Topptipset tips fredag 13 november 2020

Det är ett spännande Topptips fredagen bjuder på där vi inleder i Sydamerika med tre stycken fajter från VM-kvalet. Colombia ser ut att vara en tillförlitlig favorit medan Chile mycket väl kan få problem. League Two, Eerste Divisie, La Liga2 och Série B tar sedan raden i hamn. Nu kör vi!

Spelstopp: 20.44

1. Colombia – Uruguay 1
Uruguay har fått en jobbig start på kvalet. Senast mot Ecuador var de ljusblåa helt blåsta av stolen och låg under med 0-4 innan Suárez tröstmålade på två straffsparkar. Nu är Valverde borta och nivån på motståndet skruvas upp ännu en nivå. Colombia har ett komplett landslag med världsstjärnor på alla positioner. Zapata och Muriel vräker in mål framåt och försvarsduon Mina/Sánchez håller hög nivå både i landslaget och i Premier League. På hemmaplan ska Colombia gälla som solklara favoriter. Väldigt trolig etta.

2. Chile – Peru 2
Peru har aldrig någonsin besegrat Chile på bortaplan i en tävlingsmatch men nu kan det vara dags. De rödvita ser väldigt frejdiga ut. Fyra gjorda mål mot Brasilien och Paraguay är starka papper och mot brassarna ledde Peru två gånger om och förtjänade poäng. Det blev till slut förlust med 2-4 efter två sena mål från Brasiliens sida. Carrillo är stekhet och kan mycket väl näta i Santiago. Chile saknar flera viktiga pjäser som Vargas, Medel och Aránguiz. Det gör att Vidal och Sánchez får dra ett tyngre lass än vanligt. Här blir de lite väl övervärderade, Peru har trots allt vunnit båda de två senaste mötena mellan länderna med 3-0. Plocka med alla tecken.

3. Brasilien – Venezuela 1
Venezuela har fått fram ett antal intressanta spelare men saknar tyvärr målmaskinen Josef Martínez. Däremot är Rondón, som till vardags spelar i den kinesiska ligan, tillbaka i landslaget. Det är en centertank som verkligen kan göra nytta på topp. Här kommer han få stångas mot Marquinhos och Thiago Silva och det är såklart ingen enkel uppgift. Brasilien är enorma favoriter både i den här matchen och i kvalet i stort. Sex poäng och nio gjorda mål hittills imponerar stort. Nu saknas dock både Coutinho och Neymar. Ettan är såklart trolig, men då den streckas väldigt hårt är det inte fel att gardera.

4. Bolton – Salford City 2
Bolton fick inleda League One med tolv minuspoäng i fjol men tog så få pinnar att de inte hade klarat sig kvar i tredjedivisionen även utan det handikappet. Nu börjar de om i League Two och även där har Bolton fått en svag start. Endast en seger av sex möjliga på hemmaplan håller inte. Salford City tillhörde det övre skiktet av tabellen i fjol och har inlett starkt återigen med raden 4-4-2 efter tio omgångar. Veteranen Ian Henderson, som noterades för 15 mål för Rochdale förra säsongen, har tryckt in fyra baljor hittills och kan mycket väl avgöra detta. Börja med tvåan.

5. FC Oss – FC Eindhoven 2
Oss spelade match så sent som i tisdags och föll då klart borta mot Excelsior efter att islänningen Ómarsson haft stor show. Det var den sjätte förlusten på de tio inledande omgångarna och värdarna ser verkligen inte bra ut. FC Eindhoven har betydligt högre potential i sitt lag och kommer från en klar 5-1-seger hemma mot Dordrecht. Fem olika målskyttar noterades då och bredden i truppen är intressant. Här ska FC Eindhoven gälla som knappa favoriter och om tvåan hamnar runt 40 procent är det första tecken att rita ner.

6. Real Zaragoza – Real Oviedo X
Zaragoza kom trea i tabellen förra säsongen och var då bara fyra poäng från att ta klivet upp till La Liga direkt. Nu har de inlett betydligt sämre med enbart två segrar efter tio omgångar. Guti och Pombo är två tunga avbräck som lämnat för uppflyttade Elche och Cádiz, men Juanjo Narváez är ett spännande nyförvärv. Tre mål har det blivit hittills från colombianen. Real Oviedo hamnade betydligt längre ner i tabellen i fjol men vann här med 4-2 och kommer nu från två raka segrar. Detta ser väldigt ovisst ut på förhand och alla tecken behöver plockas med.

7. Avaí – Paraná 1
Mittenlagen Avaí och Paraná gör upp i Florianópolis och det är hemmalaget som går in som favoriter. Valdivia är visserligen avstängd, men med Ronaldo och Romulo på topp ser det bra ut offensivt ändå. Hemmaspelet har sett strålande ut på sistone med tio inspelade poäng på de fyra senaste försöken. Hemmaplan spelar väldigt stor roll i den brasilianska ligan och så även för Paraná. Gästerna ligger inte speciellt långt från topp 4 men har tagit 20 av sina 29 pinnar på det egna gräset. Paraná har inte vunnit en bortamatch sedan början av september och faktiskt bara triumferat i en av de tio senaste omgångarna överhuvudtaget. Trolig etta.

8. Oeste – CRB AL X
Oeste är på väg rakt ner i Série C. Generalusla åtta poäng efter 20 omgångar är svårt att snacka bort. Det tycker svenska folket också som streckar upp tvåan högt. Det är dock ingen lättippad match detta. Oeste kommer närmast från en oavgjord historia borta mot serieledarna Chapecoense. Även om de rödsvarta var satta under hård press är det mycket starkt jobbat att orka stå emot i 90 minuter. CRB har ett par avstängningar och har dessutom torskat sina fyra senaste bortamatcher. Med det i åtanke måste tvåan garderas. Helgardera redan från start.

Kassaskåpet! – Colombia
Colombia ser stabilare ut än Uruguay för tillfället och när de får spela på hemmaplan är de gulklädda verkligen svåra att tas med. Ettan ser väldigt bra ut.

Varningen! – Peru
Peru har faktiskt aldrig vunnit en tävlingsmatch på bortaplan mot Chile men har segrat med 3-0 i både de två senaste fajterna mellan nationerna. Den lågt streckade tvåan måste plockas med.

36 rader
1. Colombia – Uruguay 1
2. Chile – Peru 1X2
3. Brasilien – Venezuela 1X
4. Bolton – Salford City 2
5. FC Oss – FC Eindhoven 2
6. Zaragoza – Oviedo 1X
7. Avaí – Paraná 1
8. Oeste – CRB AL 1X2

216 rader
1. Colombia – Uruguay 1
2. Chile – Peru 1X2
3. Brasilien – Venezuela 1X
4. Bolton – Salford City X2
5. FC Oss – FC Eindhoven X2
6. Zaragoza – Oviedo 1X2
7. Avaí – Paraná 1
8. Oeste – CRB AL 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100