Stryktipset tips lördag 28 maj 2022

Lördagens Stryktips sträcker sig över två dagar och innehåller en jackpot på 11 miljoner kronor. Champions League-finalen är kupongens stora höjdpunkt och följs sedan åt av Allsvenskan, Superettan, Eliteserien och Veikkausliiga. Dessutom hittar två playoff-finaler från Wembley in på heligheten. Häng med!

Spelstopp 15:59

1. Liverpool – Real Madrid 1
Säsongens otvivelaktigt största höjdpunkt går av stapeln på Stade de France där Liverpool drabbar samman med Real Madrid i Champions League-finalen. Marängerna har bjudit på stor underhållning på sin väg mot finalen även om det ska sägas att spanjorerna haft marginalerna på sin sida. Med firma Benzema/Júnior på topp krävs emellertid inte mycket för att bollen ska sitta i nät, men här får Ancelottis gäng finna sig i att slå ur underläge. Liverpool har radat upp imponerande prestationer under egentligen hela säsongen och var bara en poäng från ligatiteln. De rödklädda får istället sikta in sig på en cup-trippel och Klopps mannar har dessutom revansch att utkräva på Real Madrid. Ettan känns som en tämligen given utgång. Gardera i samråd med plånboken.

2. Häcken – Sirius 1
Det var inte längesedan som Sirius agerade som en hönsgård över hela banan. Daniel Bäckström har dock lyckats styra upp sitt manskap och sju poäng på de tre senaste är imponerande siffror. Mot AIK var gästerna från Uppsala väl så bra som sina opponenter, men denna lördag blir det tufft emot. Häcken har sett sylvassa ut inledningsvis och prestationen mot Malmö FF gick det ingen nöd på. Alexander Jeremejeff är kanske hela Allsvenskans bästa spelare just nu och honom får Sirius svårt att hantera. Ettan går först, men när den ser ut att streckas hårt är det inte fel att gardera. Åtminstone krysset är ett vettigt komplement.

3. AFC Eskilstuna – Östersund 2
Två formsvaga gäng i Superettan ska duellera på Tunavallen. AFC Eskilstuna inledde säsongen minst sagt inspirerande med fyra raka segrar. Lika många förluster på de fem senaste har dock gjort att värdarna sjunkit i tabellen och med rådande formsvacka i åtanke är den hårt streckade ettan inte så attraherande. Östersund har inte åstadkommit mycket att skriva hem om så här långt, men i föregående omgång bröt Falkarna en negativ trend när de spelade 0-0 mot Örgryte. De rödsvarta hade bud på ett segermål och kan firma Kadiri/Kroon hitta rätt i offensiven får AFC problem denna lördag. Värdemässigt fina X2 ritas ned först. Om råd alla tecken.

4. Mansfield – Port Vale X
Bara en poäng skiljde Mansfield och Port Vale åt i League Two och det lär bli en jämn historia när aktörerna gör upp i playoff-finalen till League One. Port Vale äntrar Wembley med en liten psykologisk fördel då de knep fyra poäng av sex möjliga i ligaspelets två inbördes möten, men Mansfield ska absolut inte underskattas. The Stags slog Northampton i båda semifinalerna och har således självförtroendet på topp inför visiten på nationalarenan. I vad som på förhand väntas bli ett ställningskrig är det inte inte dumt att utgå från mitten. Spikkryss eller alla tecken.

5. Ham-Kam – Odds BK 2
Ham-Kam vann den norska andraligan i överlägsen stil i fjol. Defensiven var värdarnas signum och på samma vis har nykomlingarna tagit sig an Eliteserien. Bara en förlust på åtta fighter är starka papper, men bara en seger är å andra sidan ett kvitto på att offensiven behöver vässas. Odds BK är i sin tur ett gäng som blandar högt med lågt vilket återspeglas i resultatraden 3-0-5. Kitolano och Lauritsen är spelare som kan såra Ham-Kam på egen hand och när tipparna stirrar sig blinda på gästernas röda formkurva är den lågt streckade tvåan en fräck utgång. Ettan är med det sagt ett givet inslag på större bongar.

6. Strömsgodset – Viking 2
Strömsgodset inledde säsongen darrigt men har sakteliga börjat hitta rätt under våren. Senast hämtade Martin Ödegaards gamla lag ikapp 0-2 till 2-2 mot Bodö/Glimt, men vi vill höja ett varningens finger för att värdarna sprungit över sin förmåga mot slutet. Viking har kapacitet för att vara ett topplag hela säsongen, inte minst på grund av Berishas pålitliga poängproduktion. Anfallaren har redan noterats för sex baljor och fem assist och är en spelare som kan avgöra detta på egen hand. Tripic är ett avbräck för gästerna, men det ska trots allt inte spela någon större roll. Grabbarna från Stavanger är bättre och vinner detta till fin procent. Tvåa!

7. FC Haka – FC Lahti X
FC Haka hade ingen vidare säsong i fjol och den senaste tidens formsvacka gör att kalla kårar infinner sig längs ryggraden. 1-4 i nacken mot HJK Helsingfors var värdarnas fjärde förlust på de fem senaste och ettan är ingen favorit att hålla i handen till överdriven procent. FC Lahti var åtta poäng bättre än lördagens kombattanter under fjolåret och har tagit poäng i sina tre senaste besök i Birkaland. Höga på ångorna från braksegern i onsdagens cupmatch ska Lahti inte räknas bort här heller. Måla tvärs över och jobba in X2 som rensar friskt.

8. Inter Turku – Ilves 1
Inter Turku defilerade hem en fjärdeplats i fjol och har siktet inställt på samma trakter den här säsongen. Senast bröt värdarna en negativ trend när de slog Vaasan Palloseura med 2-1 och hemma i Åbo är Benjamin Källman med kamrater alltid svåra att tas med. Anfallaren är en tänkbar matchvinnare mot Ilves, men ettan streckas därefter. Gästerna från Tammerfors kommer från fyra poäng på sina två senaste där defensiven agerat på stabilt vis. Två raka hållna nollor vittnar om detta och här bör åtminstone krysset sällskapa den hårt åtgångna ettan.

9. Huddersfield – Nottingham 2
Det sista laget till höstens Premier League ska koras under söndagen. Huddersfield och Nottingham drabbar samman på Wembley där vinnaren ror hem en fet skattkista och en plats i finrummet. De förstnämnda tog sig med nöd och näppe förbi Luton i semin och med handen på hjärtat har The Terriers överpresterat den underliggande statistiken under säsongens gång. Trots det ger tipparna ettan stort förtroende vilket gör att det är läge att blicka österut. Nottingham har varit andraligans bästa lag under våren och när Sheriffernas offensiv trummar igång kan väldigt få aktörer stå emot. Mängder av olika matchvinnare finns hos Coopers gäng som är en vettig favorit att hålla i handen. Spikad tvåa.

10. Degerfors – Malmö FF 2
Ångestladdad drabbning från Stora Valla där Degerfors och Malmö FF ska mäta svärd. Bruksklubben kommer förvisso från sex poäng av de senaste nio möjliga, men prestationen mot Varberg (1-2) var inte mycket att hurra över. I densamma såg bästa mittbacken Ohlsson rött och det blir inte lätt att stå emot MFF utan honom. Det blåser om de regerande mästarna efter tre raka allsvenska förluster, men trots formdipp och risk för slitna ben efter torsdagens cupfinal råder det också stor klasskillnad på kombattanterna. Di Blåe gjorde totalt 8-0 på Degerfors i fjol och ska normalt vinna detta utan några som helst problem. Tvåan står stadigt allena.

11. Helsingborg – AIK X
AIK:s magiska svit hemma på Friends Arena tog slut i 2-2-matchen mot Sirius. Som händelserna utspelade sig ska Gnaget dessutom vara nöjda över poängen. Gästerna har problem när de väntas föra en matchbild och borta mot Helsingborg är tvåan inte så given som streckningen antyder. Blott en triumf på fyra bortamatcher är svaga papper för de svartgula och ett lyft för HIF efter tränarbytet ska inte uteslutas. Jörgen Lennartsson har lämnat plats för Mattias Lindström och en ny röst från bänken kan vara precis vad skåningarna behöver innan uppehållet. Alla tecken föredras men det är 1X som lockar mest.

12. IFK Norrköping – Elfsborg 2
Platinumcars Arena slår upp portarna för en fight som på förhand lovar fart och fläkt. Norrköping gick in med en stor skopa självförtroende efter fyra raka segrar till mötet med Hammarby, men väl där svarade Peking för en svag insats. När motståndet jackas upp har Norlings gäng problem och Elfsborg blir ingen lätt uppgift trots fördelen av hemmaplan. Boråsarna körde över IFK Göteborg i derbyt senaste där siffrorna kunde blivit betydligt större än 3-1. Kan gästerna dra isär Norrköping på samma sätt sitter strecken oerhört skevt i Östergötland. Den värdeladdade tvåan gillas så till den grad att den spikas.

13. Värnamo – Hammarby X
Värnamo har arbetat metodiskt sedan den första omgången och det blev minst sagt fin skörd senast mot Helsingborg (4-1). Hellbergs gäng var överlägsna skåningarna på samtliga positioner och hemma på Finnvedsvallen har nykomlingarna stått upp bra mot bland andra Malmö FF. Här blir vi inte förvånade om även Hammarby får problem i Småland. Bajen kommer med slitna ben efter torsdagens cupfinal och trivs som bekant inte särskilt väl med spelet på gräs. Tvåan ser trots det ut att springa en bit över 50 procent vilket gör att det ringer i garderingsklockan. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Kassaskåpet! Viking
Viking har rivstartat säsongen och trivs av tradition bra borta mot Strömsgodset. Skytteligaledaren Berisha vet var målet är beläget och kan på eget manér ordna tre poäng åt gästerna. Jättefin tvåa!

Varningen! Helsingborg
Helsingborg är tunga att tas med på Olympia och ett notoriskt bortasvagt AIK kommer inte att tillåtas en millimeter. Gästerna är definitivt en favorit i farozonen.

144 rader
1. Liverpool – Real Madrid 1
2. Häcken – Sirius 1
3. AFC Eskils. – Östersund X 2
4. Mansfield – Port Vale X
5. Ham-Kam – Odds BK 1 2
6. Strömsgodset – Viking 2
7. FC Haka – FC Lahti 1 X 2
8. Inter Turku – Ilves 1 X
9. Huddersfield – Nottingham 2
10. Degerfors – Malmö FF 2
11. Helsingborg – AIK 1 X
12. Norrköping – Elfsborg 2
13. Värnamo – Hammarby 1 X 2
1296 rader
1. Liverpool – Real Madrid 1 X
2. Häcken – Sirius 1 X
3. AFC Eskils. – Östersund 1 X 2
4. Mansfield – Port Vale X
5. Ham-Kam – Odds BK 1 2
6. Strömsgodset – Viking 2
7. FC Haka – FC Lahti 1 X 2
8. Inter Turku – Ilves 1 X
9. Huddersfield – Nottingham 2
10. Degerfors – Malmö FF 2
11. Helsingborg – AIK 1 X 2
12. Norrköping – Elfsborg 2
13. Värnamo – Hammarby 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100