Stryktipset tips lördag 4 november 2023

Wow, vilket Stryktips som tornar upp denna lördag! 13 miljoner i jackpot gör kalaset spännande och bortsett från Manchester City lyser de tydliga favoriterna med sin frånvaro. Vi har tagit ut mängder av spänstiga drag i jakten på miljonerna. Häng med på resan!

Spelstopp 15:59

1. Newcastle – Arsenal 2
Det vankas tungviktsmöte i norra England när Newcastle strålar samman med Arsenal. The Magpies fick en förvånansvärt enkel resa framför sig i Ligacupen mot Manchester United, men det ska sägas att 3-0 var i överkant. De svartvitas prestation var egentligen inget vidare. Arsenal stod också för en slätstruken insats mot West Ham där Artetas gäng gick på pumpen med 1-3. West Ham gjorde dock mål på precis allt och inga större växlar ska dras på förlusten då Arteta dessutom roterade kraftigt. Upp till bevis på St James’ Park där The Gunners åtminstone har ett bättre truppläge än Newcastle. Med det i åtanke samt gästernas stabilitet på bortaplan är X2 en sund utgång. Om råd alla tecken.

2. Everton – Brighton 2
Mungiporna pekar uppåt i Everton efter segern mot West Ham. 1-0-triumfen följdes sedan upp med enkla 3-0 i Ligacupen mot Burnley där Sean Dyche valde att ställa bästa möjliga manskap på banan. Klokt eller inte får framtiden utvisa, men vi tror att ett möjligen slitet Everton kan få problem med Brighton. The Seagulls har haft spelledigt i veckan och en sådan faktor ska inte underskattas när matcherna duggar tätt. Estupinán, March och Welbeck saknas fortfarande, men De Zerbi har likväl en oerhört stark offensiv att luta sig mot. Mitoma och company blir för mycket att hantera för Everton. Tvåan spikas till vad som ser ut att bli vettig procent.

3. Manchester City – Bournemouth 1
Kattens lek med råttan ligger i korten på Etihad där Manchester City ställs mot Bournemouth. De sistnämnda stod upp bra i veckans Ligacupmatch mot Liverpool, men att döma av startelvan var det snarare i cupen än lördagens ligamatch som The Cherries skulle bränna sin krut. Med förmodat slitna ben kommer gästerna inte att ha någonting att säga till om mot världens bästa lag. City har börjat stegra upp prestationsnivån mot slutet och 3-0 mot Manchester United borde faktiskt varit större siffror. Haaland har växlat upp och här har norrmannen lekstuga. Tokgiven etta.

4. Brentford – West Ham 1
West Ham fick med sig en fin skalp från Ligacupmatchen mot Arsenal. 3-1 kan tyckas som väldigt övertygande siffror, men i ärlighetens namn skapade The Hammers knappt två målchanser av egen kaliber. Moyes gäng har haft en stor portion flyt med sig under inledningen och när firma Álvarez/Paquetá saknas mot Brentford blir det svårt för gästerna. The Bees har bättre xPTS än West Ham och 2-0 mot Chelsea var en perfekt uppladdning inför detta derby. Nämnas bör också att Brentford har betydligt längre vila i benen. Ettan tornar upp som ett sunt spikalternativ.

5. Burnley – Crystal Palace 2
Burnley stod i veckan för nya bolltapp i Ligacupen mot Everton som blev ödesdigra. Just detta har varit ett återkommande tema för Vincent Kompanys mannar som faktiskt behöver se över sin filosofi om de vill hänga kvar i Premier League. Självförtroendet är fastskruvat i botten och även om Crystal Palace inte heller rosar marknaden agerar de åtminstone disciplinerat under Hodgson. The Eagles kommer att lämna över bollinnehavet till Burnley för att sedan vänta på kontringslägen. De kommer onekligen att komma. X2 fungerar då tvåan ser ut att bli något överspelad.

6. Sheffield United – Wolverhampton X
Wolverhampton tippades av många som en bottenkandidat inför säsongen. Det kan fortfarande bli så, men hittills har Gary O’Neil och dennes adepter knäppt tvivlarna på näsan. Segern mot Manchester City och 2-2 senast mot Newcastle är resultat som imponerar, men det ska också påpekas att Neto gick sönder mot de sistnämnda. Är det någon spelare som betyder brutalt mycket för sitt lag är det portugisen. Utan honom känns den överstreckade tvåan som en bräcklig favorit. Sheffield United har trots allt stått upp bra på sin hemmabana – bortsett smällen mot Newcastle – och kan i princip inte be om ett bättre skrälläge än så här. Helgardera och håll en tumme för den spelvärda vänstersidan.

7. Birmingham – Ipswich 2
Aj, aj, aj, Wayne Rooney. Starten på äventyret som tränare i Birmingham har inletts hädiskt med tre raka förluster och lika många undermåliga insatser. The Blues har gått från att nosa på den övre halvan till att närma sig bottenstriden och det blir inte lätt att bryta på trenden mot ett skickligt Ipswich. Kieran McKenna roterade kraftigt i startelvan i Ligacupen mot Fulham där The Tractor Boys åkte ut med 1-3. Här kommer dock samtliga nyckelpjäser tillbaka och då råder det inget tu tal om att gästerna ska hållas högst. Tvåan riskerar med det sagt överstreckning vilket gör krysset relevant. X2 är ett lås.

8. Huddersfield – Watford 2
Huddersfield har det tufft i The Championship. The Terriers är fast förankrade i bottenstriden och kommer högst troligt att få kämpa om kontraktet under resten av säsongen. Darren Moore har ett begränsat spelarmaterial att jobba med och trots hemmaplan slår de blåvita underifrån mot Watford. The Hornets har en spetsigare trupp där inte minst Ken Sema imponerat sedan återkomsten från skada. Svensken är en avig lirare som kan öppna upp försvar på egen hand och även om Watford normalt inte slår världsrekord på bortaplan är detta ändå deras fight att förlora. Utgå från höger.

9. Millwall – Southampton 2
Southamptons formkurva är stigande efter en längre period utan förluster. Russell Martins manskap har en förmåga att kunna kväva sina motståndare, men det är inte alltid som det finns udd i The Saints enorma bollinnehav. Förutsättningar finns för att kunna trycka ned Millwall i skorna, men gästerna får samtidigt se upp med “Lejonens” omställningar. Flemming är en spelare som sticker ut hos de hemmahörande och när tvåan sticker upp över 50 procent känner vi lite lätt på handbromsen. Krysset är inte ett dumt komplement åt tvåan.

10. Plymouth – Middlesbrough 1
Den på förhand kanske mest sevärda striden i The Championship spelas denna helg på Home Park. Plymouth visar ingen motståndare pardon utan trampar alltid gasen i botten. Det syns på målskillnaden (23-22) och innebär inte oväntat att nykomlingarna sällan spelar oavgjort. Middlesbrough har ingenting emot att möta lag som bjuder upp till dans. Tvärtom kan det behövs efter 0-2 mot Stoke och en slätstruken insats i Ligacupen mot Exeter. Där vilade Carrick förvisso mängder av bärande pjäser som kommer tillbaka här. Det till trots vill vi inte blunda för ettan. “Gubben” (etta-tvåa) passar utmärkt.

11. Stoke – Cardiff 2
Stoke känns lite luriga inför lördagen. Tre raka segrar mot Sunderland, Leeds och Middlesbrough är verkligen imponerande, men The Potters har inte spelat ut sina motståndare efter noter. Snarare tvärtom. Även om självförtroendet bör ha fått sig en skjuts tror vi att det kan ligga en motreaktion i luften när Cardiff kommer på besök. Bulut är en skicklig taktiker på walesarnas tränarbänk som alltid ger sitt lag optimala förutsättningar att spela på motståndarnas svagheter. The Bluebirds smyger med runt playoff-platserna och det känns väldigt farligt att räkna bort X2 på bet365 Stadium. Börja till höger där värdet finns.

12. Swansea – Sunderland 2
I en på förhand vidöppen tillställning är det bara att direkt dra öronen åt sig när Swansea målas upp som favoriter mot Sunderland. De sistnämnda har en högre högstanivå att luta sig mot och den förmodade matchbilden kan mycket väl spela The Black Cats rakt i händerna i Wales. 3-1 mot Norwich var ett styrkebesked från Mowbrays gäng som inte går chanslösa här heller. Tvärtom gillas tvåan som en potentiell chansspik. Vid gardering nöjer vi oss med krysset. Swansea avslås.

13. West Bromwich – Hull X
West Bromwich fick med sig en skön 2-0-seger från måndagens möte med Coventry. Spelmässigt såg det dock inget vidare ut och det finns alltjämt stora frågetecken för mittfältet som inte är det rappaste. Viktiga Swift dras fortfarande med en skada och det finns risk att Corberáns pragmatiska filosofi blir synad av Liam Rosenior och dennes Hull. “Tigrarna” har spetsiga omställningar där Delap och Philogene-Bidace sticker ut. Tufan är även en av ligans bästa mittfältare som kan se till att WBA får det svårt. Den förmodade matchbilden gynnar Hull som blir undervärderade av tipparna. X2 gillas även om alla tecken smakar bäst.

Kassaskåpet! Manchester City
I en ytterst svårspelad omgång är Manchester City en välkommen bank mot Bournemouth. Ettan påverkar inte värdet alltför mycket och spel mot ett mål är att vänta på Etihad. Given etta.

Varningen! Hull
Vid en bra dag kan Hull mäta sig med ligans allra bästa lag. West Bromwich hör inte till dessa och den övervärderade ettan måste synas hela vägen. X2 ska jobbas in.

144 rader
1. Newcastle – Arsenal X 2
2. Everton – Brighton 2
3. Man City – Bournemouth 1
4. Brentford – West Ham 1
5. Burnley – Crystal Palace X 2
6. Sheffield U – Wolves 1 X 2
7. Birmingham – Ipswich 2
8. Huddersfield – Watford 2
9. Millwall – Southampton 2
10. Plymouth – Mboro 1 X
11. Stoke – Cardiff X 2
12. Swansea – Sunderland 2
13. West Bromwich – Hull 1 X 2
1296 rader
1. Newcastle – Arsenal 1 X 2
2. Everton – Brighton 2
3. Man City – Bournemouth 1
4. Brentford – West Ham 1
5. Burnley – Crystal Palace X 2
6. Sheffield U – Wolves 1 X 2
7. Birmingham – Ipswich 2
8. Huddersfield – Watford 2
9. Millwall – Southampton X 2
10. Plymouth – Mboro 1 X 2
11. Stoke – Cardiff X 2
12. Swansea – Sunderland X 2
13. West Bromwich – Hull 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100