Stryktipset tips lördag 30 december 2023

Lördagens Stryktips tar skepnad av ett Europatips då Premier League blandas med Serie A samt skotska Premiership. Manchester United, Manchester City och Arsenal är alla storheter som ska in i den engelska elden medan Serie A bjuder på tungsviktsmötet mellan Juventus och Roma. Detta vill ni inte missa!

Spelstopp 15:59

1. Nottingham – Manchester United 2
Manchester United stod för en helt osannolik vändning när 0-2 förvandlades till 3-2 mot Aston Villa. Scenförändringen i den andra halvleken var egentligen inte mycket mer än att Ten Hags gäng började hålla sig på rätt sida om offsidelinjen, men United förtjänar likväl beröm för moralen som visades. Är Rashford och Garnacho lika företagsamma mot Nottingham blir det åka av, men här väntar samtidigt en helt annan typ av matchbild. Nottingham har också sina styrkor i omställningsspelet där firma Elanga/Wood sprang åttor senast runt Newcastle. Har United gjort sin läxa lämnar de City Ground med tre poäng, men inga garantier ges gällande gästerna. Tvåan först men gardera gärna.

2. Aston Villa – Burnley 1
Efter att ha kommit undan x antal gånger tidigare blev Aston Villa synade av Manchester United. 2-0 förvandlades till 2-3 efter en slapp andra halvlek där Emery hade väldigt få motgift till Uniteds växande övertag. The Villans prestationsnivå har sjunkit mot slutet och tokgiven är inte ettan mot Burnley. The Clarets gjorde vad de kunde mot Liverpool (0-2) men räckte trots det inte hela vägen fram. Här ges dock en på förhand lättare uppgift för Kompanys gäng som bör kunna trivas med förutsättningarna. När kupongen innehåller gott om andra spikalternativ unnar vi oss garderingar på Villa Park. Gärna hela spannet.

3. Crystal Palace – Brentford 1
Londonderby från Selhurst Park där både Crystal Palace och Brentford hoppas stoppa rådande blödningar. The Eagles gick på en törn i derbyt mot Chelsea (1-2) där Hodgsons gäng såg väl beskedliga ut under stora delar av matchen. På tal om beskedlig rådde samma tema över Brentfords insats mot Wolverhampton. 1-4 i baken var frukten av ett slappt försvarsspel och med rådande skadeläge finns fog för oro för Frank och dennes adepter. Eze och Olise är däremot skadefria för Palace som i kraft av hemmaplan ska hållas högst denna lördag. Stannar ettan runt 40-45 procent är det en sund spik.

4. Manchester City – Sheffield United 1
Kupongens tveklöst största och mest befogade favorit hittas på Etihad. Manchester City stod för en styrkedemonstration borta mot Everton där 3-1 var siffror i underkant. Pep Guardiolas mannar tycks ha fått en boost efter segern i klubblags-VM och även om Haaland, Doku och De Bruyne är fortsatt tveksamma till spel spelar det ingen roll när Sheffield United möter upp. The Blades dråpliga 2-3-förlust mot Luton var hemsk att bevittna även som neutral då gästerna stod för två självmål. Luften gick ur de rödvita som inte orkar ladda om i Eastlands. Ettan är gjuten i betong.

5. Wolverhampton – Everton 2
Wolverhampton spann vidare på 2-1-segern mot Chelsea när Brentford betvingades med hela 4-1. Det ska dock sägas att siffrorna blev väl stora sett till matchbilden och när Hwang tvingades utgå med en befarad skada hopade sig problem inför mötet med Everton. Sedan tidigare är Neto fortsatt ett osäkert kort på grund av skada. Everton har frågetecken för Doucouré som saknades mot Manchester City, men trots 1-3 i brakan ska The Toffees inte skämmas över insatsen. Kommer Dyches gäng upp i samma nivå denna lördag får Wolves det hett om öronen. Smygvärdet till höger gillas mest.

6. Fulham – Arsenal 2
Mitt ur det blå kom en oväntad förlust för Arsenal mot West Ham (0-2). Att The Gunners vann xG med drygt 3,0 – 1,5 säger det mesta om matchbilden, men det gäller att ta tillvara på lägena när de ges. Artetas gäng lär vara extremt revanschsugna mot Fulham som i sin tur gick på pumpen mot Bournemouth med hela 0-3. Luften tycks ha gått ur värdarna som efter tre raka förluster får svårt även denna lördag trots fördelen av längre vila än helgens kombattanter. Tvåan är en stabil utgång till förmodat vettig procent.

7. Tottenham – Bournemouth 2
Kupongens kanske trevligaste skrälläge hittas i norra London där Tottenham brakar samman med Bournemouth. Spurs såg oerhört slitna ut i 2-4-förlusten mot Brighton där den svajiga defensiven blev synad av The Seagulls. Mängder av tunga skador – däribland Romero, Maddison och Van de Ven – stör de liljevita som lever farligt även här. Bournemouth ser vansinnigt förbättrade ut den senaste tiden och drog utan problem ned brallorna på Fulham (3-0). Längre vila och en Solanke i kalasform är faktorer som gillas för gästerna i huvudstaden. Spelvärdet till höger är en annan. Missa inte X2 på lördag!

8. Juventus – Roma 1
Tungviktsmöte från Turin där Juventus hoppas ta rygg på Inter i kampen om Scudetton. Även om det inte alltid ser vackert ut är Allegris mannar vansinnigt tunga att möta och Roma är ett lag som “Den gamla damen” trivts väldigt bra mot de senaste åren. Mourinho har frågetecken för Dybala och skulle argentinaren missa denna drabbning får Giallorossi svårt att luckra upp ett defensivt solitt Juventus. Oävna är med det sagt inte Roma och i en förmodat tight kamp får gärna krysset hänga med. Ettan är samtidigt den givna utgången.

9. Milan – Sassuolo X
Mardrömsmöte för Milan som haft väldigt svårt för Sassuolo de senaste säsongerna. De grönsvarta gästerna har vunnit sina tre senaste besök på San Siro med stora siffror och när Milan agerar halvdant för dagen vill vi inte stänga dörren för en favorit i repris. Rossoneri har tunga skadebekymmer i de bakre leden där Thiaw, Kalulu och framför allt Tomori ser ut att saknas. Då känns det vanskligt att ettan sticker upp mot 70 procent. Skrälläget gillas skarpt där alla tecken åker med ögonaböj. Håll en tumme för X2.

10. Verona – Salernitana 1
Marco Baroni och dennes Hellas Verona ser ut att ha lagt tidigare missöden bakom sig. 2-0 mot Cagliari var körsbäret på tårtan efter en stark period och det ska dessutom påpekas att Hellas dominerade mötet med Fiorentina (0-1) dessförinnan. Kan värdarna spinna vidare på inslagen väg under helgen får Salernitana svårt att stå emot i Verona. Gästerna parkerar som jumbo i tabellen där blott en seger på 17 försök är alarmerande läsning. Dia kan inte bära oket på egen hand och så länge anfallaren hålls i schack är detta Hellas Veronas match att torska. Ettan lämnas på egna ben.

11. Kilmarnock – Dundee FC 1
13 inspelade poäng av de senaste 15 möjliga är starka papper för Kilmarnock. Värdarna har gått som en raket i tabellen och även om den spelmässiga marknaden inte alltid rosas går det ingen nöd på Killies defensiv. Lyckas de hemmahörande hålla ihop densamma mot Dundee FC ligger en ny trepoängare nära förestående under lördagen. Gästerna slår ur underläge på Rugby Park, men det ska ändå påpekas att flera skarpa insatser har levererats utanför hemtrakterna. Ettan är trolig men får gärna sällskapas av krysset på större systembyggen.

12. Aberdeen – St. Mirren 1
Aberdeen har under hösten haft stora problem med att parera dubbelspelandet i Europa Conference League. Ligaspelet har blivit lidande av detta, men efter 2-1 mot Livingston råder trots allt gott gry hos värdarna. Sedan dess blåste matchen mot Motherwell bort vilket ger de rödklädda en enorm fördel gentemot St. Mirren. Gästerna var i farten i mellandagarna mot Kilmarnock (0-1) där den andra raka förlusten noterades. Tre raka utan ett enda gjort mål är dessutom ännu mer oroande. Given utgångsetta på Pittodrie Stadium.

13. Hearts – Ross County X
Tre raka segrar och lika många hållna nollor är oerhört imponerande från Hearts sida. The Jam Tarts har en speciell målskytt i Shankland som sett till att värdarna parkerar som trea bakom Celtic och Rangers, men det innebär också att det svenska folket går hårt åt ettan när Ross County står på andra sidan. Gästerna har i sin tur två raka förluster, men det rättfärdigar inte att ettan nosar på 65 procent. Så bra är inte Hearts och till alldeles för vänstervriden streckning råder garderingskrav på Tynecastle Park. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Kassaskåpet! Manchester City
Manchester City varvade igång mot Everton och ska inte ha några problem med Sheffield United på Etihad. Inga alls. Ettan är tokgiven.

Varningen! Sassuolo
Sassuolo har stortrivts på San Siro de senaste åren där de grönsvarta givit Milan mardrömmar. Vi stänger inte dörren för en favorit i repris när X2 rensar friskt.

144 rader
1. Nottingham – Man United 2
2. Aston Villa – Burnley 1 X
3. Crystal P – Brentford 1
4. Man City – Sheffield U 1
5. Wolves – Everton X 2
6. Fulham – Arsenal 2
7. Tottenham – Bournem. X 2
8. Juventus – Roma 1 X
9. Milan – Sassuolo 1 X 2
10. Verona – Salernitana 1
11. Kilmarnock – Dundee FC 1
12. Aberdeen – St. Mirren 1
13. Hearts – Ross County 1 X 2
1296 rader
1. Nottingham – Man United 1 2
2. Aston Villa – Burnley 1 X 2
3. Crystal P – Brentford 1
4. Man City – Sheffield U 1
5. Wolves – Everton X 2
6. Fulham – Arsenal 2
7. Tottenham – Bournem. 1 X 2
8. Juventus – Roma 1 X
9. Milan – Sassuolo 1 X 2
10. Verona – Salernitana 1
11. Kilmarnock – Dundee FC 1
12. Aberdeen – St. Mirren 1 X
13. Hearts – Ross County 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100