Topptipset tips fredag 10 november 2023

Fredagens Topptips innebär att vi ska ut och resa på kontinenten. Ett derby från Lancashire samt ett gäng storligor är bland annat vad som ska avhandlas innan vi går i mål med åtta gröna bockar. Ta del av våra bästa drag i nedanstående analys!

Spelstopp 20:29

1. Blackburn – Preston 1
Derby från Lancashire där vi har god feeling för Blackburn. Jon Dahl Tomassons mannar har hittills inte presterat på samma poängmässiga nivå som i fjol, men rent spelmässigt ser Rovers faktiskt minst lika starka ut i år. Om inte snäppet vassare. Moran och Szmodics är bara några av lirarna som kan såra Preston på egen hand. Precis som i fjol har The Lilywhites överpresterat under inledningen. 3-2 mot Coventry var ett skön trendbrott, men sett till matchbilden var gästernas seger inte rättvis. Ettan gillas och spikas på Ewood Park.

2. Mönchengladbach – Wolfsburg 1
Förmodat sevärd tillställning från Bundesliga där Mönchengladbach och Wolfsburg drabbar samman i Oscar Wendts gamla hemstad. Mönchengladbach är ett lag som blandar och ger, men när viktige Koné är tillbaka från avstängning bör kontinuiteten kunna höjas. Hemmaplan är en faktor mot ett Wolfsburg som trivs bäst i industristaden. Wind och Svanberg är spelare att hålla koll på för värdarna, men lyckas de med det är mycket vunnet. Till korrekta streck sticker ettan ut som en solid spik.

3. Athletic Bilbao – Celta Vigo X
Athletic Bilbao drog det längsta strået i en sevärd tillställning mot Villarreal i den senaste omgången. 3-2 var en skön viktoria inför mötet med Celta Vigo, men baskernas defensiv såg med det sagt inget vidare ut. Lyckas Celta ligga rätt i sina positioner samtidigt som Aspas och hans vapendragare har en bra dag längst fram är ettan en favorit i fara. Särskilt när Athletic Bilbao streckas upp till månen av tipparna. Med betydligt bättre spikalternativ på andra håll väljer vi att jaga skrällen i Baskien. Alla tecken åker med.

4. Genoa – Verona 1
Viktiga poäng står på spel i Serie A där Genoa och Hellas Verona spås tillhöra bottenstriden. De sistnämnda befinner sig i dessa trakter efter en hemsk höst där poängtappen radats upp i strid ström. Här lättar nivån på motståndet, men ett Hellas i rådande slag är inte mycket att vända sig mot. Genoa sitter ihop bättre som lag och med en spelare som Gudmundsson att förlita sig till krävs det inte mycket för att Gilardinos mannar ska hitta nätet. Ettan gillas som utgång. Gardera med hänsyn till värdet.

5. Montpellier – Nice 1
Nice är alltjämt kvar i toppen av Ligue 1. Fariolis starka defensiv rubbas inte i första taget och längst fram är firma Boga/Moffi en duo som kan sänka vilket lag som helst i Ligue 1 på egen hand. Nice har dock överpresterat xPTS och även om gästerna ser ut att vara på riktigt går det inte att backa tvåan till vilken procent som helst. Montpellier trivs normalt bra på sin hemmabana och i bland andra Savanier och Adams finns hot mot Nices försvar. Gästerna dras med ett par avstängningar som gör tvåan tveksam. Spelvärda 1X går först.

6. Westerlo – St. Truidense 2
Två segrar och en oavgjord på de tre senaste tävlingsmatcherna är ett kvitto på att St. Truidense kommit ur sin tidigare formsvacka. Gästernas har en flärdfull offensiv där spelare som Koita och Ito premieras av den framåtlutade Thorsten Fink på tränarbänken. Lyckas tysken med sin matchplan mot Westerlo är värdarna illa ute. 2-0 senast mot OH Leuven var ett steg i rätt riktning, men den väldigt unga truppen har samtidigt en förmåga att blanda och ge när det som minst anas. Tvåan först, ettan sedan, krysset sist.

7. Estoril – Casa Pia X
Estoril tog säsongens blott andra trepoängare när de slog självaste Porto med 1-0 i den senaste omgången. Det måste dock påpekas att värdarna hade en kubik marginaler på sin sida. En motreaktion är inte otänkbar mot ett tight spelande Casa Pia. Fjolårets nykomlingar har haft det tuffare i år, men det stabila försvarsspelet är samtidigt någon form av garant för att slippa det absoluta bottenträsket. Ett ställningskrig ligger i korten i Primeira Liga där krysset känns gångbart. Spikkryss eller alla tecken.

8. Leganés – Levante 2
Leganés fortsätter att rada upp trepoängare i Segunda División. Värdföreningen lever dock på lånad tid som tabelletta. Framför allt sett till Expected Points. Enligt underliggande siffror borde Leganés vara utanför topp 5 och trots att Levante dras med flertalet avstängningar gillas “Grodornas” poängchans skarpt. Gästerna spås få en passande matchbild framför sig och när ettan målas upp runt 60 procent är det högaktuellt att dra öronen åt sig. Den vågade nöjer sig med spelvärda X2. Den försiktige helgarderar.

Kassaskåpet! Blackburn
Blackburn besitter ett större kunnande än Preston som överpresterat sina underliggande siffror. På Ewood Park står ettan stadigt trots derbyfaktorn.

Varningen! Montpellier
Nice övertygar med sin stabila defensiv, men under fredagen saknas pjäser som gör att favoritskapet kan ifrågasättas. Montpellier är kapabla och 1X räknas tidigt på Stade de la Mosson.

36 rader
1. Blackburn – Preston 1
2. M-gladb. – Wolfsburg 1
3. A.Bilbao – Celta Vigo 1 X 2
4. Genoa – Verona 1
5. Montpellier – Nice 1 X
6. Westerlo – St. Truidense 2
7. Estoril – Casa Pia 1 X 2
8. Leganés – Levante X 2
216 rader
1. Blackburn – Preston 1
2. M-gladb. – Wolfsburg 1
3. A.Bilbao – Celta Vigo 1 X 2
4. Genoa – Verona 1 X
5. Montpellier – Nice 1 X 2
6. Westerlo – St. Truidense 1 2
7. Estoril – Casa Pia 1 X 2
8. Leganés – Levante X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100