Stryktipset tips tisdag 26 december 2023

Boxing Day är kommen och med 26 miljoner i jackpot finns det höga förhoppningar på tisdagens Stryktips. Fyra Premier League-matcher och resterande från The Championship är vad som ska bemästras i jakten på miljonerna. Häng med i denna matiga analys!

Spelstopp 15:59

1. Manchester United – Aston Villa 1
Manchester United gick på ytterligare en mina när de föll med 0-2 mot West Ham. Den spelmässiga insatsen var egentligen inte så pjåkig, men United har uppenbara problem i sin offensiv. 18 gjorda mål på lika många omgångar är inte bra nog för ett lag av The Red Devils kaliber. Aston Villa har det bättre ställt i sitt anfallsspel även om 1-1 mot Sheffield United lämnade en del att önska. Större ytor är att vänta på Old Trafford men det ska också raskt påpekas att Villas bortaspel inte alls är lika starkt som det i egen borg. Med Kamara och Cash på botbänken ställer vi oss frågande till om det knappa favoritskapet som oddsmarknaden ger gästerna verkligen är korrekt. “Gubben” (etta-tvåa) ligger nära till hands.

2. Burnley – Liverpool 2
Liverpool var en ribbträff från att vinna toppmötet med Arsenal. 1-1 var ett rättvist resultat sett till matchbilden, men problemfritt blev det inte för Klopp som bland annat fick se Tsimikas linka av med en skada. Greken saknas tillsammans med Mac Allister och troligen även Jota, men det är samtidigt ett betydligt enklare motstånd som står på andra sidan denna tisdag. Burnley tog en oväntad trepoängare borta mot Fulham där Kompany lyckades driva matchbilden till sitt lags fördel. Här får belgaren fokusera mer på sin defensiv, men oavsett taktik är det svårt att se The Clarets hota Liverpool över 90 minuter. Tvåan är kupongens mest stabila spik.

3. Bournemouth – Fulham 2
Trots dryga 70 minuter i numerärt överläge hade Bournemouth svårt att dominera tillställningen mot Nottingham. Solankes formtopp gav tre poäng i 3-2-segern, men det blev också alldeles för uppenbart att Iraola bygger väl mycket av sin filosofi enbart på presspelet. Kan Fulham stå emot detsamma på Vicarage Road står de definitivt inte utan poängchans. Jiménez är fortfarande avstängd för gästerna som dock inte saknar möjliga matchvinnare. Vi tror på en jämnare matchbild än vad streckningen antyder. X2 gillas klart mest. Ettan är sista tecken in.

4. Sheffield United – Luton X
Väldigt viktiga poäng står på spel på Bramall Lane där bottenmötet mellan Sheffield United och Luton går av stapeln. Chris Wilders manskap skötte sitt försvarsspel med den äran i 1-1-matchen mot Aston Villa. The Blades var bara en hårsmån från tre poäng, men under tisdagen väntar en helt annan typ av match. Luton kommer från en färsk 1-0-seger mot Newcastle där The Hatter slöt samman för kaptenen Lockyer. Mittbacken finns inte med i stålstaden heller, men det ska inte förhindra gästerna från vettig poängchans. I vad som väntas bli en stängd matchbild med få målchanser gillas X2 mest.

5. Ipswich – Leicester 2
The Championships hetaste fight alla kategorier hittas på Portman Road. Nykomlingarna från League One och Premier League har tagit The Championship med storm. Aktören från Premier League, Leicester, ser allra bäst ut och det ska till ett smärre under för att The Foxes ska missa direktplatsen till finrummet. Ipswich har skakat desto mer mot slutet och även om The Tractor Boys öst på framför sin publik blir detta en väldigt tuff uppgift. Leicester besitter det större kunnandet och trots bortaplan får tvåan utgångstipset. Ettan är ett bra komplement.

6. Birmingham – Stoke 2
Birmingham visade dödlig effektivitet borta mot Plymouth. Wayne Rooneys gäng var i spelmässigt underläge i merparten av matchen men reste ändå hem med 3-3 i bagaget. Det får svenska folket att måla upp The Blues till solklara favoriter mot Stoke. Då borde varningsklockorna ringa för samtliga poolspelare. Stoke får betraktas som det bättre laget i grunden och Schumachers mannar var det bättre laget i sin tränares debut mot Millwall. Dusten slutade 0-0 men kan Stoke vässa effektiviteten på St Andrew’s går Birmingham inte säkra. I en på förhand öppen historia får ettan inte nosa på 50 procent. X2 prioriteras.

7. Coventry – Sheffield Wednesday X
Trots en helt brutal oddshöjning innan spelstopp lyckades Coventry lämna bortamatchen mot Sunderland med 3-0 i bagaget. Marknaden var inte fel ute då Sunderland dominerade matchen, men Coventry får ändå med sig en ordentlig boost till mötet med Sheffield Wednesday. The Owls kommer i sin tur från ett surt nederlag mot Cardiff. Röhls gäng såg klart beskedliga ut mot walesarna och får finna sig i att slå ur underläge i Midlands. Med det sagt har gästerna övertygat tidigare och här streckas Coventry alldeles för hårt för att spikas. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

8. Huddersfield – Blackburn 2
Huddersfield hade det som väntat svårt borta mot Norwich där The Terriers aldrig var nära att hitta nätet. Ska de blåvita kunna hänga kvar i The Championship behöver Moore utveckla offensiven. Annars ser det mörkt ut. Ett ojämnt Blackburn ska inte ses som en omöjlig uppgift på John Smith’s Stadium, men Tomassons adepter kommer med det sagt att känna samma sak om Huddersfield. Gästerna är i grunden det bättre laget men blott en oavgjord match på 23 omgångar är oroande. Tvåan först men garderingar är på sin plats.

9. Hull – Sunderland 1
Förmodat frejdig tillställning från MKM Stadium där Hull drabbar samman med Sunderland. De förstnämnda föll senast mot Bristol City där Philogene-Bidace återigen saknades i offensiven. Twine och Delap är spelare som kan fylla tomrummet efter supertalangen, men det är trots allt uppenbart att “Tigrarna” saknar sitt offensiva ess. På tal om avsaknad i offensiven fattades Sunderland spets hemma mot Coventry. The Black Cats odds sjönk som en sten innan avspark, men trots en stabil debut för tränaren Beale slutade akten i moll efter 0-3. Tufft emot blir det denna tisdag, men streckningen blir väl vänstervriden för vår smak. Helst alla tecken.

10. Rotherham – Middlesbrough 2
Trots ett väldigt ansatt truppläge har Middlesbrough skrapat ihop tre raka segrar i alla tävlingar. 1-0 mot West Bromwich gav Boro ett lyft i jakten på playoff-platserna och Michael Carrick har verkligen matchat sina adepter på bästa sätt genom det tuffa schemat. Mot ett tight spelande Rotherham kommer gästerna dock inte att få någonting gratis. Viktor Johansson och dennes kamrater ser direkt risiga ut i spelet, men är det någonstans The Millers kan grisa till sig poäng är det hemma på New York Stadium. Tvåan är en sund utgång, men med risk för överstreckning kan garderingar övervägas.

11. Southampton – Swansea 1
Trots att siffrorna stannade vid 1-0 var Southampton i långa stunder överlägsna Queens Park Rangers. I slutskedet tvingades The Saints ner i numerärt underläge sedan Charles sett rött, men även om det defensiva mittfältsankaret saknas mot Swansea tror vi att de rödvita kan spinna vidare på inslagen väg. Swansea söker fortfarande efter en permanent tränare och såg inget vidare ut i 2-1-segern mot Preston. Avgörandet satt långt inne och mot en opponent som inte förlorat i ligaspelet sedan i höstas blir det svårt att göra anspråk på några poäng. Ettan är en stabil spik trots överstreckning.

12. Watford – Bristol City X
Formkurvan pekar uppåt för Watford som efter två raka bortasegrar nosar på playoff-platserna. The Hornets har dock visat upp en ohållbar effektivitet i dessa vinster och när tipparna går hårt åt ettan är det dags att dra öronen åt sig. Bristol City besitter förmågan att kunna göra det svårt för värdarna på Vicarage Road. Liam Manning har brutit en negativ trend när han lotsat The Robins till två raka segrar och den förmodade matchbilden bör passa gästerna som handen i handsken denna tisdag. Conway och övriga kan definitivt såra Watford i både öppet spel och omställningar. Alla tecken åker med när ettan övervärderas.

13. West Bromwich – Norwich 1
Norwich lyckades till slut bryta ned ett lågt stående Huddersfield i den senaste omgången. 2-0-segern var rättvis sett till matchbilden, men trots ett spelmässigt stort övertag hade The Canaries svårt att ta sig till riktigt heta målchanser. Samma problem kan mycket väl uppenbaras mot ett solitt West Bromwich. The Baggies har ibland svårt med sin kreativitet, men mot ligans näst mest givmilda defensiv gäller det i princip bara att ligga rätt i positionerna. Lägen kommer nämligen per automatik mot ett lag av Norwichs ojämna kaliber. Ettan spikas upp till 55 procent.

Kassaskåpet! Liverpool
Liverpool är flera nivåer starkare än Burnley som kommer att få det svettigt på Turf Moor. Tvåan är en väldigt trygg spik att luta sig mot.

Varningen! Bristol City
Bristol City har presterat bättre än vad de senaste resultaten visar. Mot ett inte gärna spelförande Watford ska värdemässigt fina X2 inte räknas bort.

144 rader
1. Man United – Aston Villa 1 2
2. Burnley – Liverpool 2
3. Bournemouth – Fulham X 2
4. Sheffield United – Luton X 2
5. Ipswich – Leicester 2
6. Birmingham – Stoke 2
7. Coventry – Sheffield W 1 X 2
8. Huddersfield – Blackburn 2
9. Hull – Sunderland 1 X
10. Rotherham – Mboro 2
11. Southampton – Swansea 1
12. Watford – Bristol City 1 X 2
13. West Brom – Norwich 1
1296 rader
1. Man United – Aston Villa 1 2
2. Burnley – Liverpool 2
3. Bournemouth – Fulham 1 X 2
4. Sheffield United – Luton X 2
5. Ipswich – Leicester 2
6. Birmingham – Stoke X 2
7. Coventry – Sheffield W 1 X 2
8. Huddersfield – Blackburn 1 2
9. Hull – Sunderland 1 X 2
10. Rotherham – Mboro 2
11. Southampton – Swansea 1
12. Watford – Bristol City 1 X 2
13. West Brom – Norwich 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100