Stryktipset tips lördag 27 januari 2024

FA-cupen, The Championship och League One står för underhållningen på lördagens Stryktips. Det finns en hel del stora favoriter med på kupongen, men hålls tungan rätt i mun går det ändå att tälja ut fin utdelning. Häng med på ett spännande äventyr!

Spelstopp 15:59

1. Fulham – Newcastle 2
Fulham gjorde i onsdags ett ärligt försök, men närmare än totalt 2-3 kom aldrig de vitsvarta mot Liverpool. Silvas gäng åkte således ur Ligacupen och redan denna lördag är det dags för FA-cupen mot Newcastle. Fulham kan luta sig mot att The Magpies gått uselt på resande tass, men här blir det svårt att blunda för de fysiska förutsättningarna. Newcastle har haft spelledigt sedan förlusten mot Manchester City och med ett allt bättre truppläge bör gästerna kunna resa sig ur sin tidigare svacka. Joelinton, Willock och möjligen även Wilson saknas, men tvåan är likväl en vettig utgång. Gardera i samråd med plånboken.

2. Everton – Luton X
Premier League-möte i FA-cupen där Everton och Luton går i klinch på Goodison Park. The Toffees behövde två försök innan Crystal Palace kunde slås ut ur föregående runda och känslan är att värdarnas prestationsnivå tagit en negativ törn under vintern. Luton rosar normalt inte marknaden utanför Kenilworth Road, men lyckas gästerna ligga rätt i sina positioner kan firma Adebayo/Morris hota via omställningar. Även Barkley lär vara sugen på att skjuta sin gamla klubb i sank. Just nu är Everton ingen favorit att hålla i handen. Alla tecken och skrälljobb är rätt beställning.

3. Leeds – Plymouth 1
Leeds är definitivt ur sin tidigare svajiga formkurva. Daniel Farkes mannar har radat upp trepoängare mot slutet och blir onekligen en reell utmanare om direktplatserna till Premier League. Tysken förfogar över en snuskigt stark offensiv där minst fem spelare håller Premier League-nivå. Samma styrka finns inte hos Plymouth även om Whittaker varit en sensation i The Championship. De grönsvarta gästerna får inte till det på bortaplan och på Elland Road slår alla lag i andraligan ur underläge. Oavsett om det är ligaspel eller, som i detta fall, FA-cupen som gäller. Ettan blindspikas.

4. Leicester – Birmingham X
Ett av kupongens mest trevliga skrälldrag tornar upp i Leicestershire. Leicester har två raka utan seger i The Championship och det skulle inte förvåna om Enzo Maresca väljer att prioritera bort FA-cupen för att lägga fullt fokus på att ta sig upp i Premier League. Italienarens startelva var roterad i föregående runda och med firma Fatawu/Ndidi borta från spel ger vi Birmingham hyfsad skrällchans. The Blues är förbättrade under Tony Mowbray vars mannar har råd att lägga tid och kraft på cupspelet. Två raka segrar i alla tävlingar har byggt momentum inför trippen till King Power Stadium där vi är förtjusta i högersidan. Måla tvärs över i hopp om en knall!

5. Sheffield United – Brighton 2
Chris Wilder roterade på vissa positioner i föregående FA-cupomgång mot Gillingham. The Blades körde över League Two-laget med 4-0, men det blir onekligen tuffare emot när Brighton kommer på besök. Wilders mannar ska inte underskattas på Bramall Lane, men hittar Brighton upp i ansenlig nivå är de minst ett nummer för stora för de hemmahörande. De Zerbi saknar blytunga pjäser i sin offensiv, men med spelare som Gross, Pedro och Ferguson tillgängliga finns det ändå tillräckligt mycket kunnande för att luckra upp Sheffield United. Cupmatcher tenderar att bli mer öppna än fighterna i ligan vilket definitivt talar till gästernas fördel. Tvåan är en sund spik.

6. Millwall – Preston 1
Vi vågar nästan ta gift på att det inte blir välspelat när Millwall drabbar samman med Preston. De förstnämnda har inte alls hittat upp i normal nivå den här säsongen, men är det någonstans “Lejonen” ska bygga momentum är det tveklöst på ett erkänt svårspelat The Den. Preston är i grunden beskedliga på främmande mark och den destruktiva spelstilen som Ryan Lowe förespråkar borde inte ha skördat den frukt som The Lilywhites hittills fått med sig. Vinner Millwall bara den fysiska kampen vinner de också matchen. Ettan går först men krysset får gärna slå följe i ett senare skede.

7. Sunderland – Stoke 2
Sunderland gjorde ett misstag när de ersatte Tony Mowbray med Michael Beale. Den sistnämnda har dragit ner The Black Cats prestationsnivå som inte motsvarar ett topp 6-lag. Åtgärder behöver vidtas om värdarna inte ska gå miste om playoff, men när ettan målas upp över 50 procent är vi benägna att titta åt andra hållet. Stoke får sjå med att hantera Clarke och Bellingham, men The Potters defensiv har med det sagt lyfts sedan Steven Schumachers inträde. 1-2 i brakan senast mot Birmingham var kanske den bästa prestationen sedan Schumacher tog över och när den förlorades väntas stor revanschlusta hos gästerna. Vi tror att det kan bära långt på Stadium of Light. Spelvärda X2 lockar enormt mycket.

8. Blackpool – Charlton X
Blackpool var i ropet när The Seasiders höll på att slå ut Nottingham ur FA-cupen. De orangeklädda fick till slut ge sig i förlängningen, men prestationerna byggde mod inför våren i League One. Värdarna är tredjeligans bästa hemmalag, men det innebär också att ettan blir väldigt betrodd när ett kapabelt Charlton kommer på besök. The Addicks är mil från fornstora dagar, men efter att ha gjort sig av med Michael Appleton utesluter vi inte att gästerna får effekt på Bloomfield Road. X2 skapar korsdrag bland kuponghögarna och får inte missas på större system. Alla tecken!

9. Bristol Rovers – Oxford 1
Ska Oxford United ta steget upp i The Championship är bortamatchen mot Bristol Rovers en som gästerna ska vinna. Åtminstone inte förlora. Grabbarna från universitetsstaden trivs dock som allra bäst på sin hemmabana och när tipparna verkar blunda för Bristol Rovers kunnande uppdagas smygvärde i västerled. Värdföreningen visade sig på styva linan i FA-cupen mot Norwich där de vassa omställningarna ställde till det för “Kanariefåglarna”. Det räckte inte till avancemang, men här ska Rovers inte räknas bort hur som helst. Börja till vänster men var inte rädd för att strössla med garderingar.

10. Cambridge – Burton 1
I en annan universitetsstad, Cambridge, vankas det fotboll mellan två tabellgrannar i League One. Cambridge och Burton står sida vid sida på tredjeligans nedre halva, men sett till underliggande statistik borde så inte vara fallet. Cambridge är bättre än Burton vad gäller xPTS och efter fyra poäng på sina två senaste börjar de hemmahörande visa smygform. Burton fick i sin tur med sig 2-0 senast mot Charlton, men på främmande gräs är gästerna bedrövliga. Detta är Cambridges match att förlora och vi tror inte att ettan behöver bli särskilt övervärderad. 1X klarar sig till grön bock.

11. Lincoln – Peterborough 2
Peterborough besitter den kanske högsta högstanivån i League One när de har sin dag. The Posh har det framför allt gott ställt i de främre leden där flera olika typer av matchvinnare sticker ut. Inte minst Mason-Clarke som går en större klubbadress till mötes kommande sommar. Lincoln besitter inte samma kvaliteter i de främre leden. Hade så varit fallet hade värdarna tampats om playoff-platserna, men enbart en stabil defensiv räcker bara så långt. The Imps kan bjuda upp men över 90 minuter håller det inte mot ett lag av Peterboroughs kaliber. Tvåan är en tänkbar fulspik.

12. Reading – Leyton Orient 2
Leyton Orient har verkligen spikat igen de bakre leden mot slutet. Fem raka hållna nollor innebär att Londonlaget är bäst i hela League One sett till de fem senaste omgångarna. Segrar mot Portsmouth och Bolton sticker ut som ruskigt imponerande skalper och här kommer Reading att få bekänna färg. The Royals har det motigt runt klubben och även om vinsten mot Derby var ett ytterst välkommet trendbrott blir lördagens uppgift en svårlöst sådan. När litet spelvärde tornar upp till höger utgår vi från österled. X2 är ett val för den vågade.

13. Wigan – Stevenage 2
Shaun Maloney får mycket beröm för sitt jobb med Wigan. Den gamla mittfältaren ska ha en klapp på axeln för hur han rattar en klubb i spillror, men sett till underliggande statistik springer The Latics med högre makter. Värdarnas Expected Points skvallrar om en mer dyster verklighet som kan uppenbaras mot Stevenage. Nykomlingarna går urstarkt i League One och är förtjänta av att inneha en av playoff-platserna. Så är för närvarande inte fallet men efter trippen till DW Stadium kan det bli ändring för gästerna. Tvåan slopas av det svenska folket men vi går inte i samma fälla. Stevenage är kupongens fräckaste spik!

Kassaskåpet! Brighton
Brighton spelar i sina bästa stunder en strålande fotboll och mot ett skört Sheffield United gillas den sunt streckade tvåan skarpt. The Seagulls spikas med god feeling.

Varningen! Stoke
Sunderland ser inte alls bra ut under Michael Beale. När ettan övervärderas mot ett skickligt Stoke är det dags att dra öronen åt sig. X2 hela vägen!

144 rader
1. Fulham – Newcastle 2
2. Everton – Luton 1 X 2
3. Leeds – Plymouth 1
4. Leicester – Birmingham 1 X 2
5. Sheffield U – Brighton 2
6. Millwall – Preston 1
7. Sunderland – Stoke X 2
8. Blackpool – Charlton 1 X
9. Bristol Rovers – Oxford 1 X
10. Cambridge – Burton 1
11. Lincoln – Peterborough 2
12. Reading – Leyton Orient X 2
13. Wigan – Stevenage 2
1296 rader
1. Fulham – Newcastle 2
2. Everton – Luton 1 X 2
3. Leeds – Plymouth 1
4. Leicester – Birmingham 1 X 2
5. Sheffield U – Brighton 2
6. Millwall – Preston 1 X
7. Sunderland – Stoke X 2
8. Blackpool – Charlton 1 X 2
9. Bristol Rovers – Oxford 1 X 2
10. Cambridge – Burton 1 X
11. Lincoln – Peterborough 2
12. Reading – Leyton Orient X 2
13. Wigan – Stevenage 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100