Topptipset tips fredag 19 november 2021

Ett franskt stormöte får äran att inleda fredagens Topptips som i övrigt är en rejäl påse gott och blandat. När vi ska syna lag som Mechelen, Finn Harps och Queen of the South gäller det sannerligen att hålla i hatten. Vi har koll på läget, ta del av analysen!

Spelstopp 20:44

1. Monaco – Lille X
Lille visade klassen innan uppehållet när de besegrade Sevilla på bortaplan i Champions League. Ikoné och Bamba ledde då de regerande franska mästarna till segern. Det följdes upp av 1-1 mot Angers och i ligaspelet går Les Dogues betydligt tyngre. Klassen i truppen går dock inte att ifrågasätta. Monaco ligger precis som Lille i mitten av tabellen och det är en missräkning även för de rödvita. Ben Yedder har “bara” mäktat med sex baljor i ligaspelet och när inte han gör mer mål än så har Monaco svårt att vinna matcher. Ettan streckas högt här, men Lille tog fyra poäng mot sina kombattanter i fjol. X2 är av högsta prioritet, även om alla tecken känns bäst.

2. Levante – Athletic Bilbao 2
Levante har inte haft någon rolig höst och är det enda laget i La Liga som ännu inte har vunnit någon match. Grodorna har dock sprattlat till ett par gånger. Bland annat har de lirat 2-2 mot Atlético Madrid och 3-3 mot Real Madrid. Morales och Bardhi är två spelare av hög klass och helt ska inte gänget från Valencia räknas bort. Athletic Bilbao är oerhört målsnåla och står på målskillnaden 11-8 efter tolv omgångar. Unai Simón håller för det mesta tätt mellan stolparna, men Williams och Sancet måste producera mer framåt. Tvåan är troligast, men den behöver stadgas upp.

3. QPR – Luton 1
Förlust mot Peterborough och kryss mot Blackpool var två missräkningar från QPR:s sida i slutet av oktober och början av november. Ska topp 6-placeringen behållas måste The Hoops komma upp i högre nivå än så. Kapaciteten för det finns definitivt. Austin, Dykes, Chair och Willock är en kvartett av hög klass. Luton har en grym anfallsduo i Cornick och Adebayo, men saknar kreativa Luke Berry. Dessutom trivs The Hatters klart bäst hemma på Kenilworth Road. I västra London får gästerna slå ur underläge, men det fina värdet på tvåan går inte att förbise. Gubben (etta-tvåa) är en fin lösning.

4. Mechelen – Club Brugge 2
Club Brugge har imponerat oerhört mycket i Champions League under hösten och har en mycket spännande trupp. Vanaken och De Ketelaere, som båda fick gott om speltid med det belgiska landslaget under den senaste samlingen, är två ruggigt nyttiga lirare. Med Vormer, Lang, Izquierdo och Dost som fyra andra offensiva hot kan Club Brugge i stort sett göra mål när de vill. Mechelen har Kerim Mrabti, som var uttagen i det svenska landslaget, i sin trupp och han är tillsammans med Cuypers hot framåt för Ingessons gamla klubb. Spelare för spelare håller de dock klart lägre nivå än Club Brugge och tvåan är trolig trots allt.

5. Finn Harps – Longford 1
Longford är toksist i den irländska ligan inför den sista omgången och är redan klara för degradering. De verkar inte bry sig nämnvärt heller om man tittar på de senaste prestationerna. Sju förluster på de åtta senaste omgångarna är uselt och Longford har heller inte vunnit en enda bortamatch på hela säsongen. Spelarna längtar efter jullov och kommer mest bara spela av den här matchen. Finn Harps har däremot allt att spela för. Det är bara målskillnad som skiljer ner till Waterford på kvalplats och det krävs därför en seger för att kontraktet ska vara helt säkrat. När lagen möttes i augusti vann Finn Harps med 3-0 och det blir en klar seger igen. Ettan spikas.

6. Waterford – St. Patrick’s X
Waterford har allt att spela för i den sista omgången då de slåss för att undvika kvalplatsen. Då de har dålig målskillnad krävs det dock troligen att Finn Harps tappar poäng mot jumbon Longford för att Waterford ska säkra nytt kontrakt. Skulle Finn Harps smälla in ett par bollar på Longford i början av matchen kan motivationen mycket väl börja tryta för Waterford som då får börja tänka på ett kval istället. St. Patrick’s är klar tvåa i serien och har inget alls att spela för. Det har märkts på slutet då endast två poäng spelats in på de tre senaste matcherna. Samtidigt finns det en högre nivå i truppen än hos motståndarna. Svårtippad match med många parametrar att ta ställning till. Då är det läge att smälla på med alla tecken.

7. Fuenlabrada – Mirandés 1
Fuenlabrada stod upp helt okej mot Valladolid, men föll till sist med 0-3 efter två sent insläppta mål. Då hade Pulido fått syna det röda kortet strax innan och han är därmed avstängd nu. På hemmagräset är de dock starka och under hösten har endast två av åtta matcher här slutat med förlust. Mirandés torskade sin senaste match mot Huesca och ligger bara två pinnar före Fuenlabrada. Camello och Vicente är två vassa lirare som sammanlagt satt dit tio baljor under hösten, men i övrigt ser det tunt ut. Här får Mirandés slå ur underläge. Strecka från vänster.

8. Queen of the South – Inverness 2
Queen of the South må ha ett häftigt namn på sitt lag, men spelet är inte speciellt häftigt. Sex raka omgångar utan seger gör att gänget från Dumfries ligger näst sist i tabellen. Endast en av sex hemmamatcher har vunnits och det blir inte enklare nu. Inverness har tagit mer än dubbelt så många poäng och slåss om uppflyttning. Ska det bli en realitet finns det inte plats för poängtapp mot lag av den här kalibern. 35-årige Michael Gardyne har många år i Premiership bakom sig och han skjuter sin nya klubb ett steg närmare det skotska finrummet. Trolig tvåa.

Kassaskåpet! Finn Harps
Ett helmotiverat Finn Harps hemma mot seriens klart sämsta lag som ännu inte har vunnit någon bortamatch. Det kan bara gå på ett sätt. Ettan är given i Ballybofey.

Varningen! Lille
Lille vann som bekant Ligue 1 i fjol och har ungefär samma lag till förfogande nu. Monaco blir övervärderade här och X2 är tecken som måste plockas med.

36 rader
1. Monaco – Lille X 2
2. Levante – A.Bilbao 1 X 2
3. QPR – Luton 1 2
4. Mechelen – Club Brugge 2
5. Finn Harps – Longford 1
6. Waterford – St. Patrick’s 1 X 2
7. Fuenlabrada – Mirandés 1
8. Queen of South – Inverness 2
216 rader
1. Monaco – Lille 1 X 2
2. Levante – A.Bilbao 1 X 2
3. QPR – Luton 1 2
4. Mechelen – Club Brugge 2
5. Finn Harps – Longford 1
6. Waterford – St. Patrick’s 1 X 2
7. Fuenlabrada – Mirandés 1 X
8. Queen of South – Inverness X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100