Stryktipset tips lördag 3 februari 2024

Det är en riktigt läcker lördag som ligger vid våra fötter när Tips-SM begår premiär. Luton ska försöka rida vidare på den varma vågen från 4-0-slakten mot Brighton. Fiskmåsarna ska försöka lyfta i fågelmötet mot Roy Hodgsons örnar. Bäst av allt är att vi serveras 13 millar i jackpot!

Spelstopp 15:59

1. Sheffield United – Aston Villa 2
22 omgångar har betats av i Premier League när Aston Villa återfinns på en finfin femteplats. The Villains såg sin målmaskin Ollie Watkins måla igen mot Newcastle senast men den dusten slutade likväl med 3-1-förlust. De vinröda gästerna lär få en betydligt smidigare resa på Bramall Lane hos jumbon som i princip redan är avsågade. Sheffield United har 33(!) poäng färre än Aston Villa och de senaste kampernas läckage skänker föga tröst åt Anel Ahmedhodzic och hans kumpaner. Enkel tvåa.

2. Brighton – Crystal Palace 1
Både den ene och den tredje har skrikit sig hes om hur fantastiska Brighton har varit i säsong efter säsong. The Seagulls såg ut som rena rama amatörerna borta på Kenilworth Road i tisdags och ska inte ses som givna segrare till högprocent i lördagens uppgörelse med Crystal Palace. De gästande rovfåglarna fällde Sheffield United senast när den gode Eze var fenomenal. The Eagles lyckades lugga Roberto De Zerbis fiskmåsar i höstas och har finfina underliggande siffror, tvåan ska med på varje bong med sikte mot jackpotten. Gaffeln passar prima!

3. Burnley – Fulham 2
Historiskt sett har Burnley trivts finfint mot Fulham, höstens dust på Craven Cottage var ingen avvikelse. The Clarets har å andra sidan vantrivts i Premier League, pinnen mot Luton och torskmackan i Derbi della Kompany skänkte ingen tröst. Fulham har imponerat spelmässigt och var defensivt robusta mot Everton i tisdags. The Cottagers är tveklöst det bättre laget av kombattanterna på Turf Moor, nästjumbon når inte högre än till knävecket på Marco Silvas mannar. Högerstyre.

4. Newcastle – Luton 1
Tji fick den som trodde att Luton skulle bli någon form av slagpåse under jungfrufärden i högsta serien. The Hatters luktade Real Madrid när Brighton blev pulveriserade och de senaste fem tävlingsmatcherna visar 3-2-0 för uppstickarna. Newcastle har inte levt upp till förväntningarna även om triumfen i Birminghams lejonkula var ett framfall. Eddie Howe får svårt att formera en slagkraftig elva i skatboet när Alex Isak sällat sig till skadestugan. Dagens mest givna helgardering!

5. Blackburn – QPR 1
The Championship är först ut med en blåvit batalj på anrika Ewood Park. Hos Blackburn som fortsätter att blanda och ge under Sverige-ryktade Jon Dahl Tomasson. Rovers gav sina fans något att glädjas över vid veckans FA-cupavancemang mot Wrexham. QPR är ett mer tillknäppt lag under ledning av ex-bajaren Martí Cifuentes. The Hoops lirade lika på ett hemma mot tabllgrannen Huddersfield och har fortsatt näbben under giljotinen. Nuvarande 55 procent på ettan är lite övermagat. 1X.

6. Huddersfield – Sheffield Wednesday X
Det är något av en sexpoängsmatch som utspelar sig på John Smith’s Stadium i botten av The Championship. Sheffield Wednesday parkerar som nästjumbo med en handfull pinnar upp till Huddersfield på rätt sida om giljotinen. De gästande ugglorna har har spottat upp sig mot slutet och kommer från kryss i två raka tävlingsmatcher mot aktningsvärda opponenter. Huddersfield lirade lika på ett borta mot QPR senast, tredje raka 1-1-pinnen. När Hudds besökte stålstadens ugglebo stannade måltavlan vid mållöshet, samma visa med rådande ingångsvärden vore föga förvånande. Spikkryss på mindre system. Heltäckt på stora lappar.

7. Hull – Millwall 1
Efter en tids kräftgång fick sig Hull en efterlängtad smak av segerns sötma på MKM Stadium. The Tigers segrade på Stadium of Light och har därefter kunnat vila i två veckors tid inför det djuriska mötet med Londons lejon. Millwall har det väldigt motigt för närvarande, sedan nyårsdagen är den delade skörden mot Preston det enda matnyttiga som The Lions kunnat knapra i sig. Fyra segrar på 14 bortabataljer är också medelmåttigt. Får vi ettan kring 50 procent ska vi tacka.

8. Norwich – Coventry 2
På Carrow Road huserar ett oerhört ambivalent sällskap. Norwich har inkasserat ett dussin triumfer och lika många torskmackor. De gulgröna pippifåglarna kommer närmast från en obehaglig upplevelse på Anfield i FA-cupen och med en streckning på ettan över 40 procent är det läge att hoppas på fortsatta problem. Succélaget Coventry har en playoffplats under tassarna och de underliggande nuffrorna talar för att The Sky Blues får en ny chans till uppstuds i hierarkin. Senaste fem tävlingsmatcherna visar 3-2-0 för di blåe. Fräck tvåa!

9. Preston – Ipswich X
Splittpotten på The Den innebär att Preston fortsatt skvalpar tryggt i mitten av andradivisionen. The Invincibles har överlag varit lite för bjussiga bakåt, exempelvis när de besökte Ipswich på Portman Road och åkte på en 4-2:a i ändalykten. Gästerna har å sin sida en kanonsäsong i ryggen men The Tractor Boys ska knappast stanna på en topp 2-placering hela vägen. Det ser ut som om Traktorpojkarnas bensin börjar sina, förlusten hemma mot Maidstone i FA-cupen var inte finrumsmässig. Det är inte läge att ta några fångar på Deepdale. Alla tecken.

10. Rotherham – Southampton 2
Snart får Viktor Johansson se sig om efter en ny arbetsgivare om han vill hålla karriären på anständig nivå. Rotherhams keeper har ingenting att skämmas över men kollektivt har värdarna kapitulerat. The Millers är jumbo och hemmatorsken mot Stoke gav inga trevliga besked. Mot PL-jagande Southampton lär det inte bli roligare att vakta värdarnas bur. The Saints gjorde 3-1-sylt av Swansea i draknästet och har retroaktiv utdelning att inhämta efter höstens snöpliga kryss. Bank deluxe!

11. Stoke – Leicester 2
Ett av lagen som kommer att avancera till Premier League är redan klart, i praktiken. Leicester är överlägset bäst i serien och därom tvistar ingen lärd. The Foxes har dippat en smula sedan skadan på Ndidi men offensiven är fortsatt förstklassig. Rävarna beger sig till Bet365 Stadium med ett gjutet favoritskap på sina axlar. Stoke håller nedflyttningsstrecket stången, sju pinnar ner till strecket ska inte oroa. The Potters har dock formen på sniskan och dystra minnen från sina senaste möten med serieledarna. Tämligen trolig tvåa.

12. Swansea – Plymouth 1
Leicesters senaste skördeoffer dyker osökt upp på Liberty Stadium. Nåväl, att åka på en 3-1:a i rävgrytet kan drabba vilken fågel som helst, Swansea ska ha goda möjligheter att studsa tillbaka i helgen. Svanarna kan luta sig mot riktigt bra expected points, däremot är hemmafacit bräckligt, 4-5-5. Plymouth har å sin sida varit utpräglade hemmakatter. The Pilgrims är ett av seriens starkaste sällskap på Home Park men bortafacit lyder 0-6-8. 1X är ett värdesäkrat lås.

13. Watford – Cardiff 1
Lördagens lir tar sin ände på Vicarage Road med ett mittenmöte med mersmak. Cardiff uppträder balanserat, både spelmässigt och sett till hemma kontra borta. Walesarna har formen till sin nackdel, bananbåten mot Sheffield W i FA-cupen var sur. The Bluebirds ankommer Watfords fort med viss tillförsikt, här 3-1-triumferade besökarna under föregående säsong. Värdklubben har kryssat i tre raka tävlingsmatcher men Ken Semas kompani har överlag varit relativt solida inför sin gulsvarta fanskara. Utgångsettan garderas efter plånbok.

Kassaskåpet! Southampton
Rotherham och Southampton kommer säkerligen ha två divisioner mellan sig om ett par månader. Efter 28 omgångar skiljer 39(!) poäng mellan kombattanterna.

Varningen! Luton
Newcastles seger mot Aston Villa stod Skatorna dyrt, skadan på Alexander Isak var särskilt mustig med tanke på hur tight det var i rehabrummet sedan tidigare. Stekheta Luton är ett måste i jakten på jackpotten.

144 rader
1. Sheffield U – Aston V 2
2. Brighton – Crystal P 1 2
3. Burnley – Fulham 2
4. Newcastle – Luton 1 X 2
5. Blackburn – QPR 1 X
6. Huddersf.- Sheffield W X
7. Hull – Millwall 1
8. Norwich – Coventry 2
9. Preston – Ipswich 1 X 2
10. Rotherham – Southamp. 2
11. Stoke – Leicester 2
12. Swansea – Plymouth 1 X
13. Watford – Cardiff 1 X
1296 rader
1. Sheffield U – Aston V 2
2. Brighton – Crystal P 1 2
3. Burnley – Fulham 2
4. Newcastle – Luton 1 X 2
5. Blackburn – QPR 1 X
6. Huddersf.- Sheffield W 1 X 2
7. Hull – Millwall 1 X
8. Norwich – Coventry 2
9. Preston – Ipswich 1 X 2
10. Rotherham – Southamp. 2
11. Stoke – Leicester 2
12. Swansea – Plymouth 1 X
13. Watford – Cardiff 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100