Stryktipset tips lördag 25 november 2023

Premier League och The Championship välkomnas tillbaka med öppna armar denna lördag. Stryktipset har en svårighetsgrad utöver det vanlig när de klara favoriterna lyser med sin frånvaro. Londonderbyt mellan Brentford och Arsenal blir en höjdare – nu kör vi så det ryker!

Spelstopp 15:59

1. Brentford – Arsenal 2
Londonderby från huvudstadens västra delar där Brentford drabbar samman med Arsenal. De förstnämnda har stått för en stabil inledning och Franks gäng är framför allt svåra att tas med på sin hemmabana. Med det sagt är Arsenal ett bättre lag och när The Bees får klara sig utan Toney, Henry, Hickey samt Schade blir det tufft emot denna lördag. Arsenal är utan Raya och Partey, men Arteta har helt andra förutsättningar att kunna hantera sina avbräck. Ödegaard är bland annat tillbaka från skada vilket höjer offensiven med flera hack. Kommer The Gunners upp i nivå vinner de derbyt. Spikad tvåa.

2. Newcastle – Chelsea X
Höjdarmatch från norra England där två skadeskjutna trupper drabbar samman. Newcastle har det väldigt välfyllt i rehabstugan och faktum är att Eddie Howe kan tvingas ställa över mer eller mindre en hel startelva. Botman, Burn, Barnes och Wilson är definitivt borta från spel, men det låter åtminstone bättre vad gäller statusen på Isak och Almirón samtidigt som Guimaraes är tillbaka från avstängning. Chelseas truppläge börjar ljusna och de blåklädda imponerade verkligen mot Manchester City. 4-4 var en galen tillställning där bland andra James, Sterling och Palmer stack ut. Här kan även Nkunku göra debut efter skada. Strecken ser ut att hamna där de ska och ingen skam ska falla över den som helgarderar. Vidöppen tillställning.

3. Nottingham – Brighton 2
Två olika spelstilar går i klinch på City Ground. Nottingham tar merparten av sina poäng via omställningar och det är ingen hemlighet att även Brighton ska såras på detta sätt. Truppläget riskerar dock att vara ansatt då både Awoniyi och Elanga dras med frågetecken. Estupinán, March och Dahoud saknas i sin tur hos de tillresta, men The Seagulls besitter samtidigt ett större kunnande än lördagens kombattanter. Inte minst hos lirare som Mitoma och Ferguson. Trolig tvåa. Om råd hänger ettan med.

4. Burnley – West Ham X
Verkligheten har hunnit ikapp West Ham som sprang alldeles för bra under inledningen av säsongen. Sett till Expected Points är The Hammers ett ganska beskedligt lag på den undre halvan och när firma Antonio/Bowen riskerar att saknas går gästerna inte säkra mot Burnley. The Clarets har haft det väldigt tufft sedan ligasegern i The Championship, men här gillas förutsättningarna för Kompany och company. Spelvärda 1X bör prioriteras. Den betrodda tvåan är ett fräckt avslag för den vågade. Annars alla tecken.

5. Luton – Crystal Palace 2
Känslan var att Luton hade blivit varma i kläderna när uppehållet slog till. Delad pott mot Liverpool och bara 0-1 borta mot Manchester United gav nykomlingarna råg i ryggen, men The Hatters har fortfarande svårt att plocka trepoängare. Problemen kan mycket väl fortsätta mot Crystal Palace. Roy Hodgson har både Eze och Olise tillbaka från skador vilket boostar “Örnarnas” offensiv med flera hack. Defensiven är sedan tidigare stabil och mot ligans sämre lag ger gästerna sällan bort något i onödan. Spiktvåan gillas till runt 45 procent.

6. Sheffield United – Bournemouth 2
Bottenmöte från Bramall Lane där Sheffield United haft en positiv känsla under uppehållet. Fyra poäng mot Wolverhampton och Brighton är starka papper, men The Blades har samtidigt haft marginalerna på sin sida. I sin iver att jaga tre poäng tror vi att de rödvita blir straffade av Bournemouth denna lördag. The Cherries höjde sig också innan uppehållet och i spelare som Solanke, Billing och Tavernier förfogar Iraola över spetsegenskaper som inte motsvaras på andra sidan. Tvåan tornar upp som en väldigt trevlig utgång.

7. Bristol City – Middlesbrough 2
Liam Manning debuterade med 1-1 mot Queens Park Rangers på Bristol Citys tränarbänk. Den delade äran var ingen definitiv värdemätare inför fortsättningen, men redan denna lördag blir det tuffare emot när Middlesbrough kommer på besök på Ashton Gate. Carricks gäng stod för en insats som hette duga när de slog tillbaka Leicester med 1-0 innan uppehållet. Triumfen var ett kvitto på Boros kapacitet och så länge prestationen är ansenlig även här ska gästerna kunna lägga beslag på tre nya pinnar. Tvåan är ett spikbud hela vägen upp till 50 procent.

8. Huddersfield – Southampton 2
Tillsammans med Arsenal blir Southampton kupongens två oddsmässigt största favoriter. Med tanke på att det är Huddersfield som står på andra sidan är det inte svårt att förstå varför, men trots att The Saints hittade in i en fin period innan uppehållet streckas tvåan för hårt för att spikas. Bortaplan är ett aber i den jämna The Championship och Southampton har en tendens att släppa till väl billiga målchanser. Offensiven ser däremot vass ut, men när tvåan överstiger 65 procent är det dags att dra öronen åt sig. Åtminstone krysset bör agera komplement på John Smith’s Stadium.

9. Millwall – Coventry 2
Millwall fick till ett skönt trendbrott när Huddersfield besegrades med 4-0. Siffrorna var dock inte en avspegling av matchbilden och så här långt står “Lejonen” inte alls att känna igen jämfört med tidigare upplagor. Coventry har också sin beskärda del av problem, men rent spelmässigt är Robins mannar på en annan nivå än lördagens opponenter. Det syns inte i tabellen och det syns verkligen inte heller i streckningen där Millwall blir absurt stora favoriter. Så som strecken sitter är X2 en no brainer. Allt värde landar till höger.

10. Plymouth – Sunderland 2
27-27 är både en positiv och negativ målskillnad efter 16 omgångar. I egenskap av nykomlingar har Plymouths offensiv imponerat, men i de bakre leden är det mer eller mindre konstanta svängdörrar. The Pilgrims kommer inte att backa hem bara för att Sunderland kommer på besök, något vi tror blir värdarnas fall. De rödvita gästerna har en av ligans bästa offensiver när det stämmer där Clarke och Bellingham visar sig på styva linan. Sunderland älskar öppna matchbilder och får just en sådan i Devon. Då är det svårt att hålla fingrarna borta från tvåan. Spik.

11. Preston – Cardiff 2
Precis som i fjol har Preston överpresterat sina underliggande siffror. Dessutom med råge. Derbysegern mot Blackburn byggde självförtroende, men The Lilywhites riskerar i allra högsta grad att vaggas in i en falsk trygghet när Cardiff kommer på besök. Erol Bulut gör ett strålande jobb med walesarna vars xPTS vittnar om att The Bluebirds har i toppen att göra. En passande matchbild ligger i korten på Deepdale där ettan blir kriminellt övervärderad av tipparna. Allt över 50 procent på Preston bör innebära avslag. X2 prioriteras.

12. Stoke – Blackburn 2
Blackburn gick på uppehåll med en svidande derbyförlust mot Preston i ryggen. Jon Dahl Tomassons mannar har förtjänat en högre tabellplacering sett till sina prestationer, men dansken behöver sy ihop helheten om Blackburn ska utmana om playoff-platserna i år. Samma visa gäller för Stoke. The Potters varvar högt med lågt vilket blev uppenbart när starka 2-0 mot Middlesbrough följdes upp av två mållösa historier. Hemmaplan är en faktor för de rödvita, men ettan streckas på tok för hårt för att vara pålitlig. X2 eller alla tecken.

13. Swansea – Hull 2
Förmodat sevärd tillställning från Wales där Swansea hoppas repa mod efter 2-3 i nacken mot Ipswich. Insatsen var gedigen från walesarna men förmågan att blanda och ge ser för närvarande ut att hålla värdarna en bit bort från playoff under hela säsongen. Hull har visat en genomgående högre högstanivå där Rosenior fått flera ungdomar att blomma ut. Philogene-Bidace och Delap är två lirare med en ljus framtid framför sig. Duons spetsegenskaper sticker ut i offensiven och här får framför allt den spelvärda tvåan inte missas. “Gubbe” (etta-tvåa) eller alla tecken.

Kassaskåpet! Arsenal
Arsenal agerar väldigt solitt på bortaplan och har ett mer fördelaktigt truppläge än Brentford. Tvåan är en solid spik att luta sig mot på denna svårspikade kupong.

Varningen! Coventry
Coventry presterar bättre än vad tabellen visar och mot ett kraftigt övervärderat Millwall lockar spelvärda X2 extremt mycket. Ettan är ett fenomenalt avslag.

144 rader
1. Brentford – Arsenal 2
2. Newcastle – Chelsea 1 X 2
3. Nottingham – Brighton 2
4. Burnley – West Ham 1 X 2
5. Luton – Crystal Palace 2
6. Sheffield U – Bournem. X 2
7. Bristol City – Mboro 2
8. Huddersf. – Southamp. 2
9. Millwall – Coventry 2
10. Plymouth – Sunderland 2
11. Preston – Cardiff X 2
12. Stoke – Blackburn X 2
13. Swansea – Hull 1 2
1296 rader
1. Brentford – Arsenal 2
2. Newcastle – Chelsea 1 X 2
3. Nottingham – Brighton 2
4. Burnley – West Ham 1 X 2
5. Luton – Crystal Palace 2
6. Sheffield U – Bournem. X 2
7. Bristol City – Mboro 2
8. Huddersf. – Southamp. X 2
9. Millwall – Coventry X 2
10. Plymouth – Sunderland 2
11. Preston – Cardiff X 2
12. Stoke – Blackburn 1 X 2
13. Swansea – Hull 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100