Stryktipset tips lördag 24 februari 2024

Vi blickar mot en hejdundrande härlig kupong under denna Tips-SM vecka. Guldjagande gängen Arsenal samt Manchester City kliver in i lördagens matcher med stora favorittryck på sina axlar, en av dessa drakar ska vi försöka fälla. 13 rätt lär ge gott klirr!
Spelstopp 15:59

1. Arsenal – Newcastle 1
1-0 i ändan på Dragao innebär ingen fara på Arsenals tak, avancemanget i Champions League lär säkras på Emirates Stadium. The Gunners är ruggigt hemma i London där nio av tolv tillställningar i Premier League slutat med full pott. Formen är på topp hos flera bärande pjäser, som Saka, Ödegaard och Rice, tabelltrean körde över Liverpool senast det begav sig i huvudstaden. Newcastle har redan åkt ur CL och rosar sannerligen inte marknaden i PL heller. 4-4 mot Luton och 2-2 mot Bournemouth är inte resultat som skrämmer Mikel Artetas kanoner. Enkel etta.

2. Bournemouth – Manchester City 2
2-2 mot Newcastle på bortaplan kom inte som en chock för den som följer Bournemouth. Körsbären har varit väldigt solida under vintern och återfinns på en trygg mittenplacering. Det var ingen klang- och jubelföreställning som Manchester City bjöd sin hemmapublik på i tisdags. 1-0 mot Brentford satt hårt inne för regerande mästarna som ser betydligt mer mänskliga ut nu än för ett år sedan. Här anar vi ugglor i mossen. Heltäckt direkt!

3. Brighton – Everton 1
Sjundeplacerade Brighton är ett av det engelska finrummets mest svårslagna värdlag. Endast en förlust har det blivit för de blåvita på AmEx och humöret är på topp efter 5-0:an i Sheffield. Humöret hos nedflyttningshotade Everton är inte lika högt, 1-1 hemma mot Palace förlängde The Toffees segerlösa svit och giljotinen klämtar i nacken. Förra säsongens motsvarande möte slutade 1-5, det kommer inte helgens uppgörelse göra. Vänsterfattning.

4. Manchester United – Fulham 1
Efter många om och men börjar Manchester United se ut som Manchester United. Det är inte alltid snyggt, inte alltid rättvist, men segrarna staplas på hög. The Red Devils följde upp 2-1-triumfen på Villa Park med identisk visa på Kenilworth Road och nu finns en rimlig chans för Erik ten Hag att lotsa hemmalaget till CL. Fulham är ett ståndaktigt sällskap på Craven Cottage men vantrivs utanför Londons svartvita linjer. En seger på tolv utflykter innebär att Fulham ligger näst sist i bortatabellen, det slipas knappast mot formstarka United med Höjlund i pangslag. Spik.

5. Aston Villa – Nottingham 1
Efter den lilla fadäsen i mötet med Man United studsade Aston Villa snabbt tillbaka på vinnarspåret. Vinsten på Craven Cottage innebär att The Lions fortsatt har en topp 4-placering i näven, ruggigt bra gjort av Unai Emery. Ruggig har även Ollie Watkins varit med sin sanslösa poängproduktion. Nottingham har ingen Watkins i sin kedja men Anthony Elanga har varit väldigt fin för de rödvita. The Tricky Trees segrade mot West Ham senast men har fortfarande bara fyra pinnar till degradering. Gästerna fick däng med ett par kassar i Birmingham förra säsongen och bör förbereda sig på samma scenario. Tämligen trolig hemmaseger.

6. Crystal Palace – Burnley 1
Sista striden från Premier League hämtas från Selhurst Park där Roy Hodgson är ett minne blott. Oliver Glasner ska lotsa Crystal Palace under säsongens avslutande del, det vill till att snittet på en pinne ökas om det inte ska bli en högdramatisk avslutning för The Eagles. Enkelt blir det inte om skadesitsen är densamma som nu, med Eze och Olise utanför truppen. Burnley har varit bräckliga hela säsongen och dramatiken kommer inte minska under vårkanten. The Clarets parkerar som nästjumbo efter ett par smockor från två av topplagen. Över 50 procent på ettan är i överkant. 1X är rimligt.

7. Blackburn – Norwich 1
Efter 33 rundor ligger Norwich på åttonde plats i The Championship. The Canaries har Sargent i finfint slag och gästerna kommer från två raka storsegrar på Carrow Road. Bortafacit är inte lika rungande, endast var fjärde resa slutar med segersötma för Sargent och hans vänner. Blackburn har samtidigt fått nytt hopp om livet sedan Jon Dahl Tomasson lämnade över taktikblocket till John Eustace. Rovers har dubbla kryss i ryggen och goda minnen från höstens möte på Carrow Road. Här bör garderingar sättas på pränt.

8. Cardiff – Stoke 2
I den blåvita delen av Wales har man lagt sig tillrätta på en trygg placering i mitten av tabellen. Av senaste tidens insatser att döma är Cardiff mer än nöjda med detta, någon större entusiasm inför slutspurten tycks inte finnas. Walesarna har skördat en poäng av de senaste tolv möjliga och slår ur underläge mot Stoke. Besökarna har inte heller rosat marknaden på senare tid men Stoke slåss för livhanken och har väldigt starka underliggande papper. Fyra av de fem färskaste fighterna mellan de blåvita värdarna och de rödvita besökarna har slutat oavgjort. X2 rekommenderas.

9. Middlesbrough – Plymouth 1
Plockar Middlesbrough poäng i sin hängmatch så återfinns de på övre halvan, där de hör hemma. The Smoggies bröt sin sega trend senast mot självaste Leicester på bortaplan, den segern lär ha stärkt Michael Carrick och hans mannar riktigt ordentligt. Plymouth fick samtidigt rejält med smörj hemma mot WBA och om februari månads mörka trend fortlöper kan de grönklädda dras in i streckstriden. Plymouth presterar inte som annat än ett League One-lag på bortabana, one(!) win på 16 resor förbättras icke på Riverside Stadium. Enkel etta.

10. QPR – Rotherham X
Hyperviktiga poäng står på spel på Loftus Road mellan två bottenlag. QPR ligger trea från slutet och skulle Londonlaget förlora i helgen lär Marti Cifuentes få söka sig till Arbetsförmedlingen. The Hoops följde upp 1-0-nederlaget mot Stoke genom att besegra Bristol City senast med samma siffror. Rotherham parkerar sist och mest troligt får Viktor Johansson söka en annan adress i sommar om han ska behålla sin landslagsplats. The Millers visade dock gott gry senast genom att sätta tre kassar på Portman Road. När ettan letat sig upp över 60 procent finns incitament för att jobba in kupongrensningen. Helgarderingen är självklar.

11. Sheffield Wednesday – Bristol City X
I uggleboet på Hillsborough behöver man knapra in fyra poäng gentemot i första hand Millwall för att förlänga sejouren i andradivisionen. Sheffield Wednesday kommer närmast från en blytung vinst mot just Millwall och har även gynnsam sits inför lördagens bravader. Bristol City drog dött mot Wednesdays tabellgranne QPR hemmavid senast och är cementerade i mitten. I nuläget är tvåan favorit på Stryket men inte på Oddset. 1X inleder.

12. Sunderland – Swansea 1
Cementerade i mitten är inte Sunderland, vid en fullträff under våren kommer The Black Cats att kunna krafsa sig in i playoffspel. Hemmakatterna på St. Mary’s har förlorat två raka kamper men båda dessa var på bortaplan, i rödvit omgivning har Sunderland segrat i tio fall av 16. Swansea kommer från dubbla proppar hemma i Wales och måste ha ögon i nacken om de inte kommer på rätt köl snart. Walesarna gick mållösa när de tog emot The Black Cats i höstas och bör få svårt att freda sig mot värdklubbens offensiva spets. Upp till 55 procent spikas ettan.

13. Watford – Huddersfield 1
Efter ett par näsbrännor var det skönt för Watford att dra längsta strået mot Rotherham i lördags. The Hornets med Ken Sema i laget har verkligen inte fått vad de förtjänat, expected points innehåller tolv uteblivna pinnar för hemmagänget. Huddersfield har det riktigt hett om öronen efter hemmaförlusten mot Hull. Besökarna i blåvitt ställ har två poäng ner till nedflyttningsstrecket. November månads möte hos Hudds slutade oavgjort. 1X är ett lås!

Kassaskåpet! Arsenal
I senaste arrangemanget på Emirates Stadium såg Liverpool ut som ett gärdsgårdsgäng. Newcastle har inte vad som krävs för att rå på ruggigt formstarka Arsenal.

Varningen! Bournemouth
Manchester City ser betydligt mer fällbara ut än Arsenal. Bournemouth har vässat klorna under vintern och är alltid tunga att tas med på Vitality Stadium.

144 rader
1. Arsenal – Newcastle 1
2. Bournem. – Man City 1 X 2
3. Brighton – Everton 1 X
4. Man United – Fulham 1
5. Aston V – Nottingham 1
6. Crystal P – Burnley 1
7. Blackburn – Norwich 1 X
8. Cardiff – Stoke X 2
9. Mboro – Plymouth 1
10. QPR – Rotherham 1 X 2
11. Sheffield W – Bristol C 1 X
12. Sunderland – Swansea 1
13. Watford – Huddersfield 1
1296 rader
1. Arsenal – Newcastle 1
2. Bournem. – Man City 1 X 2
3. Brighton – Everton 1 X
4. Man United – Fulham 1
5. Aston V – Nottingham 1
6. Crystal P – Burnley 1 X
7. Blackburn – Norwich 1 X 2
8. Cardiff – Stoke X 2
9. Mboro – Plymouth 1
10. QPR – Rotherham 1 X 2
11. Sheffield W – Bristol C 1 X 2
12. Sunderland – Swansea 1
13. Watford – Huddersfield 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100