Stryktipset tips lördag 4 februari 2023

Lördagens Stryktips är ett smarrigt sådant som erbjuder fighter från Premier League och The Championship. 13 miljoner i jackpot är en krydda som heter duga och mängder av fina drag tornar upp sig längs resan. Nu gasar vi mot 13 gröna bockar!

Spelstopp 15:59

1. Newcastle – West Ham 2
Newcastle gjorde som väntat jobbet mot Southampton och final i Ligacupen väntar i slutet av februari. I returmötet var det något oväntat Sean Longstaff som spelade huvudrollen med sina två påsar. Om inte för det kunde Bruno Guimaraes ha blivit syndabock med sitt röda kort. Att brassen missar kommande tre fighter är hursomhelst ett gigantiskt avbräck. Derby är förvisso ett överkomligt motstånd men känslan är att West Ham i allmänhet och Jarrod Bowen i synnerhet håller på att tugga igång. Ny balja från engelsmannens fötter och det finns mycket i samspelet med Antonio som liknar succén ifjol. Den överstreckade ettan slängs i sjön till förmån för X2!

2. Manchester United – Crystal Palace 1
Det ska bli mycket spännande att se hur Manchester United klarar av det täta spelschemat när Erik ten Hag roterar minimalt. Rashford vilades visserligen i returen mot Nottingham (2-0), annars var det mer eller mindre ordinarie trots att avancemanget redan var klappat och klart. Samtidigt går det inte att komma ifrån hur de röda trillar boll för stunden. Visst löste Crystal Palace en pinne i hemmamötet lagen emellan, men alla som såg den matchen vet att det var något av ett rån. Zaha hittar inte rätt och när ivorianen är ett frågetecken på grund av skada har vi oerhört svårt att se Örnarna från London ha något som helst med detta att göra. Singlad etta.

3. Wolverhampton – Liverpool 2
Det går inte att kritisera Wolverhamptons ledning för att ligga på latsidan. Lopetegui har kommit in och i någon mån stoppat blödningen. I transferfönstret har Guedes, som inte fick utlopp för sin skicklighet, lämnat. Men Joao Gomes, Craig Dawsons och inte minst Pablo Sarabias intåg skänker stabilitet och kreativitet till ett orangt läger som alltjämt är insyltade i bottenstriden. Liverpool sumpade chansen på ännu en titel när de rök i FA-cupen mot Brighton (1-2). Fabinho ska vara mycket tacksam att han inte fick syna det röda kortet och i ärlighetens namn är han en skugga av sitt forna jag. Det är han sannerligen inte ensam om i Klopps röda gäng, samtidigt som spetsen som fortfarande finns där torde räcka hela vägen på Molineux. Tvåan kan gott lämnas allena!

4. Aston Villa – Leicester 1
Aston Villa tycks ha någonting spännande på gång och är förlustfria från sina fyra senaste ligafighter. Nyförvärvet Álex Moreno (Betis) klev in i sin första drabbning från start senast mot Southampton och bidrog till den hållna nollan. Watkins sena balja blev matchens enda och känslan är att Emery fått ordning på skutan. Det blev trots intensiva rykten ingen värvning av Jack Harrison för Leicester. Brendan Rodgers lade istället vantarna på ett fyrtorn till mittback, i Stokes Harry Souttar. Han har hög kapacitet, men som varit ordentligt skadeförföljd under säsongen och är ingen som går in och revolutionerar. Rävarna har fick behålla såväl Tielemans som Maddison och truppen är klart bättre än det prekära läget antyder. Måla från vänster och så långt cashen räcker.

5. Brighton – Bournemouth 1
Att kalla Roberto De Zerbis entré i Brighton för en succé är att vara försiktig. Vad gäller japanen Mitoma räcker inte superlativen till. Ett mål av den högre skolan sänkte Liverpool i FA-cupen och sättet som Fiskmåsarna lyckas hantera spelartapp efter spelartapp utan att mista kvalitet är beundransvärt. Frågan är om det är rättfärdigat att värdarna nu är hela kupongens största favorit. Visst är gästande Bournemouth inte mycket att hänga i granen, men Körsbären har trots allt tagit in några spännande namn och har tidigare visat upp en förmåga att kriga sig till poäng. Ettan måste garderas, åtminstone med rensarkrysset.

6. Brentford – Southampton X
Ett till stora delar tyst januarifönster ger sken av ett välmående Brentford. Skulle något straff utdömas i Ivan Toneys bettinghärva är läget emellertid förändrat och Thomas Frank lever på hoppet. De rödvita springer i bästa laget och ska vara glada att poängkontot är så pass välfyllt att avståndet till bottenträsket är rejält. Skrällchansen är påtaglig när ett Southampton i desperat poängjakt gästar Gtech Community Stadium. Ward-Prowse har visat framfötterna mot slutet och offensiva nyckeln Che Adams hittade nätet senast mot Newcastle. Alla tecken plitas ner från start.

7. Huddersfield – QPR 2
Vi rör oss i rask takt vidare mot The Championship där två hämndlystna gäng drabbar samman. Huddersfield hade inte mycket att sätta emot Coventry (0-2) på bortagräs och prestationen var ett tydligt steg i fel riktning från den mot Hull dessförinnan. The Terriers har ett överkomligt schema framför sig, där trepoängarna behöver börja ramla in för att det inte ska bli en ruskigt nervös vår. QPR föll mot Hull med klara 0-3 i en match där Rangers förde spelet utan att komma till särskilt många lägen. Bakåtmålen kom mycket olägligt psykologiskt och det finns goda skäl att tro på en bättre insats här. Måla från höger!

8. Hull – Cardiff X
Brightonlånet Aaron Connolly firade sin födelsedag på bästa tänkbara sätt. Två strutar från hans egna fötter och en biroll i ett självmål innebar att den vindsnabbe irländaren utan tvekan var matchens lirare. Med det sagt var 3-0 på alla vis siffror i överkant och att det skulle bli något liknande här kommer inte på tal. Cardiff torskade den täta veckomatchen mot Luton efter ett sent mål emot. Walesarna stod upp bra och det stora favoritskapet till vänster är knappast motiverat. Heltäckningsmattan rullas ut och ettan är det sista tecknet att ansluta till samlingen.

9. Luton – Stoke 2
Luton kommer med lite segare ben till denna fight efter att ha lirat såväl lördag som tisdag. Visserligen blev luften lättare att andas i och med Elijah Adebayos sena kasse som säkrade hela poängpotten till Hattmakarna. Högerbacken Cody Drameh som lånats in från Leeds bör bli ett fint tillskott i jakten på playoff. Mot Stoke kan det emellertid bli svårare än väntat. The Potters för en anonym tillvaro i tabellens nedre regioner, men har imponerat spelmässigt på slutet och isen lossnade ordentligt när Reading sköts i sank (4-0). Souttar har som sagt lämnat för Leicester men Alex Neil har löst en kompetent backuppställning utan honom vid flertalet tillfällen.Tvåan är en fräck chansspik för den vågade. Den täte garderar upp med krysset.

10. Millwall – Sunderland 1
Uppsvinget som Ross Stewarts comeback innebar för Sunderland var påtagligt och tillsammans med Amad Diallo förde han laget upp i striden om uppåtkval. Dessvärre drog han hälsenan i FA-cup-krysset mot Fulham och uteblir resten av säsongen, vilket medför att ett tunt The Black Cats tappar mycket av sin spets. Då gillas Millwalls chanser lite extra. De hemmastarka Lejonen pressade Boro in i kaklet (0-1) och följde upp det med att freda målet föredömligt borta mot Cardiff (1-0). Värdet på ettan lär inte bli det bästa men det finns andra favoriter att fälla. Singla på!

11. Preston – Bristol City 2
Preston och Deepdale har inte varit någon vidare kombination på slutet. De senaste fyra försöken i ligan har slutat i moll och när Spurs gästade arenan i Lancashire hade PNE som väntat inget att hämta. The Lilywhites har sannerligen inte imponerat mot slutet och har en tuff nöt att knäcka när Bristol City kommer på besök. Utan Weimann och Conway har The Robins vaknat till liv. I mäkta imponerande 3-0 mot WBA var det Sam Bell som frälste Nigel Pearsons manskap med dubbla nätkänningar. Redan den gången saknades Semenyo som lämnat för Bournemouth. Med Mehmeti (Wycombe) och Cornick (Luton) på in-sidan finns eldkraft nog att gå segrande här. Tvåan är en lockande spik till låg procent.

12. Reading – Watford 2
Skadetyngda Watford hade inget att sätta emot när Middlesbrough tryckte på gaspedalen (0-2). Assombalonga har plockats in på en säsongslång deal för att hjälpa Getingarna i jakten på uppflyttning och det är just numerärer i offensiven som Slaven Bilic behöver. Reading åkte på en rejäl smocka mot Stoke (0-4) och var likaså utan chans på Old Trafford (1-3). Andy Carrolls avstängning gäller även i The Championship, men oberoende av hans medverkan ska det vara klasskillnad mellan dessa gäng. Stannar tvåan i trakterna av 40 procent är det en vettig spik.

13. Swansea – Birmingham 1
Swansea efter VM har varit en mixad påse resultatmässigt, men insatserna har för det mesta varit gedigna. Mot QPR tilläts Svanarna föra spelet efter att ha hamnat i ett tidigt underläge, och till sist kunde mittfältsbulldogen Jay Fulton sätta det förlösande 1-1-målet. Nu gästar ett krisande Birmingham Wales efter att ha stått för en slät figur i veckans omspel i FA-cupen mot Blackburn. Där blev det uttåg efter förlängning via ett dråpligt självmål och krisen hos de blåa växer sig allt större. 1X låser in den gröna bocken.

Kassaskåpet! Manchester United
Visst hade det inte skadat med lite mer vila på nyckelspelare som startade i den betydelselösa cupreturen mot Nottingham. Men med det go som United har i laget ska Crystal Palace inte ha något att hämta på Drömmarnas teater. Banksäker etta!

Varningen! West Ham
Newcastle har gått all-in på Ligacupen och ändå har delar av den soliditet som karaktäriserat Skatorna under hösten varit frånvarande. West Ham känns på gång och med Antonio och Bowen i spetsen har de alla chanser att norpa minst en pinne på St. James’ Park.

144 rader
1. Newcastle – West Ham X 2
2. Man. United – Crystal Palace 1
3. Wolverhampton – Liverpool 2
4. Aston Villa – Leicester 1 X
5. Brighton – Bournemouth 1 X
6. Brentford – Southampton 1 X 2
7. Huddersfield – QPR 2
8. Hull – Cardiff 1 X 2
9. Luton – Stoke 2
10. Millwall – Sunderland 1
11. Preston – Bristol City 2
12. Reading – Watford 2
13. Swansea – Birmingham 1 X
1296 rader
1. Newcastle – West Ham X 2
2. Man. United – Crystal Palace 1
3. Wolverhampton – Liverpool 2
4. Aston Villa – Leicester 1 X 2
5. Brighton – Bournemouth 1 X 2
6. Brentford – Southampton 1 X 2
7. Huddersfield – QPR X 2
8. Hull – Cardiff 1 X 2
9. Luton – Stoke X 2
10. Millwall – Sunderland 1
11. Preston – Bristol City 2
12. Reading – Watford 2
13. Swansea – Birmingham 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100