Stryktipset tips lördag 5 augusti 2023

9,5 miljoner i jackpot och premiäromgången av The Championship är anledningar goda nog att grotta ner sig i helgens Stryktips. Superligaen och Ettan-serierna tar kupongen i mål där det går att skönja en hel del fina drag. Vilka detta är finner ni i nedanstående analys!

Spelstopp 15:59

1. Blackburn – West Bromwich 2
Carlos Corberán har ett uppdrag. Den framstående tränaren ska ta WBA till en topp 6-plats i år efter fjolårets misslyckade säsong. Till sin hjälp har spanjoren numera Josh Maja som ett välkommet tillskott i truppen. Kvalité finns, vilket syntes redan under våren och mot ett stukat Blackburn luktar det väldigt mycket vitsblå seger om denna premiär. Rovers har fått se flera tunga pjäser lämna där framförallt Brereton Díaz sticker ut som hela ligans kanske största spelartapp. Blackburn slår ur underläge hemmavid och ska vara nöjda om en pinne kan nypas. X2 duger gott.

2. Bristol City – Preston 1
Preston avslutade 2022/23 med att ta en poäng på sina fem sista matcher. Hoppet som fanns om playoff-spel mynnade därmed ut i ingenting och inför uppstarten denna helg känns också gästerna som definitionen av en mellanmjölks-klubb. Besökarna kommer att ramla in någonstans i mittens rike då vi summerar en lång serielunk. Så även Bristol City. Värdklubben kommer att nypa sina pinnar hemma på Ashton Gate men truppen sticker inte ut på något sätt. Dickie/Knight är två trevliga förvärv men utan någon större wow-faktor. Målsnålt möte med liten fördel Bristol.

3. Middlesbrough – Millwall 1
Boro tappade i fel läge av säsongen fart i fjol. De rödklädda fick efter tre segerlösa matcher i ligan också se Coventry gå ifrån till seger i playoff-spelet och därmed tog säsongen slut. Hemmalaget behöver dock inte gräma sig. En ny chans kommer i år och visst ska värdarna finnas med och utmana högt upp i tabellen. Bakåt ser laget bättre ut i år då bland annat Dieng hämtats in som keeper. Spelet på Riverside är därtill alltid bra och Millwall kommer få stora bekymmer att hänga med i svängarna. Lejonen från huvudstaden ramlade ihop på The Den i sista ligamatchen då playoff-platsen försvann all världens väg trots 3-1-ledning mot Blackburn (3-4-förlust). Nystart för London-klubben gäller men här får gästerna problem. Trolig etta.

4. Norwich – Hull X
Norwich har byggt om i framkant. The Canaries fick se finländske Pukki lämna klubben och hålet i anfallet fanns därmed att fylla. Christian Fassnacht finns därför i den gula tröjan i år och är en spännande lirare med potential att göra tvåsiffrigt antal mål för hemmalaget. Hull å sin sida har inte strösslat större summor på värvningar under sommaren men spelet lovade gott under våren och sommarens träningsmatchande har också varit stabilt. Tigrarna har absolut poäng i siktet på Carrow Road. 1X först men vid riktigt stora byggen finns ingen anledning att lämna tvåan utanför.

5. Plymouth – Huddersfield X
Efter 13 långa år är äntligen Plymouth tillbaka i The Championship. Viktiga kuggar som Hardie och Whittaker finns kvar men kännbart kommer tappet av Ennis men också Mumba bli. Huddersfields säsong 2022/23 kan inget annat än anses som usel. Gästerna gick från utmanare i toppen säsongen innan till att få tampas i absoluta botten i fjol. En stark vår räddade klubben från degradering och fiasko och visst finns en del som tyder på att bortalaget ramlar in högre upp i tabellen i år. Alla tecken i denna premiär känns hursomhelst givet.

6. Stoke – Rotherham 1
Det har rensats friskt runt Stoke under sommaren. The Potters gjorde återigen en sval insats i The Championship och sett till laget i stort och truppen 2022/23 får 16:e-platsen anses icke godkänt. Rotherham står för motståndet denna premiär. Gästerna var nederlagstippade i fjol och är så också nu. Bredden saknas och mycket tyder på att The Millers återigen får förlita sig på att Viktor Johansson står på huvudet ännu ett år. Ettan är trolig men med streck som verkar passera 60 är det viktigt att åtminstone få med ett rensande kryss tämligen kvickt.

7. Swansea – Birmingham 1
Birmingham har fått in legendariske NFL-spelaren Tom Brady som delägare i klubben och en del friska vindar blåser runt Blånäsorna. Buchanan, Anderson och Sanderson är en trio spännande förvärv som säkerligen kommer göra skillnad för besökarna säsongen igenom. Swansea borta är däremot ett väldigt tufft premiärmotstånd. Walesarna såg vassa ut hela våren och firma Yates/Piroe har potential att bli ett av seriens mest sevärda anfallspar. Möjligen traskar ettan över 55 prollar men det kan ändå inte hjälpas. Spik.

8. Watford – QPR 1
Watford hade, ungefär som vanligt, en viss övertro på sig själva. Något som innebar att när poängtappen stod som spön i fjolårets backe fick tränare lämna på löpande band och kontinuiteten på planen var frånvarande. I år är tanken att The Hornets ska dämpa förväntningarna något. Truppen sticker inte ut och spelbolagen håller denna gång värdarna som utmanare en bit bakom topp 5-klubbarna. QPR hemma ska ändå vara ett motstånd att slå. The Hoops gjorde ingen glad i fjol och kunde tack vare en bra start på säsongen undvika nedflyttning. Spelartappen under sommaren har varit tunga och gästerna är åter ett sällskap för en bottenstrid. Ettan först.

9. FC Köpenhamn – Randers 2
Offensiv leverans så det räcker och blir över fick vi se på Parken i veckan. FCK la lilla Breidablik rejält på rygg efter att ha vunnit mötet på dansk mark med 6-3 och är således vidare i Champions League-kvalet. Jordan Larsson har funnit sig tillrätta på andra sidan sundet och Lejonen känns solida överlag. Randers är ändå ett motstånd som inte riktigt passat den senaste tiden. “Målvakts-Putte” Carlgren leder sitt bortagäng med pondus och här ser vi ingen anledning till att ettan ska skena iväg till extrema höjder. Tidigt testar vi lyckan i österled. Tvåan först!

10. Karlstad – Sylvia 1
Sylvia gjorde en mäktig insats hemma mot Vasalund förra veckan. 3-0 på Platinumcars Arena var imponerande. Nu väntar dock bortamatch för östgötarna. Något som ogillas skarpt. Bara en seger finns på kontot (sämst i klassen) och dessutom möter besökarna ett påställt och stabilt Karlstad. Jonevrets mannar rusar för stunden uppåt i tabellen och visar tolv av 15 möjliga poäng sedan juni. Notabelt är också återkomsten från avstängning när det kommer till Erik Björndahl. Ettan bankas in!

11. Vasalund – Hammarby TFF X
Upp som en sol, ner som en pannkaka! Hammarby TFF visade strålande tendenser under tidig vår och var länge med och fajtades i toppen. Nu är tongångarna helt andra. Noll inspelade poäng på sju raka matcher är fullkomligt klappkasst och farmarna till Bajen har ett och annat att tänka över. Blickar vi mot gästernas underliggande siffror är det däremot en del som pekar på att trenden snart kommer att vändas. Vasalund är dessutom ingen omöjlig opponent. 0-3 i brakan mot Sylvia visar på ojämnhet och här tar vi tidigt tillfället i akt för att gardera. Alla tecken!

12. Ariana – Åtvidaberg 1
I Ettan Södra finner vi två tabellgrannar i farten. Båda klubbarna har noterats för två raka nederlag men sett till spelet på slutet är det ändå tydligt vart denna strid barkar. Värdarna från Malmö har gjort det riktigt bra både när det kommer till bortamatchen mot Oddevold (1-2) men också Falkenberg (1-2). Hemma finns dessutom en trygghet och tre raka bataljer i Skåne har slutat med segrar. ÅFF har å sin sida 0-0-5 och hemska 0-13 (!) i målskillnad på sina dueller utomsocknes sedan maj. Ny torsk nu. Banketta.

13. Vänersborg – Norrby 2
Det går knappt att kalla 1-1 mot Oskarshamn för ett fall framåt. Norrby fortsätter nämligen underprestera grovt och boråsarna famlar desperat efter något som vi kan kalla för trygghet med tillhörande formtopp. Inför bortamatchen mot Vänersborg sätter vi ändå ett litet övertag för fjolårets Superettan-gäng. Hemmalaget är offensivt usla och på hemmaplan finns endast fem inspelade påsar. Bara Ängelholm är sämre i serien. Att öppna med tvåan till småtrevlig procent känns givet. Gardera gärna hela vägen över vid större byggen.

Kassaskåpet! Ariana
Åtvidaberg är direkt usla på främmande underlag och har inte gjort ett seriemål bortom Kopparvallen på över två månader. Ariana är stabila nere i Skåne och skördar en ny triumf.

Varningen! Hammarby TFF
Alla underliggande siffror pekar på att Hammarby TFF kommer börja klättra uppåt i tabellen igen efter sin hemska dipp som nu ligger under lagets fötter. Redan mot Vasalund ger vi HTFF gott hopp om poäng.

144 rader
1. Blackburn – West Brom X 2
2. Bristol City – Preston 1
3. Middlesbrough – Millwall 1
4. Norwich – Hull 1 X
5. Plymouth – Huddersfield 1 X 2
6. Stoke – Rotherham 1
7. Swansea – Birmingham 1
8. Watford – QPR 1 X
9. FC Köpenhamn – Randers X 2
10. Karlstad – Sylvia 1
11. Vasalund – Hammarby TFF 1 X 2
12. Ariana – Åtvidaberg 1
13. Vänersborg – Norrby 2
1296 rader
1. Blackburn – West Brom X 2
2. Bristol City – Preston 1
3. Middlesbrough – Millwall 1
4. Norwich – Hull 1 X
5. Plymouth – Huddersfield 1 X 2
6. Stoke – Rotherham 1 X
7. Swansea – Birmingham 1
8. Watford – QPR 1 X
9. FC Köpenhamn – Randers 1 X 2
10. Karlstad – Sylvia 1
11. Vasalund – Hammarby TFF 1 X 2
12. Ariana – Åtvidaberg 1
13. Vänersborg – Norrby 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100