Stryktipset tips lördag 7 oktober 2023

Lördagens Stryktips är ett riktigt stycke. 20 miljoner i jackpot är en smarrig krydda när Premier League och The Championship tar plats på menyn. Chelsea och Manchester United ska båda in i elden. Håller bägge för trycket? Svaren och mycket annat finner ni i analysen!

Spelstopp 15:59

1. Crystal Palace – Nottingham 2
Roy Hodgson har lotsat sitt Crystal Palace till den övre halvan av Premier League. The Eagles är normalt sett väldigt svårslagna på Selhurst Park, men under lördagen talar det ansatta truppläget emot de rödblå. Eze, Olise och Édouard ser alla ut att saknas vilket försämrar offensiven med minst två hack. Utan kreativitet blir det inte lätt att montera ned ett lågt sittande Nottingham. Forest rosar normalt inte marknaden på främmande mark, men här ska Coopers mannar kunna freda sig väl. Awoniyi är en möjlig matchvinnare längst fram och spelvärda X2 lockar mest. Potentiellt avslag på ettan.

2. Burnley – Chelsea 2
Burnley vann det viktiga nykomlingsmötet mot Luton med 2-1. The Clarets första seger för säsongen kunde inte kommit vid ett lämpligare tillfälle, men insatsen från Kompanys gäng var å andra sidan inte mycket att skriva hem om. Defensiven såg återigen skakig ut och det bör ett skickligare Chelsea kunna utnyttja. På tal om sköna segrar triumferade Pochettinos mannar i derbyt mot Fulham. 2-0 var rättvist sett till matchbilden och känslan är att gästerna ska kunna spinna vidare på inslagen väg. The Blues underliggande siffror är väldigt mycket bättre än Burnleys och här gillas tvåan skarpt. Chelsea spikas.

3. Manchester United – Brentford X
Det är inte roligt att tillhöra Manchester United just nu. Hela klubben genomsyras av en negativ känsla som smittar av sig på planen. Förlusterna hemma mot Crystal Palace och Galatasaray har varit allt annat än ljusa och ten Hags gäng skriker efter en trepoängare mot Brentford. Sett till hur The Bees agerar för dagen är hemmasegern långt ifrån otänkbar, men United är knappast att lita på. En böljande matchbild är att vänta mellan två sargade trupper och det är inte fel att täcka upp redan från start. Alla tecken föredras.

4. Everton – Bournemouth 1
Bournemouth har haft en tuff och poängmässigt skral inledning på säsongen. Andoni Iraola har inte fått styr på The Cherries som går en fortsatt mörk framtid till mötes sett till gästernas underliggande statistik. Everton är med det sagt ingen omöjlig uppgift, men i värdarnas fall ser det desto bättre ut enligt både xPTS och xG. Sean Dyche och dennes adepter har förtjänat betydligt mer än vad tabellen visar och med Calvert-Lewin fullt frisk ska The Toffees kunna klättra i tabellen. Trolig etta, viss överstreckning till trots.

5. Fulham – Sheffield United X
Efter fyra tveksamma poäng mot Luton och Crystal Palace kom Fulham ner på jorden i derbyt mot Chelsea. 0-2 i The West London Derby var en tung smäll och under lördagen stundar en uppgift där Fulham har gått bort sig förut. Kanske inte just mot Sheffield United, men värdarna trivs inte som bäst i spelförande kostym. Luton var nära att utnyttja detta och Sheffield United ska inte känna sig slagna på förhand på Craven Cottage. Heckingbottom hänger löst på The Blades tränarbänk, men här kan tränaren köpa sig tid på sin post. När ettan drar iväg behövs alla tecken och skrälljobb.

6. Cardiff – Watford 2
Cardiff korta segersvit tog slut den gångna veckan. 0-2 mot Middlesbrough var på inget sätt oväntat och tidigare triumfer har kommit via små marginaler där walesarna överpresterat sina underliggande siffror. Det har inte Watford gjort, men trots att The Hornets formkurva pekar spikrakt nedåt gillas Londonlagets förutsättningar i draklandet. Cardiff är inget herrskap som bara går ut och städar av sina motståndare på beställning. När tipparna stirrar sig blinda på tabellen uppstår magiskt spelvärde till höger. Då är ettan ett sunt avslag. X2 spelas.

7. Coventry – Norwich 1
Coventry har lyckats vända på skutan mot slutet. Efter ett gäng bra prestationer men uteblivna poäng står nu The Sky Blues noterade för två raka segrar. Yasin Ayari börjar bli varm i kostymen som Hamers ersättare och kan svensken steppa upp ytterligare ett hack är värdarna på väg uppåt i tabellen. Norwich är på väg åt andra hållet. The Canaries blandar och ger och för närvarande har Wagners gäng väldiga problem med kontinuiteten. Ricoh Arena blir en tuff uppgift för gästerna som slår ur visst underläge. Utgångsettan gillas. Gardera från höger.

8. Ipswich – Preston 1
Veckans 3-0-seger mot Hull var övertygande och Ipswich går just nu på moln. Kieran McKenna får jämt och ständigt ut det mesta av sitt manskap som sköljer över motståndarna hemma på Portman Road. Chaplin är en matchvinnare av rang och mot ett Preston som blivit fångade av verkligheten hägrar ytterligare en triumf för Ipswich. Gästerna har bara en poäng på sina tre senaste och sett till xPTS har ett negativt trendbrott legat i luften ett bra tag. Lowes defensiv behöver glänsa i Suffolk, men här får Preston det väldigt tufft emot. Ettan är en klart godkänd spik.

9. Leeds – Bristol City X
Ett lag som lite i skymundan gör det väldigt bra är Bristol City. The Robins får sällan de stora rubrikerna, men efter flera säsonger av svajiga prestationer ser Pearsons mannar ut att ha prickat rätt den här säsongen. De rödvita fungerar som bäst när de får slå ur underläge och vi höjer ett varningens finger för gästerna på Elland Road. Leeds har höjt sig efter den motiga inledningen, men här riskerar Farkes mannar att bli bortkontrade. Ettan kommer att streckas benhårt och då föredras alla tecken följt av skrälljobb. Möjligt miljondrag till höger!

10. Millwall – Hull 1
Hull har sett klart förbättrade ut sedan Liam Rosenior tog över skutan i fjol. “Tigrarna” spelar en positiv fotboll som bygger på eget bollinnehav och kan gästerna hålla ihop organisationen är de en liten outsider i kampen om playoff-platserna. Med det sagt är Millwall en tuff uppgift på The Den. “Lejonen” har inte sett något vidare ut så här långt, men veckans 2-0-seger mot Plymouth var oerhört viktig. Flemming orkestrerade segern och det är en spelare som behöver komma igång för att Londonlaget ska lyfta i tabellen. Hemmaplan väger tungt och ettan är att anse som en vettig utgång.

11. Plymouth – Swansea 1
Ett av de på förhand mest sevärda mötena från The Championship hittas på Home Park. Swansea kommer hit med tre raka segrar i ryggsäcken. Walesarna har således lyckats vända på steken efter en jobbig inledning, men Plymouth är ingen motståndare som bara skojas bort hur som helst. Schumacher och company står upp bra oavsett motstånd och framför sin egen publik ska de grönsvarta kunna prestera tillräckligt bra för att känna vittring på tre poäng. Ettan först, tvåan sedan i en troligen böljande akt.

12. QPR – Blackburn 2
Klassikermöte från Loftus Road där vi inte har mycket till övers för Queens Park Rangers. The Hoops underliggande siffror är anskrämliga och även om Gareth Ainsworth låter nöjd efter matcherna lurar värdarnas tränare inte oss. QPR är ett rungande bottenlag som borde få stora problem med Blackburn. Rovers har förtjänat väldigt mycket mer än vad de senaste resultaten säger. Tomassons gäng besitter en växel som QPR inte är nära och här lockas vi av att ta ställning. Tvåan är kupongens fräckaste spik.

13. Sheffield Wednesday – Huddersfield 1
Darren Moore tog i fjol upp Sheffield Wednesday i The Championship. Tränaren fick dock lämna The Owls under uppmärksammade omständigheter och återfinns numera i Huddersfield. Det lär således bli en känsloladdad kamp på Hillsborough. Moores ersättare, Xisco Munoz, fick nyligen kicken från Sheffield Wednesday och en effekt av detta ska inte uteslutas denna lördag. Framför allt inte på en erkänt svårspelad arena. Huddersfield kommer dock inte att ge sig utan en fight och även om den spelvärda ettan går först rekommenderas garderingar. Minst krysset ska med.

Kassaskåpet! Ipswich
Ipswich är i toppen av The Championship för att stanna. McKennas gäng spelar en vägvinnande fotboll som blir för mycket mot ett nedåtgående Preston. Stark etta.

Varningen! Sheffield United
Ingenting att förlora mot ett lag som inte trivs i spelförande kostym. Förutsättningarna är så gott som optimala för Sheffield United som inte ska räknas bort mot Fulham. Glöm inte X2!

144 rader
1. Crystal P – Nottingham X 2
2. Burnley – Chelsea 2
3. Man United – Brentford 1 X 2
4. Everton – Bournemouth 1
5. Fulham – Sheffield U 1 X 2
6. Cardiff – Watford X 2
7. Coventry – Norwich 1
8. Ipswich – Preston 1
9. Leeds – Bristol City 1 X
10. Millwall – Hull 1
11. Plymouth – Swansea 1 2
12. QPR – Blackburn 2
13. Sheffield W – Huddersf. 1
1296 rader
1. Crystal P – Nottingham 1 X 2
2. Burnley – Chelsea 2
3. Man United – Brentford 1 X 2
4. Everton – Bournemouth 1
5. Fulham – Sheffield U 1 X 2
6. Cardiff – Watford X 2
7. Coventry – Norwich 1 2
8. Ipswich – Preston 1
9. Leeds – Bristol City 1 X 2
10. Millwall – Hull 1
11. Plymouth – Swansea 1 2
12. QPR – Blackburn 2
13. Sheffield W – Huddersf. 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100