Stryktipset tips lördag 6 april 2024

Engelsk fotboll är tillbaka på allvar denna lördag. 13 tillställningar från öarna utgör Stryktipset där vi bland annat finner fina drag i Brighton samt Liverpool. Bournemouth och Southampton är däremot stabila singlar. Häng med i analysen för att ta del av matnyttig information!

Spelstopp 15:59

1. Brighton – Arsenal 2
Om vi ska gå händelserna i förväg är det inte otänkbart att Arsenal blir en blindspik på många av lördagens system. Det behöver såklart inte vara fel då The Gunners strider för ligatiteln och i veckan kunde Arteta rotera flitigt mot Luton. Brighton är dock inga duvungar och när Arsenal troligen redan har lite fokus på Champions League-mötet med Bayern München går de inte säkra på sydkusten. Brighton stod för en stark insats senast mot Brentford som borde räckt till tre poäng. Joao Pedros återkomst stärkte offensiven och i en förmodat målrik dust lämnas ettan inte utanför. Tvåan först, ettan sedan.

2. Aston Villa – Brentford X
Aston Villa fick vända hem med svansen mellan benen efter mötet med Manchester City. 1-4 i nacken var solklara siffror och när Europa Conference League-slutspelet står runt hörnet finns stora frågetecken för hur Villa ska kunna kriga på flera fronter. Särskilt när Kamara går skadad samtidigt som Watkins och Martínez är frågetecken. Skulle samtliga missa mötet med Brentford är ettan en favorit i fara. Brentford har underpresterat xPTS med bred marginal och känslan är att The Bees kommer att få retroaktiv utdelning förr snarare än senare. Den kan mycket väl komma i Birmingham. Gardera brett från start.

3. Fulham – Newcastle 1
Newcastle fick bara med sig 1-1 från hemmamatchen mot Everton. Resultatet var surt då Alexander Isak – målskytt igen – och hans kamrater dominerade matchbilden, men när försvaret uppträder ihåligt blir det svårt att hålla tätt. Skadeläget är dessutom prekärt och på bortaplan har The Magpies inte rosat marknaden på ett bra tag. Fulham kommer från några riktiga bottennapp, men är det någonstans de vitsvarta ska kunna studsa tillbaka är det hemma i London. Här har Silvas mannar presterat i enlighet med ett topplag och med Muniz i het form finns en möjlig matchvinnare. Ettan är en spännande chansspik.

4. Wolverhampton – West Ham 2
West Ham fick med sig 1-1 från derbyt mot Tottenham vilket torde stärka moralen till kommande Europaspel. Dessförinnan ska The Hammers brottas med Wolverhampton i ligan, en uppgift som inte löser sig hur som helst. Wolves står med det sagt med skador på tunga duon Hwang/Neto som gör värdarna svaga i offensiven. Cunha är förvisso tillbaka men brassen är knappast en garantispelare bara för att skorna är knutna. Vi gillar tvåan mest och låter därefter ettan ta plats i en böljande historia.

5. Everton – Burnley 1
Everton kämpade sig till ett oavgjort resultat mot Newcastle (1-1) som var blytungt i bottenstriden. Dominic Calvert-Lewin fick äntligen hitta nätet igen och det kan vara precis den injektion som anfallaren behöver inför framtiden. Kommer DCL med kamrater upp i nivå även mot Burnley blir detta jobbigt för nykomlingarna. Kompanys manskap har lyft sig mot slutet där resultaten gått deras väg, men rent spelmässigt ser det fortfarande inget vidare ut. Detta vinner ett tyngre Everton. Ettan lämnas på egna ben.

6. Luton – Bournemouth 2
Andoni Iraola bör definitivt vara en kandidat till säsongens tränare i Premier League. Spanjoren har förädlat var O’Neil inledde och fortsätter Bournemouth i rådande slag hamnar de på den övre halvan. Det skulle inte vara illa pinkat. Solanke är en matchvinnare av rang som mycket väl kan sänka ett skadeskjutet Luton på egen hand. The Hatters hade ingenting att sätta emot Arsenal och när ungefär en hel startelva är borta från spel räcker nykomlingarna inte till här heller. Vi testar tvåan som spik.

7. Blackburn – Southampton 2
Efter en längre period utan trepoängare fick Blackburn jubla mot Sunderland. 5-1 var ord och inga visor från skyttekungen Szmodics och company, men redan denna lördag blir det betydligt tuffare emot när Southampton kommer på besök. The Saints föll i sin tur med 2-3 mot Ipswich, men sett till matchbilden var de rödvita det bättre laget. Martins mannar har ligans kanske högsta högstanivå när de har sin dag och kan “Helgonen” studsa tillbaka på Ewood Park ligger tvåan nära till hands. Högertecknet spikas.

8. Cardiff – Hull 2
Hull fick stryk i derbyt mot Leeds där “Tigrarna” inte orkade hela vägen. Spelmässigt var dock Liam Roseniors kompani det bättre laget och när ett svagare Cardiff möter upp i Wales tror vi att de orangesvarta kan åstadkomma en liknande insats. Cardiff gör det bra efter sina förutsättningar, men spelare för spelare är de inte på Hulls nivå. Besökarna har ännu inte givit upp hoppet om topp 6 och vid en duglig insats ska Rosenior och company kunna lösa minst en poäng i draklandet. X2 räcker för grön bock.

9. Coventry – Leeds X
Leeds har gått väldigt starkt sedan i vintras. The Peacocks står med ligans bredaste arsenal i de främre leden och det krävs väldigt lite för att Summerville och hans vapendragare ska hitta nätet. Med det sagt tenderar gästerna att tappa balansen och borta mot Coventry är Farkes gäng ingen given segrare. Mark Robins är en skicklig strateg på The Sky Blues tränarbänk och med en glödhet Simms längst fram får Leeds se upp när det vankas omställningar. Vi skriver inte under på besökarnas favoritskap. Alla tecken ska med.

10. Huddersfield – Millwall 2
Två poängplock på de tre senaste är positiva papper för Huddersfield, men det räcker inte långt i kampen om nytt kontrakt. The Terriers har förtvivlat svårt att plocka trepoängare och när desperation riskerar att prägla värdarna hemma mot Millwall lockar den betrodda ettan föga. “Lejonen” från huvudstaden gick på pumpen senast mot Rotherham, men det ska sägas att gästerna dominerade matchbilden med eftertryck. En liknande prestation här ger minst en poäng. Spelvärda X2 liras.

11. QPR – Sheffield Wednesday 2
Queens Park Rangers har fått upp ångan i jakten på nytt kontrakt i den engelska andraligan. Martí Cifuentes mannar har ett par tunga skalper i ryggen, men The Hoops övertygar sällan på det gröna schackbrädet. Det känns därför vanskligt när ettan streckas upp till skyarna mot Sheffield Wednesday. The Owls har alla förutsättningar för att kunna stå upp i London där vi anser att X2 är nödvändiga tecken. Det är nästa bud på att lämna ettan därhän. Om råd alla tecken.

12. Sunderland – Bristol City X
Sunderland är den kanske största besvikelsen i hela The Championship. The Black Cats spände bågen mot playoff inför säsongen, men det har mest blivit pannkaka av målsättningen. Tränarfrågan behöver lösas och utan Clarke saknar värdarna sin klart bästa spelare i offensiv riktning. Bristol City är däremot en trevlig överraskning. Sedan Liam Manning tog över har skutan styrts åt rätt håll och med honom som bas står The Robins inte utan chans på Stadium of Light. Krysset ligger nära till hands. Spikkryss eller alla tecken.

13. Watford – Preston 1
Tom Cleverley har fått Watford att prestera fin fotboll sedan han tog över efter Ismaël. The Hornets ståtar med poängplock mot både Leeds och West Bromwich i sina två senaste där prestationerna verkligen varit något att bygga vidare på inför framtiden. Kommer Watford upp i nivå även mot Preston är mycket vunnet. The Lilywhites är med i kampen om playoff-platserna, men det borde de inte vara sett till underliggande siffror. Gästerna har överpresterat med marginal och får det tufft emot i London. Trevlig spiketta.

Kassaskåpet! Bournemouth
Bournemouth spelar fotboll på väldigt hög nivå just nu och ett skadedrabbat Luton får se upp på Kenilworth Road. Spelvärd procent gör ettan gjuten.

Varningen! Brentford
Brentford har underpresterat xPTS och ska inte räknas bort mot ett Aston Villa som har problem för dagen. X2 skapar korsdrag i Birmingham.

144 rader
1. Brighton – Arsenal 2
2. Aston Villa – Brentford 1 X 2
3. Fulham – Newcastle 1
4. Wolves – West Ham 1 2
5. Everton – Burnley 1
6. Luton – Bournemouth 2
7. Blackburn – Southamp. 2
8. Cardiff – Hull X 2
9. Coventry – Leeds 1 X 2
10. Huddersfield – Millwall X 2
11. QPR – Sheffield W X 2
12. Sunderland – Bristol C X
13. Watford – Preston 1
1296 rader
1. Brighton – Arsenal 1 2
2. Aston Villa – Brentford 1 X 2
3. Fulham – Newcastle 1
4. Wolves – West Ham 1 2
5. Everton – Burnley 1
6. Luton – Bournemouth 2
7. Blackburn – Southamp. 2
8. Cardiff – Hull X 2
9. Coventry – Leeds 1 X 2
10. Huddersfield – Millwall X 2
11. QPR – Sheffield W 1 X 2
12. Sunderland – Bristol C 1 X 2
13. Watford – Preston 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100