Stryktipset tips lördag 9 december 2023

13 miljoner i jackpot på ett ganska svårlöst Stryktips i mumma. Lördagens kupong bjuder på toppmöten i både Premier League och The Championship där Villa Park samt Riverside Stadium kommer att gunga. Nu kickstartar vi detta mustiga äventyr!

Spelstopp 15:59

1. Aston Villa – Arsenal 2
Aston Villa stod för säsongens kanske bästa insats när de slog Manchester City med 1-0. Faktum är att siffrorna kunde varit större för Emerys mannar där spanjoren knäppte Guardiola på fingrarna i den taktiska kampen. Emery hoppas lyckas med samma bedrift mot Arsenal, men här lär 52-åringen och hans adepter inte bjudas på samma ytor. Arsenal är ligans mest cyniska lag och även om Arteta inte finns med på tränarbänken kommer gästerna att uppträda likadant som alltid. 4-3-segern mot Luton blev onödigt spännande, men här tvingas spelarna skärpa sitt fokus med flera hack. Tvåan ligger närmast till hands. Gardera med plånbokens tillåtelse.

2. Manchester United – Bournemouth 1
Manchester United stod för säsongens överlägset bästa insats när de slog Chelsea med 2-1. Faktum är att siffrorna borde blivit mycket större än så. The Red Devils radade upp den ena högkaratiga målchansen efter den andra och ten Hag ska hyllas för sin matchplan som lyckades perfekt. Nederländaren med adepter ställs inför ett annat test när Bournemouth kommer på besök, men detta är ändå Uniteds match att förlora. Bournemouth har tagit 13 poäng av de senaste 18 möjliga, men hur formstarka gästerna än är går det inte att komma ifrån det faktum att de slår ur underläge på Old Trafford. Ettan är ett spikalternativ.

3. Brighton – Burnley 1
Efter 5-0 mot Sheffield United föll Burnley tillbaka i gamla hjulspår mot Wolverhampton. Insatsen var det inget större fel på, men Kompanys gäng har inte råd att bjuda sina motståndare på flera målchanser i match efter match. Minimeras inte de egna misstagen på Amex Stadium blir lördagen oerhört jobbig. Brighton visade både moral och spets när de trots en reservbetonad startelva vände 0-1 till 2-1 mot Brentford. Gross och Mitoma utmärkte sig i offensiven och här har The Seagulls både Dunk och Dahoud åter från botbänken. Då skruvas lägstanivån upp flera hack. En ansenlig insats räcker till tre poäng för de blåvita.

4. Sheffield United – Brentford 1
Inte nog med att Brentford tappade 1-0 till 1-2 mot Brighton. The Bees fick också Mbeumo skadad vilket gör att offensiven är försvagad med flera hack framöver. Inte minst då Toney saknas sedan tidigare. Avbräck finns dessutom i de bakre leden som gör de rödvita till en bräcklig favorit borta mot Sheffield United. Chris Wilder-effekten uteblev mot Liverpool men i en matchbild som bör passa The Blades som handen i handsken ska 1X inte skojas bort hur som helst. När spelvärdet faller till vänster är det där som streckningen inleds. Om råd alla tecken.

5. Wolverhampton – Nottingham 2
Nottingham skämde ut sig i bortamatchen mot Fulham. 0-5 i brakan var ett hemskt nederlag för Steve Coopers gäng som lär vara ruskigt revanschsugna mot Wolverhampton. En dags färre vila är en nackdel för de tillresta, men å andra sidan är den förmodade matchbilden tilltalande. Wolves trivs inte som bäst i tillställningar där de förväntas vara spelförande. Det blev uppenbart trots 1-0 mot Burnley och vi drar oss för att lita på ettan när den sticker iväg procentuellt. X2 först, alla tecken sedan.

6. Cardiff – Millwall 1
Millwall har varit en skugga av sitt forna jag som inte ser ut att ändras inom det närmaste. “Lejonen” har problem i uppställt spel och den sedvanligt starka defensiven ser inte alls lika stark ut som tidigare. Flemming är en spelare som gästerna litar mycket till, men lyckas Cardiff stänga ytorna för honom är mycket vunnet. Walesarna kommer närmast från två raka förluster, men när dessa kommit mot West Bromwich och Southampton finns ingenting att skämmas för. Buluts gäng är erkänt starka på Cardiff City Stadium där ettan är en tänkbar utgång. Gardera med hänsyn till värdet.

7. Huddersfield – Bristol City 2
Två raka förluster till trots har Bristol City fått ett spelmässigt lyft under Liam Manning. The Robins har bra flyt i sitt anfallsspel och Manning har dessutom vässat defensiven som Nigel Pearson misslyckades med. Sköter gästerna sina kort rätt på John Smith’s Stadium bör de kunna ge Huddersfield stora problem. The Terriers är ett bottenlag i uttryckets sanna bemärkelse. Inte minst enligt underliggande siffror där de blåvita har uppenbara problem. Moores material håller ingen vidare nivå och trots hemmaplan tror vi att värdföreningen får nöja sig med en poäng. X2 räcker för grön bock.

8. Middlesbrough – Ipswich 1
Höjdarmöte från Riverside Stadium där två lag med Premier League-ambitioner drabbar samman. Middlesbrough har vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher och rent spelmässigt är Boro på samma nivå som Ipswich. Expected Points vittnar om detta och här kommer nykomlingarna på andra sidan att få det tufft emot. Kieran McKennas gäng ser inte lika självklara ut på främmande mark där bland annat 0-2-förlusten mot West Bromwich var ett bottennapp. Till runt 45 procent gillas ettan när de gamla Manchester United-assistenterna drabbar samman. Vid gardering är det tvåan som gäller.

9. Norwich – Preston X
Norwich visade prov på moral när de vände 0-1 till 2-1 mot Bristol City. Avgörandet föll dock extremt sent och sett till matchbilden var The Canaries inte värda samtliga poäng. Wagners mannar blandar högt med lågt över 90 minuter och är ingen favorit att lita på mot ett Preston som trivs i uppgifter likt denna. The Lilywhites har överpresterat sin underliggande statistik sedan säsongen drog igång, men på Carrow Road gillas gästernas förutsättningar. X2 rensar friskt och får inte missas. Alla tecken smakar med det sagt mumma.

10. QPR – Hull 2
Martí Cifuentes har verkligen fått rätsida på Queens Park Rangers. Efter 4-2-segern mot Stoke spann The Hoops vidare på vinnande väg när Preston avfärdades med 2-0 på Deepdale. Cifuentes kunde således inte bett om en bättre start, men under lördagen jackas svårighetsgraden upp flera hack när Hull kommer på besök. “Tigrarnas” offensiv är flärdfull där spelare som Philogene-Bidace, Delap och Twine sticker ut med olika spetsegenskaper. Samma spets finns inte hos QPR som riskerar ett negativt trendbrott på Loftus Road. Tvåan är en spännande utgång.

11. Rotherham – Swansea 2
Det ser inte bra ut för Rotherham. The Millers åker på törn efter törn på främmande mark och även om värdarna håller ihop det bättre på New York Stadium räcker de inte till i offensiv riktning. Får Swansea tidig utdelning på Viktor Johansson tror vi inte att Rotherham har något vidare motgift. Gästerna har nyligen gjort sig av med Michael Duff som tränare, men det ska inte behöva påverka insatsen under lördagen nämnvärt. Stannar tvåan runt 45 procent är det en klart vettig utgång. Gardera med hänsyn till värdet.

12. Stoke – Sheffield Wednesday 2
Stoke har stora problem just nu. Alex Neil får ingenting att stämma och efter tre raka förluster med totalt nio(!) insläppta mål hänger tränarens framtid på en skör tråd. Sheffield Wednesday kan för det blotta ögat tyckas som en lämplig opponent, men det ska sägas att The Owls verkligen ryckt upp sig under Danny Röhl. 3-1 mot Blackburn gav ytterligare boostat självförtroende för nykomlingarna som agerar med en helt annan pondus för dagen. När högersidan undervärderas är det i österled som streckningen inleds i Stoke-on-Trent. X2 är ett fräsigt val för den vågade.

13. Watford – Southampton 2
Tre segrar på de fyra senaste är starka papper för Watford. Ismaëls trupp besitter i grund och botten ett stort kunnande, men över 90 minuter skymtas också spelmässiga skönhetsfläckar. Mot ett Southampton som är väldigt skickliga på att kväva sina motståndare kommer The Hornets knappt att få låna bollen. Adam Armstrong har seglat upp som en av ligans bästa spelare under Russells ledning och anfallaren är precis den pusselbit som behövs i skottens filosofi. The Saints segerchans gillas skarpt i London där tvåan spikas.

Kassaskåpet! Brentford
Brentford fortsätter att övertyga och besitter onekligen tillräckligt mycket kapacitet för att kunna städa av Sheffield United. Tvåan står stadigt på egna ben.

Varningen! Nottingham
Mot ett Wolverhampton som inte gärna tar tag i taktpinnen ska Nottingham inte underskattas. Gästernas förmodade matchbild gillas skarpt. X2.

144 rader
1. Aston Villa – Arsenal X 2
2. Man United – Bournem. 1
3. Brighton – Burnley 1
4. Sheffield U – Brentford 1 X
5. Wolves – Nottingham 1 X 2
6. Cardiff – Millwall 1
7. Huddersf. – Bristol City 2
8. Mboro – Ipswich 1
9. Norwich – Preston 1 X 2
10. QPR – Hull 2
11. Rotherham – Swansea X 2
12. Stoke – Sheffield W X 2
13. Watford – Southampton 2
1296 rader
1. Aston Villa – Arsenal X 2
2. Man United – Bournem. 1
3. Brighton – Burnley 1
4. Sheffield U – Brentford 1 X 2
5. Wolves – Nottingham 1 X 2
6. Cardiff – Millwall 1
7. Huddersf. – Bristol City X 2
8. Mboro – Ipswich 1
9. Norwich – Preston 1 X 2
10. QPR – Hull X 2
11. Rotherham – Swansea 1 X 2
12. Stoke – Sheffield W X 2
13. Watford – Southampton 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100