Topptipset tips fredag 27 maj 2022

Fredagen innebär lugnet före helgens storm, där CL-final och annat ska avgöras. Inga större ligor är i spel vilket gör att blickarna riktas mot den halvdana irländska ligafotbollen. Åtta matcher från Premier- och First Division ska avhandlas. Här är det inte många svenska tippare som har koll. Så här kommer lite hjälp på vägen mot åtta rätt!

Spelstopp 20:44

1. Bohemians – Drogheda 1
Bohemians halkade tillbaka på förlorande väg när The Gypsies föll med 0-3 borta mot St. Patrick’s. Även om siffrorna blev stora var insatsen dock värd betydligt mer än noll poäng. I omgången dessförinnan betvingade värdföreningen Sligo Rovers med 2-1 efter en gedigen insats och hemma på Dalymount Park är Bohemians alltid jobbiga att tas med. Devoy och Omochere är en duo som Drogheda får svårt att hantera. Gästerna var en positiv nykomling i fjol men ser ut att få ett betydligt tuffare andra år i finrummet. I grunden skiljer det minst två hack mellan aktörerna och ettan kan med gott samvete lämnas allena.

2. Derry City – Finn Harps X
Derry City rivstartade säsongen genom att ta rygg på Shamrock Rovers i toppstriden. Mot slutet har dock IFK Göteborgs banemän från 2006 studsat in i en formsvacka som heter duga. Fem raka utan seger och tre raka förluster vittnar om detta och värdarna går definitivt att anse som en favorit i fara denna fredag. Finn Harps rosar heller inte marknaden men här ska gästerna åtminstone kunna dra nytta av en gynnsam matchbild. The Harps har bara förlorat ett av de senaste fyra inbördes mötena och ska kunna bjuda upp till dans i Nordirland. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Dundalk – St. Patrick’s 1
Dundalk hade en dyster säsong med deras mått mätt i fjol. Missat Europaspel är inte vad någon med anknytningar till föreningen hade väntat sig, men den här säsongen tycks värdarna vara ute efter revansch. Blott två förluster på 17 matcher vittnar om en stark defensiv och hemma i County Louth finns en stabilitet som ska räcka långt när St. Patrick’s kommer på visit. Gästerna från Dublin har så här långt gjort bra ifrån sig på resande tass, men med bara en triumf på de fyra senaste sätts frågetecken för formen hos The Saints. Kommer Dundalk upp i ansenlig nivå vinner de detta. Ettan spikas till fin procent.

4. Shamrock Rovers – Shelbourne X
Shamrock Rovers lade beslag på ligatiteln i fjol och de regerande mästarna har inlett den här säsongen starkt. Inför helgen skiljde sju poäng ner till tabelltvåan Derry City, men trots det ska ett varningens finger utfärdas när ettan blir hårt betrodd. Värdarna gick på en mina senast mot Drogheda (0-1) där viktige Mandroiu såg rött. Mittfältaren är således avstängd här och gästande Shelbourne är inte att leka med. Fyra raka segrar är ett kvitto på detta och nykomlingen ska inte underskattas på Tallaght Stadium. X2 är av yppersta vikt när ettan drar iväg.

5. UC Dublin – Sligo Rovers 2
UC Dublin har som väntat fått det tufft i Premier Division. Nykomlingarna har bara lyckats skrapa ihop åtta poäng på 17 matcher och det mesta talar för att sejouren i finrummet blir en ettårig sådan. Hemma i huvudstaden ska The Students inte skojas bort hur som helst, men det råder heller inget tu tal om att de slår ur underläge mot Sligo Rovers. Gästerna bröt en negativ trend när de lade Derry City på rygg med 2-1 och lyckas de komma upp i samma nivå här är mycket vunnet. Aidan Keena är en spelare som kan skjuta UC Dublin i sank på egen hand. Strecka från höger.

6. Waterford – Treaty United 2
Waterford trillade som bekant ur Premier Division i fjol efter en mörk säsong. Fem raka segrar vittnar om att The Blues har siktet inställt på att ta sig tillbaka, men här blir ettan samtidigt hårt åtgången. Treaty United är ett lag som ska kunna utmana om den sista kvalplatsen mot finrummet och gästernas moral har fått en skjuts i rätt riktning efter tre raka utan förlust. Visst slår United ur underläge i södra Irland, men bara två nederlag på sju bortamatcher är en fingervisning om stabiliteten på resande tass. Skrällen lockar på Waterford Regional Sports Centre där alla tecken åker med så tidigt som möjligt.

7. Cobh Ramblers – Longford 2
Longford Town trillade ur Premier Division med buller och brak i fjol. Bara två segrar på hela säsongen var en skymf mot de egna fansen, men i andraligan har gästerna repat mod. 25 inspelade poäng på 17 fighter är godkända papper och De Town ska absolut kunna knipa en av playoff-platserna mot finrummet när säsongen summeras. Cobh Ramblers slåss däremot i andra änden av tabellen. Värdarna från Cork är tillsammans med Athlone Town ligans två sämsta lag och har en defensiv som inte är i närheten av att hålla måttet. Utgångstvåan är tydlig på St. Colman’s Park.

8. Galway United – Cork City 1
Tidig seriefinal från Eamonn Deacy Park där Galway United hoppas upprepa bedriften från den andra omgången. Då betvingade värdarna tabelltvåan Cork City med 1-0 och det är just dessa två aktörer som kommer att göra upp om förstaplatsen under hela säsongen. Galway har ännu inte tagit stryk på egen matta, men å andra sidan är Cork obesegrade på resande tass. Gästernas trend ligger i farozonen denna fredag, men tillåter finanserna får detta gärna täckas upp hela vägen. 1X går först.

Kassaskåpet! Bohemians
Det skiljer bara tre poäng mellan Bohemians och Drogheda i tabellen, men i grunden råder klasskillnad mellan lagen. Värdarna lämnar bottenstriden bakom sig under fredagen. Stark etta!

Varningen! Shelbourne
Shelbourne visar toppform med fyra raka segrar och ska kunna skaka om regerande mästarna Shamrock Rovers trots bortaplan. X2 rensar friskt bland kupongerna och ska finnas med tidigt.

36 rader
1. Bohemians – Drogheda 1
2. Derry City – Finn Harps 1 X 2
3. Dundalk – St. Patrick’s 1
4. Shamrock – Shelbourne 1 X 2
5. UC Dublin – Sligo Rovers 2
6. Waterford – Treaty United X 2
7. Cobh Ramblers – Longford 2
8. Galway United – Cork City 1 X
216 rader
1. Bohemians – Drogheda 1
2. Derry City – Finn Harps 1 X 2
3. Dundalk – St. Patrick’s 1
4. Shamrock – Shelbourne 1 X 2
5. UC Dublin – Sligo Rovers X 2
6. Waterford – Treaty United 1 X 2
7. Cobh Ramblers – Longford 1 2
8. Galway United – Cork City 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100