Stryktipset tips söndag 26 juni 2022

Det strålar om söndagens (jajamensan) Stryktips! Allsvenskan är äntligen tillbaka och redan i inledningen stundar ett toppmöte på Tele2 Arena. Superettan, Ettan Norra och Eliteserien följer sedan upp med spännande duster. Vi har tungan rätt i mun och nedan följer vägen mot fullträffen!

Spelstopp 14:59

1. Hammarby – Häcken 1
Hammarby avslutade våren med två raka förluster och fick därmed se sig omsprungna av både AIK och Häcken. De sistnämnda gästar nu Tele2 Arena i ett haussat toppmöte där Bajen har en psykologisk fördel. De grönvita pulveriserade nämligen göteborgarna i mars månads cupmöte (4-0) och är fortfarande en urkraft på egen plast trots att Swedberg flyttat till varmare breddgrader i Spanien. Häcken var kanske hela vårens största utropstecken med Jeremejeff i spetsen, men anfallaren och hans kamrater levde farligt innan uppehållet. Sex poäng mot Malmö FF och Sirius var i överkant och här blir det onekligen tufft emot. Finns ettan till priser runt 50-55 procent närmare spelstopp åker hammaren fram för en spik.

2. Degerfors – AIK 1
AIK gick på uppehåll med en skön 2-1-seger mot Helsingborg i ryggsäcken. Triumfen var dock Gnagets blott andra av fem möjliga på resande tass och det finns fortfarande stora frågetecken vad gäller gästernas spel utanför Solnas gränser. Denna söndag saknas både Larsson och Otieno på grund av avstängningar samtidigt som Bahoui dras med frågetecken. Då ska Grzelaks mannar knappast nosa på 65 procent. Degerfors är kapabla på Stora Valla där bruksklubben vann fjolårets vändande möte med 2-1. Den segern kan fungera som inspiration till denna drabbning där 1X lockar allra mest. Den förmodat övervärderade tvåan gör sig inget besvär förrän på större system.

3. Mjällby – IFK Norrköping 2
Mjällbys inledning på Allsvenskan skvallrade om att rektor Torstenssons återgång till skolans värld inte skulle betyda allt för mycket. Därefter hann verkligheten ikapp Brännans gäng. De mörka underliggande siffrorna viskar om bottenstrid för värdarna som får finna sig i att slå ur underläge denna söndag. IFK Norrköping vaknade till liv under våren när firma Nyman/Levi fick igång produktionen. Duon kan på egen hand sänka Mjällby, men en liten brasklapp ska skjutas in för att Peking inte trivs med pollen i luktreceptorerna. Tvåan går först men garderingar föreslås i samspråk med plånboken.

4. GIF Sundsvall – Djurgården X
Två 4-0-segrar på de tre sista matcherna gjorde att Kim Bergstrand gick på semester med ett leende (nåja) på läpparna. Hemma i huvudstaden visade Djurgården upp en skyhög nivå med 16 av totalt 18 inspelade poäng. Det krävs således ingen raketforskning för att luska ut scenerna på resande fot. Blåränderna är ingen favorit att hålla i handen när det vankas resor, särskilt inte när mittfältsskölden Schüller får följa akten mot Sundsvall från botbänken. Utan honom tenderar det att vara high chaparall i gästernas försvar och är det någonstans Sundsvall ska lägga fälleben för stockholmarna är det på egen matta. När tvåan sticker iväg rekommenderas hela spannet och skrälljobb.

5. Dalkurd – AFC Eskilstuna 1
Två aktörer med kontinuitetsproblem under våren ska mäta svärd på Studenternas. Dalkurd har bara en seger i ryggsäcken på de åtta senaste och får troligtvis sikta in sig på att undvika negativt kvalspel till hösten. Med det sagt ska värdarna inte känna sig underlägsna bara för att tabellfyran står på andra sidan. AFC Eskilstuna gjorde flest mål av samtliga under våren men besitter också den sämsta defensiven i toppsextetten. 6-0-4 är en resultatrad som skvallrar om glädjevrål och hjärtklappning när gästerna är i farten och här ska man inte skämmas för att strössla med tecken. Helst hela spannet.

6. Team TG – Sollentuna 2
Team ThorenGruppen har en lång ökenvandring kvar innan säsongen går i mål. Pågarna från Umeå har inte räckt till i Norrettan och kommer att trilla ur så länge de inte värvar hela Malmö FF:s trupp. Fyra futtiga poäng av 39 möjliga är urusla siffror som inte får Sollentuna att darra i knäskålarna. Gästerna är förvisso ett av seriens sämsta lag på resande fot men här väntar en uppgift som bör särskiljas från all statistik. Team TG är klart sämre än alla lag de stöter på och tvåan, som förhoppningsvis inte streckas till himlen, kan gott lämnas på egna ben.

7. Täby FK – IF Karlstad 2
Det vankas uppehåll i Ettan Norra och inte många lag är gladare för det än Täby. Värdarnas senaste triumf hittas så långt tillbaka som i april och det blir tufft att vända på skutan när Karlstad kommer på besök. Värmlänningarna besitter ett klart större kunnande än söndagens kombattanter och ska vid en ansenlig insats ha god chans till tre poäng. Formen är ett frågetecken men med spetsspelare som Alvers och Boye behöver gästerna inte spela kalasfotboll för att åka hem med hela kakan. Strecka från höger i Stockholms utkanter.

8. Ham-Kam – Sarpsborg 2
Det har inte regnat segrar över Ham-Kam så här långt. I nykomlingsmötet med Jerv kom dock säsongens andra triumf som innebar ett välbehövligt skutt från bottenstriden. Med det sagt skiljer bara tre poäng ner till negativt kval och värdarna står inför ett eldprov när Sarpsborg gästar Briskeby Stadion. Stefan Billborns mannar fick proppen ur när Strömsgodset asfalterades med 5-1. Molins, Salétros och Heintz orkestrerade storsegern och är en trio som ska kunna lirka upp ett förmodat lågt sittande Ham-Kam. Sarpsborg har gjort tio mål på sina två senaste och förbättrar skörden denna afton. Tvåan är en fräck spik upp till minst 40 procent.

9. Bodö/Glimt – Ålesund 1
Bodö/Glimt formtoppade redan innan säsongen drog igång. Den sömniga inledningen ursäktas på grund av detta och mot slutet har värdarna sakteliga börjat trumma igång. Pellegrino var tillbaka senast och sänkte Kristiansund med en doppietta och anfallaren är en möjlig matchvinnare även mot Ålesund. Gästerna tappade 0-2 till 2-2 mot Vålerenga och har haft notoriskt svårt för Bodö/Glimt de senaste åren. Haugen är en spelare som B/G får se upp med, men det råder inget tu tal om att detta är de gulkläddas fight att förlora. Garderingar övervägs enbart med hänsyn till värdet.

10. Molde – FK Jerv 1
Toppen mot botten från Aker Stadion där matchbilden väntas bli precis så ensidig som streck och odds vittnar om. Molde öser på i toppen av tabellen och tycks fast beslutna om att lägga vantarna på titeln de snöpligt tappade i fjol. Truppläget har sett bättre dagar men med superlöftet Fofana i god målform ska det räcka för att lägga Jerv på rygg. Gästerna föll tungt i nykomlingsmötet med Ham-Kam och har faktiskt kammat noll i deras fem senaste ligamatcher. Någon ändring blir det inte under söndagen. Ettan är bara att spika av.

11. Sandefjord – Tromsö 2
Sandefjord har lämnat bottenstriden efter två raka segrar. Falskt självförtroende är dock något som riskerar att lägga fälleben för värdföreningen denna afton. Mot såväl Odds BK som Viking har “Guttane” blivit fullständigt bombarderade men ändå kommit undan med blotta förskräckelsen. Ett väloljat Tromsö ska kunna profitera på detta. Gästerna knep en poäng i fjolårets motsvarande möte och har visat fin form mot slutet med pinnplock mot blanda andra Viking och Lilleström. Kommer de upp i samma nivå här sitter strecken skevt. Tvåan är en fräck utgång, krysset övervägs på större system.

12. Strömsgodset – Lilleström 1
Lilleström fortsätter att gå fram som en ångvält i toppen av Eliteserien. Vändningen från 0-1 till 3-1 mot Rosenborg gav vind i seglen för gästerna som ännu inte förlorat en enda match. Tipparna missar såklart inte detta men vi vill slå ett slag för Strömsgodset. Värdföreningen gick ordentligt på pumpen mot Sarpsborg men är av tradition ett svårspelat gäng hemma på Marienlyst Stadion. Här fick Lilleström stryk i fjol och inledningsvis är det vänstersidan som lockar mest. Större system får gärna sitta fullsmetade.

13. Vålerenga – Odds BK X
Vålerenga fortsätter att ha stora problem med sina prestationer. Upphämtningen från 0-2 till 2-2 mot Ålesund var stark, men Fagermo bör inte känna sig säker på sin tränarpost när trepoängarna fortsätter att lysa med sin frånvaro. Odds BK är normalt en passande uppgift hemma i Oslo, men i rådande slag är Enga ingen favorit att lita på. Gästerna spelade jämnt med Molde senast och bör trivas med den förväntade matchbilden på Intility Arena. Måla tvärs över och jobba in X2 som rensar friskt.

Kassaskåpet! Molde
Molde går fram som ett ånglok och när legotåget Jerv står på andra sidan gör Erling Moes segermaskin inga misstag. Vrålstark etta på Aker Stadion.

Varningen! Degerfors
AIK vantrivs utanför Solna och får här klara sig utan Larsson och Otieno. Då ska Degerfors inte räknas bort från en favorit i repris från fjolåret. 1X ska med på resan.

144 rader
1. Hammarby – Häcken 1
2. Degerfors – AIK 1 X
3. Mjällby – Norrköping 2
4. Sundsvall – Djurgården 1 X 2
5. Dalkurd – AFC Eskilstuna 1 2
6. Team TG – Sollentuna 2
7. Täby FK – IF Karlstad 2
8. Ham-Kam – Sarpsborg 2
9. Bodö/Glimt – Ålesund 1 X
10. Molde – FK Jerv 1
11. Sandefjord – Tromsö 2
12. Strömsgodset – Lilleström 1 X
13. Vålerenga – Odds BK 1 X 2
1296 rader
1. Hammarby – Häcken 1
2. Degerfors – AIK 1 X 2
3. Mjällby – Norrköping X 2
4. Sundsvall – Djurgården 1 X 2
5. Dalkurd – AFC Eskilstuna 1 X 2
6. Team TG – Sollentuna 2
7. Täby FK – IF Karlstad X 2
8. Ham-Kam – Sarpsborg 2
9. Bodö/Glimt – Ålesund 1 X
10. Molde – FK Jerv 1
11. Sandefjord – Tromsö 2
12. Strömsgodset – Lilleström 1 X
13. Vålerenga – Odds BK 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100