Stryktipset tips lördag 9 mars 2024

Helgens Stryktipskupong är något utöver det vanliga. Den sista rundan av Tips-SM kryddas med hela 16 miljoner i jackpot. Fyra Premier League-matcher följs upp med åtta spännande kamper från The Championship samt ett bidrag från League One. Nu kör vi så det ryker!

Spelstopp 15:59

1. Arsenal – Brentford 1
Arsenal kliver in i helgens London-derby i rätt bra slag får man säga. The Gunners hade total lekstuga på Bramall Lane tidigare i veckan och Artetas kanoner har noterats för hiskeliga 21 mål framåt på fyra ligamatcher. I Champions League sitter dock Arsenal i en knivig sits mot Porto och möjligen finns returen mot portugiserna i bakhuvudet på lördag. Brentfords försvar är både sargat och ihåligt, men med Maupay, Wissa och Toney i spetsen finns det kvalité nog för att såra Arsenal. På större system kan krysset ackompanjera den troliga ettan.

2. Wolverhampton – Fulham 2
Wolves åkte på en rejäl snyting av Newcastle förra helgen. Överlag har vargarna visat stabil form under en längre period, men då både Cunha och Hwang går skadade är offensiven rejält reducerad. Fulham kommer i sin tur stärkta från två strålande insatser mot Man United och Brighton. Muniz gjorde både mål och assist i 3-0-segern mot Brighton och brassen har sakta men säkert börjat växa fram till en ny Mitrovic. Trots bortamark gillas Fulhams chanser på Molineux. Tvåan är det första tecknet som streckas.

3. Bournemouth – Sheffield United 1
Derby 07/08 i all ära, Sheffield United måste vara Premier Leagues sämsta lag i någorlunda modern tid. The Blades uppträdde som yra höns i 0-6-förlusten mot Arsenal där hemmapubliken började lämna arena redan efter 15 minuter. Baklängesmålen har haglat in på Bramall Lane men på resande fot har Sheffield hållit ihop det bättre. Iraolas bollskickliga körsbär är såklart både ett och två nummer större, men när ett lag av Bournemouths kaliber når orimliga höjder rent procentuellt övervägs trots allt skrällkrysset redan från start. 1X.

4. Crystal Palace – Luton X
Glasners nya Crystal Palace gjorde en ganska bra bortamatch mot Tottenham, trots att det blev en snöplig förlust efter att Palace rasat samman sista kvarten. CP stod föga förvånande väldigt lågt på Tottenham Stadium men hemma mot Luton kommer det att bli en helt annan typ av matchbild. Lilla Luton trivs som fisken i vattnet som underhundar. Trots att försvaret läcker betänkligt har ändå Edwards sällskap en förmåga att hålla sig kvar i matcherna. En helgardering mår vi bra av på Selhurst Park.

5. Blackburn – Plymouth 1
Vinsterna lyser med sin frånvaro i Blackburn och nu är Tomassons gamla gäng på allvar indragna i det välfyllda bottenträsket. Prestationerna har emellertid varit skapliga på slutet, framförallt hemma på Ewood Park där Rovers tagit poäng i tre raka matcher. Ett stort glädjeämne är att Szmodics fortfarande sprutar in mål och ett svagt Plymouth ska irländaren kunna skjuta i sank. Besökarna från sydkusten har successivt gått ner sig vilket lett till en del missnöje i supporterled. På bortagräs har The Pilgrims varit en smärre slagpåse så här känns det motiverat att lämna ettan allena.

6. Hull – Leicester 2
Efter ett gäng bakslag var Leicester uppe på vinnarhästen igen under tisdagskvällen. Vardy gjorde matchens enda strut då serieledarna grejade tre poäng i Sunderland. Utöver skadan på Pereira ser statusen i truppen ljus ut och mycket talar fortsatt för att The Foxes kommer att hålla sig inom topp 2. Hull har varit en av seriens stora överraskningar. The Tigers känns dock aningen tunna framåt då Connolly och Delap alltjämt går skadade. Senaste gången Hull gjorde mer än ett mål på hemmaplan var i december. Utgångstvåan är given.

7. Millwall – Birmingham X
Bollarna har studsat rätt för Millwall efter att ikonen Neil Harris återvände. London-laget har fått med sig sju poäng från de tre senaste rundorna, men det ska sägas att Harris mannar har skapat väldigt få målchanser. Smekmånaden är snart över och mot ett jämbördigt Birmingham finns det risk för en motreaktion. Besökarna har stått upp bra mot flera lag från den övre halvan i närtid. Erfarne Jutkiewicz löste en pinne i bortamötet mot Hull tidigare i veckan. I en troligtvis jämn match föredras hela spannet på The Den.

8. Norwich – Rotherham 1
Läget blir bara mer och mer hopplöst för Rotherham. Sedan årsskiftet har strykgänget bara fått med sig två poäng. The Millers förlorade med hela 0-5 tidigare i veckan borta mot Coventry där Viktor Johansson hade en av sina sämre dagar på jobbet. Att trenden ska vända i Norwich känns väldigt osannolikt. Kanariefåglarna har agerat som ett topplag i närtid och hade inte Sainz dragit på sig ett rött kort mot Middlesbrough hade det troligtvis blivit minst en pinne på Riverside i onsdags. Ettan på Carrow Road är kupongens bästa singel!

9. Preston – Stoke 2
Prestons form och tabellplacering måste man ta med en nypa salt. Det finns klart bättre lag i serien, både trupp- och spelmässigt. Att de blåvita är ett av de lagen som skapat allra minst målchanser i hela serien går såklart inte att förringa. Prestons match mot Southampton tidigare i veckan blev uppskjuten, således ska det vara pigga ben hos värdarna. Detta motiverar dock inte den höga procenten på ettan. Stoke följde upp hemmasegern mot Middlesbrough med att göra en riktigt bra bortamatch mot Leeds tidigare i veckan. X2 faller sig naturligt att utgå från.

10. QPR – Middlesbrough 1
Usla prestationer har avlöst varandra i Middlesbrough den senaste tiden och under den första halvtimmen mot Norwich var Carricks gäng helt utspelade. Efter att Norwich reducerats till tio man lyckades dock Boro vända på steken. På Loftus Road kan mycket väl nya problem uppstå. Queens Park Rangers har verkligen hittat formen under Cifuentes. QPR spelade ut West Brom efter noter tidigare i veckan och med tio inspelade poäng på de fyra senaste matcherna är det onekligen vind i seglen hos de blåvita. Spännande etta.

11. Southampton – Sunderland 2
Skadan på Jack Clarke är ett stort bekymmer hos Sunderland. Utan honom försvinner det en hel del spets i den sista tredjedelen. Formen är körd i botten och för stunden är det lite som talar för att The Black Cats ska orka äta ifatt avståndet upp till topp 6. Det finns emellertid hög kapacitet i laget och på lördag ser Sunderland ut att bli lite väl lågt betrodda. Southampton är långt ifrån samma maskin som i höstas/vintras. Innan den oerhört knappa segern mot Birmingham stod The Saints på tre raka nederlag. Sunderland vann faktiskt det vändande mötet i höstas med hela 5-0 och här känns det givet att jaga skrällen. Tvåan ska med.

12. Watford – Coventry 2
Det osar katt i Watford. Blott en seger har det blivit på de elva senaste tävlingsmatcherna – och det var en knapp sådan mot klappusla Rotherham. Detta har lett till att Ismaëls gäng har gått från att vara ett potentiellt topp 6-gäng till en nedflyttningskandidat. Coventry är ett betydligt mer välmående lag. Ellis Simms och company fick en väldigt bekväm resa i tisdags då The Sky Blues körde över stackars Rotherham med hela 5-0. Med råg i ryggen och en dags mer vila gillas tvåan på Vicarage Road.

13. Blackpool – Portsmouth X
Kupongen går i mål med ett spännande möte från League One. Anrika Portsmouth befinner sig i toppen. Blott fyra förluster efter 36 omgångar är onekligen starka papper. Pompey har dock tappat poäng i hälften av bortamatcherna under 2024 och på Bloomfield Road skulle mycket väl serieledarna kunna vara nöjda med en pinne. Blackpool aspirerar på topp 6 och är ett av seriens mest svårslagna hemmalag i tivolistaden. På hemmabanan har inte The Seasiders torskat en ligamatch sedan november. En jämn match ligger i korten och krysset spikas på mindre lappar. På större system får både ettan och tvåan sällskapa.

Kassaskåpet! Norwich
Åtta raka förluster kommer att bli nio raka på lördag. Mot ett hemmastarkt Norwich kommer stackars Rotherham att få åka bananbåt. Urstark etta!

Varningen! Sunderland
Sunderland har höjden för att göra en match av det hela på St. Mary’s. I höstas fick Southampton stryk med hela 0-5 på Stadium of Light. Tvåan ska med!

144 rader
1. Arsenal – Brentford 1
2. Wolves – Fulham X 2
3. Bournem. – Sheffield U 1 X
4. Crystal P – Luton 1 X 2
5. Blackburn – Plymouth 1
6. Hull – Leicester 2
7. Millwall – Birmingham 1 X 2
8. Norwich – Rotherham 1
9. Preston – Stoke X 2
10. QPR – Middlesbrough 1
11. Southamp. – Sunderland 1 2
12. Watford – Coventry 2
13. Blackpool – Portsmouth X
1296 rader
1. Arsenal – Brentford 1 X
2. Wolves – Fulham X 2
3. Bournem. – Sheffield U 1 X
4. Crystal P – Luton 1 X 2
5. Blackburn – Plymouth 1
6. Hull – Leicester 2
7. Millwall – Birmingham 1 X 2
8. Norwich – Rotherham 1
9. Preston – Stoke X 2
10. QPR – Middlesbrough 1
11. Southamp. – Sunderland 1 X 2
12. Watford – Coventry 2
13. Blackpool – Portsmouth 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100