Stryktipset tips lördag 29 juni 2024

Det är en upplaga av Stryktipset med många olika beståndsdelar som ligger framför oss. Dubbla duster från EM ackompanjeras av lika många arrangemang i Copa América. Mycket blågul boll synas också på bongen som tillhandahåller 5 miljoner i jackpot!

Spelstopp 15:59

1. Schweiz – Italien X
En av alla makalösa matcher i den sista gruppspelsomgången signerades Italien. Regerande mästarna visade mot Kroatien att man aldrig kan räkna bort dem. Gli Azzurri kvitterade på stopptid och skeppade ut VM-trean ur EM. Som vanligt har de kungsblå varit som bäst i de bakre regionerna med ett snitt på en insläppt balja i dödens grupp. Schweiz kommer från två raka 1-1-matcher, en imponerande mot Tyskland och en mindre imponerande mot Skottland. Senast dessa nationer gick i klinch blev det, just det, 1-1. Med tanke på nervdallret i åttondelen lär inte mer lämnas åt slumpen under lördagen. Spikkryss!

2. Tyskland – Danmark X
Man kan inte kallas Tysklands grupp för särskilt dödslik. Värdnationen fick en enkel resa mot skottarna och kunde sedan surfa vidare utan darr på ribban. Nu växlas svårighetsgraden upp rejält för Julian Nagelsmanns mannar som inte kommer få någon promenad i parken på BVB Stadion Dortmund. Danmark gick obesegrade genom gruppspelet och imponerade stort i mötet med titelfavoriten England. Spelare som Christian Eriksen och Rasmus Höjlund kommer trivas ypperligt med den annalkande matchbilden med möjligheter till kontring. Heltäckt bricka.

3. Argentina – Peru 1
Defensiven är robust, kedjan är spetsig, guldbygget är intakt. Argentinas sanslösa lag ser minst lika obehagligt ut nu som vid VM i Qatar. Efter 2-0 mot Kanada och 1-0 mot Chile är världsmästarna klara för slutspel men ingenting talar för att de kommer slå av på takten mot Peru. De rödvita har haft desto svårare att hävda sig och kommer sannolikt inte avancera även om de skulle skrälla i sista rundan. Peru har inte hittat nätet och fick 2-0-däng av Argentina i höstens VM-kval i Lima. Enkel etta.

4. Kanada – Chile 2
Det var en sömndrucken premiär från Chile som lirade mållöst mot peruanerna. Alexis Sánchez och hans vänner fick därefter stryk av Argentina, därmed är chilenarna nödgade att vinna över Kanada för att gå till kvartsfinal. Lönnlöven står på tre poäng efter att ha fått en relativt behaglig resa mot ett decimerat Peru senast. Nordamerikanerna slår ur litet underläge mot de bättre bemedlade sydamerikanerna men ett målsnålt kryss finns absolut inom räckhåll. X2 är ett motivationssäkrat lås.

5. Örebro Syrianska – Hammarby TFF 2
Från den celebra turneringen i USA till Närke och en mer obskyr historia. Division 1 Norra står på agendan med sin 15:e omgång. Örebro Syrianska har levererat svängiga historier och en bergbana i resultatraden, 5-4-5 lyder facit efter ett flertal sjöslag. Närkingarna har formen på sniskan men det gäller även Hammarby TFF. Gästerna från huvudstaden är fem poäng rikare än hemmalaget och har dessutom den tightaste defensiven i ligan. Tvåan är prio uno!

6. Jönköpings Södra – Ariana 1
Inledningen på Division 1 Södra var hädisk från Jönköpings Södra. Herrarna från Smålands Jerusalem har emellertid repat mod via starka segrar på bortabana mot både Oskarshamn och Trollhättan. Jönköpings Södra har en X-faktor i Arvid Eriksson som vet var målet är beläget. Ariana har en överlag mer välbeställd trupp men efter tre raka segrar, samtliga tävlingar inkluderade, blev det stopp och belägg mot Eskilsminne i Helsingborg. Skåningarna står noterade för 3-0-3 på resande tass och måste respekteras i Småland. Vi drar från väst till öst.

7. Olympic – Oskarshamn 2
Omvänd ordning gäller på kommande station med skåningar som tar emot smålänningar. Olympic huserar ligans minst fruktbara offensiv men har en förmåga att vinna rätt matcher. Som senast, när männen från Malmö drog längsta stickan mot Ljungskile på Skarsjövallen. En dyrköpt viktoria som renderade i hela fyra avstängningar inför lördagen. Oskarshamn har en bättre status i truppen men näppeligen ett bättre lag i grunden. Nästjumbon har endast vunnit två av sju strider på bortaplan inför trippen till Skåne. Tvåan lockar mest men är knappast ett ämne för spikklubban.

8. Tvååker – Falkenberg X
Det är en väldigt spännande uppgörelse som stundar i Halland. Derbyt i Division 1 Södra saknar nämligen hemmalag. Det är Varberg Energi Arena som huserar denna dust mellan mitten och toppen. Falkenberg agerar serieledare och är favoriter till uppgradering men kommer närmast från en snöplig lavett mot Lund på hemmaplan. Mittenlaget Tvååker har samtidigt inkasserat resultatraden 3-1-1 på sina senaste fem strider, samtliga tävlingar inkluderade. Oliver Brynéus och hans vänner ska inte ses som slagna på förhand, med en tvåa som fluktar på 60 procent måste vi dra i handbromsen. Alla tecken!

9. Ängelholm – Eskilsminne 2
Derby följer derby och denna gång sker den heta uppgörelsen i rikets sydligaste landskap. Ängelholm har skördat 22 pinnar på 14 omgångar och ser ut att cementera sig i mitten av tabellen. Rögles undersåtar har dessvärre tappat poäng i tre raka tillställningar och i egen borg synas poängtapp i merparten av fallen. Synnerligen formstarka Eskilsminne ska således ses med pangchans efter sin starka spurt. Martin Pringles mannar har skövlat såväl Norrby som Rosengård på senare tid. Stark tvåa till finfin procent.

10. Laholm – Västra Frölunda 2
Det har varit flera svängiga matcher för Västra Frölunda i närtid. 2-2 i derbyt borta mot Qviding följdes upp med en 4-3-viktoria hemma mot Astrio för hockeyvurmarna i grönvit skrud. Västra Frölunda har fyra pinnar till tätduon och bättre resurser av de flesta opponenter. Laholm gör det å sin sida klart godkänt med mindre medel. Hallänningarna ska alltid respekteras på eget gräs där snittet övertrasserar två pinnar, samtidigt är trenden inte på topp. Med hausse i västerled kliver vi in på andra sidan. X2.

11. Berga – Simrishamn 1
Ståndaktiga Bergavik IP slår upp sina väldiga portar för en fight i Division 2 Södra Götaland. Värdskapet tickar in på nionde plats efter 13 omgångar. Smålänningarna är alltid mustiga att möta på eget gräs, tio inspelade pinnar här är att jämföra med ynka tre på främmande mark. Berga ställs härnäst mot tabellgrannen som sprungit bättre än de borde. Simrishamn hade en stark start men dippade därefter, på de fyra färskaste fighterna synas trippla näbbdragningar. Spikad etta!

12. Kristianstad – IFK Hässleholm 1
Albin Henningsson saknas för Kristianstad och det är ett tapp modell större. Tabellfyran ska likväl ha goda möjligheter i helgen men inte till vilket pris som helst. IFK Hässleholm är inget ängagäng som demoleras hur som helst. Kamraterna i murgrön skrud har repat mod längs vägen och skördat frukt i tre av de senaste fyra tillställningarna, samtliga tävlingar inkluderade. Nuvarande 69 procent på ettan är ej okej. Gardera.

13. Lahti – Ilves 2
Lördagens sista anhalt är finländska Veikkausliiga som bränner vidare utan att dra ner på farten. Ilves återfinns som fyra i det finländska finrummet och har endast tre poäng upp till serieledande HJK. Lodjuret kommer till Lahti efter att endast ha förlorat en av sina sex strider på bortaplan. Värdföreningen ligger å sin sida näst sist i totalen och agerar jumbo i hemmatabellen. Oktober månads motsvarande möte slutade 1-5. Tung tvåa!

Kassaskåpet! Argentina
Peru har inte gjort mål mot varken Chile eller Kanada, Argentina har inte släppt in mål mot någon av föregående opponenter. Inbördes statistik talar också för stor klasskillnad.

Varningen! Danmark
Att Tyskland ska promenera förbi Danmark hejsvejs är inte någon självklarhet. Danskarna visade mot högre rankade England att de kan såra samtliga bjässar.

144 rader
1. Schweiz – Italien X
2. Tyskland – Danmark 1 X 2
3. Argentina – Peru 1
4. Kanada – Chile X 2
5. Örebro Syr. – Hammarby TFF 1 2
6. Jönköping – Ariana 1
7. Olympic – Oskarshamn 1 2
8. Tvååker – Falkenberg 1 X 2
9. Ängelholm – Eskilsminne 2
10. Laholm – Västra Frölunda 2
11. Berga – Simrishamn 1
12. Kristianstad – IFK Hässleh. 1 X
13. Lahti – Ilves 2
1296 rader
1. Schweiz – Italien X
2. Tyskland – Danmark 1 X 2
3. Argentina – Peru 1
4. Kanada – Chile X 2
5. Örebro Syr. – Hammarby TFF 1 2
6. Jönköping – Ariana 1 X 2
7. Olympic – Oskarshamn 1 X 2
8. Tvååker – Falkenberg 1 X 2
9. Ängelholm – Eskilsminne 2
10. Laholm – Västra Frölunda X 2
11. Berga – Simrishamn 1
12. Kristianstad – IFK Hässleh. 1 X
13. Lahti – Ilves 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100