Stryktipset tips lördag 3 december 2022

League Two och Segunda División står för merparten av underhållningen på lördagens Stryktips. League One, Serie B och skotska Championship bidrar dessutom med varsitt nummer. Den sötaste godisbiten är däremot åttondelsfinalen mellan Nederländerna och USA. Låt slutspelet börja!

Spelstopp 15:59

1. Nederländerna – USA 2
Såväl oddsmarknaden som tipparna viktar starkt åt vänster i VM:s första åttondelsfinal. Det är inte något vi vill skriva under på. Nederländerna har haft bekymmer i sina gruppspelsmatcher trots enkelt motstånd och lyckas USA stänga ner ytorna för glödhete Gakpo är mycket vunnet då övriga offensiva pjäser i “Oranje” visar svag form. Amerikanernas mittfält är grovt underskattat och då det inte verkar vara någon fara med Pulisic står Berhalters gäng mer än redo att bjuda upp till kamp i denna åttondelsfinal. Alla tecken smakar bäst men det är högersidan som ska prioriteras.

2. Accrington Stanley – Oxford United 2
Oxford United har under flera säsonger tillhört toppstriden av League One. Hittills har det inte blivit mycket av den varan men det ska sägas att gästerna från universitetsstaden besitter en skyhög högstanivå. Denna påvisades i FA-cupen mot Exeter där 4-1 var siffror som talade sitt tydliga språk. Accrington Stanley är inte på samma nivå och trots fördelen av eget gräs får The Accy finna sig i att slå ur underläge framför den egna publiken. Henry och Browne är spelare som kan avgöra detta på egen hand för de gulsvarta besökarna. Tvåan singlas!

3. Crawley – Swindon 2
Crawley har det motigt i League Two och någon bättring ser inte ut att finnas runt hörnet. Värdföreningen har värdelös underliggande statistik och är faktiskt det enda herrskapet i fjärdeligan som inte kommit över tvåsiffrigt antal xPoints. Vi tror inte att de lyckas med det denna lördag heller. Swindon är rent spelmässigt ett av ligans bättre lag och med walesaren Jephcott på topp behövs inte många målchanser för att hitta nätet. Viktige Williams är ett frågetecken då han spelat VM med Wales men vi tror att gästerna ändå lyckas lösa biffen. Tvåan ställs ut på eget manér.

4. Hartlepool – Stockport 2
Hartlepool sprattlade till när de tog sig vidare i FA-cupen. Huruvida glädjen från avancemanget påverkar ligaspelet är dock en annan femma. Värdarna bottnar League Two efter bara två ynka segrar på 19 försök och besitter en katastrofal defensiv som Stockport ska kunna utnyttja. Nykomlingarna har förtjänat absurt många fler poäng än vad de hittills fått med sig och denna lördag tror vi att gästerna kan inleda en fin trend. Patrick Madden besitter spetsegenskaper som inte finns hos Hartlepool och anfallaren skjuter på egen hand hem tre poäng åt The Hatters. Tvåan är kupongens bästa spik.

5. Mansfield – Colchester X
Mansfield skuggar playoff-platserna i League Two men det är inte tack vare någon lysande dagsform. Uttåg ur flera inhemska cuper och bara fyra poäng på de sex senaste ligamatcherna är ett kvitto på att värdarna inte har självförtroendet på topp just nu. Trots det blir ettan alldeles för hårt ansatt när ett inte oävet Colchester står på andra sidan. The U’s hör till de bättre bottenlagen i denna serie och efter 3-0-segern mot Doncaster ska en skjuts i rätt riktning inte räknas bort. Till dessa streck är alla tecken och skrälljobb tveklöst rätt väg att gå.

6. Northampton – Tranmere 2
Kupongens kanske trevligaste drag tornar upp sig på Sixfields Stadium där topplaget Northampton tar emot Tranmere från Liverpool. De förstnämnda innehar för närvarande bronspengen tack vare en stark offensiv där skyttekungen Hoskins går i bräschen. Anfallaren och hans kamrater har dock överpresterat sin underliggande statistik på kriminell nivå. Ett ras är att vänta och ett svårspelat Tranmere kan mycket väl sätta käppar i hjulen för värdföreningen. Besökarnas defensiv trängs inte igenom i första taget och när spelvärdet lyser till höger lämnas ettan därhän. Tvåan först, krysset sedan.

7. Rochdale – Harrogate X
Ångestladdat bottenmöte från League Twos nedre regioner där Rochdale och Harrogate hoppas inleda december med tre poäng. Bägge aktörerna har dock haft svårt att stapla segrar på hög vilket återspeglas väl i vars fyra ynka viktorior. Rochdale gynnas såklart av hemmaplansfördelen men Harrogate ska samtidigt kunna utnyttja värdarnas vantrivsel i spelförande kostym. Små marginaler lär avgöra detta bottenmöte där man inte ska skämmas för att strössla med garderingar. Måla tvärs över på Spotland Stadium, helst redan på mindre system.

8. Real Zaragoza – Ibiza 1
Efter elva förluster på 17 matcher är det inte svårt att förstå varför Ibiza bottnar Segunda División. Marco Borriellos gamla kamrater läcker som såll i defensiven och framåt hade en 20 år yngre Borriello onekligen behövts då gästerna bara mäktat med elva pytsar. Att det ska bli någon radikal förbättring borta mot Real Zaragoza är svårt att se. De hemmahörande har problem med att vinna matcher men sköter de sina kort rätt ska en efterlängtad trepoängare kunna bärgas denna lördag. Ettan är trolig men ytterst tveksamt värde gör att garderingar är på sin plats. Åtminstone krysset bör hänga med.

9. Mirandés – Albacete X
Mirandés har svårt att lämna bottenstriden och skulle må bra av förstärkningar i kommande transferfönster. Raúl García blir inte sällan ensam i de främre leden och när motståndarna stryper ytorna för anfallaren har värdarna sällan ett motgift att plocka fram. Albacete gör det över förväntan i egenskap av nykomlingar och ska inte behöva be om ursäkt för sin existens i Kastilien och León heller. De tillrestas fäbless för att spela på omställningar bör göra Mirandés uppmärksamma i de bakre leden. I en tight och förmodat tillknäppt matchbild lockar mittentecknet. Vid garderingar rekommenderas pennan starta österut.

10. Sporting Gijón – Las Palmas 1
Spännande toppmöte från Asturiens nordkust där vi lockas av att ta ställning. Las Palmas ångar på i den absoluta toppstriden där blott tio insläppta mål på 17 omgångar är den stora anledningen till att “Pío Pío” har en direktplats till La Liga i sina händer. Öborna tenderar dock att gå ner sig en nivå på främmande tass och ett ruggigt hemmastarkt Sporting Gijón skojas verkligen inte bort hur som helst. Blott ett nederlag i egen borg är starka papper för värdarna som har ett enormt sparkapital i skicklige Djurdjevic. Las Palmas saknar i sin tur Mfulu och med rådande förutsättningar i åtanke blickar vi västerut. Ettan spikas till korrekta streck!

11. Villarreal B – Leganés 2
Villarreal är frejdiga i La Liga och på likadant vis agerar de gulkläddas farmarlag i Segunda División. De starka prestationerna hemma i Valencia har lett till en respektabel mittenplacering, något som inte heller går tipparna förbi. När ettan snuddar vid 50 procent är det verkligen läge att dra öronen åt sig. Leganés är i grunden det bättre laget och gästerna ska onekligen kunna få med sig något denna lördag så länge insatsen är gedigen. När allt spelvärde landar till höger är X2 inget svårt val att backa upp.

12. Cagliari – Parma 2
Toppmöte från Serie B där Cagliari haft svårt att prestera som det topplag de förväntades vara. Fabio Liverani förfogar över en av de på pappret bästa trupperna i andraligan men blott fyra triumfer på 14 försök skvallrar högt om var sardinerna har sina problem. Mot ett defensivt skickligt Parma spås en illa passande matchbild för de hemmahörande. Buffon fattas gästerna som dock inte står och faller med den rutinerade profilen. Inglese är en herre som kan avgöra detta på egen hand och vi lockas mest av den värdemässigt fina högersidan. På större system åker hela spannet med.

13. Cove Rangers – Partick Thistle 1
Det är minst sagt jämnt i tabellen av skotska Championship. Från ettan Ayr United skiljer det bara sju poäng ner till sjuan Rayth Rovers. Däremellan befinner sig Partick Thistle som hoppas knipa en playoff-plats mot finrummet när säsongen går i mål. Truppen håller tillräckligt hög nivå för att lyckas med målsättningen, men Cove Rangers städas med det sagt inte av hur som helst. Värdarna hoppas ta rygg på jakten av playoff-platserna och även om formen inte är på topp är hemmaplan en faktor som ska väga tungt i de sydöstra delarna av Aberdeen. Vi utgår från vänster.

Kassaskåpet! Stockport
Stockport har förtjänat fler poäng än de fått med sig och mot ett svagt Hartlepool ska gästerna kunna visa sig från sin bästa sida. Tvåan är kupongens bästa spik.

Varningen! USA
USA har stundtals sett riktigt bra ut i VM och amerikanerna bör få en passande matchbild framför sig mot Nederländerna. X2 är av yppersta vikt i åttondelsfinalen.

144 rader
1. Nederländerna – USA X 2
2. Accrington – Oxford 2
3. Crawley – Swindon 2
4. Hartlepool – Stockport 2
5. Mansfield – Colchester 1 X 2
6. Northampton – Tranmere 2
7. Rochdale – Harrogate 1 X 2
8. Real Zaragoza – Ibiza 1 X
9. Mirandés – Albacete X
10. Sp.Gijón – Las Palmas 1
11. Villarreal B – Leganés X 2
12. Cagliari – Parma X 2
13. Cove Rangers – Partick T. 1
1296 rader
1. Nederländerna – USA 1 X 2
2. Accrington – Oxford 2
3. Crawley – Swindon 2
4. Hartlepool – Stockport 2
5. Mansfield – Colchester 1 X 2
6. Northampton – Tranmere X 2
7. Rochdale – Harrogate 1 X 2
8. Real Zaragoza – Ibiza 1 X
9. Mirandés – Albacete X 2
10. Sp.Gijón – Las Palmas 1
11. Villarreal B – Leganés X 2
12. Cagliari – Parma 1 X 2
13. Cove Rangers – Partick T. 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100