry 1 2
3. Athletic Bilbao – Cádiz 1
4. Augsburg – Leverkusen 2
5. Oostende – Anderlecht 2
6. Málaga – Real Oviedo 1
7. Modena – Cagliari 1 X 2
8. Caen – Bastia 1 X 2
216 rader
1. Chelsea – Fulham 1 X 2
2. West Bromwich – Coventry 1 2
3. Athletic Bilbao – Cádiz 1 X
4. Augsburg – Leverkusen 2
5. Oostende – Anderlecht 2
6. Málaga – Real Oviedo 1 X
7. Modena – Cagliari 1 X 2
8. Caen – Bastia 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100