Stryktipset tips lördag 28 oktober 2023

Det sista Stryktipset i oktober innehåller 14 miljoner i jackpot och El Clásico. Mer än så behövs väl inte? Tre Premier League-matcher och en från League One finns också med. I övrigt serveras resterande underhållning från The Championship. Häng med för allt i världen!

Spelstopp 15:59

1. Wolverhampton – Newcastle 1
Newcastles formtopp styrde in i en vägg när de i veckan fick stryk av Dortmund i Champions League. Ofarliga var inte Eddie Howes mannar, men det syntes också att offensiven tappade ett hack när Alexander Isak tvingades utgå med en skada. Vill det sig illa kan The Magpies få klara sig utan Isak, Botman, Barnes och Murphy mot Wolverhampton. Tonali är dessutom avstängd fram till nästa sommar. Då ska Wolves inte räknas bort. Gary O’Neil har ett väldigt bra truppläge att luta sig mot och den taktiskt skickliga tränaren kan mycket väl svetsa fram en plan som ger Newcastle problem. Wolves är att räkna med och här lockas vi mest av 1X. Om råd alla tecken.

2. Arsenal – Sheffield United 1
Kupongen blir dessvärre en 12-rätters när Arsenal tar emot Sheffield United på Emirates. The Blades saknar flera normalt ordinarie pjäser i backlinjen där bland andra Ahmedhodzic, Egan och Basham är borta. Som om inte det vore nog står ett av ligans absolut bästa lag på andra sidan. Arsenal boostade självförtroendet när Sevilla besegrades med 2-1 och även om matchhjälten Jesus fick bytas ut med en befarad skada spelar det ingen roll då Nketiah kan ta dennes plats under lördagen. Ettan är megagiven i norra London.

3. Bournemouth – Burnley 1
Väldigt viktiga poäng står på spel i Dorset där Bournemouth och Burnley ska mäta svärd. De sistnämnda har så här långt inte hållit måttet i Premier League och ska Kompanys mannar överleva i finrummet är detta en match som helst ska vinnas. Med det sagt gäller samma visa för Bournemouth. The Cherries stod för en fin insats mot Wolverhampton, men när Cook såg rött kunde de rödsvarta inte hålla ifrån till poäng. Mittfältaren är dock inte ett lika tungt avbräck som Roberts, också avstängd, för Burnley. Hemmaplan är en klar fördel i detta möte där vi gillar Bournemouths segerchans. Till runt 45 procent är ettan en fin spik.

4. Barcelona – Real Madrid 2
En kvart efter klassisk Stryktips-tid är det dags för matchernas match, El Clásico, att sparka igång. Barcelona är erkänt starka i Katalonien, men hemmaplansfördelen blir ändå inte densamma då Camp Nou renoveras. På Olympiastadion har Barca dessutom ett väldigt ansatt truppläge. Pedri, de Jong, Koundé och Lewandowski är bara några av pjäserna som ser ut att missa rivalmötet. Real Madrid saknar i sin tur Courtois, men i övrigt är det gott ställt i Ancelottis personalstyrka. Bellingham sägs vara redo för spel efter smällen mot Braga där “Marängerna” segrade med 2-1 trots att insatsen inte var den bästa. Krafterna sparades troligen till denna uppgift där X2 gillas som utgång. På större system får gärna samtliga tecken finnas med.

5. Blackburn – Swansea X
Blackburn har tagit sig ur sin tidigare svacka via tre raka segrar. Jon Dahl Tomasson är således belåten på tränarbänken, men sett till prestationerna har Rovers flörtat lite för mycket med Fru Fortuna. När värdföreningen sprungit över xPTS mot slutet är det dags att dra öronen åt sig när ettan sticker iväg. Swansea har två raka förluster i ryggsäcken men det ska sägas att motståndet varit tufft. Walesarna kan studsa tillbaka oavsett motståndare och i firma Patino/Yates finns potentiella matchvinnare för gästerna. X2 får inte missas när ettan nosar på 60 procent.

6. Cardiff – Bristol City 2
Cardiff fick proppen ur när de slog Huddersfield med 4-0 på bortaplan. Om siffrorna spontant känns i överkant kan vi bara instämma. The Bluebirds gjorde mål på precis allt som avlossades och det är inte alls otänkbart att walesarna blir övermodiga mot Bristol City. The Robins trivs i matchbilder där de slipper ta tag i taktpinnen. Omställningsspelet är gästernas styrka och mot ett inte gärna spelförande Cardiff finns alla möjligheter att få med sig någonting. När ettan sticker över 50 procent är det kanonläge att vända på klacken. Spelvärda X2 blir valet.

7. Hull – Preston 1
Prestons makalösa start på säsongen är ett minne blott. Verkligheten har hunnit ikapp The Lilywhites som är på väg nedåt i tabellen. Ryan Lowes mannar har svårt att få ihop helheten och var inte värda pinnen de tog mot Southampton. Hull är definitivt tillräckligt skickliga för att låta besökarna få sota för detta. Delap, Tufan och Philogene-Bidace besitter spets som inte motsvaras på andra sidan och på MKM Stadium ska Hull kunna kontrollera händelserna. Stannar ettan runt 50 procent är det en given utgång.

8. Ipswich – Plymouth 1
Nykomlingsmöte från Portman Road där det inte råder något snack om vilket lag som har imponerat mest. Ipswich har lyckats hålla jämna steg med Leicester och bara det är ett kvitto på Kieran McKennas tränargärning. The Tractor Boys är i toppen för att stanna, men föga förvånande streckas ettan därefter under lördagen. Plymouth har vaknat till liv efter en svagare period och kommer inte att känna sig slagna på förhand då de gjorde det bra mot Ipswich i fjol. Om vi ska nosa på de större pengarna behöver ettan garderas. Minst krysset ska med.

9. Middlesbrough – Stoke X
Michael Carrick har verkligen väckt sitt Middlesbrough till liv. De rödklädda radar upp segrar på löpande band och spelar en fotboll som hör hemma i den absoluta toppstriden av The Championship. Med det sagt var insatsen mot Birmingham inget att skryta med och ettan väl betrodd när Stoke gästar Riverside Stadium under lördagen. The Potters är betydligt mer ojämna än Boro, men när gästerna har sin dag kan de slå alla lag i andraligan. Två raka segrar mot Sunderland och Leeds vittnar om detta. Alla tecken föredras, framför allt X2 som skapar drag bland kuponghögarna.

10. QPR – Leicester 2
Stackars Queens Park Rangers. Förlusterna bara radas upp för Gareth Ainsworth och company som i match efter match tvingas konstatera att de inte räcker till i The Championship. De underliggande siffrorna är horribla och när ligans överlägset bästa lag kommer på besök får The Hoops försöka hålla siffrorna nere. Hemmaplan till trots. Leicester går från klarhet till klarhet och med Maresca vid rodret luktar det redan nu Premier League om The Foxes. Stor klasskillnad råder mellan dessa lag och vi är beredda att se mellan fingrarna vad gäller spelvärdet. Tvåan är ytterst trolig och spikas.

11. Sunderland – Norwich 1
The Championships kanske mest sevärda historia spelas denna helg på Stadium of Light. Sunderland höll i veckan jämna steg med Leicester (0-1) och det hade inte varit orättvist om The Black Cats fått med sig en poäng från det mötet. De rödvitas underliggande statistik är bördig ett topp 4-lag och här får Norwich se upp. The Canaries håller i sin tur toppklass vad gäller offensiven, men i de bakre leden ser det faktiskt horribelt ut. 24-24 i målskillnad är både imponerande och skrämmande. I en förmodad målfest förefaller “gubben” (etta-tvåa) som ett klokt val.

12. Watford – Millwall 1
Londonderby från Vicarage Road där två besvikelser går i klinch. Millwall har inte varit samma stabila jag som vi vant oss vid de senaste säsongerna. Varken offensiven eller den sedvanligt starka defensiven står att känna igen och på bortaplan är “Lejonen” normalt inga odjur. Watford har högre kunnande och när ledningen givit Ismaël förtroende känns The Hornets i harmoni trots att tabellen säger annat. Sema avgjorde veckans möte med Swansea och svensken med kamrater hoppas bygga vidare på sina två raka segrar. Ettan går först.

13. Charlton – Bolton 1
Två klassiska lag drabbar samman på The Valley. Bolton kommer stärkta efter 4-2-segern mot Wycombe, men sett till matchbilden blev siffrorna väl stora. En motreaktion kan mycket väl ligga i korten för Johan Elmanders gamla lag denna lördag. Charlton har gått urstarkt framför sin egen publik där offensiven producerar mål i parti och minut. Får The Addicks anfallsspelet att stämma även här får Bolton finna sig i att slå ur knappt underläge. Till korrekta streck gillas ettan mest. Garderingar föreslås i samråd med plånboken.

Kassaskåpet! Arsenal
Kattens lek med råttan har sällan varit ett mer passande uttryck än på mötet mellan Arsenal och Sheffield United. Ettan är gjuten i betong på Emirates.

Varningen! Wolverhampton
Newcastle gick på en tung mina mot Dortmund och har ett förvärrat skadeläge inför mötet med Wolverhampton. 1X får inte missas på Molineux.

144 rader
1. Wolves – Newcastle 1 X
2. Arsenal – Sheffield U 1
3. Bournemouth – Burnley 1
4. Barcelona – Real Madrid X 2
5. Blackburn – Swansea 1 X 2
6. Cardiff – Bristol City X 2
7. Hull – Preston 1
8. Ipswich – Plymouth 1
9. Middlesbrough – Stoke 1 X 2
10. QPR – Leicester 2
11. Sunderland – Norwich 1 2
12. Watford – Millwall 1
13. Charlton – Bolton 1
1296 rader
1. Wolves – Newcastle 1 X 2
2. Arsenal – Sheffield U 1
3. Bournemouth – Burnley 1
4. Barcelona – Real Madrid 1 X 2
5. Blackburn – Swansea 1 X 2
6. Cardiff – Bristol City X 2
7. Hull – Preston 1
8. Ipswich – Plymouth 1 X
9. Middlesbrough – Stoke 1 X 2
10. QPR – Leicester 2
11. Sunderland – Norwich 1 2
12. Watford – Millwall 1 X
13. Charlton – Bolton 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100