Stryktipset tips lördag 6 augusti 2022

Premier League är äntligen tillbaka på Stryktipset och som om det inte vore nog är kupongen dessutom kryddad med en jackpot på 13 miljoner! Bättre än så kan det knappast bli och innan vi går i mål ska The Championship fortsätta underhållningen med åtta drabbningar. Vi kör igång direkt!

Spelstopp 15:59

1. Everton – Chelsea 2
Frank Lampards Everton har inte imponerat under försäsongen och av transferfönstret att döma luktar det återigen nedre halvan om The Toffees. Tilltänkta skyttekungen Calvert-Lewin missar premiären mot Chelsea och när truppen saknar ersättare ska detta bli en munsbit för Lampards gamla gäng. Sterling och Koulibaly är högkaratiga namn på gästernas pluskonto och Tuchel är framför allt överlägsen sin opponent på andra sidan vad gäller spelets samtliga delar. Så länge Chelsea hittar upp i någorlunda nivå bryter de ner ett förmodat lågt sittande Everton utan större bekymmer. Tvåan lämnas på egna ben.

2. Tottenham – Southampton 1
Efter ett häftigt transferfönster bollas Tottenham upp som Premier Leagues största utmanare till Manchester City och Liverpool. Antonio Conte är den stora anledningen till detta och det går inte att förneka italienarens enorma påverkan på Spurs sedan han tog över i fjol. Någon titeljakt är med det sagt långsökt, men premiären mot Southampton har alla förutsättningar att bli en rolig sådan. The Saints har adderat flera spännande tonåringar till sin trupp men hade snarare mått bra av rutinerade pjäser med erfarenhet av spel i världens bästa liga. I sina bästa stunder kan de rödvita skaka om Tottenham, men här får Hassenhüttls gäng vara nöjda om de åker hem med en poäng. Trolig etta i norra London.

3. Newcastle – Nottingham X
Newcastle flög fram under våren där hela staden väcktes till liv i och med ägarbytet. Euforin lever fortfarande kvar bland oddsmakare och tyckare som målar upp “Skatorna” som ett lag för Europaplatser, men det skriver vi inte under på. Offensiven är på sin höjd beskedlig och mot en nykomling med luft under vingarna är Newcastle en övervärderad favorit i fara. Nottingham har förstärkt i kubik och även om farhågor finns för att det kan ta tid innan nyförvärven hittar rätt ska det sägas att Steve Cooper är en tränare med en tydlig spelidé. Walesaren får inte sällan ut maximalt av sina adepters kunnande och detta är ingen omöjlig uppgift. Gardera brett och jobba in skrällen på St James’ Park.

4. Leeds – Wolverhampton 1
Med nöd och näppe klarade Leeds kontraktet i fjol. Sedan dess har Raphinha och Phillips lämnat Elland Road vilket fått Jesse Marsch att vända blickarna mot nygamla bekantskaper. Adams, Aaronson och Kristensen är spelare som tidigare verkat under amerikanens vingar och någon längre inkörsperiod är således inte att vänta. Wolverhampton står i sin tur kvar med i princip samma styrka som i fjol. Under lördagen saknas dock skadade Jiménez och utan honom fattas välbehövlig spets i en offensiv som hade stora problem föregående säsong. Wolves överpresterade dessutom grovt och får det hett om öronen i West Yorkshire. Till runt 45 procent är ettan spikbar.

5. Bournemouth – Aston Villa 2
Bournemouth tog en av direktplatserna till Premier League men ser ut att riskera en direktplats tillbaka till The Championship. Bortsett Tavernier är truppen inte förbättrad och Scott Parker har i dagarna riktat kritik mot ledningen då han saknar alternativ i en redan svag backlinje. Det är något som Aston Villa ska kunna utnyttja. Steven Gerrards gäng är kryddat med bland andra Carlos och Kamara som är en duo ämnad för startelvan. Fjolårets nyförvärv Bailey ser dessutom ut att vara kvitt sina skadebekymmer och jamaicanen höjer onekligen offensiven när han är på humör. Villa är ett bättre lag som har fler bitar på plats och detta får anses vara en ytterst lämplig premiär. Spikad tvåa.

6. Bristol City – Sunderland 2
Andreas Weimann – vem annars? – gav Bristol City ledningen i premiären mot Hull. 1-0 tappades dock till 1-2 och hela den andra halvleken såg ut som många undermåliga insatser från i fjol. The Robins går bottenstrid till mötes om inget markant händer på spelar- eller tränarfronten. Sunderland såg däremot inspirerade ut mot Coventry där The Black Cats var ett drömmål från Gyökeres ifrån tre poäng. Kan Alex Neil få sina lirare att prestera på samma väloljade vis på Ashton Gate är den övervärderade ettan ett enkelt avslag. X2 spelas!

7. Burnley – Luton 2
Det Burnley som vi lärt känna under Sean Dyche är ett minne blott. Vincent Kompany fick The Clarets att se ut som en miniversion av Manchester City när de rullade bort Huddersfield (1-0) i premiären. Statistiskt sett var det klasskillnad mellan lagen vilket också får tipparna att gå hårt åt värdarna denna lördag. Luton blir med det sagt en betydligt tuffare uppgift och till över 65 procent är det faktiskt läge att inledningsvis blunda för ettan. The Hatters fick bara 0-0 mot Birmingham men ska trots det inte undervärderas på det sätt som streckningen visar. Spelare för spelare råder ingen större skillnad mellan aktörerna och här lockar den spelvärda högersidan klart mest. Alla tecken åker med först på större system.

8. Preston – Hull 1
Preston delade på äran med nykomlingen Wigan (0-0), ett resultat som får anses vara godkänt då The Lilywhites avslutade premiären med en man mindre på banan. Hull tog i sin tur hela kakan efter att ha vänt 0-1 till 2-1 mot Bristol City, men denna lördag är det inget luftslott som står på andra sidan. Preston är erkänt starka hemma på Deepdale och efter lånet av Tottenhams megalöfte Troy Parrott har Emil Riis fått en spännande lekkamrat på topp. Det skulle inte förvåna om duon skjuter Hull i sank framför de egna supportrarna. Så länge ettan inte rusar över 55 procent kan den lämnas allena.

9. QPR – Middlesbrough X
Michael Beale har bedyrat att defensiven kommer prioriteras i Queens Park Rangers. Sett till fjolårssäsongen är det rimligt att försöka stärka upp de bakre leden, men i premiären mot Blackburn såg The Hoops tämligen håglösa ut. I anfallsväg åstadkom de blåvita så gott som ingenting och Middlesbrough är ett annat gäng som blir svårt att bryta ned. Chris Wilders mannar släpper sällan till några chanser i onödan, men gästerna kan med det sagt få svårt i sin egen offensiv. Boro har nämligen tappat Marcus Tavernier till Bournemouth. Mittfältaren var lagets kreativa hjärta i fjol och det skulle inte chocka om en målsnål fight är att vänta i London. Krysset ligger därmed nära till hands. Gardera efter plånbok.

10. Reading – Cardiff X
Cardiff stod för en styrkedemonstration när de lade Norwich på rygg med 1-0 hemma i Wales. Steve Morisons mannar visade hjärta i 90 minuter men det ska också sägas att matchbilden spelade The Bluebirds rakt i händerna. Reading blir en annan femma och med tanke på att ingetdera av herrskapens anfallsspel ser särskilt vasst ut ligger mittentecknet nära till hands på Select Car Leasing Stadium. Inte minst då värdarnas tilltänkta målkung, Lucas Joao, återigen dras med skadebekymmer. Spikkryss eller alla tecken.

11. Swansea – Blackburn 2
Swansea stod i mångt och mycket för en premiärinsats som påminde om hela säsongen i fjol. Över 70 (!) procents bollinnehav mot Rotherham ledde bara till 1-1 då walesarna hade svårt att komma till högkaratiga målchanser. Fler sådana ska kunna åstadkommas hemma på Swansea.com Stadium, men ettan streckas också därefter. Jon Dahl Tomasson inledde på segrande vis när hans Blackburn slog tillbaka QPR med 1-0 och den förmodade matchbilden i Wales ska kunna passa gästernas fina offensiv. Börja till höger där värdet finns och gardera sedan i samråd med plånboken.

12. Sheffield United – Millwall X
Sheffield United förlorade en jämn premiär mot Watford. En väl genomförd kontring av nykomlingarna från Premier League fällde avgörandet och Heckingbottoms gäng lär således vara ute efter retroaktiv revansch mot Millwall. “Lejonen” blir med det sagt en långt ifrån enkel uppgift. Inlånade mittbacken Charlie Cresswell ordnade 2-0 mot Stoke med dubbla strutar och blir detta en fight som präglas av duellspel ska gästerna inte räknas bort. Till vänstervridna streck föreslås heltäckningsmatta och injobb av minst en bortapinne.

13. Stoke – Blackpool 2
Stoke kopplas flitigt samman med ett lån av Manchesters Citys Liam Delap, en spelare som onekligen hade gjort nytta i The Potters tama offensiv. 0-2 mot Millwall var en dyster premiär och när ettan målas upp över 50 procent mot ett väloljat Blackpool är det läge att dra öronen åt sig. Gästerna har lånat in Charlie Patino från Arsenal och med honom i truppen ska The Seasiders kunna föra betydligt fler matchbilder än under fjolåret. 1-0-segern mot Reading var en lagom premiär för Michael Appletons gäng som inte ska räknas bort här heller. X2 gillas mest.

Kassaskåpet! Chelsea
Everton har haft en mörk försäsong och får dessutom klara sig utan Calvert-Lewin i premiären mot Chelsea. Lampard står utan ersättare och får däng av sitt gamla lag. Urstark tvåa.

Varningen! Blackpool
Michael Appleton är precis rätt man på Blackpools tränarbänk. I premiären lyckades Appleton och company skickligt lägga Reading på rygg och Stoke är absolut ingen omöjlig uppgift på främmande gräs. X2 ska finnas med.

144 rader
1. Everton – Chelsea 2
2. Tottenham – Southamp. 1
3. Newcastle – Nottingham 1 X 2
4. Leeds – Wolverhampton 1
5. Bournemouth – Aston V 2
6. Bristol C – Sunderland X 2
7. Burnley – Luton X 2
8. Preston – Hull 1
9. QPR – Middlesbrough X
10. Reading – Cardiff X
11. Swansea – Blackburn X 2
12. Sheffield U – Millwall 1 X 2
13. Stoke – Blackpool X 2
1296 rader
1. Everton – Chelsea 2
2. Tottenham – Southamp. 1
3. Newcastle – Nottingham 1 X 2
4. Leeds – Wolverhampton 1
5. Bournemouth – Aston V 2
6. Bristol C – Sunderland X 2
7. Burnley – Luton 1 X 2
8. Preston – Hull 1
9. QPR – Middlesbrough X 2
10. Reading – Cardiff X 2
11. Swansea – Blackburn X 2
12. Sheffield U – Millwall 1 X 2
13. Stoke – Blackpool 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100