Topptipset tips fredag 26 februari 2021

Det är ett mycket svårt Topptips som väntar på oss denna lönefredag den 26 februari. Matcher från åtta olika matcher tar plats och dessutom ska det lottas i Italien då stora delar av Torinos trupp är smittad av corona. Det är svårt att hitta tillförlitliga spikförslag, men visst ska Genk och Bilbao ses med bra chans att lösa tre poäng vardera. Häng med i den eviga jakten på åttlingen!

Spelstopp: 20.29

1. Derby – Nottingham 1
Derby besegrade Huddersfield med 2-0 och nu måste väl ändå Wayne Rooneys gäng lämnat bottenstriden bakom sig för gott. Hemmaspelet har varit strålande mot slutet med fyra raka segrar på Pride Park. Waghorn, Kazim-Richards och Gregory är en skicklig offensiv trio som ska kunna hitta rätt även mot Nottingham. För Forest är det minst sagt målsnåla matcher som gäller. 1-0 mot Rotherham innebär att det har blivit sammanlagt tre mål på deras fyra senaste fajter. Nottingham går troligen in med en defensiv matchplan igen och försöker gneta till sig ett kryss. Ettan är dock troligast.

2. Levante – Athletic Bilbao 2
För ett par veckor sedan möttes dessa två lag i första mötet av två i semifinalen av Copa del Rey. Den matchen spelades på San Mamés och Bilbao var spelmässigt totalt överlägsna. Det slutade dock 1-1 och därmed lever det i allra högsta grad inför returen på torsdag. I ligan har Athletic haft problem i bortaspelet, men kapaciteten hos gästerna är hög, något de bland annat visade när Supercupen plockades hem. Levante har tagit fyra poäng på Atlético Madrid den senaste dryga veckan och är ett lurigt gäng. Spelar de som i förra mötet mot Bilbao blir det dock stryk. Tvåan är en spännande spik på en svår kupong.

3. Werder Bremen – Eintracht Frankfurt 1
Eintracht Frankfurt fick klara sig utan André Silva i matchen mot omöjliga Bayern München. Ändå tog Örnarna hem en 2-1-seger och har därmed plockat galna 28 poäng på de tio senaste omgångarna. Oerhört imponerande. Det tycker svenska folket också som streckar upp tvåan alldeles för hårt. Visst är Eintracht bra, men det är inget omöjligt lag att rå på. Nu är dessutom Evan N’Dicka avstängd. Werder Bremen, som får klara sig utan skadade Augustinsson, har fått tillbaka Füllkrug från skadelistan och med honom i laget känns de grönvita spetsigare. Hemma på Weserstadion kommer de inte ge slaget förlorat på förhand. Plocka med alla tecken och gå vidare.

4. Torino – Sassuolo LOTTAS
På grund av utbredd coronasmitta inom Torinos trupp kommer matchen skjutas upp och därmed blir det lottning på Topptipset. Fördelning är 6-5-5 vilket i procent innebär ungefär 38-31-31. Invänta spelstopp i den mån det är möjligt för att se vart värdet finns.

5. Rennes – Nice 1
Nice är med i matcherna men lyckas inte hålla ut hela vägen. Uddamålsförluster mot Monaco, PSG och Marseille ser bra ut på pappret, men några poäng ger det som bekant inte. Nu är gästerna hårt skadedrabbade och får klara sig utan stjärnor som Dolberg, Dante, Attal, Lopes och Reine-Adélaïde. Utan dessa herrar är Nice rejält försvagat och det är något Rennes ska kunna utnyttja. Hemmalaget gör en medioker säsong och är långt ifrån Champions League-platserna denna gång. Truppen håller dock fortfarande hög klass och står Rennes för en bra prestation vinner de detta. Strecka från vänster.

6. Charleroi – Genk 2
Belgiska Jupiler League är en oerhört jämn liga bakom klara serieledarna Club Brugge. Det skiljer bara fyra poäng mellan trean Genk och elvan Charleroi och då har de sistnämnda en match mindre spelad. Gästerna har tre raka förluster i bagaget och behöver vända den usla trenden för att inte tappa sin viktiga topp 4-placering. Med en topptrio bestående av Bongonda, Ito och skytteligaledaren Onuachu ska det finnas goda möjligheter till att hoppa tillbaka på vinnarspåret. Charleroi är ett intressant lag med Nicholson, Gholizadeh och inlånade Teodorczyk som offensiva hot, men visst bör de få svårt mot Genk. Tvåan lämnas ensam.

7. Guimarães – Boavista X
Guimaraes har förhoppningar om en Europaplats men formpilen pekar åt helt fel håll. Fem raka utan seger är inte bra nog. Trots de svaga resultaten ser ettan ut att streckas alldeles för högt och det är verkligen svårt att förstå varför. Visst har Boavista knappast imponerat de heller, gästerna från Porto ligger under nedflyttningsstrecket, men de schackrutiga har tagit fyra poäng på de två senaste omgångarna där 2-2 i derbyt mot FC Porto imponerade stort. United-lånet Angel Gomes kan mycket väl skjuta Guimaraes i sank och X2 är av högsta prioritet i match 7.

8. Empoli – Venezia 1
Empoli har bara förlorat en enda ligamatch på hela säsongen och ligger därmed allra högst upp i Serie B. Dessutom har laget seriens bästa målskytt i Mancuso medan La Mantia ligger sjua i skytteligan. Två spelare som det är svåra att stoppa. Empoli har dock tappat farten mot slutet och kommer närmast från fyra raka oavgjorda matcher. Det enda lag som har besegrat Empoli denna säsong är Venezia som nu står för motståndet. Gästerna har med fyra raka segrar tagit sig upp på en tredjeplats i Serie B. Detta kommer bli ett ställningskrig mellan två mycket skickliga lag. Knapp fördel hemmalaget, men detta behöver garderas.

Kassaskåpet! – Athletic Bilbao
Något kassaskåp är det inte tal om men kommer baskerna upp i samma nivå som i cupmatchen mot Levante vinner de detta. Tvåan är en given spik på systemet.

Varningen! – Werder Bremen
Eintracht har varit fantastiska, men visst har de också sprungit bra mot slutet. Werder Bremen är inget strykgäng och på hemmaplan kan de absolut störa. Den lågt streckade ettan är ett måstetecken.

36 rader
1. Derby – Nottingham 1
2. Levante – A.Bilbao 2
3. W.Bremen – E.Frankfurt 1X2
4. Torino – Sassuolo 1X
5. Rennes – Nice 1
6. Charleroi – Genk 2
7. Guimarães – Boavista 1X2
8. Empoli – Venezia 1X

216 rader
1. Derby – Nottingham 1X
2. Levante – A.Bilbao 2
3. W.Bremen – E.Frankfurt 1X2
4. Torino – Sassuolo 1X2
5. Rennes – Nice 1X
6. Charleroi – Genk 2
7. Guimarães – Boavista 1X2
8. Empoli – Venezia 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100