Topptipset tips fredag 19 februari 2021

Fredagen den 19 februari bjuder på en härlig europeisk resa där inte mindre än sju länder ska besökas. Skrällarna hämtas från Spanien, Tyskland och Frankrike medan spikarna synas i England och Belgien. 250 000 extra kronor finns i potten så detta är ett Topptips som inte får missas. Dags att sparka igång helgen!

Spelstopp: 20:29

1. Wolverhampton – Leeds 1
Efter uttåget ur FA-cupen mot Southampton tog Wolverhampton omgående revansch på samma opponent i helgens ligaspel. 2-1 till Vargarna var rättvisa siffror efter att Nunos mannar vänt underläge till seger. Pedro Neto gjorde ett av målen då och han är en spelare som mycket väl kan flytta till en större klubb i sommar. När Leeds kommer på besök lär fina ytor uppstå för just Neto och Traoré med flera. Påfåglarna tvingas klara sig utan bland andra Rodrigo och Phillips, två lirare som normalt är bofasta i startelvan. När Bielsas mannar är i farten är en stående gubbe (etta-tvåa) aldrig fel, inget undantag här heller även om ettan gillas.

2. Watford – Derby 1
Watford sköt Bristol City hela vägen till en terapeutklinik via 6-0 i deras senaste hemmamatch. Därefter besegrades också Preston på bortagräs vilket betyder att The Hornets tagit upp jakten på direktplatserna till Premier League. Truppen tillhör en av andraligans allra bästa och tränare Xisco har fått fin effekt på sitt formationsbyte. Derby har också gått starkt mot slutet och tagit sig upp på säker mark, men här får Wayne Rooney och company finna sig i att slå ur kraftigt underläge. Ettan spikas trots liten överstreckning.

3. Real Betis – Getafe 2
Vidare till Spanien och La Liga där Real Betis verkligen skärpt till sig under vintern. Den chilenske mysfarbrorn Pellegrini och hans adepter slog Villarreal senast och har därmed skaffat sig rejäl vittring på Europaplatserna. Föras till protokollet bör dock att de grönvita kan falla mot i princip vem som helst när som helst och när ettan streckas för hårt i mötet med Getafe är det läge att dra öronen åt sig. José Bordalás och hans lirare är inte lika framgångsrika som under fjolåret, men högt kunnande finns trots allt kvar i truppen. Börja med värdet i öst och gå sedan hela vägen på större system.

4. Cagliari – Torino 2
Precis som i inledningsmatchen är en öppen historia att vänta på Sardinien. Cagliaris form är så usel att den knappt är värd att nämna och här är ölaget mer eller mindre tvingade att vinna för att inte riskera streckstrid hela vägen in på våren. Precis ovanför sardinerna, på säker mark, befinner sig Torino. Tjurarna har likt Cagliari en mörk säsong bakom sig, men synonymt för båda aktörerna är att respektive trupper håller högre nivå än vad tabellen visar. Andrea Belotti är alltid att räkna med hos gästerna och tack vare honom inleder tvåan. Var dock inte blyg för ettan på större system.

5. Bielefeld – Wolfsburg 1
Att Wolfsburg var bra visste vi redan innan säsongen började, men att de skulle kriga om en Champions League-plats tack vare endast två nederlag hittills var det få som trodde. Mittlåset med Brooks och Lacroix har dock överträffat sig själva. Ska något negativt sägas om Vargarna är det bortaspelet. Fyra vinster på elva försök kvalar inte in i några rekordböcker och när nu resan går till SchücoArena blir gästerna grovt övervärderade. Bielefeld krigar för sina liv i jakten på nytt kontrakt och 3-3 borta mot Bayern München var en ruskigt stark insats. Förmår värdarna sig till en liknande prestation här går inte Wolfsburg säkra. Helgardera.

6. Brest – Lyon X
För en gångs skull känns kampen om Ligue 1-titeln vidöppen. Lille och Lyon har tagit kliv i utvecklingen och när PSG har en av sina sämre säsonger så här långt lever hoppet i allra högsta grad för de förstnämnda. Vi ska fokusera på Les Gones drabbning med Brest och den har faktiskt förutsättningar för att bli bra mycket jämnare än vad både streck och odds antyder. Värdföreningen tog poäng av Lyon i det vändande mötet och i den senaste omgången lyckades de göra detsamma borta mot Lille. Kunnandet är därmed stort hos Brest och det ska vi inte vara sena med att ta betalt för. Måla hela vida vägen.

7. Mechelen – Gent 2
Det har dröjt alldeles för länge, men under vintern har Gent börjat visa samma takter som tog de till en andraplats i fjol. 4-0-överkörningen av Mouscron var precis så överlägsen som gästerna kan vara när de har sin dag och trots att Mechelen ligger före De Buffalo’s i tabellen blir det här en tuff afton. Kerim Mrabti och grabbarna är också de formstarka, men känslan är att svenskkolonins positiva trend bryts under fredagen. Tvåan är en smaskig spik till runt 40-45 procent.

8. Boavista – Moreirense 1
Kupongen avrundas i Portugal med ett desperat Boavistas välkomnande av Moreirense. De sistnämnda har en så här långt okej säsong i ryggen, men då alltför mycket återstår upp till Europaplatserna samtidigt som det är behagligt avstånd nedåt riskerar gästerna snart att gå i ide. Det har inte Boavista råd med om de ska spela sin fotboll i Primeira Liga nästa säsong. Blott två vinster hittills är skrattretande dåligt, men med betydligt högre motivation håller vi trots allt poängchansen som god för värdarna. 1X ramar in kalaset.

Kassaskåpet! – Watford
Watford har verkligen spänt musklerna på Vicarage Road denna säsong. Om hur svåra Bålgetingarna är att tas med där kommer även Derby bli varse om denna fredag. Given etta i utkanten av London.

Varningen! – Bielefeld
Bielefeld kämpar med näbbar och klor för att klara sig kvar i Bundesliga. 3-3 på Allianz Arena är värt att lyfta på hatten för och här kan de mycket väl skrälla till sig ytterligare poäng mot ännu ett topplag. Wolfsburg går inte säkert på Schüco Arena.

36 rader
1. Wolves – Leeds 12
2. Watford – Derby 1
3. Real Betis – Getafe X2
4. Cagliari – Torino 2
5. Bielefeld – Wolfsburg 1X2
6. Brest – Lyon 1X2
7. Mechelen – Gent 2
8. Boavista – Moreirense 1

216 rader
1. Wolves – Leeds 12
2. Watford – Derby 1
3. Real Betis – Getafe 1X2
4. Cagliari – Torino 12
5. Bielefeld – Wolfsburg 1X2
6. Brest – Lyon 1X2
7. Mechelen – Gent 2
8. Boavista – Moreirense 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100