Topptipset tips fredag 24 juni 2022

Damernas EM är bara runt hörnet och under fredagen ska vi bekanta oss med flera nationer som återfinns i turneringen. Två vänskapslandskamper och en VM-kvalmatch underhåller oss innan kval mot Champions League och irländsk fotboll tar oss i mål. Nu kör vi!

Spelstopp 18:59

1. Danmark – Brasilien 1
Vänskapslandskamp från Parken där Danmark slipar på formen till EM medan Brasilien gör detsamma inför stundande Copa América. Där är Pia Sundhages adepter megafavoriter till att gå hela vägen, men det ska påpekas att den svenske förbundskaptenen valt att gå genomgå en generationsväxling. Kultspelare som Marta, Cristiane och Formiga finns inte längre med och då blir Danmark ingen enkel nöt att knäcka i Köpenhamn. Värdinnorna har enorm spets i bland andra Pernille Harder och med publiken i ryggen gillar vi den lågt streckade ettan allra mest. Börja till vänster.

2. England – Nederländerna 1
Englands herrar nådde inte hela vägen fram i hemma-EM, nu är det damernas tur att försöka råda bot på guldtorkan. De vitklädda står som bekant värd för sommarens mästerskap och med spelare som Williamson, White och Mead går det ingen nöd på högstanivån. Framför de egna fansen på Elland Road ska lejoninnorna kunna stå för en stark prestation när Nederländerna kommer på besök. Miedema och Martens är klasspelare hos de regerande Europamästarna, men här får de trots allt finna sig i att slå ur underläge. England känns numret starkare och ettan är en solid utgång i West Yorkshire.

3. Ukraina – Skottland 2
VM-kvalmatch som av uppenbara anledningar spelas på neutral mark i Polen. Detta bör gynna Skottland allra mest och sett till respektive trupp råder det inget tu tal om att skotskorna får axla ett stort favoritskap denna afton. Beattie, Corsie, Evans och Cuthbert är alla kvalitetsspelare i Women’s Super League och längst fram ståtar de blåvita med Jane Ross. Anfallaren kan göra mål ur de mest omöjliga vinklar och är en potentiell matchvinnare mot ett i grunden klart svagare Ukraina. De gulklädda kommer från tre raka segrar i vänskapslandskamper, men samtliga har kommit mot avsevärt enklare motstånd än det som väntar här. Tvåan är en gjuten spik till runt 70 procent.

4. Inter Club d’Escaldes – Víkingur 2
Malmö FF går snart in i kvalet mot Champions League och i detta möte ska skåningarnas motståndare koras. Inter Club d’Escaldes från Andorra hade problem i sin semifinal mot La Fiorita från San Marino och det säger egentligen allt om Inters nivå. Som om den inte vore låg nog ska det också sägas att denna match spelas i Víkingurs hemstad, nämligen Reykjavik. Här körde islänningarna över Levadia Tallinn med tennissiffror och kommer att göra detsamma med fredagens opponenter. Kári Árnason (Víkingurs sportchef) kommer att stöta på sina gamla kamrater i nästa runda. Totalt megagiven tvåa.

5. Drogheda – Sligo Rovers 2
Drogheda var en fräsch nykomling i fjol men har haft det betydligt svårare den här säsongen. Lyckligtvis för värdarnas del räddas de av att UC Dublin och Finn Harps är betydligt sämre. Elva poäng ner till negativt kval är ett tryggt avstånd, men mot aktörer från den högre hyllan har Drogheda problem. Sligo Rovers är definitivt en sådan och här ska gästerna ses med god chans till tre poäng. Tre raka segrar i inbördes möten stärker detta faktum och tvåan är en gjuten utgång. Krysset övervägs på större system.

6. Shelbourne – Dundalk 1
Dundalk stod för säsongens kanske hittills bästa insats i föregånde omgång. 1-0-segern mot serieledarna Shamrock Rovers behöll liv i guldstriden och efter en rad tuffa säsonger ser Dundalk ut att vara på rätt nivå igen. Tipparna gillar dock vad de såg senast och streckar upp gästerna till himlen. Då är det läge att blicka åt andra hållet. Shelbourne kommer från två raka nederlag men det ska föras till protokollet att motståndet varit i tuffaste laget. Dessförinnan visade värdföreningen strålande form och här gillas den undervärderade vänstersidan mest. Alla tecken åker med först på större bongar.

7. Shamrock Rovers – Bohemians X
Derbydags i Dublin där det inte kommer att läggas några fingrar emellan i duellerna. Shamrock Rovers är som bekant regerande mästare i Premier Division och mycket talar för att värdarna kommer att lägga ytterligare en titel på hög efter innevarande säsong. Senast blev det dock stryk mot Dundalk och här ska Shamrock inte ta någonting för givet. Bohemians värmde upp inför derbyt med att städa av Shelbourne med 1-0 och står här inför en inspirerande uppgift. När ettan överstreckas råder garderingstvång i Dublin. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

8. Finn Harps – St. Patrick’s X
Finn Harps levde på det berömda i fjol och den här säsongen ser timglaset i finrummet ut att ha runnit ur för värdarna. Tio poäng skiljer upp till säker mark och snart är jumbon UC Dublin ikapp. Med det sagt är det på eget gräs som Finn Harps ska kunna mäta sig med St. Patrick’s. The Saints kommer närmast från två svaga insatser och normalt inte bekväma med spelet utanför hemtrakterna. Det syns inte på strecken då tvåan sticker iväg. Fyll på med övriga tecken och jobba in 1X till fin procent.

Kassaskåpet! Víkingur
Víkingur slaktade Levadia Tallinn och kommer att vara minst lika överlägsna mot Inter Club d’Escaldes. Solklar tvåa i Reykjavik.

Varningen! Finn Harps
Hemma på Finn Park skojas Finn Harps inte bort hur som helst. När tipparna stirrar sig blinda på tvåan är 1X tecken som inte får missas.

36 rader
1. Danmark – Brasilien 1
2. England – Nederländerna 1
3. Ukraina – Skottland 2
4. Inter d’Escaldes – Víkingur 2
5. Drogheda – Sligo Rovers X 2
6. Shelbourne – Dundalk 1 X
7. Shamrock – Bohemians 1 X 2
8. Finn Harps – St. Patrick’s 1 X 2
216 rader
1. Danmark – Brasilien 1 X
2. England – Nederländerna 1 X
3. Ukraina – Skottland 2
4. Inter d’Escaldes – Víkingur 2
5. Drogheda – Sligo Rovers X 2
6. Shelbourne – Dundalk 1 X 2
7. Shamrock – Bohemians 1 X 2
8. Finn Harps – St. Patrick’s 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100