Stryktipset tips lördag 30 september 2023

The Championship är i vanlig ordning ett getingbo där de klara favoriterna lyser med sin frånvaro. Lördagens Stryktips hyser dock en mängd tunga favoriter i Premier League. I sex av de sju matcherna från finrummet står samtliga favoriter långt under dubbel deg på oddset. Hur vi löser ekvationen följer i nedanstående analys!

Spelstopp 15:59

1. Tottenham – Liverpool 2
Kupongens höjdpunkt är definitivt kvällsmatchen från Tottenham Hotspur Stadium. Tottenhams insats i derbyt mot Arsenal höll hög nivå i 45 minuter, närmare bestämt den avslutande akten. I den första halvleken var dock Spurs illa ute mot Arsenals höga press och när Maddison är ett frågetecken tror vi att även Liverpool kan vålla de liljevita samma svårigheter. Klopps gäng ser ruskigt starka ut och vad gäller xG finns det inget lag som slår gästerna på fingrarna så här långt. Trots att Pool hade Ligacupmatch mot Leicester i veckan är nyckelspelarna utvilade då Klopp roterade i sin startelva. Tottenham drar således ingen fördel ut det avseendet. Till fin procent gillas tvåan skarpt i norra London. Spik!

2. Bournemouth – Arsenal X
Bournemouth har sett marginellt förbättrade ut mot slutet. 0-0 hemma mot Chelsea byggde självförtroende och The Cherries var klart bättre mot Brighton än vad 1-3 visade. Avancemanget i veckans Ligacupmatch var ett skönt besked och trots att Solanke är ett frågetecken tror vi att de rödsvarta kan se till att Arsenal får problem. The Gunners är oerhört svårslagna, men nu börjar skadelistan se oroväckande lång ut. Rice, Saka, Martinelli, Trossard och Partey riskerar alla att missa denna drabbning och då gillas skrälläget betydligt mer än tråkspiken till höger. Gardera brett och håll en tumme för att Arsenal har en sämre dag.

3. Manchester United – Crystal Palace 1
För bara några dagar sedan strålade Manchester United och Crystal Palace samman i Ligacupen på Old Trafford. De förstnämnda klädde då av Londonlaget med 3-0 i vad som får sägas vara Uniteds klart bästa insats för säsongen. Erik ten Hag välkomnar flera tunga pjäser tillbaka från rehabstugan och när Roy Hodgson har Lerma och Olise kvar i sin blir även helgens repris en jobbig uppgift. Palace såg inte särskilt vassa ut mot Fulham (0-0) och går mot ett nytt nederlag mot Manchester United. Ettan är ett fullgott alternativ som kompletterande spik i omgången.

4. Everton – Luton X
Med handen på hjärtat har nykomlingarna i Premier League inte hållit annat än en bedrövlig nivå så här långt. Vi tycker dock att det våras för Luton som lite i skymundan har höjt sina prestationer mot slutet. 0-1 mot Fulham förtäljer inte hela matchbilden och The Hatters skapade tillräckligt mycket mot Wolverhampton (1-1) för att göra anspråk på den första segern. Kan den komma mot ett inte gärna spelförande Everton, månne? Absolut. The Toffees har två inspirerande tävlingssegrar mot Brentford och Aston Villa i ryggen, men här väntas en matchbild som normalt passar Dyche och company illa. Då går det inte att ställa sig bakom den betrodda ettan. Måla tvärs över och jobba in X2!

5. Newcastle – Burnley 1
Efter en motig inledning välkomnade Newcastle den gångna veckan med öppna armar. 8-0 mot ett kriminellt naivt Sheffield United följdes upp av 1-0 mot Manchester City i Ligacupen. Imponerande är bara förnamnet, men man ska ändå inte sväva iväg alltför mycket. Botman, Isak och Wilson dras alla med frågetecken och efter storsegern mot Sheffield United förväntar sig nästan alla poolspelare att även Burnley körs över. Sakta i backarna. Kompanys mannar var minst lika bra som Manchester United (0-1) i den senaste ligamatchen och veckans 4-0-seger mot Salford var en precis lagom boost inför denna uppgift. Newcastles favoritskap är befogat, men ettan streckas samtidigt upp till månen. I en match som kommer att bli en blindspik för många system är det inte fel att få med ett rensande kryss.

6. Wolverhampton – Manchester City 2
En av Manchester Citys många titelchanser gick om intet i veckan. Förlusten i Ligacupen mot Newcastle var kanske inte helt rättvis sett till matchbilden, men City hade förvånansvärt svårt att skapa målchanser ur sitt stora bollinnehav. När Rodri, De Bruyne och Silva saknas kvarstår vissa frågetecken inför mötet med Wolverhampton, men “Vargarna” är å andra sidan inget Newcastle. Tappet från 2-0 till 2-3 mot Ipswich var inte vackert och även om Wolves dessförinnan imponerat i enstaka tillställningar är de alldeles för tandlösa i offensiven. Så länge City håller koll på Neto åker de hem med samtliga poäng. Ytterst trolig tvåa.

7. West Ham – Sheffield United 1
Stackars Paul Heckingbottom. Stackars Sheffield United. Draget att möta Newcastle högt upp i banan slog bakut när The Blades gick på pumpen med hela 0-8 förra helgen. Försvarsspelet har gnuggats sedan dess och nykomlingens primära mål med matchen mot West Ham är att hålla nollan. The Hammers övertygade inte nämnvärt i veckans Ligacupmatch mot Lincoln, men Moyes roterade å andra sidan ganska kraftigt i sin startelva. Förvånande skulle det inte vara om värdarna avgör detta på en fast situation. Ward-Prowses högerfot mot ligans sämsta försvar på fasta situationer bådar inte gott. Trolig etta. Krysset övervägs med hänsyn till värdet.

8. Huddersfield – Ipswich 1
Sagan om Ipswich adderades med ett nytt lyckligt kapitel i veckans Ligacup. 0-2 vändes till 3-2 mot Wolverhampton och det Kieran McKenna gör med The Tractor Boys borde ge eko till flera klubbar i Premier League. Solskjaers gamla adept får sina spelare att gå på vatten, men ett varningens finger ska höjas för att poängskörden varit rikligare än vad prestationerna lovat. Huddersfield har en revanschsugen Darren Moore som ny tränare och den oförståeligt sparkade Sheffield Wednesday-basen inledde med 1-1 mot Coventry. Att kvitteringen föll på tilläggstid boostade självförtroendet inför denna uppgift. 1X gillas mest med hänsyn till de fysiska förutsättningarna. Om råd alla tecken.

9. Millwall – Swansea 2
Svårsiad och förmodat krampaktig tillställning från The Den. Millwall har under flera säsonger nosat på playoff mot Premier League, men inledningen på den här säsongen har varit motig för “Lejonen”. Flemming är en spelare som måste upp i nivå om Londonlaget ska lyfta i tabellen. Swansea har i sin tur haft svårt med identiteten efter Russell Martins flytt till Southampton, men förra helgen kom en förlösande trepoängare mot Sheffield Wednesday. Patino och Yates är spelare som kan trivas med förutsättningarna mot ett Millwall som har problem i favorit-kostymen. Tvåan får inte missas även om detta gör sig bäst helgarderat.

10. Norwich – Birmingham 2
Det svänger om Norwich. 4-1-3 efter åtta omgångar vittnar om detta och 17-16 i total målskillnad gör att de gulgröna fansen kastas mellan hopp och förtvivlan. Jürgen Klopps bestman, David Wagner, kör på med samma filosofi och det kommer att vara gasen i botten när Birmingham kommer på besök. Norwich har dock överpresterat Expected Points och när motståndarna trivs som allra bäst när de får ytor att kontra på bör man dra i handbromsen när ettan sticker iväg. Här ska snarare spelvärdet till höger prioriteras. Inte förrän på större system får alla tecken åka med.

11. Preston – West Bromwich 2
Två lag som egentligen inte presterat någon vidare fotboll drabbar samman på Deepdale. Den största skillnaden är såklart att Preston fått med sig mängder av poäng. Alldeles för många sett till The Lilywhites underliggande siffror. Blott 1-1 mot Rotherham kan dock vara starten på en negativ period. West Bromwich rosar inte heller marknaden, men när Preston har svårt för att föra matchbilder bör Corberáns mannar åtminstone kunna dra nytta av den förmodade matchbilden. Så länge ettan övervärderas är den föga intressant. Våga gå all in på det östliga spelvärdet!

12. QPR – Coventry 2
Den motiga starten ser ut att fortsätta för Coventry. 1-0 tappades till 1-1 mot Huddersfield i den 94:e(!) minuten. Tungt för Mark Robins och company, men kan tränaren se till att hans adepter fortsätter på inslagen väg så är vi övertygade om att det snart vänder. I spelare som Ayari och Godden finns spetsegenskaper som inte motsvaras hos Queens Park Rangers. The Hoops är tillbaka i gamla hjulspår efter tre raka utan seger och det finns inte mycket som talar för att värdarna ska undvika bottenstrid hela säsongen. Nästan ingenting. Tvåan gillas som utgång. Potentiell spik.

13. Watford – Middlesbrough 2
Watford har underpresterat Expected Points och ska sanningen fram anser vi att Ismaël får The Hornets att spela bättre fotboll än vad truppen egentligen är kapabel till. Spelare för spelare mäter sig de gulsvarta inte med något förmodat topp 6-lag och problem kan mycket väl uppenbaras mot ett Middlesbrough som andas morgonluft. Carricks gäng fick äntligen segerjubla när Southampton slogs tillbaka med 2-1. Av bara farten tog sig Boro vidare i veckans Ligacupmatch mot Bradford och vi gillar förutsättningarna för den tredje raka när resan går till London. Tvåan är ett fräckt ställningstagande till smaskigt värde.

Kassaskåpet! Manchester City
Uttåg ur Ligacupen och ett tufft skadeläge borgar väl för garderingar? Nej, säger vi. Manchester City är fortfarande ett klart mycket bättre lag än Wolverhampton som inte kan få bollen i mål. Gjuten tvåa.

Varningen! Luton
Luton har börjat rada upp förbättrade insatser och känslan är att en trepoängare närmar sig. Mot ett inte gärna spelförande Everton väljer vi att gå för skrällen. X2 är rensartecken!

144 rader
1. Tottenham – Liverpool 2
2. Bournemouth – Arsenal 1 X 2
3. Man United – Crystal P 1
4. Everton – Luton 1 X 2
5. Newcastle – Burnley 1
6. Wolves – Man City 2
7. West Ham – Sheffield U 1
8. Huddersfield – Ipswich 1 X
9. Millwall – Swansea 1 2
10. Norwich – Birmingham X 2
11. Preston – West Brom X 2
12. QPR – Coventry 2
13. Watford – Mboro 2
1296 rader
1. Tottenham – Liverpool 2
2. Bournemouth – Arsenal 1 X 2
3. Man United – Crystal P 1
4. Everton – Luton 1 X 2
5. Newcastle – Burnley 1 X
6. Wolves – Man City 2
7. West Ham – Sheffield U 1
8. Huddersfield – Ipswich 1 X 2
9. Millwall – Swansea 1 2
10. Norwich – Birmingham 1 X 2
11. Preston – West Brom X 2
12. QPR – Coventry X 2
13. Watford – Mboro 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100