Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips fredag 23 februari 2024

Damernas semifinaler i Nations League blir en spännande avslutning på fredagens Topptips. Dessförinnan ska vi bland annat avhandla toppmötet i The Championship mellan Leeds och Leicester som kan bli en riktig höjdare. Ni hänger väl med på resan?

Spelstopp 20:44

1. Real Sociedad – Villarreal X
Real Sociedad visade prov på stort spelmässigt kunnande mot PSG utan att nå hela vägen fram. Det blev ändring på den saken när Mallorca betvingades med 2-1 på erkänt svårspelade Son Moix, men när firma Kubo/Oyarzabal ser ut att fattas värdarna vill vi inte räkna hem ettan mot ett skickligt Villarreal. “Den gula ubåtens” defensiv är förbättrad sedan Marcelino kom in och känslan är att de gulklädda bör kunna trivas med den förmodade matchbilden i Baskien. Omställningar är en spelform som gästerna behärskar och X2 får inte missas till låg procent. Helst alla tecken.

2. Bologna – Verona X
Thiago Motta-effekten är total just nu. Bologna vände 0-1 till 2-1 senast mot Lazio och ser ut som en reell kandidat i kampen om Europaplatserna i Serie A. Zirkzee hör till spelarna som utmärker sig allra mest, men Motta och dennes adepter börjar också bli väldigt populära på poolspelen. Inför mötet med Hellas Verona snuddar de rödblå vid 80 procent vilket givetvis är tokigt. Gästerna kämpar för nytt kontrakt i bottenstriden och har stått för ett par habila prestationer mot slutet. Bland annat ordnades 2-2 senast mot Juventus och en likvärdig insats på Dall’Ara kan mycket väl ge ytterligare ett poängplock. Måla tvärs över i hopp om en knall.

3. Metz – Lyon 2
Pierre Sage har verkligen fått ordning på Lyon som ser ut som ett helt nytt lag efter tränarens inträde. Alexandre Lacazette är glödhet längst fram där anfallaren varit en klart bidragande faktor till att Les Gones står noterade för fyra raka segrar i alla tävlingar. Bortamatchen mot ett Metz som visar allt annat än gott gry torde passa Lyon som handen i handsken. 0-3 i brakan mot Montpellier var en hemsk syn för värdarna som trots fördelen av hemmaplan får finna sig i att slå ur underläge även denna fredag. Tvåan är en stabil utgång. Gardera i samråd med plånboken.

4. Coventry – Preston 1
Två lag som inte kan räknas bort i kampen om playoff-platserna drabbar samman i Midlands. Sett till underliggande statistik är det dock bara Coventry som kommer att ha med topp 6 att göra. Preston har överpresterat sin underliggande statistik så det står härliga till och poängtappet i derbyt senast mot Blackburn kan mycket väl vara starten på en negativ period för gästerna. Coventry lider av att Sheaf inte finns med på grund av skada, men det kan den taktiskt skickliga Mark Robins åtgärda på annat sätt. Coventry är starka på egen matta där vägen ligger öppen för en trepoängare. Trivsam spiketta.

5. Leeds – Leicester 1
Säsongens match i The Championship står för dörren på ett kokande Elland Road. Leeds och Leicester har så här långt varit ligans två bästa lag och kvällens toppmöte blir verkligen en fingervisning om vad som komma skall under våren. För närvarande har Leicester nio poäng ned till Leeds, men efter 1-2-förlusten mot Middlesbrough finns det frågetecken för dagsformen hos gästerna som även saknar viktiga Ndidi. Leeds får i sin klara sig utan Bamford, men är det någonstans värdarna har gott om uppbackning är det i de främre leden. Summerville är en av ligans allra bästa spelare och har nederländaren en bra dag kan han vara instrumental framför publiken. Leeds har radat upp segrar mot slutet och ses med rättmätigt favoritskap denna fredag. Fin etta som spikas.

6. Wigan – Cheltenham 2
Bottenmöte från League One där det är viktigt att notera en sak. Wigan har överpresterat Expected Points. Inte så lite heller. The Latics har en alldeles för framskjuten tabellplacering sett till sina prestationer och kommer inte att få det enkelt mot Cheltenham. Gästerna tog poäng i det vändande mötet och även om inte heller de tillrestas underliggande siffror är mycket för världen vill vi inte kasta oss över ettan när den övervärderas. Istället får smygvärdet till höger inleda streckningen. Om råd alla tecken.

7. Frankrike – Tyskland 1
Damernas Nations League har nått fram till semifinaler där Frankrike gynnas av hemmaplan i Lyon mot Tyskland. Katoto och Cascarino med kamrater får således hjälp av extra stöd, men detta Tyskland ska absolut inte undervärderas. Popp, Schüller och Bühl besitter alla möjliga förutsättningar för att såra Frankrike via omställningar och vi anser att fransyskorna blir lite väl stora favoriter för att spikas. Otänkbart är det inte att tyskorna gräver fram ett oavgjort resultat efter 90 minuter. Ettan mår bra av att ha åtminstone krysset som sällskap.

8. Spanien – Nederländerna 1
Spanien tog som bekant hem VM-guldet senast det begav sig och har sett bra ut sedan landslaget togs över av Montserrat Tomé. Under hennes vingar kan en spelare som Paralluelo fortsätta att blomstra och med firma Bonmatí/Hermoso som uppbackning råder det inget tu tal om att spanjorskorna ska ses som tydliga favoriter mot Nederländerna i Sevilla. De orangeklädda har förvisso extremt skickliga Miedema åter från skada, men trots det drar gästerna den kortaste stickan denna fredag. Ettan klarar sig bra på egna ben.

Kassaskåpet! Spanien
Spanien är regerande världsmästarinnor och hemma mot Nederländerna går de rödgula inte bort sig i Nations League. Ettan är spikad och klar.

Varningen! Villarreal
Villarreal kan mycket i sina bästa stunder och förtjänar större förtroende än vad de får av tipparna mot Real Sociedad. X2 är vitala tecken.

108 rader
1. Sociedad – Villarreal 1 X 2
2. Bologna – Verona 1 X 2
3. Metz – Lyon X 2
4. Coventry – Preston 1
5. Leeds – Leicester 1
6. Wigan – Cheltenham 1 X 2
7. Frankrike – Tyskland 1 X
8. Spanien – Nederländerna 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100