Topptipset tips fredag 12 februari 2021

Fredagen bjuder som vanligt på en rundresa där vi faktiskt ska titta till åtta stycken olika ligor. La Liga, Bundesliga och Serie A står för de hetaste fajterna, men även matcherna från The Championship och Primeira Liga är högintressanta. Helgen blir så mycket bättre om den startar med åtta rätt. Så här löser vi den saken!

Spelstopp: 20.29

1. Blackburn – Preston X
Blackburn har en offensiv av allra högsta klass. Elliott, Armstrong och Dack är en trio som kan hota vilket försvar som helst. De har dock inte kommit loss på sistone, de fem senaste omgångarna har bara inneburit max ett mål per match. Trots att formen alltså är tveksam streckas Blackburn på ganska högt när Preston kommer på besök. Gästerna har som bekant tappat Ben Davies till Liverpool och frågetecken kan därför sättas kring försvaret. Ched Evans har däremot hämtats in från Fleetwood och han har fått en bra start på topp med ett mål på tre matcher. Här ska Preston absolut inte räknas bort. Plocka med alla tecken där högersidan rensar fint.

2. Celta Vigo – Elche 1
Celta Vigo stod för en storstilad insats när de knep en poäng borta mot mäktiga Atlético Madrid. Det var exakt vad de ljusblå förtjänade, prestationen var mycket bra. Med Aspas, Mina och Nolito på topp skapas det alltid chanser och mot bottenlaget Elche ska Celta gälla som klara favoriter. Gästerna har inte vunnit en ligamatch sedan oktober och befinner sig under giljotinen. Carrillo och Boyé är en hyfsad duo längst fram men i övrigt ser truppen väldigt tunn ut. Detta blir en övermäktig uppgift. Trolig etta.

3. RB Leipzig – Augsburg 1
Nagelsmann har haft en lång skadelista att tampas med hela säsongen. Spelare som Klostermann och Halstenberg är friska sedan en tid tillbaka men nu har Emil Forsberg hamnat i rehabrummet. Svensken kommer inte delta här. Det kommer dock knappast behövas, med namn som Olmo, Sörloth, Angelino och Sabitzer redo för spel är Tjurarna svårstoppade. Augsburg sprattlade till en del i höstas men har haft väldigt svårt under det nya året. Fem förluster på de sex senaste visar vilken nivå besökarna håller. Ettan är helt given i Leipzig.

4. Bologna – Benevento 1
Mattias Svanberg har fått mycket förtroende i Bologna under våren och är ett givet inslag i den svenska EM-truppen. Här kommer vi dock inte få se svensken då han är avstängd. Bologna ska ändå ses med bra chans att ta hem segern när Benevento kommer på besök. Truppen är bred och med en formstark Musa Barrow på topp skapas det alltid farligheter. Benevento läcker betänkligt bakåt, 15 insläppta på de fem senaste omgångarna är oroande siffror. Dessutom är både Ionita och Improta på avstängningslistan. Här får Trollkarlarna slå ur underläge. Börja med ettan.

5. Famalicao – Belenenses 1
Famalicao har sålt Lameiras till Guimaraes och det är ett kännbart tapp. Under vintern har dock hemmalaget plockat in klass i form av Kraev, Vinagre, Rodrigues och Tavares bland andra. De behöver kliva in och leverera för Famalicao står på fyra raka förluster vilket har fört ner dem under nedflyttningsstrecket. Ju mer alla nya spelare får träna med varandra desto bättre kommer det dock bli. Belenenses kommer från två oavgjorda kamper mot Guimaraes och Porto. Imponerande helt klart, men på resande fot har gästerna bara vunnit en av åtta matcher under säsongen. Famalicao har två segrar och en oavgjord i inbördes möten sedan de tog klivet upp i högstaligan inför förra säsongen. Strecka från vänster.

6. Leuven – Kortrijk 2
Kortrijk tog Standard Liège till straffar i veckans åttondelsfinal av den inhemska cupen men där blev det respass. Ändå en bra prestation från De Kerels sida och något att bygga vidare på. Faiz Selemanie har kommit igång på ett fint sätt och står noterad för mål i tre raka tävlingsmatcher. Han får Leuven se upp med. Leuven har haft det tufft en längre period, inte minst på hemmaplan. Här har de endast vunnit en gång på de sex senaste i alla tävlingar. Thomas Henry, som är tvåa i skytteligan, är alltid giftig, men stoppas han vinner Kortrijk detta. Trolig tvåa.

7. Sabadell – Real Zaragoza X
Sabadell och Real Zaragoza är båda nere och tampas kring nedflyttningsstrecket men mot slutet har det sett betydligt bättre ut. Sabadell har åtta raka utan förlust i ligaspelet och kommer närmast från en urstark 1-0-seger borta mot Las Palmas. Samtidigt ska det sägas att de är hela seriens sämsta hemmalag med endast två segrar på tolv försök. Real Zaragoza har tre segrar på de fyra senaste omgångarna men är samtidigt seriens näst sämsta bortalag med raden 2-1-9. Det finns lite mer kvalité hos gästerna men tvåan är inget tecken att lita på. Koppla på hela säkerhetsbältet.

8. Monza – Pisa 2
Silvio Berlusconi har pumpat in pengar i Monza och det stora målet är att ta sig upp till Serie A. Det har sett bra ut hittills och hemmalaget ligger tvåa i Serie A inför fredagens batalj. Gytkjaer och Balotelli är två grymt duktiga anfallare på den här nivån. Monza ser dock ut att överskattas en hel del denna fredag, de har trots allt bara vunnit två av sina sex senaste ligafajter. Pisa har kvalitéer i sitt lag och spelade oavgjort när lagen möttes i höstas. Vido och Marconi är två spelare som Monza kan få svårt att hantera. Den lågt streckade tvåan är ett måste att få med men helst ska alla tecken ges plats.

Kassaskåpet! – RB Leipzig
Augsburg visar svag form och håller inte alls samma nivå som RB Leipzig. Här blir de helt blåsta av stolen. Trolig etta som lämnas ensam.

Varningen! – Pisa
Monza siktar på Serie A och har värvat friskt under vintern. Samtidigt har de bara vunnit två av sina sex senaste matcher. Pisa har kapacitet att störa och den lågt streckade tvåan måste ges plats.

36 rader
1. Blackburn – Preston 1X2
2. Celta Vigo – Elche 1
3. RB Leipzig – Augsburg 1
4. Bologna – Benevento 1
5. Famalicao – Belenenses 1X
6. Leuven – Kortrijk 2
7. Sabadell – Zaragoza X2
8. Monza – Pisa 1X2

216 rader
1. Blackburn – Preston 1X2
2. Celta Vigo – Elche 1
3. RB Leipzig – Augsburg 1
4. Bologna – Benevento 1X
5. Famalicao – Belenenses 1X
6. Leuven – Kortrijk X2
7. Sabadell – Zaragoza 1X2
8. Monza – Pisa 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100