Topptipset tips fredag 26 november 2021

Fredagen innebär i vanlig ordning en långdragen picknick över kontinenten. Åtta olika destinationer ska besökas och i La Liga hittar vi kupongens trevligaste skrälläge. The Championship och Ligue 1 står för spikarna att bygga systemet kring. Vi kör igång!

Spelstopp 19:59

1. West Bromwich – Nottingham 1
WBA skapade massor med lägen borta mot Blackpool i förra omgången utan att få dit bollen. Karlan Grant och hans lekkamrater på topp behöver hitta ett sätt att näta igen för två mål på fem raka ligamatcher är knappast något som värdklubben kan vara nöjda med. Nottingham är svårslagna för tillfället men får bland annat klara sig utan viktige Colback här efter att 32-åringen synat dubbla gula mot Luton häromsistens. På det hela taget ska Forest väga en aning för lätt på The Hawthorns och upp till 65 procent är ettan en spik att lita på.

2. Athletic Bilbao – Granada 2
Athletic Bilbao har fyra raka matcher med sig utan vinst då Granada står för motståndet denna afton. I de två senaste matcherna (Levante borta och Cádiz hemma) har baskerna dessutom skapat väldigt få kvalificerade målchanser och därmed också blivit nollade. Nu målar svenska folket upp ettan till skyarna vilket är helt uppåt väggarna. Gästerna må ha två raka förluster i bagaget men på senaste resan till Barcelona för möte med Espanyol (0-2) vann Robert Morenos manskap xG-siffrorna klart. Högersidan ser ut att bli magisk värdemässigt även om alla tecken är att föredra.

3. Lens – Angers 1
Två franska sällskap som varit stora utropstecken i Ligue 1 går i klinch på Stade Bollaert-Delelis. Angers reser hit med poäng i elva av 14 matcher men de vitsvarta har på resande tass haft väldiga problem att vinna matcher vilket en seger på sju försök är ett bevis på. Lens å sin sida ångar på hemmavid och har tre raka skalper samt 10-1(!) i målskillnad mot i tur och ordning Reims, Metz och Troyes. Även utan duon Said och avstängde Kalimuendo är värdklubben ett bättre lag och kan singlas.

4. Cagliari – Salernitana X
Jumbofinal i Italien. Cagliari fortsätter att underprestera grovt trots ett trevligt lag med spelare som Baldé, Pedro, Marin med flera. Ö-klubben har flera spelare som antingen är out eller ytterst osäkra till spel här varav Pavoletti och Diego Godín är två av dessa. Salernitana är nykomlingar i Serie A och har absolut inte samma press på sig som värdarna. Gästerna har haft svårt att anpassa sig till denna högre höjd men har i sina bästa stunder spelat ganska bra och bland annat vunnit mot Venezia och Genoa. En jämn kamp att vänta där inget lämnas åt slumpen. 1X2.

5. Stuttgart – Mainz 1
Stuttgart är i bedrövlig form. Värdklubbens senaste ligavinst kom i början av oktober. Spelmässigt fanns dock massor med bra saker att plocka med sig från den svåra bortamatchen mot Dortmund nyligen. Trots 1-2 i baken skapade Förster, Coulibaly (avstängd nu) och de andra flera fina chanser. Mainz hemma ska inte vara någon omöjlighet trots en något tröttsam frånvarolista. Gästerna kommer från två raka 1-1-matcher där den spelmässiga insatsen mot Köln knappast var till belåtenhet. Förra säsongen vann Stuttgart båda matcherna inbördes. 1X först nu.

6. NEC Nijmegen – Cambuur 1
På övre halvan av Eredivisie finner vi NEC Nijmegen och Cambuur. Gästerna rullar hit med tre raka uddamålsvinster och har därmed passerat värdklubben i en jämn tabell. Starkt av nykomlingen. NEC gjorde en väldigt bra bortamatch mot AZ i förra omgången. 1-1 mot Alkmaar-klubben var värdarnas fjärde raka i ligan med poäng. Ettan öppnar mindre system där i första hand tvåan ska ackompanjera då oavgjorda matcher inte på något sätt är Cambuurs melodi. Något raden 7-0-6 vittnar om.

7. Moreirense – Gil Vicente 1
Vi tar oss tillbaka till den iberiska halvön. Moreirense kommer från ett dubbelmöte med Vitória. Först blev det torsk i ligan innan landslagsuppehållet, men därefter kunde de grönvita vinna cupmatchen mot samma lag med 3-2 i helgen. En rakt igenom stark prestation där brassen Yan blev matchhjälte efter sina två mål i första halvlek. Gil Vicente hittas en bit upp i tabellen men Tupparna, som besökarna kallas, gillar knappast resorna till Parque Joaquim de Almeida Freitas. Vi får nämligen backa bandet över 20 år för att finna en bortaskalp här. Med detta i åtanke är det givetvis ettan som drar igång det hela.

8. Waterford – UC Dublin 1
Waterford slåss för överlevnad i det irländska finrummet. Negativt kval är vad som gäller då värdklubben kommit näst sist i Premier Division. Studenterna från Dublin står dagen till ära för motståndet. Ett gäng som slutade trea i Division 1-spelet men som via kval tagit sig hela vägen till denna “final”. Bortalaget har en brännhet striker i Colm Whelan som Waterford måste se upp med, men på det hela taget är hemmalaget bättre och ska dessutom ta in Ian Hendon som hjälptränare denna extremt viktiga kväll. 1X ska räcka på Richmond Park.

Kassaskåpet! Lens
Lens ser väldigt spännande ut och även fast en del avbräck finns att ta hänsyn till ska hemmalaget ha väldigt god möjlighet att lösa en skalp mot Angers.

Varningen! Granada
Bilbao streckas märkligt nog till skyarna hemma mot Granada i ett på förhand mer öppet möte än vad svenska folket vill få det till. Given helgardering med magnifikt spelvärde i österled.

36 rader
1. West Brom – Nottingham 1
2. A.Bilbao – Granada 1 X 2
3. Lens – Angers 1
4. Cagliari – Salernitana 1 X 2
5. Stuttgart – Mainz 1 X
6. NEC Nijmegen – Cambuur 1
7. Moreirense – Gil Vicente 1
8. Waterford – UC Dublin 1 X
216 rader
1. West Brom – Nottingham 1
2. A.Bilbao – Granada 1 X 2
3. Lens – Angers 1
4. Cagliari – Salernitana 1 X 2
5. Stuttgart – Mainz 1 X 2
6. NEC Nijmegen – Cambuur 1 2
7. Moreirense – Gil Vicente 1 X
8. Waterford – UC Dublin 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100