Stryktipset tips lördag 21 oktober 2023

Lördagens Stryktips saknar jackpot, men vad gör det när kupongen ser ut som den gör? Sju matcher från Premier League är rena rama godispåsen! The Championship tar oss sedan i mål där ett trevligt skrälläge dukas upp i Wales. Nu tar vi oss an detta stycke!

Spelstopp 15:59

1. Chelsea – Arsenal 2
Härligt Londonderby från Stamford Bridge där Chelsea tar emot Arsenal. De förstnämnda har haft problem med att leva upp till sin fina underliggande statistik, men med James tillbaka bör hela laget få sig ett lyft. Chelseas xG- och xPTS-siffror är dock kryddade av ett enkelt schema. Arsenal är sannerligen inte en enkel nöt att knäcka. Det fick Manchester City erfara på Emirates där The Gunners vann med 1-0 efter en perfekt försvarsinsats. Saka och Saliba har dragits med frågetecken inför helgen, men det är trots allt Chelsea som har det mest ansatta truppläget. Tvåan gillas skarpt till runt 40 procent.

2. Sheffield United – Manchester United 2
Två lag som inte rosat marknaden så här långt drabbar samman i stålstaden. Frågan är om Sheffield United ens kommer att rosa marknaden i Premier League? The Blades framstår som ligans sämsta lag enligt merparten av vettiga mätverktyg och med tunga skador på Basham och Egan blir Manchester United ett tufft hinder. The Red Devils blåste liv i lungorna när 0-1 vändes till 2-1 mot Brentford. McTominay blev matchhjälte men huvudrollerna på Bramall Lane kommer troligen att spelas av Rashford, Höjlund och Fernandes. Erik ten Hags mannar är det klart bättre laget och vinner detta. Spikad tvåa.

3. Manchester City – Brighton 1
Manchester City gick på uppehåll med tre raka förluster i de inhemska tävlingarna. 0-1 mot Arsenal sved säkerligen lite extra för Pep Guardiola som nu får tillbaka Rodri från avstängning. Spanjorens betydelse för City kan inte beskrivas i ord. Hela laget lyfter betänkligt när Rodri är på banan och här kan Brighton få sota för gammal ost. The Seagulls spelar en fotboll som hör hemma i toppstriden, men mellan varven tenderar defensiven att falla ihop som ett korthus. Estupinán saknas medan Mitoma är ett osäkert kort och vi har svårt att se Brighton räcka till på Etihad. Trolig etta.

4. Newcastle – Crystal Palace 1
Två skadedrabbade lag springer ut på St James’ Park denna lördag. Newcastle har lyft sig efter den hemska inledningen, men här kan Howe få tvingas avvara Isak, Wilson, Joelinton och Botman. Roy Hodgson saknar i sin tur Eze och Olise medan Lerma och Doucouré dras med frågetecken. Ska de potentiella avbräcken jämföras är det Palace som drabbas hårdast, men gästerna har samtidigt en stark defensiv att luta sig mot. Newcastles favoritskap ifrågasätts inte men streckningen ser ut att bli väldigt vänstervriden. Garderingar rekommenderas för den större plånboken.

5. Nottingham – Luton X
Nottingham klarade sig kvar med nöd och näppe i fjol och kan mycket väl gå samma visa till mötes den här säsongen. Forest har ett stort publikstöd och ett ofta stabilt försvar hemma på City Ground, men Steve Coopers offensiv har inte lyft sedan uppflyttningen till finrummet. Awoniyi är ett osäkert kort och då går det att ställa sig frågande till den betrodda ettan. Luton går onekligen bottenstrid till mötes, men här ska The Hatters kunna dra nytta av den förmodade matchbilden. Morris hugger på allt längst fram och är en spelare som kan såra Nottingham på egen hand. Hela spannet åker med i Nottinghamshire!

6. Bournemouth – Wolverhampton 1
Gary O’Neil vänder hem till gamla jaktmarker när hans Wolverhampton ställs mot Bournemouth under lördagen. Det finns intressanta taktiska aspekter i O’Neils filosofi, men ett problem som behöver åtgärdas är målskyttet. I nuläget litar Wolves väl mycket på individuella prestationer från Hwang och Neto. Bournemouth har i sin tur haft problem sedan Iraola tog över efter O’Neil, men här ges The Cherries en fin möjlighet. Hemmaplan är alltid en faktor, likaså är Solanke som bör kunna visa framfötterna mot Wolverhamptons tröga backlinje. Ettan gillas mest men garderingar rekommenderas. Gärna hela vägen.

7. Brentford – Burnley 2
Brentford hyllas titt som tätt för sitt tillvägagångssätt med små medel. Fel är det inte, men blott en seger på åtta försök är inte godkänt. Toneys tomrum ekar fortfarande i de främre leden och Thomas Frank har dessutom en handfull avbräck att ta hänsyn till när Burnley kommer på besök. Flekken, Mee, Hickey och Henry är bara några av lirarna som ser ut att missa denna drabbning. Burnley är inte heller förskonade från skador, men Kompany har tillräckligt god personalstyrka för att kunna hota Brentford. Foster är en potentiell matchvinnare mot The Bees ansatta backlinje. När ettan övervärderas är det dags att dra i handbromsen. X2 prioriteras.

8. Norwich – Leeds 2
Tabellsjuan mot femman i The Championship där det kan skilja fler än två poäng mellan lagen när matchen är över. Norwich hade en hemsk trend innan uppehållet och med tanke på hur ofantligt många målchanser The Canaries släpper till kan eländet fortsätta mot Leeds. Daniel Farke är en tränare som vet hur Norwich ska tas efter sin tid i klubben. Tysken har fått Leeds på rätt köl efter den sömniga inledningen där Summerville, Rutter och Piroe är klasspelare. Trion kan mycket väl orsaka Norwich stora problem på egen hand. Tvåan gillas skarpt.

9. Blackburn – Cardiff X
Cardiff är en positiv överraskning på den övre halvan av The Championship. Erol Bulut har gjort underverk med ett begränsat material där turken ser till att maximera förutsättningarna inför varje drabbning. Lyckas Bulut stänga ner Blackburns offensiv är mycket vunnet på Ewood Park. Jon Dahl Tomassons mannar besitter högre höjd än vad som visas på den undre halvan, men till skillnad från i fjol går resultaten inte med Rovers den här säsongen. Matchbilden blir vansklig för de blåvita som är en favorit i fara till över 60 procent. Hela spannet känns som en vettig lösning.

10. Bristol City – Coventry 2
Bristol City inledde The Championship positivt, men därefter har Nigel Pearsons mannar fallit in i gamla hjulspår. The Robins har helt enkelt inte vad som krävs för att utmana på den övre halvan. På sin hemmabana kommer värdarna att gå framåt mot Coventry men det kan mycket väl straffas. Robins mannar ska i grunden hållas högre än Bristol City. Särskilt med spelare som Ayari och Wright. Duon besitter gott om spets som ett ibland naivt motståndarlag kommer få svårt att hantera. Streckas ettan över 40 procent närmare spelstopp är det kanonläge att gå emot. X2 gillas skarpt på Ashton Gate.

11. Hull – Southampton 2
Southampton lyckades i viss mån vända på skutan innan uppehållet. 3-1 mot Leeds samt 1-0 mot Stoke imponerade, men bara 1-1 mot Rotherham var ett steg i fel riktning. När det stämmer för Russell Martins mannar är fotbollen otroligt sevärd, men defensiven behöver täppas till. Hull blir ingen enkel uppgift på MKM Stadium, men inte heller för “Tigrarna” går saker som på räls. Viktiga Tufan sägs vara tillbaka från skada, men här får turken och hans kamrater främst rikta in sig på försvarsspel. Southampton har en högre högstanivå och tvåan gillas som utgång.

12. Middlesbrough – Birmingham 1
Precis som i fjol stod Middlesbrough för en hemsk inledning på säsongen. Precis som i fjol ryckte Middlesbrough också upp sig betänkligt under Michael Carrick. Den gamla mittfältaren har hittat tillbaka till det vägvinnande spelet som gav en playoff-plats i fjol och på samma väg kan det mycket väl fortsätta mot Birmingham. The Blues sparkade John Eustace till förmån för Wayne Rooney, ett val som kan tyckas märkligt med tanke på den framskjutna tabellplaceringen. Rooney gjorde ett bra jobb i Derby, men här får gästerna finna sig i att slå ur underläge. Ettan ligger nära till hands trots överstreckning.

13. Swansea – Leicester 1
Leicester har inte behövt lång tid på sig för att cementera sig som The Championships bästa lag. Enzo Maresca har, likt sin läromästare Pep Guardiola, byggt sitt lag bakifrån där Hermansen och Faes hör hemma på en högre nivå. Det kan onekligen bära hela vägen till uppflyttning för The Foxes, men här blir tvåan överstreckad. Swansea kan mycket i sina bästa stunder och innan uppehållet radade walesarna upp fyra raka segrar med elva gjorda mål. Patino är en talang utöver det vanliga som kan luckra upp Leicester på egen hand. När tvåan sticker iväg bör 1X prioriteras. Om råd alla tecken.

Kassaskåpet! Manchester City
Med Rodri tillbaka i laget blir Manchester City ett ruskigt odjur. Brighton svajar i defensiven och får det väldigt tufft på Etihad. Ettan står stadigt allena.

Varningen! Luton
Luton har visat att de kan prestera även i Premier League och ett inte gärna spelförande Nottingham är ingen omöjlig uppgift. X2 behövs på City Ground.

144 rader
1. Chelsea – Arsenal 2
2. Sheffield U – Man United 2
3. Man City – Brighton 1
4. Newcastle – Crystal P 1
5. Nottingham – Luton 1 X 2
6. Bournemouth – Wolves 1 2
7. Brentford – Burnley X 2
8. Norwich – Leeds 2
9. Blackburn – Cardiff 1 X 2
10. Bristol City – Coventry X 2
11. Hull – Southampton 2
12. Mboro – Birmingham 1
13. Swansea – Leicester 1 X
1296 rader
1. Chelsea – Arsenal 2
2. Sheffield U – Man United 2
3. Man City – Brighton 1
4. Newcastle – Crystal P 1
5. Nottingham – Luton 1 X 2
6. Bournemouth – Wolves 1 X 2
7. Brentford – Burnley 1 X 2
8. Norwich – Leeds 2
9. Blackburn – Cardiff 1 X 2
10. Bristol City – Coventry X 2
11. Hull – Southampton 1 2
12. Mboro – Birmingham 1 X
13. Swansea – Leicester 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100