Topptipset tips fredag 2 februari 2024

Fredagens Topptips bjuder i vanlig ordning på en salig blandning. La Liga, Serie A, Ligue 1 och Bundesliga tar plats med ett bidrag vardera på kupongens övre halva. En kvartsfinal från AFCON och inslag från The Championship, Serie B och Segunda División ska också bemästras i jakten på åtta fullträffar. Som grädde på moset kryddas bongen med 250 000 kronor i extrapengar. Mot åtta rätt!

Spelstopp 20:29

1. Athletic Bilbao – Mallorca 1
Athletic Bilbao har lämnat mållösa från de senaste två La Liga-dusterna men anmärkningsvärt är att dessa har spelats utanför Estadio San Mamés portar. På denna arena har arrangören varit väldigt pålitliga och faktum är att Ernesto Valverdes adepter inte har förlorat här sedan premiäromgången. Baskerna har i närtid stått för fina prestationer mot lag som Barcelona, Real Sociedad och Atlético Madrid och då är det svårt att avstå ettan trots att den streckas till skyarna. Med lite medvind så ska kryssbenägna Mallorca dock kunna kriga till sig ett resultat och om plånboken tillåter får den kupongrensande tvåan gärna göra sällskap. 1X prioriteras.

2. Lecce – Fiorentina X
Bristande skärpa har ställt till det rejält för Lecce mot slutet. Blott en poäng har arrangören skrapat ihop från de senaste sex omgångarna trots flera solida prestationer. “Vargarna” har under denna period vunnit xG-kampen mot lag som Atalanta och Lazio. Lyckas Roberto D’Aversas manskap bara finjustera sitt sikte så kommer de gulröda att klättra i tabellen framöver och värt att påpeka är att Lecce endast har lämnat tomhänta från tre av elva bataljer hemmavid. Fiorentina är i grunden det bättre laget men gästerna har inte rosat marknaden efter årsskiftet. Till detta möte får Vincenzo Italiano klara sig utan kvartetten Dodo, Castrovilli, Ikone och Kouame. Svårsiat möte som gör sig bäst helgarderat.

3. Strasbourg – PSG 2
Två formstarka klubbar går i klinch på Stade de la Meinau. PSG har inte förlorat en inhemsk match sedan september månad men poängtappet mot Brest häromsistens var rent av slarvigt. Luis Enrique hade säkerligen ett och annat att säga efter en minst sagt svag andra halvlek och vi förväntar oss en reaktion från spelartruppen denna afton. Strasbourg hade inte mycket att säga till om när dessa klubbar drabbades samman på Parc des Princes i höstas men arrangören har faktiskt bara förlorat en av de efterföljande tolv matcherna. Känslan är alltjämt att PSG kommer dominera matchbilden och sannolikt reser “Les Parisiens” hem med tre färska pinnar. Tvåan singlas.

4. Heidenheim – Dortmund 2
Dortmund har fått en smakstart på det nya kalenderåret. De gulsvarta vann samtliga tre matcher under januari månad och det på övertygande vis där målskillnaden 10-1 talar sitt tydliga språk. Då ska tilläggas att Edin Terzić fick klara sig utan hela nio spelare mot Bochum senast. Kobel, Reus och Brandt missade alla den drabbningen på grund av sjukdom och trojkans tillgänglighet till detta möte är av samma anledning oklar. Heidenheim gör det bra utifrån sina förutsättningar och står noterade för sex raka utan nederlag. Spelschemat har med det sagt inte varit det tuffaste under denna period. Sköter Dortmund sina kort rätt så ska gästerna vinna detta och till rimlig procent så spikar vi tvåan.

5. Bristol City – Leeds X
Bristol City har imponerat på oss mot slutet trots att poängskörden har varit skral på senare tid. I FA-cupen har “The Robins” firat större framgångar där arrangören tvingade fram ett returmöte mot Nottingham för en vecka sedan och slog ut West Ham i den föregående omgången. Leeds presterar onekligen på en väldigt hög nivå för tillfället men det finns knappast fog för den hårt ansatta tvåan. Anmärkningsvärt är att samtliga av gästernas sex nederlag denna säsong har skett på resande fot. Är det något tecken som ska uteslutas från kupongen så är det den övervärderade tvåan.

6. DR Kongo – Guinea X
DR Kongo har stått för ett fint mästerskap men anmärkningsvärt är att “Leoparderna” ännu inte har vunnit en match efter 90 minuter. Samtliga gruppspelsmatcher slutade i delad ära och åttondelsfinalen mot Egypten avgjordes först via straffar. Att trenden fortlöper i denna kvartsfinal är fullt plausibelt där vi har svårt att skilja på dessa nationer åt rent kvalitetsmässigt. Guinea kommer sannolikt att kliva in till detta möte med en rätt så defensiv approach och försöka hota med snabba omställningar, så har varit fallit i de flesta matcherna så långt. Krysset är en intressant chansspik på Stade Olympique Alassane Ouattara.

7. Palermo – Bari 1
Palermo inledde säsongen riktigt starkt och vann sex av de inledande åtta omgångarna. Från de efterföljande 14 matcherna så har arrangören endast vunnit fyra där Corini Eugenios mannar har varit på tok för sårbara bakåt. Att den interna skytteligaledaren Matteo Brunori är tillbaka från avstängning är givetvis en boost och Jacopo Segre har presterat på en väldigt hög nivå under de senaste två månaderna. Bari är med det sagt svårslagna och har endast lämnat tomhänta från fem av 22 bataljer så långt, endast Parma har förlorat färre. Gästernas kryssbenägenhet resulterar i att många kommer komplettera ettan med krysset men i vad som förväntas bli en målrik historia så tilltalar den spelvärda tvåan mer. En gaffel (etta-tvåa) blir vår lösning på Stadio Renzo Barbera.

8. Elche – Burgos 2
Två playoff-jagande klubbar går i klinch på Estadio Manuel Martínez Valero. Blott en poäng skiljer klubbarna åt inför fredagens drabbning, till Elches favör. Känslan är dock att arrangören kommer få svårt att haka på övriga klubbar under våren. Skyttekungen Óscar Plano är nämligen långtidsskadad och även om utdelningen har varit klart godkänd i hans frånvaro så har spelet på offensiv tredjedel lämnat mycket att önska. Blott två mål har producerats på de senaste fyra matcherna. Burgos börjar sakta men säkert fina till sin bortastatistik där samtliga åtta poäng har inkasserats under de senaste fem bortamatcherna. Gästerna var klart bättre i höstens vändande möte och ska i vår mening ses med bättre chanser än vad oddssättarna indikerar. Strecka från höger.

Kassaskåpet! Dortmund
Dortmund imponerade stort under januari månad där Donyell Malen och Niclas Füllkrug visade vägen framåt. Truppläget torde även vara aningen bättre än mot Bochum senast även om det finns frågetecken kring flera spelare. En tvåa kring 55 procent är rimligt och spikas.

Varningen! Bristol City
Bristol City har förtjänat en högre poängskörd den senaste månaden. Prestationerna har varit solida och det har “The Robins” inte minst demonstrerat mot Premier League-klubbarna West Ham och Nottingham. Ettan är ett givet tecken på kupongen till strålande spelvärde.

108 rader
1. A.Bilbao – Mallorca 1 X 2
2. Lecce – Fiorentina 1 X 2
3. Strasbourg – PSG 2
4. Heidenheim – Dortmund 2
5. Bristol City – Leeds 1 X 2
6. DR Kongo – Guinea X
7. Palermo – Bari 1 2
8. Elche – Burgos X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100