Stryktipset tips lördag 26 augusti 2023

Det blåser upp till Stryktips igen och vid en titt på de tre första matcherna framstår kupongen som enkel. Brighton, Arsenal och Manchester United blir alla stora favoriter. Därefter höjs svårighetsgraden med multipla hack. Följ med i analysen för att ta reda på hur vi löser ekvationen!

Spelstopp 15:59

1. Brighton – West Ham 1
Det är kanske magstarkt att påstå att ett lag med två raka segrar och åtta gjorda mål stått för en knackig inledning. I Brightons fall är det faktiskt så. Det har slarvats i defensiven mot både Luton och Wolverhampton, men i De Zerbis vansinnigt raka och direkta filosofi tar sig The Seagulls ändå till mängder av målchanser. Och då menar vi mängder. Värdarnas xG-siffror är bäst i klassen och när det även visas på det gröna schackbrädet får West Ham problem. Moyes gäng kommer stärkta efter 3-1-segern mot Chelsea, men där måste det påpekas att marginalerna fanns på The Hammers sida. Brighton är ett motstånd som gästerna haft svårt för i modern nutid. Det ändras inte denna lördag. Framför allt inte när Aguerd saknas. Ettan duger som spik.

2. Arsenal – Fulham X
Två uddamålssegrar på lika många försök är facit för Mikel Arteta och dennes Arsenal. The Gunners har dominerat matchbilderna mot både Nottingham och Crystal Palace, men det har inte radats upp målchanser i parti och minut. Vänsterkanten ser inte lika stark ut som högerkanten och kan Fulham stänga densamma på Emirates går det att störa de rödvita. I fjol stod gästerna upp väldigt bra i motsvarande möte och vår förhoppning är att Silva och company lyckas med samma sak denna lördag. Utan Mitrovic blir målskyttet sämre, men å andra sidan blir presspelet bättre. Kan The Cottagers utnyttja detta samtidigt som Arsenal har en sämre dag är mycket vunnet. Känslan är att mängder av kuponger – stora som små – kommer att sitta med en spiketta här för att istället försöka fälla andra favoriter. X2 bäddar således för magisk utdelning. Alla tecken och stenhårt skrälljobb!

3. Manchester United – Nottingham 1
Manchester United blir tillsammans med Arsenal de största favoriterna på kupongen. Med tanke på vilka uppgifter lagen står inför är det inte särskilt förvånande. Nottingham gästar Old Trafford och efter att ha lyckats hålla siffrorna nere mot Arsenal sjungs Forest upp som en potentiell skräll denna lördag. Nej tack, säger vi. Gästerna var ligans klart sämsta bortalag i fjol och det finns inte mycket som talar för att Cooper och company förbättrar sitt resande i år. Truppen är ungefär densamma och den fruktansvärt stabbiga backlinjen kommer att få stora problem här. United kom inte upp i någon vidare nivå mot Wolverhampton, men där mötte de samtidigt ett lag som är kapabla att täcka betydligt större ytor än Nottingham. 0-2 senast mot Tottenham var med handen på hjärtat inte heller en avspegling av matchbilden. En annan dag hade Fernandes satt sin nick och United blev dessutom rånade på en straff. När tipparna väljer att slösa garderingar här går vi åt andra hållet. Spikad etta!

4. Everton – Wolverhampton 1
Everton blev totalt rånade i premiären mot Fulham. Dyches mannar spelade ut Silvas gäng efter noter men fick ändå surt konstatera 0-1 i nacken. 0-4 i samma kroppsdel mot Aston Villa var frukten av en undermålig insats. Det är dock skillnad på The Toffees när de får spela framför sin egen publik. Calvert-Lewin och Iwobi är tunga avbräck, men å andra sidan saknar gästerna Nunes på grund av avstängning. Everton bör kunna ta kommandot om denna matchbild och lyckas de bara minimera de egna misstagen får Wolves problem. Kontringar är gästernas främsta hopp vad gäller målchanser, så länge Dyche och company stänger ner detta gillas ettan. Den vågade spikar de blåklädda.

5. Brentford – Crystal Palace X
Londonderby från Brentford Community Stadium där det ska bli spännande att se hur Brentford tar sig an matchbilden. Mot både Tottenham och Fulham har Franks gäng ställts mot två smått naiva filosofier. Roy Hodgson-ledda lag ger dock inte bort något i onödan. Ska Brentford hitta målet denna lördag är känslan att det är via en fast situation. Crystal Palace är istället laget som tros få spela på omställningar. Orkestrerade av den oerhört skicklige Eze är de rödblå farliga när det bär av och det var inte långt ifrån att en pinne ordnades mot Arsenal. Här kan retroaktiv revansch ligga i korten. Alla tecken och injobb av X2 gillas när ettan övervärderas.

6. Ipswich – Leeds 2
Nykomlingsmöte från Portman Road där säsongen hittills tagit oväntade riktningar för kombattanterna. Ipswich spåddes förvisso kunna göra bra ifrån sig trots sin status som nykomling från League One, men tre raka segrar och delad serieledning var det inte många som föreställde sig. Kieran McKennas gäng är definitivt på den övre halvan för att stanna, men Leeds blir ingen enkel nöt att knäcka. The Peacocks har trots mängder av försäljningar och rykten om flera spelare på väg bort spelat förhållandevis bra fotboll. Problemet är att resultaten uteblivit. Här ges dock en förmodat passande matchbild. Farkes gäng ska inte räknas bort på det sätt de gör av tipparna. X2 lockar även om alla tecken smakar bäst.

7. Birmingham – Plymouth X
Med nya ägare i ryggen har Birmingham fått en flygande start på säsongen. Sju poäng på tre matcher trots tufft motstånd är respektingivande siffror. Schemat har dock fallit väldigt väl för de hemmahörande som bland annat ställdes mot Leeds (1-0) i ett perfekt skede. Mot en hungrig nykomling som Plymouth kommer The Blues inte att få lika mycket gratis. Framför allt inte då värdarna inte trivs i spelförande kostym. Plymouth har spelat jämnt med både Norwich och Southampton i de två senaste matcherna och Schumachers mannar kan absolut bjuda upp även på St Andrew’s. Spets finns hos gästerna som kan göra detta mycket jämnare än vad streckningen visar. X2 är vitala tecken.

8. Cardiff – Sheffield Wednesday 1
Sheffield Wednesday har det tufft i egenskap av nykomlingar. Det svårförklarliga beslutet att sparka Darren Moore för Xisco Munoz har inte alls fallit väl ut. Under spanjoren har prestationsnivån sjunkit och mot ett underskattat Cardiff får The Owls återigen svårt att hitta rätt. Walesarna skrevs ner inför säsongen, men trots att de bara står noterade för en poäng har prestationerna lovat mer. Betydligt mycket mer. Uddamålsförlusterna mot QPR och Leicester har inte speglat händelseförloppen och här luktar det retroaktiv utdelning lång väg. Ettan är ett hett spikbud.

9. Coventry – Sunderland 1
Förmodat sevärd tillställning från Midlands. Coventry har trots tappen av Gyökeres och Hamer sett intressanta ut så här långt. Mark Robins gör ett väldigt bra jobb som tränare och när Ayari anslutit på lån från Brighton bör avsaknaden av Hamer inte vara lika påtaglig. Bra segerchans finns hemma mot Sunderland, men de rödvita ska inte skrivas av hur som helst. Gästerna har förtjänat betydligt mer än vad de hittills har fått med sig och omöjlig är inte uppgiften på Ricoh Arena. Ettan går först. Tvåan åker med på större system.

10. Huddersfield – Norwich 1
Norwich fick skön islossning när Millwall slogs tillbaka med 3-1 i den senaste omgången. The Canaries xG var dock inte högre än 1,6 och Wagners gäng släpper fortfarande till mycket i de bakre leden. Alldeles för mycket för att anses som en klar favorit borta mot Huddersfield. Neil Warnock vet hur en defensiv ska formeras och hittills har silverrävens mannar inte vikit ned sig mot någon motståndare. Det kommer inte hända denna lördag heller. När värdet ser ut att landa till vänster är 1X lockande tecken. Tvåan övervägs inte förrän på större bongar. Om ens då.

11. Millwall – Stoke 2
Millwall har länge flirtat med playoff mot Premier League. Det var nära att det begav sig i fjol, men i den sista omgången tappade “Lejonen” greppet om topp 6. Besvikelsen från missödet tycks inte ha lagt sig inför starten av den här säsongen. Londonlaget fick med sig en turlig premiärseger mot Middlesbrough men har därefter förlorat två raka ligamatcher. Uttåget ur Ligacupen – 0-4 mot League One-laget Reading – var heller ingen vacker historia. Stoke har sett bättre ut även om insatsen borta mot Ipswich inte höll någon vidare nivå. Det finns en högre höjd i gästernas spel och vi gillar inte att ettan är på väg uppåt. Den lågt streckade tvåan är en fräck utgång.

12. Preston – Swansea 2
Kupongens mest obefogade favorit hittas på Deepdale. Preston finns med i toppstriden efter sju av nio möjliga poäng. Det är dock ett sken som bedrar. The Lilywhites har redan överpresterat sin underliggande statistik och förr snarare än senare kommer verkligheten hinna ikapp de hemmahörande. Vi tror att det är dags redan denna lördag. Swansea har ännu inte hittat helt rätt under Michael Duff, men tendenserna är goda. Yates har snabbt gjort sig hemmastadd på topp och spelare för spelare finns det mer spets hos walesarna. Kommer de upp i ansenlig nivå sitter strecken skevt i Lancashire. Tvåan tornar upp som en grym chansspik.

13. West Bromwich – Middlesbrough 1
Två förväntade topplag som haft en sömnig inledning strålar samman på The Hawthorns. Middlesbrough höll skyhög nivå i fjol, men efter tappen av Archer och Akpom har Michael Carrick tvingats bygga nytt. Det lär ta ett tag innan Boro presterar på maximal nivå, men det känns trots allt dumt att räkna bort gästerna här. Framför allt när ettan blir hårt åtgången. West Bromwich är normalt ett starkt hemmalag, men över 50 procent mot ett lag av Middlesbroughs kaliber känns inte korrekt. “Gubben” (etta-tvåa) gillas som utgång, men här får gärna hela spannet ta plats.

Kassaskåpet! Manchester United
Manchester United var inte 0-2-dåliga mot Tottenham. När tipparna ser ut att hålla ettan nere är det dags för revansch mot Nottingham. Stark etta på Old Trafford.

Varningen! Plymouth
Plymouth har visat i sina senaste matcher att de kan stå upp mot alla lag i The Championship. Birmingham går absolut inte säkra i rikets näst största stad.

144 rader
1. Brighton – West Ham 1
2. Arsenal – Fulham 1 X 2
3. Man United – Nottingham 1
4. Everton – Wolverhampton 1
5. Brentford – Crystal Palace 1 X 2
6. Ipswich – Leeds X 2
7. Birmingham – Plymouth X 2
8. Cardiff – Sheffield W 1
9. Coventry – Sunderland 1
10. Huddersfield – Norwich 1 X
11. Millwall – Stoke 2
12. Preston – Swansea 2
13. West Brom – Mboro 1 2
1296 rader
1. Brighton – West Ham 1
2. Arsenal – Fulham 1 X 2
3. Man United – Nottingham 1
4. Everton – Wolverhampton 1
5. Brentford – Crystal Palace 1 X 2
6. Ipswich – Leeds 1 X 2
7. Birmingham – Plymouth X 2
8. Cardiff – Sheffield W 1
9. Coventry – Sunderland 1 2
10. Huddersfield – Norwich 1 X
11. Millwall – Stoke X 2
12. Preston – Swansea 2
13. West Brom – Mboro 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100